Laptele mai este suficient?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Saturday, September 9, 2006 12:45 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mamicilor care alaptati, de unde va dati seama daca mai aveti suficient lapte?

Eu l-am tinut pe Andrei cam 4 zile numai pe lapte de la san, cand a avut enteroviroza, si a scazut 200g in greutate. Sa fie din cauza ca nu mai am suficient lapte sau din cauza ca nu mai este suficient de hranitor?

Stiu ca sunt unele perioade in alaptare asa numite de hipolactatie, in care te poti confrunta cu producerea insuficienta de lapte:
- la 5 -6 zile dupa nastere
- la cateva luni
etc

Sunt crizele de lactatie, legate de oscilatiile hormonale din organism. Eu una am mai avut perioade din astea in care mi se parea ca gata, in cateva zile intarc, dar am tot luat Galactogil.

Acum insa Andrei e destul de mare si ma intreb daca mai e cazul sa stimulez lactatia sau pot incerca sa il trec treptat pe alt lapte.

Totusi, inainte de a incerca sa ii dau si alt lapte, as vrea sa fiu sigura cumva ca nu ii ajunge laptele de la mine.

Stiu ca si oboseala, stresul si lipsa de somn pot duce la producerea insuficienta a laptelui si ca ideal ar fi sa dorm macar 7 ore pe noapte, dar eu in continuare alaptez la 3 ore banghead banghead banghead

Citisem undeva, intr-o revista, parca Mami sau Copilul meu, nu ma stiu exact, ca in timpul unei zile un copil cu varsta pana in 2 luni are nevoie de o cantitate de lapte egala cu 1/5 din greutatea lui, intre 2 si 4 luni - 1/6 din greutatea lui si intre 4 si 7 luni - 1/7 din greutatea lui.

Dar la aproape 10 luni? Andrei are acum 9.85 kg, deci 1/7 sa zicem ar fi cam 1.4 l si mi se pare totusi mult prea mult.

Ce sa ii fac ca sa nu se mai scoale noaptea? Sa incerc oare sa ii dau cereale facute in apa la ultima masa din zi?
Kiki
Scris: Saturday, September 9, 2006 7:02 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Adriana, cand David a renuntat sa se mai trezeasca noaptea, a trebuit sa ii dau sa manance bine inainte de culcare. Incearca sa ii dai gris cu lapte sau cereale cu lapte seara inainte de culcare.

Legat de cantitatea de lapte, am citit in cartea lui Capraru ca spre un an (9-10 luni), unui copil alaptat la san ar trebui sa i se dea lapte praf, incepand cu cativa ml pentru a-l obisnui cu trecerea la lapte obisnuit. Un copil care mananca numai san in apropierea varstei de 1 an va accepta foarte greu un alt tip de lapte.
Anaida
Scris: Saturday, September 9, 2006 9:12 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Eu ii dau de cateva zile Alexandrei 160ml lapte cu cereale. Se mai trezeste abia spre dimineata, pe la 4-5 si papa la san, apoi la 7 jumate.
I-am dat direct lapte de vaca de 1,8 pt ca incercasem mai demult cu lapte praf si l-a refuzat. Pe acesta l-a acceptat fara probleme, oricum mai ciugulise in unele dimineti din castronelul fratiorului.
Alina
Scris: Saturday, September 9, 2006 9:56 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Nu stiu daca e cazul sa-ti faci griji in privinta laptelui tau. Dar, cu siguranta, la varsta lui, laptele matern nu mai este suficient, drept urmare , a scazut in greutate.
Eu, pe perioada alaptarii a doi copii (1 an si 4 luni), nu am luat nimic care sa-mi stimuleze lactatia, dar cred ca o trecere treptata spre un altfel de lapte (cum spuneau si Kiki si Anaida) il face pe copil sa se adapteze mai usor.
Cat despre alaptarile dese de pe timpul noptii, eu nu mi-am facut probleme si, crede-ma, alaptam mai des decat o faci tu in acest moment.
Din nou, poate are dreptate Kiki atunci cand spune ca o masa cu cereale, inainte de somn, l-ar face pe Andrei sa nu se mai trezeasca atat de des, dar eu am inca semnele mele de intrebare. De ce? Pentru ca un copil alaptat in exclusivitate, nu se trezeste noaptea doar de foame, ci si de sete sau, in primul rand, de alint.
mihaela75
Scris: Saturday, September 9, 2006 8:45 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
eu nu pot sa raspund ca eu oricum n-am avut niciodata lapte destul.numai cu ceaiuri si galactogil mentin cat de cat productia.Eu ii dau seara cereale si ziua suc de fructe.luna viitoare o sa facem diversificarea mai diversificatarasCe am observat, masa satioasa de seara nu o face sa doarma mai mult,dupa 4 ore tot urla de foame nervi
Miri
Scris: Saturday, September 9, 2006 8:53 PM
Nivel

Inregistrat: 2/26/2006
Adriana, mie mi se pare ca Andrei e destul de mare ca sa mai pape la 3 ore lapte de la tine, plus ca masa de noapte ai putea sa incerci sa o scoti, prin introducerea unei mese de lapte cu cereale sau cu gris.
misha
Scris: Sunday, September 10, 2006 10:39 AM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Scumpa mea Adriana(pupici ), si eu ma confrunt cu aceeasi problema.Am fost cu Maria la medic si daca acum 2 luni avea 9.600kg, acum la 10 luni are 9.100kg.Care este problema atat timp cat ea a papat bine, laptic a supt, probleme de sanatate nu a avut?...singura concluzie e ca laptele meu nu mai este hranitor...si sincera sa fiu, ma asteptam, asa ca am inceput sa-i introduc lapte praf, desi nu bea decat cateva gurite deocamdata (o mare problema la noi este ca nu accepta biberonul decat pe post de jucarie).
misha
Scris: Wednesday, September 13, 2006 5:15 PM
Nivel

Adriana, ce-ai mai facut in privinta lapticului?

Eu am o maaare problema: Maria nu vrea alt laptic in afara de al meu...bea doua gurite si gata...am incercat sa o las sa-i fie foame mai tare, poate il accepta, dar nu a trecut de 30-50 ml pe zi...aveti vreo solutie?
Vesna
Scris: Wednesday, September 13, 2006 5:21 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
Misha, stai linistita, asa am zis si eu la Razvan, mi-era teama ca al meu copil nu va bea niciodata altfel de lapte decat de al meu.
Eu am insistat, dar treptat. Adica, daca azi nu vrea, las-o in pace, nu-i mai da nici maine, nici poimaine, si incearca iar peste cateva zile. Daca refuza iar, mai insista putin si repeta schema.
Aaa! Raz a inceput sa accepte laptele praf daca il dadeam imediat ce se trezea, in maxim 10 minute.
AdrianaC
Scris: Wednesday, September 13, 2006 6:11 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Ce sa va mai spun cu lapticul?

Andrei vad ca a inceput din nou sa ia in greutate.
La 9 luni a avut 9.950g, apoi in 3-4 zile urcase la 10 kg, dupa care a avut enteroviroza si a stat vreo 4-5 zile NUMAI pe lapte de la mine. A slabit pana la 9.700g. Acum are 9.920g, deci a recuperat relativ repede. Per total, luna asta cred ca nu o sa ia nimic in greutate fata de greutatea de la 9 luni, dar el oricum are mai mult decat normal, asa ca nu imi fac mari probleme.

In ceea ce priveste mancarea, acum Andrei mananca asa:

- 07:00 - laptic de la mine, cam 150ml
- 11:00 - piure de fructe 125g de la Nestle + 1 biscuite + 100ml laptic de la mine
- 14:00 - 150g piureuri Nestle (legume cu pui sau vita) + cam 50-100ml laptic de la mine
- 17:30 - 150 ml laptic de la mine
- 20:30 - 200 g iaurt natural Campina cu 3 lingurite de cereale Orez cu 3 fructe Nestle
- 21:30 - cam 50ml laptic de la mine
- 01:00 - cred ca 100ml laptic
- 04:00 - cred ca 100ml laptic

Deci in total in decurs de 24 de ore mananca cca 700ml laptic de la mine (cred, ca nu am stat sa il cantaresc mereu, dar asa pare, dupa cum simt eu sanii). In plus mananca 1 masa de fructe, una de legume cu carne si una de cereale cu iaurt.

Bebelusii care au fost alaptati exclusiv, vor accepta foarte greu alt lapte, deci Misha, nu stiu daca ai sorti de izbanda sa o treci pe Maria pe lapte praf.

In ceea ce priveste biberonul, Andrei bea numai apa din biberon, si din canita la fel, numai apa.

Nu i-am dat sucuri de fructe, si nici lapte praf sau de vacuta nu bea.
misha
Scris: Thursday, September 14, 2006 10:22 AM
Nivel

Vesna, Adriana, va multumesc pentru raspnsuri...Maria inca mai are stomatita aftoasa si nu-i pot da nici branzica, nici iaurt (care nu-i lisea si era innebunita dupa el), offf, sper sa nu scada mai mult in greutate...macar sa ramana asa.Adriana, tu ai cantar special ptr bb?
bontocel
Scris: Sunday, September 17, 2006 12:34 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/30/2006
Eu sunt cam in aceeasi situatie cu tine Adriana. Lapte praf nu papam, iar noaptea tot de2,3 chiar 4 ori papam san sau ceai.Dar m-am obisnuit si chiar nu ma simt obosita ziuadance
Sunt convinsa insa ca laptele meu ii tine doar de sete..si sunt ingrijorata in privinta calciului care ar trebui sa-l asimileze..si nu stiu daca ia calciu destul numai dintr-un iaurt pe zi si lapte de la mineuff
Dar nici nu m-am preocupat sa-i fac vreo analiza pana acumbom
Miri
Scris: Sunday, September 17, 2006 9:14 PM
Nivel

Inregistrat: 2/26/2006
Adriana, Bontocel, aveti grija ca o sa ajungeti la epuizare cu ritmul asta.
Piticii implinesc miine zece luni, nu credeti ca ar trebui sa incepeti sa va ginditi si la voi?oare
bontocel
Scris: Thursday, September 21, 2006 12:24 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/30/2006
Cred ca asta-i dezavantajul alaptarii exclusiv la san, asa ca nu imi fac mari probleme pentru mine...elena sa traiasca essen...numai sa nu ma manance cu totul pana la 1 an cand sigur o s-o intarc bounce
delfinasa
Scris: Thursday, September 21, 2006 2:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Voi de ce credeti ca majoritatea doctorilor recomanda alaptarea pana la 2 ani? ca nu e bun laptele sau ca putinul care este tine doar de sete? pai ei credeti ca nu stiu ca lactatia scade pe masura ce creste bebelusul si depinde foarte mult de alimentatia mamei? daca mama nu mananca si nu bea lichide, de unde sa faca lapte consistent? Plus de-asta, mancarea ii va tine de foame dupa incepea diversificarii, nu laptele, ca normal daca nu mananca mancare, vrea sa suga si nesaturandu-se se trezeste din 2 in 2 ore...am si eu o incapatanata care de cateva saptamani se trezeste in fiecare noapte pe la 3-4 si am observat ca nu e numai foamea (ca nu vrea sa manance bine seara) sau setea (ca daca-i dau apa sau ceai nu vrea), ci si faptul ca poate ii este frig peste noapte ca se dezveleste, ca vrea sa doarma cu mine, ca dupa ce-o iau in pat cu mine imediat se culca si o pot muta la ea in patut.
Si normal ca bebelusii alaptati refuza orice alt lapte, dar treptat vor accepta macar facut cu gris, cereale, orez, paste, branzica facuta in casa si din cate am mai vorbit cu pediatrii de la clinica unde mergem, este foarte bine daca copilul mananca in fiecare zi lactate, in afara de laptele de la san si nu trebuie sa insist pana-n panzele albe sa-mi bea lapte de vaca sau formula.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.