Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Haideti sa vedem cum ne putem invata odraslele sa se spele pe dinti si de la ce virsta incepem cu spalatul pe dinti. La Ana primul dintisor a aparut la 8 luni. Pina atunci i-am spalat gingiile cu un tampon steril imbibat cu apa fiarta si putin calduta. L a8 luni i-am cumparat o periuta de dinti speciala de la Farlin si i-am spalat dintisorii doar cu apa de la robinet, dimineata la sculare si seara la culcare. Periuta trebuie oparita din cind in cind, iar la un interval de 2-3 luni trebuie schimbata. Acum folosim periuta de dinti pentru 1 an - 1 an si jumatate de la OralB si pasta de dinti NenedentBaby, care poate sa o si inghita, ca nu stie inca sa scuipe. La un an si jumatate trebuie mers la un prim consult stomatologic, o prima intilnire cu nenea doctor. E bine sa le dezvoltati acest reflex de timpuriu, altfel riscati sa va refuze. Deja Ana stie cind e vremea de spalat pe dinti. E bine sa asociati spalatul pe dinti cu ceva placut ( baita, spalatul pe minute sau pe fata, etc). Lasati-l sa se uite la voi cind va spalati pe dinti, veti vedea cit de repede va incepe sa va imite... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Si eu am trecut prin mania spalarii dintilor copilului, poana cand Dr.Capraru mi-a spus ca e o prostie sa speli copilul pe dinti pana in 2 ani.Desi recomandarea de a se spala pe dinti e justificata,stiut fiind ca orice fel de mancare ramasa in gurita afecteaza dintisorii, medicul mi-a spus asa:"daca copilul accepta periajul, continuati.Daca nu accepta periajul, abandonati "hobby-ul" pana dupa 18-22 de luni, pentru ca fortand copilul, nu faceti decat sa intarziati dorinta de a o face de buna-voie".
Cum la noi a fost un kin cu periajul, in ciuda colectiei de periute din silicon, cu peri, tip degetar, tip guma,pasta de dinti fructata, tifon steril, prosopel, servetel...nimic nu a functionat.Nu ii place pur si simplu sa imi simta degetul in gura, si cu atat mai putin dupa biberonul de lapte, cand mai mult se recomanda periajul.
Acum, stau linistita din 2 motive: 1.daca un medic cu 60 de ani experienta in pediatrie m-a sfatuit sa astept, cu siguranta stei el ce spune; 2.pe vremea lui Stefan cel Mare oamenii nu isi spalau bebelusii pe dinti ..eu nici nu imi amintesc cand m-am spalat prima oara pe dinti, cu siguratnta dupa 3 ani...si am o dantura foarte buna... in skimb sotul o are foarte proasta.Dat stiut fiind faptul ca copilul mosteneste pe unul din parinti, Matei fie ca se va spala de timpuriu pe dinti, fie ca o va face dupa 2 ani, ii va avea fie buni ca ai mei, fi gaunosi ca i lui tati...deci, tot "ce ti-e scris ti-e pus in frunte" .... |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Am inceput sa ne spalam singurica pe dintisori!!!! Mai dam noi cu periuta si pe chiuveta, mai pe oglinda, ideea e ca am reusit sa ne spalam pe dintisori singurica astazi de dimineata. Si s-a lasat cu putin scandal, ca n-a mai vrut sa lase periuta din mina...... Imi pare bine ca am reusit sa o deprind cu obiceiul asta, pentru ca igiena dentara e foarte importanta. In curind ne vom intilni si cu un stomatolog, desi nu sint semne ca ar fi ceva in neregula. Acum incep si caninii sa-si faca aparitia si ne cam musca atunci cind ne e lumea mai draga. Acum ne-a mai ramas o singura problema de rezolvat: OLITA.
|
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ana, bravo scumpitza! Esti harnicuta tare, ai mai crescut un pic si vrei sa fii independenta! Tine-o tot asa si sa vezi ce dintisori sanatosi o sa ai! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Bravo Ana Maria! Si Alex s-ar spala singura pe dinti numai ca nu-i iese miscarea aia de dute-vino. Mai mult o molfaie dar stie ca daca mami ea periuta de dinti ea trebuie sa dechida guritza ca sa periem dintisorii de jos. Tot periuta OralB avem si tot cu Nenedent ne spalam asa ca poate o sa te copiem si la un an si jumatate ne spalam singurica |
|
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Noi am luat periuta de dinti in forma de degetar de silicon si pasta de la Nenedent. Periuta am inceput sa o folosim seara, inainte de culcare, dupa baita, initial numai cu apa pe la 9-10 luni, dupa ce a aparut primul dintisor (e buna ca ii facea si masaj la gingii), apoi pe la 1 ani si 2-3 luni am inceput si pasta de dinti, pe care chiar si acum, la 2 ani, o inghite. Spalatul pe dinti pentru noi e o distractie - Sonya o spala pe mami si mami o spala pe Sonya, asa ca... mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
| Sonya esti o scumpica! Nu uita de maselutzele lui mami ca fie albe! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Ne-a zis si noua doctorul sa incepem sa ne spalam pe dintisori. Intai, sa il luam cu noi la baie cand ne spalam pe dinti, apoi sa spalam pe dinti un ursulet, ceva, si apoi spalatul propriu-zis. Mi-a spus sa ii cumpar o periuta de dinti degetar, la inceput sa il spal doar cu periuta si cu apa, apoi sa trecem la spalatul cu pasta de dinti: vademecum Junior. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| aaaa, si noi am inceput de ceva vreme spalatul pe dinti si ce-i mai placeee.Prima data o spal eu iar apoi o las si pe ea sa-si scarpine gingiile, ca altfel e bai.Folosim setul de periute de la primii pasi si pasta de dinti aquafresh kid. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Sunteti niste dulci cu spalatul vostru pe dinti, cu tot
Si noi am inceput devreeemeeee tareeee cu spalatul pe dinti, dat fiind faptul ca la 4 luni si jumatate au inceput sa iasa, si acum la 1 an si aproape 3 luni avem 16 bucati fildesi albi, micuti si draguti
Am luat si noi periuta de silicon, dar crescand nr de dinti crestea si nr de muscaturi ... asadar dupa multe, multe strategii soldate cu muscaturi, am luat periuta de la OralB, pe care mi-a facut-o praf in foarte scurt timp. Si daca tot am ajuns sa luam periuta si luna, am luat o periuta anonima de la Kaufland si ne facem in fiecare seara treaba cu ea. Ne place si stam la spalat si e tare distractiv sa o imitam si pe mama... ce mai , distractie cat cuprinde |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Noi ne invatasem de mult sa ne spalam seara pe dinti, dupa ultima masa, cea de lapte. Problema e ca de cand am inceput serviciul sunt nevoita sa o trezesc devreme, pe la 6,30 -7. Consecinta e ca incepe sa si adoarma mai devreme. Mai precis, Cristina manca la ora 8 un biberon de lapte si pe la 9-9,30 se culca. Aveam timp sa mergem si pe la baie sa spalam dintii. Acum, de vreo saptamana si ceva, a inceput sa adoarma imediat ce mananca, asa ca m-am obisnuit sa o pregatesc de culcare inainte de a-i da biberonul cu lapte. Ce ma fac insa cu spalatul pe dinti, pentru ca (desi stiu ca nu e inca extrem de necesar) n-as vrea sa piarda obiceiul, mai ales ca ii place sa se spele singura. Sa ii mut masa mai devreme nu se poate, im primul rand ca nu mananca tot, in al doilea rand pt ca nu ii mai tine de foame pana dimineata si se trezeste noaptea sa manance. Sa o duc semiadormita sa o spal pe dinti se trezeste si nu se mai culca pana pe la 11 -12. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Si noi am inceput sa ne spalam dintisorii, dar mai mult ne jucam. si Kari e foarte fascinata. Noi am luat periuta si pasta de la Chicco ! Bafta la spalat dintisorii Eu o pot spala pe dintisori dupa fiecare masa...doar dupa cea de seara nu, pentru ca adoarme imediat dupa laptic |
|
| Bravo Karina. Sa vezi ce dintisori impecabili, toti baietii din parc o sa-ti faca cu ochiul. Noi ne spalam seara inainte de culcare, ziua nu stiu cum de nu-mi fac timp pentru asa indeletnicire |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Noi avem periuta, avem pasta...dar nu avem ce spala! |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Miri wrote:Noi avem periuta, avem pasta...dar nu avem ce spala!
Cu siguranta o sa aveti si voi in curand Sara
Noi deja suntem prietene vechi cu periuta si pasta |
|
|