
 Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| am cautat si nu am gasit acest subiect
eu fac foarte des lapte de pasare ,ne place foarte mult
RETETA
2 l lapte ,4 oua 4 linguri zahar ,2 zahar vanilat
se pune laptele la fiert ,se separa ouale si se bate albusul cu 2 linguri zahar pana devine spuma tare ,cand fierbe laptele se ia albus cu lingura si se pune in lapte (cam o jumate de lingura o data)si se lasa sa fiarba putin ,se intorc si pe partea cealalata se lasa sa dea in clocot apoi se iau cu spumiera si se pun int-run bol ,asa se face pana se termina tot albusul
se ia laptele de pe foc apoi si se amesteca galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar ,vanilia si putin lapte rece apoi se adauga treptat lapte fierbinte peste compozitie pt a o aduce la temperatura laptelui ca sa nu se stranga galbenusul,si se toarna cu totul in lapte si se da din nou la fiert pt cateva clocote ,cand e gata se toarna peste albusuri (sau invers albusul peste lapte )si e totul gata se serveste ca in poza
POFTA BUNA flori1972 attached the following image(s):

|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Arata delicios! Nu ne dai si reteta? |

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| miam,miam |

 Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| kmy,uite ca eu nu stiam de cacao (decat pe deasupra pt ornament),e bine de incercat poate ne place si asa si avem o reteta noua |