Laptele mai este suficient?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
misha
Scris: Thursday, September 21, 2006 4:28 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
delfinasa wrote:
Voi de ce credeti ca majoritatea doctorilor recomanda alaptarea pana la 2 ani? ca nu e bun laptele sau ca putinul care este tine doar de sete? pai ei credeti ca nu stiu ca lactatia scade pe masura ce creste bebelusul si depinde foarte mult de alimentatia mamei? daca mama nu mananca si nu bea lichide, de unde sa faca lapte consistent? Plus de-asta, mancarea ii va tine de foame dupa incepea diversificarii, nu laptele, ca normal daca nu mananca mancare, vrea sa suga si nesaturandu-se se trezeste din 2 in 2 ore...am si eu o incapatanata care de cateva saptamani se trezeste in fiecare noapte pe la 3-4 si am observat ca nu e numai foamea (ca nu vrea sa manance bine seara) sau setea (ca daca-i dau apa sau ceai nu vrea), ci si faptul ca poate ii este frig peste noapte ca se dezveleste, ca vrea sa doarma cu mine, ca dupa ce-o iau in pat cu mine imediat se culca si o pot muta la ea in patut.
Si normal ca bebelusii alaptati refuza orice alt lapte, dar treptat vor accepta macar facut cu gris, cereale, orez, paste, branzica facuta in casa si din cate am mai vorbit cu pediatrii de la clinica unde mergem, este foarte bine daca copilul mananca in fiecare zi lactate, in afara de laptele de la san si nu trebuie sa insist pana-n panzele albe sa-mi bea lapte de vaca sau formula.

Mai delfinasa, dar imi place ca esti hotarata!sic ...acum, lasand gluma la o parte, ai mare dreptate in ceea ce spui...pupici
raconty
Scris: Friday, April 11, 2008 10:35 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
buna tuturor. sunt noua pe acest forum. am si eu o intrebare.
am o fetita de 10 luni jumate si inca o alaptez la san dar vreau sa trec pe un altfel de lapte. as vrea sa trec pe lapte pasteurizat din magazin si nicidecum la lapte praf. a mai facut careva o astfel de trecere si cum s-a facut trecerea?oare
multumesc.

raconty attached the following image(s):
sara spcrop.jpg

oanalaurisa
Scris: Friday, April 11, 2008 10:53 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007

Pana la 1 an eu nu ti-as recomanda trecerea pe lapte de vaca deoarece e mai bogat in grasimi decat in vitamine,dar acum ce sa zic eu,e decizia ta,consulta-te si cu pediatrul.
raconty
Scris: Friday, April 11, 2008 11:21 AM

multumesc de raspuns oanalaurisa, dar ce crezi ca ii mai bine sa ii dau lapte praf? zilele trecute o nepoata de a mea a mers la urgenta din cauza laptelui. il el s-a gasit streptococ dupa ce l-au analizat. de aceea am retineri.
oanalaurisa
Scris: Friday, April 11, 2008 11:31 AM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007
raconty wrote:
multumesc de raspuns oanalaurisa, dar ce crezi ca ii mai bine sa ii dau lapte praf? zilele trecute o nepoata de a mea a mers la urgenta din cauza laptelui. il el s-a gasit streptococ dupa ce l-au analizat. de aceea am retineri.

Ce lapte praf a incercat? Acuma daca stai sa te gandesti bine,o gramada de copii cresc cu lapte praf,majoritatea tipurilor de lapte praf sunt verificate dupa norme destul de stricte,de ex. laptele Humana,insa poate a fost o exceptie situatia respectiva cu streptococul.
Eu cred ca ar fi mai bine lapte praf,pentru ca e imbunatatit cu vitamine,minerale si anumite substante care ajuta imunitatea si de asemenea, cu fibre digestive,pentru un tranzit intestinal mai bun.
Consulta-te si cu pediatrul,asta e parerea mea.
dya
Scris: Friday, April 11, 2008 12:14 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Infectarea cu streptococ nu mai este responsabilitatea nici unui producator din momentul desfacerii cutiei.ras
petro
Scris: Friday, April 11, 2008 12:26 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
raconty wrote:
buna tuturor. sunt noua pe acest forum. am si eu o intrebare.
am o fetita de 10 luni jumate si inca o alaptez la san dar vreau sa trec pe un altfel de lapte. as vrea sa trec pe lapte pasteurizat din magazin si nicidecum la lapte praf. a mai facut careva o astfel de trecere si cum s-a facut trecerea?oare
multumesc.

Parerea mea (nespecializata) e sa ii introduci treptat ce lapte vrei, fie el praf sau de vaca. Vitamine si minerale oricum isi ia copilul din fructe si legume proaspete. E mare fetita, iar dupa opt luni se poate introduce treptat lapte de vaca. Eu asa stiu. Intre noi fie vorba, noi cu ce lapte crezi ca am crescut? Mama m-a alaptat doar 4 luni. Decat sa-mi dea lapte praf chinezesc mai bine mi-a dat lapte de la Joiana. Am un sistem imunitar de invidiat pentru aia. Daca tolereaza copila laptele de vaca nu vad ce probleme ar putea fi.
raconty
Scris: Friday, April 11, 2008 1:05 PM

multumesc tuturor pt raspuns.
iar dya ce ai vrut sa spui cu Infectarea cu streptococ nu mai este responsabilitatea nici unui producator din momentul desfacerii cutiei.
oare sa nu fi fost tinut in conditii optime? si anume care ar fi alea?oare
stiu din cate mi s-a spus ca cutia era in termen doar ca folia de aluminiu era putin umflata. si inca de la primul biberon nu s-a simtit bine. este vorba de laptele NAN2.
dya
Scris: Friday, April 11, 2008 1:17 PM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
Da exact aia am vrut sa spun ca se poate sa nu fi fost tinut in conditii optime.
fdianamaria
Scris: Tuesday, February 24, 2009 7:42 PM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Am constatat cu stupoare ca daca in prima luna de viata Elena a luat in greutate 1 kg si 500 de gr si s-a lungit 3 cm, in luna a doua a luat doar 300 de gr !!!!! si tot 3 cm. Nu, nu a gresit cantarul ca am repetat de mai multe ori si pe mai multe cantare. Plus ca se vede si pe ea ca e mult mai slabuta si mai lunga. Oare trebuie sa-mi fac griji?
O duc vineri la vaccin, dar as vrea si mai multe pareri...
kali
Scris: Tuesday, February 24, 2009 8:10 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Nu cred ca trebuie sa-ti faci griji; totusi intreaba medicul.
Daca bebe e fericit si nu plange de foame, poate asta e ritmul ei de crestere- adevarul e ca a luat mult in prima luna iar acum stagneaza putin. Suge normal? Adica fara pauze prea mari... cere de mancare?
fdianamaria
Scris: Wednesday, February 25, 2009 11:52 AM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
da, e vesela. Rade mult si nu am probleme cu suptul. Doar ca cere des, o data la doua ore. Dar asa a cerut tot timpul. Deci nu s-a schimbat nimic in sensul asta. Doar uneori ma musca efectiv de san, nervoasa (la cat de des cere laptic, nu prea reusesc sa fac fata, sincer)
Cris-DL
Scris: Wednesday, February 25, 2009 12:09 PM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
Diana, tu esti ingrijorata ca mananca putin si eu ma minunez cat de mult poate manca Luca si ce mult a luat in greutate -aseara avea 7,620 -in popoul gol si nemmancat de 4 ore (el si-a format mesele la 4 ore, chiar si 5 ore). Oare cat are de gand sa mai ia -ca ma cocoseaza, nu de altceva.

Nici eu nu cred ca trebuie sa-ti faci griji, daca e vesela si nu plange, probabil asta este ritmul ei, dar poti merge si la medic -sa te linistesti, cum spunea si Oana.
E printesica si tine la silueta.
shirel
Scris: Wednesday, February 25, 2009 2:11 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Ce sa mai spun de al meu!!Care mananca si san si un fel de cereale speciale pentru 6 luni un sus si am inceput diversificarea dar nu urca in kg prea tare si de ce ca este prea iute .De pe spate pe burta si inapoi asta de foarte multe ori si numai spun ce face la baitza totul uda imprejur.
Diana,nu trebuie sa-ti faci probleme totusi daca este nervoasa si te musca s-ar putea sa nu ai lapte destul pentru cerintele ei,asa ca incearca sa bei multe lichide .Bebelusi au si perioade cand cresc foarte frumos si perioade cand pur si simplu chiar scad n greutate.
Lilly of the valley
Scris: Thursday, February 26, 2009 12:41 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
fdianamaria wrote:
Am constatat cu stupoare ca daca in prima luna de viata Elena a luat in greutate 1 kg si 500 de gr si s-a lungit 3 cm, in luna a doua a luat doar 300 de gr !!!!! si tot 3 cm. Nu, nu a gresit cantarul ca am repetat de mai multe ori si pe mai multe cantare. Plus ca se vede si pe ea ca e mult mai slabuta si mai lunga. Oare trebuie sa-mi fac griji?
O duc vineri la vaccin, dar as vrea si mai multe pareri...

daca e vioaie nu ai de ce sa-ti faci griji, e bine sa o urmaresti inca o perioada si apoi sa decizi, insa sfatul meu, nu te grabi in a suplimenta cu formula mesele. poti pierde laptele!pupici si sanatate
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.