Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fetelor, fiica-mea incepe sa ma fenteze cu laptele. Cand am inceput diversificarea beam de 3 ori pe zi cate 150-200 mil.
Acum la laptele de la ora 7 stramba din nas si bea doar 100-120 mil. Dupa masa de pranz il refuza total. Seara la culcare, ora 7, bea 100-120 mil dupa care pe la 11-12 mai bea restul de 100 mil. Deci in 24 de ore bea cam 300 mil.
Ce ma fac? Sa-i mai tai din solide (cantitativ)? Sa o las sa faca cum vrea ea? Sa insist? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu zic sa-i faci numai 2 mese de lapte (dimineata si seara), date la interval destul de mare (3-4 ore) de la masa anterioara si sa o lasi sa bea cat vrea ea. Daca crezi ca nu-i destul, suplimenteaza pe parcursul zilei cu iaurt sau branza. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Sasha bea lapte praf doar de doua ori pe zi: dimineata ( cand se trezeste, de obicei la ora 8 ) si seara, inainte de culcare.
Dimineata bea 240ml si seara 210ml. Cateodata ii mai pun si 2 lingurite de biscuiti rasi in el.
|
|
| Cred ca o indop prea mult cu solide. |
|
| Roxanel wrote:Cred ca o indop prea mult cu solide.
De ce zici asta? Ma gandesc ca are un program de masa si ca nu-i dai mai mult decat vrea, nu? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Roxanel wrote:Cred ca o indop prea mult cu solide.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ca si Kali si eu te sfatuiesc sa-i dai 2 mese de lapte pe zi. La vartsa Antoniei se recomanda 500ml de lapte pe zi. Preferabil la mesele de dimineata si seara. Daca nu poate sa bea atat de mult lapte, completezi tu pe parcursul zilei cu derivate din lapte (iaurt, branza, smantana, orez cu lapte, gris cu lapte) Cristina mea, bea si acum cate un biberon mare plin ochi de lapte dimineata si seara, iar la patru pm mai manaca si un iaurt de minim 125g(depinde cat de foama ii este) Mai poti incerca sa ii dai cacao cu lapte, dar nu sunt sigura daca Antonia are voie cacao. Din pacate nu pot sa verific pt ca am cartile toate pitite intr-o cutie si pana nu termin cu zugravitul nu pot umbla la ea. Poate ne spune vreo fata de pe forum. Si ca sa-ti raspund si la prima intrebare : toata viata. Fiecare ar trebui sa bea zilnic macar un pahar de lapte sau sa manance echivalentul aceatuia in derivate lactate. Pt copii la scoala e chiar necesar. |
|
| Eu incerc sa-i dau doua mese de lapte pe zi. Mai precis dimineata cand se scoala si seara la culcare.
Dimineata, la 6-7, bea 100-120 mil dupa care daca mai incerc sa-i dau restul pana la 200 mil refuza in totalitate. La 9.30-10 masa de fructe, la 13-13.30 pranz, la 16-16.30 - iaurtel sau un grisulet iar la 19-19.30 laptic. Aici iar bea jumate si gata. Eventual se scoala tipand de foame pe la 12 noaptea. |
|
| Seara la ce ora se culca? Cat mananca (in gr.) la o masa de solide? |
|
| kali wrote:Seara la ce ora se culca? Cat mananca (in gr.) la o masa de solide?
La absolut fiecare masa de solide mananca in jur de 170-180 grame. Se culca la ora 7.30. Adica la 7.30 sforaie deja. |
|
| 180 gr. nu inseamna ca o indopi, stai linistita. Ce as face eu... i-as organiza in asa fel programul incat sa o culc seara pe la ora 21 si as incerca sa-i dau 4 mese/zi a cate 250 gr. fiecare. Iar programul de masa ar arata cam asa: - ora 7- lapte - ora 12- mancare gatita - ora 16.30- fructe - ora 21 lapte Intre mese, daca vad ca nu-i afecteaza cu nimic pofta de mancare ar mai primi cate un biscuit, iaurt mic, fruct etc... dar nu prea aproape de ora de masa.
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Roxanel, eu i-am taiat lui Dav portia de lapte de la pranz tot cam de pe la 8 luni. Lapte numai dimineata si seara. In rest, apa, ceai, sucuri naturale, daca vrea. Lapte mananca in timpul zilei numai in situatii exceptionale, adica nu vrea sa manance nimic. |
|
| Si eu te sfatuiesc sa scoti fructele de dianintea mesei de pranz. Sau sa le dai din ce in ce mai tarziu pana le scoti de tot. Progresiv sa maresti si masa de dimineata cu cate 10-20 ml pana ajungi la cat trebuie. Cam pe acelasi program de masa descris de Kali am mers si eu, doar ca ii dadeam fructe ca desert la pranz, sau sucul de fructe si iaurt la 16-17. Cand se trezeste noaptea tipand de foame se culca imediat ce mananca sau mai sta sa se joace? |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| mie dr mi-a spus ca daca bebe incepe sa pape putin lapte sa completez cu produse lactate la mesele solide(iaurt, branzica, budinca etc) |
|
| Eu as proceda in felul urmator, as mari distantele intre mese la 4 h, parca am vazut ca-i dai la 3 h, iar ca si solutie extrema, ai rabdare vreo luna, vezi daca ia bine in greutate, si atunci daca da inseamna ca ii este indeajuns, daca nu ia in greutate, inlocuieste masa de lapte, cu cereale cu lapte sau gris cu lapte, dar pe care sa i le dai cu lingurita. Iti dau varianta asta, deoarece, Briana a inceput sa refuze laptele ( dar asta la noi s-a intamplat cu mult inaite de varsta de 8 luni cu o cauza precisa) si atunci nu am avut incotro decat sa ii dau o mancare mai solida, pe care a vrut n-a vrut, a papat-o. Sau mai exista varianata ca Antonia sa treaca doar printr-o faza...si sa-si revina in scurt timp, am inteles ca unii copii mai fac asa. Pofta mare la laptic in continuare. |
|
|