Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| In vacanta de vara am ajuns in Croatia.Si pentru ca am gasit numeroase recomandari pe net,am mers sa vizitam si parcul national lacurile Plitvice.
Superbul Parc National Lacurile Plitvice este situat in regiunea Lika din centrul Croatiei, la granita cu Bosnia si Hertegovina, in partea de est a regiunii muntoase Lika-Seni. Parcul este inconjurat de muntii Plješevica, Mala Kapela si Medvedak, care fac parte din Alpii Dinarici.
Parcul National Lacurile Plitvice este primul parc national infiintat in Croatia, in anul 1949, intinzandu-se pe 296.85 km patrati, fiind cel mai mare din cele opt parcuri nationale ale tarii si variind de la o altitudine de 367 m (Koranski) pana la 1279 m (Seliški Vrh) deasupra nivelului marii. Parcul a fost inscris in Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO in 1979, si pe buna dreptate,fiind unic in lume.
Cele 16 Lacuri Plitvice de un verde-albastrui , separate prin baraje naturale de travertin, sunt situate pe platoul Plitvice.Culorile se schimba constant in functie de cantitatea de minerale sau organisme din apa si unghiul format de lumina soarelui.
Lacurile sunt interconectate prin cascade, cea mai inalta cascada fiind Veliki Slap, de 70 de metri inaltime. Zona Lacurilor Plitvice are o flora si o fauna variate, care dau culoare si viata acestui paradis terestru. Sunt accesibile pentru vizitatori aproximativ 8 km de cai si trasee de lemn in jurul lacurilor,integrate perfect in peisaj. Vaporase si trenuri electrice conduc turistii spre traseele amenajate.
Traseele descresc de la o altitudine de 636m la 503m.Mirosul imbatator de brad si menta,ciripitul pasarilor si zgomotul facut de caderile de apa ne-au insotit pe parcursul celor 7 ore petrecute acolo.Pesti,rate salbatice,fluturi,libelule stateau, parca, asteptand sa fie fotografiate. Daca ajungeti in Croatia,in vacanta,nu ratati acest minunat paradis.Nu am crezut ca exista asa frumusete. Si acum voi lasa fotografiile sa vorbeasca

|
|
| Si mai adaug cateva...

Revin... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Waw! Cata frumusete!!! De ceva timp imi doresc sa ajung si eu acolo... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Foarte frumos,Mirela! SUPERBE LOCURI...... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Frumos si multumim pt poze nici nu am auzit de aceste lacuri.... |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22792
| Extraordinar! |
|
| kali wrote:Waw! Cata frumusete!!! De ceva timp imi doresc sa ajung si eu acolo... Kali merita fiecare minutel petrecut acolo.Se pare ca e minunat in orice anotimp.Eu nu am crezut ca poate exista asa ceva.Daca mi-as inchipui raiul,asa l-as vedea.
Fetelor,eu as mai merge si acum,daca as putea.Nici noi nu auzisem de Plitvice, pana nu am cautat pe net obiective turistice din Croatia. Initial,vorbisem cu sotul ca mergem in Croatia doar pentru relaxare,sa facem plaja.Dar am vazut fotografii pe net cu lacurile si am spus ca trebuie sa ajungem.Si nu ne-a parut rau.Culorile par ireale.Pacat ca aparatul foto si telefonul nu reusesc sa redea toate nuantele,nici mirosurile si nici sunetele. |
|

| Eu le-am vazut pe net intr-o chestie de genul " x places to see before you die " si le-am pus imediat pe listuta. |
|
| kali wrote:Eu le-am vazut pe net intr-o chestie de genul " x places to see before you die " si le-am pus imediat pe listuta. Cand te hotarasti sa mergi acolo,vorbim pentru mici ponturi de vizitare.Sunt multi turisti zilnic,e foarte aglomerat si fara ponturi e greu sa vezi totul intr-o singura zi. |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Colt de rai placut. Extraordinar de frumos, Mirela. Sa va fie de bine relaxarea. |
|
| monica irimia wrote:Colt de rai placut.  Extraordinar de frumos, Mirela.  Sa va fie de bine relaxarea.
Multumim Monica
Si alte foto,daca nu va plictisesc...

|
|

| mirela74chris wrote:Cand te hotarasti sa mergi acolo,vorbim pentru mici ponturi de vizitare.Sunt multi turisti zilnic,e foarte aglomerat si fara ponturi e greu sa vezi totul intr-o singura zi.
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Wow, wow, wow!!! Cat e de frumos!!!  |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25890
| Waww,ce locuri pitoresti!Suuuuperb!Mai vrem pozeee! |
|

Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262