La cresa, gradinita sau camin - vol 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Dianna
Scris: Wednesday, December 7, 2011 10:13 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/13/2011
miriam wrote:

Stai linistita, era reclamahohot

Hmmmmmmmm............alcool alcool alcool
Dianna
Scris: Wednesday, December 7, 2011 10:18 AM
Nivel

alimami wrote:

Pai de fapt asta e problema.Copiii se adapteaza de obicei fff repede si frumos, le place sa fie printre copii, dar parintii se adapteaza mult mai greu. Eu cred ca daca tu reactionezi normal in aceasta situatie, pitica se va adapta repede si frumos.Daca tu vezi in cresa o sursa de neliniste pt tine, de angoasa, pitica va simti ca locul ala e "trist". Nu mai privi aceasta etapa ca pe o despartire,pt ca nu este. E o etapa fff importanta pt piticii nostri si pt viitorul lor. Si nu, nu iti recomand sa stai acolo, femeile alea nu-s la primul copil din viata lor si cu siguranta stiu ce sa faca pt a fi totul bine. Mamele stresate sunt mai rele decat copiii.pupici Lasa viata sa-si urmeze cursul firesc si bucura-te ca pitica ta "iese" in lume.

Alimami ,sper sa fie bine,ca asa as putea pleca si eu linistita la servici,fara sa stau cu grija toata ziua.Am mai auzit pe la unele mamici ca au plans copii luni la rand.
In colectivitate,ii place sa stea,acolo unde sunt copii vrea si ea.
Tocmai,vin de la cresa si se pare ca nu avem voie sa stam cu piticii acolo,ca le facem rau si celorlalti.Asa ca trebuie sa ma linistesc....pupici pupici pupici

Pupici!pupici pupici pupici
giulia_mamik
Scris: Wednesday, December 7, 2011 10:54 AM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
Dianna,eu cred ca va fi bine.Cu cat sunt mai mici cu atat se adapteaza mai repede. Mai greu e cu imunitatea in primele luni.Vad ca esti din Bacau.Unde ai dat fata la cresa?Langa Piata Sud acolo?Ca e singura cresa stiu.Sunt doar curioasa.Sper sa nu deranjezcomputerlove
Dianna
Scris: Wednesday, December 7, 2011 4:14 PM
Nivel

giulia_mamik wrote:
Dianna,eu cred ca va fi bine.Cu cat sunt mai mici cu atat se adapteaza mai repede. Mai greu e cu imunitatea in primele luni.Vad ca esti din Bacau.Unde ai dat fata la cresa?Langa Piata Sud acolo?Ca e singura cresa stiu.Sunt doar curioasa.Sper sa nu deranjezcomputerlove

Nu ma deranjez deloc.Da,la Piata Sud am inscris-o.Dar nu e singura cresa de stat,mai sunt vreo 3 -4 cred,nu stiu sigur.pupici pupici pupici

Pentru imunitate i-am dat ceva in octombrie si as vrea sa-i cumpar din nou luna asta si sa mai ia.

img
petronela_gav
Scris: Friday, December 9, 2011 8:49 AM
Nivel

Inregistrat: 11/5/2009
Diana stai linistita, a sa ii fie tare bine acolo printre copii. Anastasia s-a adaptat binisor, acum intra in clasa singura cu gentuta si cu bebe in brate. Ea e foarte sociabila, zambareata si doamnele o plac. imi aduc aminte ca in prima saptamana s-a dus la un baietel care plangea si i-a sters lacrimile,bravo cu toate ca era si ea suparata.
Nici pe mine nu m-a lasat sa stau cu ea, dar imi era greu sa plec de langa usa, ma simteam vinovata de parca asi fi parasit-o.
Cu iminutatea stam si noi prost, tot timpul stranuta.
Dianna
Scris: Monday, January 9, 2012 8:24 AM
Nivel

petronela_gav wrote:
Diana stai linistita, a sa ii fie tare bine acolo printre copii. Anastasia s-a adaptat binisor, acum intra in clasa singura cu gentuta si cu bebe in brate. Ea e foarte sociabila, zambareata si doamnele o plac. imi aduc aminte ca in prima saptamana s-a dus la un baietel care plangea si i-a sters lacrimile,bravo cu toate ca era si ea suparata.
Nici pe mine nu m-a lasat sa stau cu ea, dar imi era greu sa plec de langa usa, ma simteam vinovata de parca asi fi parasit-o.
Cu iminutatea stam si noi prost, tot timpul stranuta.

Multumesc de incurajari!Abia vin de la cresa!E prima zi.Am stat vreo ora pe langa usi dar m-au trimis acasa,doamnele!!!Si pe mine ma copleseste sentimentul asta de vinovatie.Eu sunt o persoana miloasa si ma inmoi tare repede,mai ales cand e vb de Daria mea!
Acum ajunsa acasa nici nu stiu ce sa fac!Sa ma schimb ,sa ma apuc de curatenie....sa stau sa astept ...hmmmmmmm.Sper sa se acomodeze repede ca sa ne fie mai usor amandurora!cry cry cry cry

img
Dianna
Scris: Tuesday, January 10, 2012 12:06 PM
Nivel

Fetelor,ce sa fac.....cu fetita mea...are 2 zile de cand merge la cresa si plange cam jumatate din timpul petrecut acolo.Nu vrea sa manance,nu se aseaza pe scaun la masuta,nu vrea sa faca pipi,se abtine si nu face dacat cand vin eu la 12.00.Se aseaza pe patut in clasa si sta acolo..parca ma asteapta.Mai are niste tentative de joaca cu copii..atat.
Ma rog doar sa se obisnuiasca repede!cry cry cry
oanamaria
Scris: Tuesday, January 10, 2012 12:12 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
OO!E asa de mica !O sa se obisnuiasca incet-incet ,dar trebuie sa ai rabdare .
Dianna
Scris: Tuesday, January 10, 2012 12:26 PM
Nivel

Stiu ca e mica,Oana!Dar nu am alta solutie decat cresa.Le-am analizat pe toate si nu am alta!
Offff daca ar fi mai usoara acomodarea asta!!!pale
alimami
Scris: Monday, September 3, 2012 1:17 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2009
Azi e prima zi de camin,pana acum a fost la cresa.Abia a asteptat sa mearga,iar dimineatza cand a sunat ceasul a fost incantata ce e LUNI in sfarsit si merge la camin. Sper sa fie tot entuziasmata si cand vine inapoi.uff
roxinthya
Scris: Thursday, August 20, 2015 5:16 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Fetelor, Petru al meu va incepe gradinita din septembrie.
Vara asta l-am dezvatat de pampers dar cand doarme tot mai face iar la baie trebuie sa-l ajute cineva sa-l dezbrace si eventual sa-i tina putza sic
Imi e groaza de primele zile / saptamani ca nu stiu daca o sa se adapteze avand in vedere ca el nu se dezlipeste de mami sau buni (cu care a stat pana acum)
Insa trebuie sa o facem si pe asta dar tot ma trec fiori uff
Cand o duceam pe Maria la gradi am observant ca baietzeii erau cei mai plangaciosi cand erau lasati acolo.
Eu am incercat sa-l "prelucrez" - am laudat gradi, am mers sa-i arat cladirea, spatiile de joaca, l-am laudat ca acum e si el baiat mare si va merge si el dimineata la serviciul lui asa cum merge si sora-sa...
roxinthya
Scris: Wednesday, September 16, 2015 11:42 AM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Revin cu update:

- ziua 1 - foarte bine - cuminte - a venit cu bulina, a mancat tot (aici nu-mi faceam oricum probleme), n-a plans, a venit foarte incantat si cu promisiunea ca vine si a 2-a zi, I-a placut de doamna educatoare, n-a facut pipi la somnul de pranz, era mandru ca s-a dus singur la toaleta
- ziua 2 - dimineata mi-a zis ca nu-I place dar a stat sa-l schimb si a intrat inauntru fara probleme, iar a venit cu bulina de cumintenie, iar n-a facut pipi in somn. Acasa mi-a marturisit ca a plans putin dupa mine si a constatat ca si-a uitat masinutele la gradi. Seara a povestit in parc ce frumos e la gradi si ca mai merge si a 2-a zi.
- ziua 3 - a vrut sa mearga la gradi dimineata in idea ca isi recupereaza masinutele. A stat sa-l schimb dar pe urma mi-a cerut sa ne intoarcem acasa. S-a tinut de piciorul meu si a inceput sa planga ca vrea acasa. A trebuit sa plec dupa un sfert de ora si l-am lasat in bratele educatoarei zbatandu-se si plangand. Am plecat si eu plangand.ras

Acum problema mea este sa reusesc sa il imbrac dimineata si sa il aduc la gradi ca plansul ii trece destul de repede. Am sunat-o acum jumatate de ora pe doamna si mi-a spus ca deja nu mai plangea si imi modela din plastilina o prajitura.

Ceva sfaturi mai potrivite pentru caposul meu?

Eu I-am cerut doamnei sa-i piteasca o masinuta ca sa avem motiv sa ne intoarcem si maine ras
HOPE
Scris: Wednesday, September 16, 2015 8:43 PM
Nivel

Inregistrat: 9/27/2014
roxinthya wrote:
Revin cu update:

- ziua 1 - foarte bine - cuminte - a venit cu bulina, a mancat tot (aici nu-mi faceam oricum probleme), n-a plans, a venit foarte incantat si cu promisiunea ca vine si a 2-a zi, I-a placut de doamna educatoare, n-a facut pipi la somnul de pranz, era mandru ca s-a dus singur la toaleta
- ziua 2 - dimineata mi-a zis ca nu-I place dar a stat sa-l schimb si a intrat inauntru fara probleme, iar a venit cu bulina de cumintenie, iar n-a facut pipi in somn. Acasa mi-a marturisit ca a plans putin dupa mine si a constatat ca si-a uitat masinutele la gradi. Seara a povestit in parc ce frumos e la gradi si ca mai merge si a 2-a zi.
- ziua 3 - a vrut sa mearga la gradi dimineata in idea ca isi recupereaza masinutele. A stat sa-l schimb dar pe urma mi-a cerut sa ne intoarcem acasa. S-a tinut de piciorul meu si a inceput sa planga ca vrea acasa. A trebuit sa plec dupa un sfert de ora si l-am lasat in bratele educatoarei zbatandu-se si plangand. Am plecat si eu plangand.ras

Acum problema mea este sa reusesc sa il imbrac dimineata si sa il aduc la gradi ca plansul ii trece destul de repede. Am sunat-o acum jumatate de ora pe doamna si mi-a spus ca deja nu mai plangea si imi modela din plastilina o prajitura.

Ceva sfaturi mai potrivite pentru caposul meu?

Eu I-am cerut doamnei sa-i piteasca o masinuta ca sa avem motiv sa ne intoarcem si maine ras

Buna roxinthya!
Trebuie sa ai putina rabdare, se va acomoda, dar foarte important e sa nu-i transmiti copilului emotiile si stresul tau :). La unii copii dureaza mai mult, la altii mai putin...depinde cat sunt de sensibili si cat de pregatiti sunt de catre parinti pentru inceperea gradinitei. Asta conteaza foarte mult... Am zambit cand am citit postarea ta... pentru ca am recunoscut copilul tau in unii copii de la grupa mea. Multi copii care par ok in prima zi se schimba in zilele care urmeaza pentru ca isi dau seama ce se intampla de fapt. In prima zi sunt entuziasmati, dar cand constientizeaza ce se intampla, ca raman la gradi in fiecare zi si la masa si la somn, fara mami, devin anxiosi. Cel mai greu e la sosire, la masa de pranz si la somn. Bine...unii plang toata ziua la inceput, dar eu zic ca nu exista copii care sa nu se acomodeze. Depinde foarte mult si de educatoare. Acum, sfatul meu e sa fii tare, sa nu-i arati copilului ca te doare ca il lasi la gradi suparat, sa nu prelungesti despartirea dimineata, sa il incurajezi, sa-l asculti cand are ceva de zis, sa-l intrebi ce nu-i place la gradi si sa vii apoi cu explicatii, incurajari. Cu masinuta uitata ca motiv de intoarcere...sincer nu stiu daca e tocmai ok. N-o sa tina mult smecheria :) . Mai bine il stimulezi altfel...poti sa-i ceri un sfat
educatoarei.. Iti doresc mult succes!!!
sousourel
Scris: Thursday, September 17, 2015 8:35 AM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Dureaza putin, ca orice invatare. Iti iei ramas bun cand pleci, la reintoarcere ii subliniezi: vezi m-am intors dupa tine, etc. Nu cauta pretexte, ca pacaleala nu tine foarte mult. Mai bine sunteti cinstiti unul cu altul ras Petru ca nu-i place sa se desparta de mami si mami ca-l duce in mod cert la gradi, ca asta e "meseria lui" de acum. Asa cum mami merge la munca aa si Petru merge la gradi...genul acesta de responsabilizare prinde.thumright

Curaj mami, succes Petru!majoreta
bereea
Scris: Thursday, September 17, 2015 9:10 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Cate ore ramane la gradinita? In prima saptamana n-ar trebui sa stea mai mult de 2 ore , apoi treptat se mareste timpul pana se obisnuieste si incepe sa planga cand vii sa-l iei acasa.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.