Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Va asteptam cu noutati si experiente aici ! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu am continuat la Karina cu Humana 3 dar ii dau si Humana Junior, iar cand ii fac ceva cu lapte sau cand ii dau lapte cu cereale ii dau Milli |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Articol publicat in Transilvania expres in data de 10.01.2007
LAPTELE SI AMBALAJELE ASEPTICE
Romanii considera ambalarea laptelui in cutie de carton ca fiind cea mai potrivita modalitate de ambalare, din toate punctele de vedere. Aceasta este concluzia la care a ajuns Mercury Research in urma unei cercetari de piata. Peste 90% dintre respondenti apreciaza cutiile de carton, deoarece, dupa opinia lor, pastreaza gustul placut al laptelui, iar igiena este maxima. Laptele este un aliment complet, cu proprietati nutritive si curative recunoscute. Laptele de vaca contine 3% proteine cu valoare nutritiva sporita, legate cu calciu si fosfor, cazeina, o cantitate nu prea mare de albumine si globuline. Laptele mai contine 3% grasimi. Este recomandat nu in ultimul rand varstnicilor ca si "tratament" al osteoporozei. Orice copil trebuie sa consume minim 300 ml de lapte de doua ori pe zi, iar pentru adulti un litru de lapte pe zi aduce doza zilnica de calciu necesara organismului. Tratarea termica a laptelui prin tehnologia Ultra High Temperature (UHT) face posibila pastrarea calitatilor naturale si a gustului in conditii maxime de siguranta. Laptele proaspat este adus la o temperatura ridicata (135-150°C) timp de numai 2-4 secunde, apoi racit brusc la temperatura camerei. Mentinerea laptelui pentru numai 2-4 secunde la o temperatura inalta nu descompune vitaminele si mineralele esentiale din compozitia laptelui. Ambalajele aseptice din carton au un rol important in protejarea vitaminelor din lapte, actionand ca o bariera in calea luminii si oxigenului. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Stele pe cer, ce ai mai facut cu laptele de oaie sau capra ca sunt curioasa foc |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| g_nicoleta2000 wrote:Stele pe cer, ce ai mai facut cu laptele de oaie sau capra ca sunt curioasa foc
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ieri am schimbat doctorul Cristinei si noul doctor ne-a spus ca nu trebuia sa-i dam lapte de vaca direct de la sursa, ci lapte din comert cu 1,5 sau 1,8%(maxim) grasime. Banuind ca si laptele de la vaca respectiva ar putea fi vinovat de constipatia fetei, noi trecusen de vreo saptamana pe lapte de alimentara si se observa deja in scaun. Asa ca raman pe lapte de alimentara cat mai mult posibil chiar daca am vaca langa bloc. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Noi am trecut de ceva timp pe lapte de vacuta Milli. L-am baut cu pofta pana acum 2 zile cand a inceput sa-l refuze.
Acum, o pacalesc dimineata si papa numai daca-i pun cereale sau altceva. In seara asta, mi-a baut 270ml, m-am si mirat.
Pofta buna! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Pofta buna si voua,Taki! Eu asa am patit cu Sara de pe la 9 luni, nu vroia sa bea lapticul decat in amestec (cu cereale, cu gris, cu biscuiti...) Acum am noroc, a inceput sa recupereze, bea si cate 500 ml.laptic simplu, in 24 ore! |
|
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Noi am trecut la Zuzu 3,5 % de la Zuzu 1,8% grasime. Si intr-adevar se vede diferenta. Ioana se satura mai repede, ii tine de foame mai mult, si ii place mai mult. Si noi bem peste 500 ml lapte / 24 ore. |
|
| Cris, am luat si noi Zuzu, zilele trecute, si l-a baut cu mare placere! |
|
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| E un lapte excelent, Miri! Si noi, ca adulti, il bem cu placere! Adica preferam Zuzu oricarui alt tip de lapte! |
|
| Ai dreptate, Cris! |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Si noi incepusem cu produsele lactate Milli, dar am aflat lucruri nu prea bune despre ele si am renuntat. Acum, Raz bea lapte Brenac si uneori, cand nu gasesc, Zuzu sau LaDorna. Faptul ca laptele Brenac are termen de valabilitate mic m-a determinat ca e mai bun decat altele. De altfel, noi si iaurt tot Brenac papam. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Cris Rusu wrote:Noi am trecut la Zuzu 3,5 % de la Zuzu 1,8% grasime. Si intr-adevar se vede diferenta. Ioana se satura mai repede, ii tine de foame mai mult, si ii place mai mult. Si noi bem peste 500 ml lapte / 24 ore.
Cu 3,5 % nu se constipa? Noi am trecut la lapte de vaca acum o saptamana, ii place si vad ca nu-i mai provoaca dureri de burta cum se intampla acum cateva luni. Pun in el cate 2 linguri de cereale ca Alex si asa este slabutza. pediatru spune ca 3,5 este prea mult pentru copil, suprasolicita ficatul si rinichii, constipa. Procentajul de grasime pentru lapte va este recomandat de pediatru sau este hotarare proprie? Stiu ca cel de 1,8 nu prea tine de foame dar pus in balanta cerealele si grasimile castiga pe departe cerealele. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Vesna wrote:Si noi incepusem cu produsele lactate Milli, dar am aflat lucruri nu prea bune despre ele si am renuntat.
Poti sa ne divulgi si noua, te rog. |
|
|