Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| De curand am descoperit laptele de capra . Si imi pare rau ca nu i-am dat cand Ale era micuta .Sunt foarte multumita ca ii place- desi mie nu-mi place - pentru ca laptele de capra este mult mai bun decat cel de vaca si este considerat un leac stravechi.
Cura cu lapte de capra are efecte imediate: reda vioiciunea si optimismul, sanatatea generala, capacitatea de a lupta cu bolile, inclusiv cu cancerul
Stiati ca laptele de capra este mai sanatos decît cel de vaca? Înca din vechime a fost cunoscut acest leac cu actiune lenta, dar sigura pentru multe suferinte. Este întaritor si hranitor. Prin compozitia lui, mai bogata în substante benefice decît cel de vaca, laptele de capra are si rolul de a preveni multe boli grave. Pe deasupra, opreste evolutia cancerului. Se gaseste greu, e adevarat, dar daca aveti ocazia sa va aprovizionati cu acest lapte, nu ezitati. În numai cîteva zile, o sa-i simtiti efectele terapeutice. Veti fi mai fortifiati, mai cu pofta de viata. Întocmai ca locuitorii de pe înaltimile Caucazului, cei mai longevivi oameni de pe planeta.
150ml de lapte de capra contin: 170 calorii 330mg calciu 270mg fosfor 0.34mg vitamina B2 500mg potasiu 9gr proteine 110mg aminoacid Tryptophan Laptele de capra este alegerea ideala pentru persoanele care au intoleranta la cel de vaca (balonari, indigestii, diaree). Datorita compusilor antiinflamatori, laptele de capra este mai usor de digerat, iar vitaminele si mineralele pe care le contine se asimileaza mai usor. Daca ai un copil, trebuie sa stii ca este mai bine sa ii dai lapte de capra decat de vaca. Laptele de capra are o compozitie foarte asemanatoare cu cel al mamei si il va feri de boli. Beneficii Datorita calciului si fosforului, laptele de capra te va ajuta sa ai oase puternice si sa previi osteoporoza. Previne cancerul de colon. Previne si trateaza migrenele. Reduce efectele neplacute ale sindromului premenstrual. Echilibreaza tensiunea arteriala si atenueaza durerile musculare si articulare. Ajuta la regenerarea celulelor. Echilibreaza nivelul insulinei in organism si previne diabetul de tip 2 si incetinirea metabolismului, care apare o data cu inaintarea in varsta. Reduce cu 45%-65% riscul cancerul la san. Iti furnizeaza energie si tine depresiile la distanta, datorita vitaminei B2. Protejeaza sistemul cardiovascular si previne atacul cerebral, infarctul si afectiunile inimii, stabilizand tensiunea arteriala. Previne aterosclerozei. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Este bun pentru ca este gras si deci gustos dar fata de laptele de vaca are foarte putin calciu care este necesar copiilor in crestere.
1 litru de lapte de vaca are 2600mg de calciu per litru fata de 1000mg cat are laptele de capra per litru. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Interesant nu stiam de asta |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eu le-am dat celor mari ai mei ,lapte de capra;erau grasi ca trunchii,si foarte rar raceau.Cand erau mici,Alex si Adriana,chiar asteptau cu nerabdare sa le mulg lapte proaspat si sa bea asa,cald,de abia muls.Cand isi aduc aminte,acum,...imi spun:,,Mamii,parca eram in povesti'',.....erau alte vremuri,.... Din partea mea nota 10 pt.laptele de capra;am avut si vaci,dar de ,...fiecare cu gustul lui.Bineinteles cel de capra are un gust,cel de vaca are alt gust,...si asta depinde foarte mult,dar foarte mult ce ii da stapanul animalului respectiv sa manance de off-topic |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Si noi bem lapte de capra, de foarte mult timp. Iar branza de capra e pe primul loc, la branzeturi (in casa). |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 595
| am incercat si eu sa beau laptele de capra dar nu am reusit...citimd atat de multe lucruri bune despre acest produs parca as incerca din nou...dar am cateva nelamuriri...inlocuim intotalitate laptele care-l consumam cu lapte de capra sau e bine daca o perioada de x zile bem laptele de capra ca un tratament?la cat timp dupa fatare poti consuma laptele de capra? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eu le dadeam copiilor mei,dupa 1 saptamana de la fatare,caci in acest timp este bine sa bea laptele tot, iedutul.Apoi se poate consuma.Le dadeam copiilor numai lapte de capra,nu si de vaca,pt.ca spuneau femeile mai in varsta de aici de la mine,ca nu este bine sa schimbi intr-un timp relativ scurt cele doua feluri de lapte.Eu am fost foarte multumita de ce efect a avut asupra copiilor mei.Cu toate ca se spune ca laptele de capra este mai slab in substante nutritive,el compenseaza pe alta parte avand efecte benefice asupra organismului. |
|

Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Pentru cei alergici la lapte de vaca o fi bun?? |
|

| koko2008 wrote:Pentru cei alergici la lapte de vaca o fi bun??
eu stiu ca da.
Ale anul acesta a racit o singura data.Nu stiu daca o fi de la laptele de capra sau e doar o coincidenta. o fi avand mai putin calciu decat cel d evaca dar compenseaza prin multe altee.Iar calciul nu se ia doar din lapte. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Acum 2 veri am incercat sa-i dau Karinei si lapte de capra, proaspat muls de o matusa de-a lui Dan, dar de cum a pus gura pe el, l-a dat afara. Nici eu nu am putut sa beau, nu i-am suportat gustul. La tara hranesc animalele si pasarile ecologic, le scot la pascut pe pasune sau in fundul curtii, nu le dau nenorociri, ca ei din asta traiesc, nu ca sa vanda. In schimb, am baut vara aia lapte de vaca proaspat cat cuprinde, si fiert, si nefiert. Cand a vazut Karina cum se mulge vaca/capra, a inceput sa planga si sa strige "stoooop, nu le mai trageti de titici" . Am vazut si aici in magazine lapte de capra, dar nu m-a atras deloc...poate o fi mai bun, asa pasteurizat, dar numai cand imi amintesc mi se ia de el .
koko2008 wrote:Pentru cei alergici la lapte de vaca o fi bun??
Ai incercat lapte de soia? |
|

Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| nici mie nu imi place laptele de capra, desi stiu ca este bun. cei cu TBC il consuma mult, si nu numai. este bine pt cine il poate bea.
saptamana trecuta am facut lapte de soia prima data, este bunicel daca pui miere. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Tot asa si eu. Nu-i pot suporta nici gustul si nici mirosul, desi proprietatile pe care le are sunt incontestabile. Mai ales celor bolnavi de plamani se pare ca le prinde foarte bine. Insa mai in gluma, mai in serios, am incercat si nu-l suport...poate doar direct in vena |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| delfinasa wrote:Cand a vazut Karina cum se mulge vaca/capra, a inceput sa planga si sa strige "stoooop, nu le mai trageti de titici"  .
Se cunoaste ca-i americanca mai mult decat romanca. Cumnatul meu cand a vazut pentru prima data cum mulgem la tara vaca i s-a facut rau, nu a mai vrut nici sa guste
As vrea sa incerc si eu laptele de capra pe Alex dar de unde sa-l cumpar? Il gasiti si la supermarket si eu nu l-am reperat sau doar de la tarani? |
|

| noi il cumparam proaspat, dar de la supermercat.Eu nu-l pot suporta, dar Ale il bea cu o placere extraordinara.
Aaa, si e cam scumpel...cam 3 euro litrul |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| bereea wrote:noi il cumparam proaspat, dar de la supermercat.Eu nu-l pot suporta, dar Ale il bea cu o placere extraordinara.
Aaa, si e cam scumpel...cam 3 euro litrul
Saru'mana de raspuns, intrebam pentru ca daca-i de la supermarket este mai putin mirositor, am observat asta cu laptele de vaca. Fiind muls cu aparate este cu mai putin parfum de vaca si respectiv capra, deci cred ca-i mai usor de baut.
Eu ca si Sousourel doar intravenos l-as consuma, nici laptele de vaca nu ma incanta si nu l-am baut de la un an si totusi ce mare si frumoasa m-am facut |
|
|