
 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| vineri vreau sa fac si eu.diana, multumesc de reteta |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Miriam |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| eu i-am facut dupa reteta aceasta, si au iesit tare buni, desi am facut pt prima data !
LANGOSI UNGURESTI Ingrediente: 2 oua , 400 g iaurt, 1 plic drojdie uscata, 100 ml lapte caldut, 1 lingurita sare, faina cat cuprinde.
Mod de preparare: Se face o maia din drojdie , putin zahar, lapte caldut si putina faina. Se adauga dupa 10 minute ingredientele ouale, iaurtul, sarea si faina cat cuprinde sa fie un aluat care nu se lipeste de maini. Se lasa 30 minute la crescut. Pe o farfurioara unsa cu putin ulei se ia din coca se intinde cu mana si se pune in ulei incins. Se coc se pun la scurs pe un servetel se servesc cu branza sarata razuita, smantana sau cu mujdei. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Anabella wrote:Miriam
|
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| am visat azi noapte ca am mancat langosi cu branza. imi faceti pofta cu ei si eu nu am voie sa stau in picioare asa mult timp sa ii fac. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Va invit la pufosi langosi cu branza . delfinasa attached the following image(s):
 
|
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Delfineasa, ma omori.Dupa ce reteta i-ai facut?mi se pare tare faina si reteta lui Miriam |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Yum yum, ce pofta mi-ati facut!!
Am si eu o reteta aici pe care vreau s-o incerc: http://www.sfatulzilei.info/langosi-mai-ceva-ca-la-piata/

Ingrediente: 1,5 kg faina 2 oua 3 cuburi drojdie proaspata (1 cub la fiecare jumatate de kg de faina) 1 iaurt 200 g ulei 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar 1 lg zahar 2 lg sare
Drojdia se pune la inmuiat in jumatate de litru de apa calduta, adaugandu-se 1 lg zahar. Separat cernem faina si o amestecam cu 2 linguri sare si bicarbonatul. Cand drojdia s-a inmuiat bine in apa o adaugam peste faina si spargem deasupra acestei compozitii 2 oua. Adaugam si iaurtul si incepem sa framantam aluatul. Daca e nevoie mai adaugam apa calduta, sau, dupa caz, putina faina. Cand aluatul a capatat o consistenta moale si elastica, adaugam putin ulei, astfel el se va desprinde de pe fundul vasului in care il plamadim. Cand suntem multumite de rezultat si aluatul e potrivit, ungem vasul in care se afla cu putin ulei si il lasam la dospit cel putin o jumatate de ora. Dupa ce acesta s-a odihnit suficient punem intr-o tigaie ulei din belsug, iar cand acesta e incins bine, punem langosii la prajit. Ne ungem mainile cu ulei si rupem cate o bucatica din aluat, pe care o intindem in maini apasandu-l cu degetele. De asemenea, putem sa intindem aluatul in maini in forma si marimea tigaii, urmand ca dupa ce s-au prajit sa ii indoim in doua iar la mijloc sa intindem cu lingura o compozitie din branza telemea, smantana si usturoi. Sunt deliciosi! Pofta buna!
|
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Am facut si eu astazi dupa aceasta reteta http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/langosi-3390/
au iesit o bunatate.am pus la dospit sa fac si acuma seara cand vine sotul si umplute cu cascaval si sunca,o bunatate... |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Ana sa aveti pofta buna!!! Nici eu nu am facut demult, ar fi timpul..... |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Ce bine arata si ce usor pare sa-i faci! Ana poate ne pui poze cu cei facuti de tine ! |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Oana din seara aceasta a mai ramas doua bucati care le-am pus deja la pachet pentru sot,sa le ia maine. sper ca ma credeti data viitoare voi face si poze,au fost delicioase si foarte bune.
am lucrat si la un tort azi si am fost prea obosita sa mai fac poze,oricum maine imbrac tortul in pasta de zahar si voi pune pozici.
Miriam multumesc |
|
|