Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| lauramicu2002 wrote:ooooofffffffffffffffff nu pot sa ma hotarasc. Daca in primavara ne mutam la curte, ma gandesc sa cumpar de acolo lapte de vaca. Dar este de incredere?
Incerci intai si vezi cum iti plac: gustul, mirosul, culoarea. Daca nu are miros ciudat (nu se mulge curat, face animalul tratament sau e inainte de fatare), culoare schimbata si nu e smantanit...atunci nu cred ca sunt pb in mod special. Oricum il fierbi. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| sousourel wrote:
Incerci intai si vezi cum iti plac: gustul, mirosul, culoarea. Daca nu are miros ciudat (nu se mulge curat, face animalul tratament sau e inainte de fatare), culoare schimbata si nu e smantanit...atunci nu cred ca sunt pb in mod special. Oricum il fierbi.
Subscriu. Eu cand m-am hotarat la laptele de vaca de la sursa, mai intai am inceput sa cumpar pt mine si abia dupa ce am vazut ca e mereu la fel laptele am inceput sa-i dau fetitei. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Ma intereseaza daca doreste cineva sa-mi raspunda cum a-ti trecut de la lapte praf la lapte de vaca. In ce cantitate l-ati dat la inceput, cat de repede a-ti crescut cantitatea, l-ati diluat cu ceva sau nu? Mie medicul mi-a spus mai intai sa-l diluez cu zeama de orez. Asa am procedat doar ca nu nea placut deloc si cred ca tocmai de la zeama de orez. Voi cum a-ti procedat? Multumesc anticipat. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Si noi am trecum acum la 1 an la laptele de vaca (cel la cutie din comert nu de la tarani inca) si o saptamina i-am combinat laptele lui praf pe care l-a baut de la inceput cu laptele de vaca in cantitate jumi-juma. Adica daca trebuie sa bea 100 ml (dau un ex) i-am facut 50 ml laptele lui obisnuit 50 ml lapte de vaca. Apoi dupa o saptamina i-am dat numai de vaca si merge foarte bine nu am avut probleme. Nu stiu daca am voie sa spun firma de lapte de vaca pe care i-o dau. |
|
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Dupa parerea mea, laptele de vacuta de la tara e mult mai consistent si mai bun decat laptele din comert care seamana mai mult cu apa cu gust de lapte. Eu ii dau lui Ale lapte de vacuta de multa vreme , i-a placut din prima, acum bea doar dimineata si seara cate o sticluta.Daca imi aduc bine aminte, prima saptamana i-am dat jumate praf jumate lapte. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Si eu ii dai lui Riccardo lapte de vacuta din comert pentru ca aici mai greu cu fermele.....el bea 3 sticlute la zi de cate 280 ml...oare sa fie prea mult???eu cred ca e bine odata ce imi cere.... |
|
| myha84 wrote: Dupa parerea mea, laptele de vacuta de la tara e mult mai consistent si mai bun decat laptele din comert care seamana mai mult cu apa cu gust de lapte. Eu ii dau lui Ale lapte de vacuta de multa vreme , i-a placut din prima, acum bea doar dimineata si seara cate o sticluta.Daca imi aduc bine aminte, prima saptamana i-am dat jumate praf jumate lapte.
Da sunt deacord cu tine ca e mai bun cel de la tarani dar mi se pare mult prea gras ca sa il trec direct de la praf la cel de vaca mai gras. |
|
| mama lui rik wrote:Si eu ii dai lui Riccardo lapte de vacuta din comert pentru ca aici mai greu cu fermele.....el bea 3 sticlute la zi de cate 280 ml...oare sa fie prea mult???eu cred ca e bine odata ce imi cere....
Si Edy tot 3 biberoane bea pe zidar nu de 280 de 180-200 |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Dragi mamici, aveti dreptate, laptele de vaca de acasa e mult mai gras decat cel din comert, dar mult mai sanatos. Sa va spun cum procedam eu : fierbeam laptele si luam spuma de deasupra de cateva ori, apoi cand se racea adunam toata smatana de deasupra, iar dupa ce il bagam in frigider si se forma din nou, o luam si pe aceea. Asa fac si acum... Imi amintesc eu ca la inceput il combinam, dar nu mai imi aduc aminte cu ce...credeti-ma...au trecut 10 ani. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Fii-mea abaut pt. prima data lapte "bio" (sa-i spun asa) acum in concediu, adica la 4 ani jumate. Obisnuita fiind numai cu lapte din comert si ala UHT, dupa trecerea de la lapte praf la lapte de vaca, nu a acceptat altfel de lapte. E un lapte sanatos, de la vacute sanatoase, dar sursa trebuie sa fie cu adevarat sigura. Adica sa spele f. bine ugerul vacii, vasele in care este facuta mulgerea sa fie spalate bine si oparite (sterilizate), vacile sa fie hranite intr-adevar cu hrana sanatoasa, naturala, nicidecum de la marginea strazilor sau din gunoaie. Si in nici in ruptul capului nu as cumpara lapte de la pietari pt. ca spun ca e "sanatos", nu e nici pe departe ceea ce ne fac sa credem. Laptele chiar si asa trebuie fiert bine, la foc mic pt. a omori toti microbii. In concluzie - laptic de vaca de la tarani decat din sursa sigura.
Sa va povestesc cum am facut eu trecerea de la lapte praf la lapte de vaca. Intotdeauna introducerea unui nou aliment sau schimbarea laptelui se face la masa de dimineata (in cazul unor reactii nedorite sa putem ajunge in timp util la un medic). Masura de lapte din cutia de lapte praf era echivalentul a 30 ml de lapte reconstituit. Normal era ca la cantitatea de lapte pe care i-o preparam sa-i inlocuiesc doar o singura masura, dar eu am inlocuit direct cu 2 masuri, adica 60 ml sau 1/3 din laptele cu care era obisnuita. Apoi am crescut gradual cantitatea, la urmatoarea masa (cea de seara) am ajuns la jumatate din cantitate. In 2 zile i-am schimbat laptele. Alegerea unui lapte cu 3.5 % grasime nu a fost cea mai inspirata pt. ca se constipa destul de tare. Imediat am trecut la 1.8 si a fost ok. |
|
|