Laptele matern congelat
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ninetem
Scris: Tuesday, March 3, 2009 3:06 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/19/2007
Saptamana viitoare trebuie sa ma internez pentru o scurta interventie chirurgicala dupa care voi sta internata 1-2 zile. Pe Matei inca il alaptez si lapte praf nu vrea, si nici eu nu as vrea sa-l trec doar pentru atat pe alt lapte, si m-am gandit sa pun din timp lapte de la mine la congelator, insa nu stiu in ce sa-l stochez,am auzit diverse, ba in pungi(care am vazut ca sunt destul de scumpe), ori sticlute. Nu stiu nici cat timp e valabil laptele asa congelat, iar cand il scoate sa il dea cum e mai bine sa-l lase sa se dezghete de la sine sau sa-l puna cu tot cu sticla intr-un vas cu apa calda? Va rog, ajutati-ma si pe mine cu niste sfaturi pupici pupici
shirel
Scris: Tuesday, March 3, 2009 3:15 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Laptele congelat poate sa ramana in frigider cateva luni.Eu de multe ori congelam cand vroiam sa ies cu prietenele seara la distractie ca sa poata Yohanan sa-i dea el si binenteles ca vroiam laptele meu.Se dezcongeleaza in apa caldutza niciodata nu la cuptorul cu micro.Eu am folosit pungile care chiar daca erau mai ascumpe eram cu masura asa ca -i punea exact cat trebuia sa pape bebelusul ca laptele acesta odata dezcongelat ce ramane trebuie aruncat nu se mai poate folosi.Succes si daca mai ai nevoie eu sunt aici.computerlove computerlove
ninetem
Scris: Tuesday, March 3, 2009 3:22 PM
Nivel

Multumesc mult, Shirel! Daca mai e ceva te mai intreb.
kali
Scris: Tuesday, March 3, 2009 3:26 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Daca ti se par scumpe pungile pentru stocarea laptelui matern, incearca cu recipiente pentru colectarea urinei de la farmacie. Sunt sterile, insa au dezavantajul ca-s cam mici.
O conditie importanta in pastrarea laptelui este ca acesta sa fie congelat in ceva din plastic.
Laptele matern poate sta fara probleme timp de 24 de ore la frigider (2 grade) si intre 3-6 luni la congelator, in functie de temperatura de acolo. De exemplu, laptele meu, la temperatura de -18 grade intentionez sa-l tin 6 luni daca e cazul.

Cum se decongeleaza? Se recomanda a se face cat mai lent, asa ca cel mai bine este sa-l lasi sa se dezghete la frigider, iar apoi incalzit la bain-marie.
ninetem
Scris: Tuesday, March 3, 2009 3:28 PM
Nivel

O sa cumpar pungi pana la urma. sper sa nu fie nevoie decat de data asta, si sa rezolv problema medicala. Multumesc!
kali
Scris: Tuesday, March 3, 2009 3:32 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
ninetem wrote:
O sa cumpar pungi pana la urma. sper sa nu fie nevoie decat de data asta, si sa rezolv problema medicala. Multumesc!

thumleft Cele de la Lansinoh sunt mai avantajoase la pret si iti sunt mai mult decat suficiente: 25 bc.
Multa sanatate!
t-mihaela
Scris: Tuesday, March 3, 2009 4:41 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
POate sta 3 luni la conge.Eu foloseam pungi obisnuite de sanwich ras Sanatate angel
vanina
Scris: Tuesday, March 3, 2009 6:26 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
E posibil sa nu gasesti pe la farmacii, si decat sa faci comanda pe net mai bine iti trimit eu ca mi-au ramas mai multe(am de la playtex de 118 ml).trimite-mi adr ta pe pm si maine dim le trimit. Multa sanatate
ninetem
Scris: Tuesday, March 3, 2009 6:56 PM
Nivel

vanina wrote:
E posibil sa nu gasesti pe la farmacii, si decat sa faci comanda pe net mai bine iti trimit eu ca mi-au ramas mai multe(am de la playtex de 118 ml).trimite-mi adr ta pe pm si maine dim le trimit. Multa sanatate

Multumesc! Ti-am trimis PM.
vanina
Scris: Tuesday, March 3, 2009 8:45 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Cu placere!pupici
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, November 10, 2009 10:52 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
revin si eu cu o intrebare legata de laptele mamei muls si pastrat:

daca ma mulg si il tin in frigider, il pot pastra cat timp? maximum 24 ore? cum se incalzeste pentru a fi dat copilului?
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, November 10, 2009 11:01 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Andismom wrote:
revin si eu cu o intrebare legata de laptele mamei muls si pastrat:

daca ma mulg si il tin in frigider, il pot pastra cat timp? maximum 24 ore? cum se incalzeste pentru a fi dat copilului?

Pui recipientul cu lapte in unul cu apa fierbinte.
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, November 10, 2009 2:23 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Mama draga, cat am mai congelat si decongelat si eunervi
Bine ca aveti ce congelasic
oana timisoara
Scris: Tuesday, August 31, 2010 1:21 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
daca e vreo mamica interesata, eu am comandat 2seturi de pungi pentru pastrarea laptelui matern si nu a fost nevoie decat de unul.Celalat il vand.
mikaela
Scris: Thursday, September 2, 2010 9:43 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Si eu am congelat laptele in pungi de la Lansinoh. Dar daca vrei sa cumperi doar pentru ca sunt gradate, poti foarte bine sa folosesti pungi obisnuite si sa masori laptele inainte cu sticluta si eventual sa notezi pe punga cantitatea si data inainte de a pune la congelator. Asa stii cand l-ai pus si cat ai in punga.
Se decongeleaza lent, in frigider peste noapte si se incalzeste in vas cu apa calda, asa cum au spus fetele. Eu lasam apa calda sa curga peste punga.
Mie mi s-a spus ca laptele matern chiar si congelat este mult mai bin decat formula.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.