Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| In comert sunt o multime de tipuri de lapte praf, de la diverse firme si pentru diferite varste.
1. NESTLE
PreNAN PreNAN este o formula speciala de lapte destinata alimentatiei sugarilor cu greutate mica la nastere (prematuri sau dismaturi).
NAN 1
NAN 1 formula cu fier - Este o formula de lapte destinata sugarilor sanatosi care nu sunt hraniti la san. - Compozitia sa unica imbunatateste eficienta proteinelor.
NAN 2
NAN fara lactoza - este o formula speciala destinata alimentatiei sugarilor, copiilor si adultilor atunci cand trebuie sa evite lactoza. - Contine toate vitaminele si mineralele care se cunosc a fi esentiale pentru dezvoltarea sugarului.
BEBA - este o formula pentru sugarii sanatosi de la 0-12 luni. - Compozitia sa asigura o crestere si o dezvoltare adecvata. - Contine toate vitaminele si mineralele care se cunosc a fi esentiale pentru dezvoltarea sugarului.
2. MILUPA
HN25 - FORMULA PENTRU BOALA DIAREICA - aliment dietetic destinat utilizarii in boala diareica la sugari; - se foloseste numai in cazul recomandarii medicale; - este bine acceptat si copii il beau cu placere datorita adaosului gustos de pulbere de fructe (mar si banana) - aliment dietetic sub forma lichida sau piure pentru sugari, copii si adulti
MILUMIL 1 - LAPTE PRAF PENTRU SUGARI 0 - 4 LUNI
- Recomandat inca de la nastere.
Milumil 1 este adecvat: - ca hrana unica de la primul biberon - cand laptele matern este insuficient - la inlocuirea fara probleme a oricarui alt lapte de inceput pentru sugari. - cu prebiotice. - adaptat in proteine. - cu fier si iod. - fara zahar cristalizat.
MILUMIL 2 - LAPTE PRAF PENTRU SUGARI 4 - 12 LUNI - Milumil 2 este laptele de continuare ideal dupa luna a 4-a. - este gustos, satios din punct de vedere caloric, bine tolerat si usor de asimilat astfel incat copilul dvs. are un somn sanatos - fara gluten - imbogatit cu fier, zinc, iod si vitamine. - cu gust imbunatatit MILUMIL 3 - LAPTE PRAF recomandat dupa luna a 8-a - Milumil 3 este laptele de continuare ideal dupa luna a 8-a. - Pulbere de portocala, arome identice cu cele naturale(mar, para). - FARA GLUTEN
3. HIPP
PreHIPP
HIPP 1
HIPP 2
4. HUMANA
HUMANA HN PREBIOTIC Formula destinata hranirii sugarului care sufera de diaree. Pe baza continutului scazut de grasimi si al unui procent ridicat de fibre din banane, Humana HN este destinata, intr-o cantitate corespunzatoare, hranirii sugarului care sufera de diaree si permite normalizarea rapida a scaunului. Humana HN se digera bine si are un gust bun de banana. Cu Humana HN greutatea normala se atinge in scurt timp. HUMANA HN cu proprietati terapeutice este destinata tratamentului dietetic in cazul: dispepsie la sugari (diaree la sugari); zoliachie precum si in cazul altor dereglari de digestie care apar la sugari, copii si adulti. HUMANA 1 Laptele Humana 1 contine toate substantele nutritive care sint importante pentru bebelusul dumneavoastra in cantitatile necesare si se poate administra inca de la nastere pana la 4 luni in cazul in care laptele matern este insuficient sau daca mama nu mai alapteaza. - Este contraindicat bebelusilor care au intoleranta la laptele de vaca
Caracteristici: - adaptat proteic - nu contine fructoza - nu contine zaharoza - solubilitate imbunatatita - contine biotina si taurina - este imbogatit cu fier
HUMANA 2 Humana 2 contine toate substantele nutritive si aportul de energie care sunt necesare copilului dumneavoastra si se poate administra ca supliment de hrana incepind din luna a-IV-a dupa alaptat sau dupa orice aliment si se poate folosi pana la aprox. 8 luni - Sustine inmultirea naturala a bacteriilor bifidus utile. - Asigura o flora intestinala echilibrata si sanatoasa. - Contine fier - Este adaptat proteic - Nu contine fructoza - Nu contine zaharoza
Nu este recomandat sa administrati laptele praf fara recomandarea medicului ! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Topfer BIO
Varianta 1 - pana in 4 luni varianta 2 - de la 4 luni pana cand copilul nu mai mananca lapte praf. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| La MILUPA exista si APTAMIL, formula special destinata copiilor prematuri sau cu greutate mica la nastere. Noi i-am dat Ruxandrei o cutie, pana a ajuns pe la 3,5 kg. Mi s-a parut foarte bun, in sensul ca ea l-a primit foarte bine. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| NOVALAC
NOVALAC - FORMULA NOVALAC 1, 400G Lapte pentru sugarii pana la 5 luni
NOVALAC - FORMULA NOVALAC 2, 400G Lapte pentru sugarii de peste 5 luni.
NOVALAC - FORMULA NOVALAC 3, 400G Lapte pentru sugarii de peste 1 an.
NOVALAC - FORMULA NOVALAC AC 1, 400G Formula de lapte anticolici pentru sugarii pana la 5 luni.
NOVALAC - FORMULA NOVALAC AC 2, 400G Formula de lapte anticolici pentru sugarii de peste 5 luni.
NOVALAC - FORMULA NOVALAC AD 250G Formula de lapte antidiareica.
NOVALAC - FORMULA NOVALAC AR 1, 400G Formula de lapte antiregurgitare pentru sugarii pana la 5 luni
NOVALAC - FORMULA NOVALAC AR 2, 400G Formula de lapte antiregurgitare pentru sugarii de peste 5 luni.
NOVALAC - FORMULA NOVALAC HA 1, 400G Formula de lapte hipoalergenica pentru sugarii pana la 5 luni.
NOVALAC - FORMULA NOVALAC HA 2, 400G Formula de lapte antiregurgitare pentru sugarii de peste 5 luni.
NOVALAC - FORMULA NOVALAC IT 1, 400G Formula de lapte pentru combaterea constipatiei. Pentru sugarii pana la 5 luni.
NOVALAC - FORMULA NOVALAC IT 2, 400G Formula de lapte pentru combaterea constipatiei. Pentru sugarii de peste 5 luni.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Kiki wrote:Topfer BIO
Varianta 1 - pana in 4 luni varianta 2 - de la 4 luni pana cand copilul nu mai mananca lapte praf.
Exista si varianta 3 - supliment de lapte Bio, incepand cu 8 luni. (eu de-asta i-am dat Sonyei completare inainte sa o trec pe laptele de vaca)... |
|

| mama_Sonyei wrote:Exista si varianta 3 - supliment de lapte Bio, incepand cu 8 luni. (eu de-asta i-am dat Sonyei completare inainte sa o trec pe laptele de vaca)...
Pana la ce varsta se poate da acest lapte Topfer Bio 3 (adica care ste intervalul 8 luni-X ani)?Si cate grame are cutia si ce pret are (daca nu te exasperez cu atatea amanunte).Eu nu am la farma din zona acest lapte, iar pe ent nu am gasit nimic. |
|

| stele_pe_cer wrote:
Pana la ce varsta se poate da acest lapte Topfer Bio 3 (adica care ste intervalul 8 luni-X ani)?Si cate grame are cutia si ce pret are (daca nu te exasperez cu atatea amanunte).Eu nu am la farma din zona acest lapte, iar pe ent nu am gasit nimic.
Legat de preturile la Topfer, te pot lamuri eu. Pretul unei cutii se situeaza intre 450 si 550.000, depinde de unde o iei. Eu cumpar laptele de la Farmaciile Dona si o data a gasit sotul meu si la Help Net. O cutie are 900 grame si are inauntru 2 pungi si o masuratoare. Cica fiecare punga trebuie sa o consumi in maxim 2 saptamani de la deschidere.
http://www.toepfer-gmbh.de/en/ - te duci la products si desi acolo e pentru cumparat, fiecare produs are detalii |
|

| kiki,

Acum sa vedem si pentru ce varste este.ca eu de acum incolo ma gandesc ca mai am 3 cutii de Nan 2 de terminat din stocul veki, si va trebui sa trec ori pe lapte de vaca (deocamdata nu, din cauza dermatitei atopice) ori sa ii cumpar lapte praf de continuare.Koketam cu ideea de a-i cumpara Nestle Junior, ca sa raman pe Nestle, ca Humana e mai scump, Milimil detest toate produsele lor, mai ramanea Novalac (despre care nu stiu nimic) si Topfer 3 9de care uitasem cu desavrasire).
Nan Junior 400gr =210.000 Humana 3 -650gr=410.000 Novalac 3-400gr=200.000 Topfer 3-900 gr.=550.000
Dar, ce nu inteleg eu, laptele asta Topfer are ceva anume mai deosebit decat celelelalte lapturi?E mai consistent?eu stiam ca se recomanda bebeilor mofturosi, care au inceput deja sa refuze laptele obisnuit.Altceva in pls are?E mai satios, mai consitent? |
|

| stele_pe_cer wrote:
Dar, ce nu inteleg eu, laptele asta Topfer are ceva anume mai deosebit decat celelelalte lapturi?E mai consistent?eu stiam ca se recomanda bebeilor mofturosi, care au inceput deja sa refuze laptele obisnuit.Altceva in pls are?E mai satios, mai consitent?
Mie mi-a zis doctorul ca laptele asta este la gust foarte apropiat de laptele matern si este mai bine tolerat de copii. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Fetelor care sunteti mai in domeniul asta, va rog ajutati-ma, ca nu stiu ce se intampla:
Trebuia sa bag supliment, asa ca am luat Nan 1. Primul bibe a fost ok, l-a cam papat, dar de atunci tot mai putin. Si imi vine mie azi ideea sa miros continutul mirosea ciudat, parca a beci, desi bibe a fost fiert, apa de asemenea. Singura chestie la care m-am putut gandi a fost ca nu am tinut cutia desfacuta in frigider . Spuneti-mi , e normal sa miroasa laptele praf in bibe si daca nu, oare sa fie stricat
|
|

| sousourel wrote:Fetelor caresunteti mai in domeniul asta, va rog ajutati-ma, ca nu stiu ce se intampla: Trebuia sa bag supliment, asa ca am luat Nan 1. Primul bibe a fost ok, l-a cam papat, dar de atunci tot mai putin. SI imi vine mie azi ideea sa miros continutul  mirosea ciudat, parca a beci, desi bibe a fost fiert, apa de asemenea. SIngura chestie la care m-am putut gandi a fost ca nu am tinut cutia desfacuta in frigider  . Spuneti-mi , e normal sa miroasa laptele praf in bibe si sdaca nu, oare fi asta stricat
Sousourel, si noi papam tot Nan, dar nu am intampinat astfel de probleme. Orice lapte praf are un miros specific, usor neplacut, dar nu chiar incat sa iti vina sa . Cutia banuiesc ca era sigilata... si laptele e inca in termenul de garantie. Poate apa sa fi fost de vina, nu stiu ce sa zic. Vroiam sa te intreb de ce ii dai Nan 1, pentru ca formula asta este pana la 6 luni. Dupa 6 luni se introduce Nan 2, noua chiar doctorita ne-a recomandat mai devreme, dupa ce bebe are 7 kg. Eu nu am introdus inca, mai am doua cutii de Nan 1 si apoi trecem la Nan 2. |
|

| Eu am facut inca o dilutie intr-o canita, m-am gandit ca poate prinde miros de la bibe... dupa ce l-am dizolvat mi s-a parut ca miroase la fel...
Oana, e o chestie ciudata, aveam nevoie urgent de lapte pt ca am ramas intr-o zi fara pt papa de la ora 17, si la farmacia de aici avea doar asa ceva. |
|

| A, si am uitat sa iti spun, Sousourel, ca eu nu am tinut niciodata cutiile de lapte praf in frigider (sigilate sau desigilitate), asa ca te asigur ca asta nu e o problema. In fine, banuiesc ca nu l-ai tinut la nu stiu ce temperatura ridicata, ci la temperatura camerei. Eu l-am tinut intotdeauna in bucatarie, la temperatura normala de acolo. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| noi papam Hero Baby 2 ... e mai ieftin ca nestle si are gustul mai apropiat al laptelui matern |
|

| Oana, in bucatarie am tinut si eu cutia, am bagat-o acum in frigider... Copilul meu are diaree (cred), sau oricum un scaun foarte moale de cand cu lapticul asta. |
|
|