La ce liceu si-ar dori sa intre?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, January 14, 2018 10:42 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Cei care au acum sau au avut copiii cu examen de intrare la liceu, la ce licee si-au dorit sa intre?

Au intrat acolo unde si-au dorit?

Alice a avut examenul de evaluare nationala pentru admitere la liceu in anul 2016 si si-a dorit mult sa intre la Colegiul National "Iulia Hasdeu" din Bucuresti, specializarea Stiinte ale Naturii si a reusit. A fost prima ei optiune si acolo a si intrat.
bereea
Scris: Monday, January 15, 2018 8:55 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
De maine putem sa facem inscrierile la liceu.Alessandra isi doreste un liceu stiintific cu profil matematic.Deocamdata o inscriu, in luna aprile va avea "le prove invalse" fara de care nu poate da examenul final.In luna iunie are examen scris la matematica, italiana franceza si engleza, examen oral la toate obiectele si va trebui sa prezinte oral o teza despre un subiect ales de ea. Timpul de prezentare a tezei este de 20 minute, deci teza trebuie sa aiba cam 80 de pagini , iar subiectul ales va trebui sa treaca prin toate materiile (interdisciplinitate) scolare.La muzica va trebui sa cante la un instrument, plus intrebari de educatie muzicala.
Sper sa fie totul bine.
kali
Scris: Monday, January 15, 2018 9:42 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Pare dificila, admiterea! Crazy Succes!
bereea
Scris: Monday, January 15, 2018 2:25 PM
Nivel

Este, multumesc!Cheek Kiss
AdrianaC
Scris: Monday, January 15, 2018 8:11 PM

Proba de muzica este obligatorie la un liceu cu profil real (mate-info, fizica, chimie)?
Mi se pare putin ciudata abordarea, pentru ca de obicei cei care au inclinatii artistice nu prea sunt "talentati" la mate-fizica...
bereea
Scris: Tuesday, January 16, 2018 7:35 AM
Nivel

M-am exprimat eu gresit: aceste probe se dau la terminarea clasei a VIII-a, nu se dau examene de intrare la liceu.
Pentru liceu te inscrii on-line , prezinti toate documentele si astepti sa te accepte sau nu.
AdrianaC
Scris: Tuesday, January 16, 2018 8:23 PM

Aici se da examenul de evaluare nationala, la romana, matematica si engleza / franceza / germana etc (daca vrei sa dai la un liceu bilingv). Aceste note, impreuna cu media pe anii 5 - 8, formeaza media de admitere la liceu si repartizarea se face automat de calculator, in functie de optiunile completate de fiecare...

Nu stiu cat mai conteaza acum media claselor 5-8, ce procent?
Dana_
Scris: Tuesday, January 16, 2018 9:09 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/23/2017
AdrianaC wrote:
Aici se da examenul de evaluare nationala, la romana, matematica si engleza / franceza / germana etc (daca vrei sa dai la un liceu bilingv). Aceste note, impreuna cu media pe anii 5 - 8, formeaza media de admitere la liceu si repartizarea se face automat de calculator, in functie de optiunile completate de fiecare...

Cred ca 20% media claselor 5-8
Noi nu ne-am interesat de licee pentru ca plecam din tara dar trebuie sa ne inscriem oricum . Daca ramaneam in tara alegea informatica
kali
Scris: Tuesday, January 16, 2018 9:09 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Parca 20%...NuStiu
bereea
Scris: Wednesday, January 17, 2018 9:11 AM
Nivel

AdrianaC wrote:

Habar n-am cum se calculeaza la noi , dar stiu sigur ca depinde si de rezidenta.Am inscris-o ieri la liceul stiintific, sectiunea matematica.Imi pare rau ca nu am ales inca o optiune, sper sa fie acceptata.
Mi-am dorit mult sa o inscriu la un anumit liceu din Roma, dar e mult prea departe.
shirel
Scris: Saturday, January 20, 2018 10:49 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Bereea succes lui Alex la liceu!Exact vorbeam cu o prietena din Roma despre licee ..ea are baiat care vroia sport dar fiindca mediile lui nu sunt de un nivel mare nu sa putut inscrie acolo.Acolo au de ales intre un liceu stiintific unde aproape toata clasa merge si un liceu tehnic.Vai daca ai putea sa vb cu ea fiindca este tare derutata si cu baietii este si mult mai greu.alcool alcool Poate imi poti tu explica putin despre liceele din Roma ca sa o inteleg si pe ea unde este problema ,poate stii tu mai bine sau ai mai auzit de la alte mamici.Intrebarea este despre liceul Farnezina si Enrico Fermi.Te rog!
bereea
Scris: Thursday, February 8, 2018 9:10 AM
Nivel

Multumes, Shirel, acum vad postarea ta.Nu inteleg ce legatura este intre mediile mari si un liceu sportiv.
Sincera sa fiu si eu ma simt la fel de derutata, sunt licee in Roma unde poti ajunge numai daca dispui de sume mari de bani, pentru ca se platesc.Sunt licee private, dar asta nu inseamna ca la un liceu de stat nu poti studia la fel de bine.
Cunosc pe cineva care platea 2000 de euro pe luna pentru fetita ei la o scoala privata de renume, fetita foarte , foarte buna la invatatura si totusi, in clasa a opta a trimis-o la o scoala de stat pentru ca si-a dat seama ca se studiaza aceleasi lucruri, se folosesc aceleasi manuale , iar profesorii pot fi buni sau mai putin buni .
Probabil stam in zone diferite, n-am auzit de aceste licee,dar am citi ce spun altii despre ele. Liceul Farnesina este un liceu sttintific si muzical care are si sectiune Cambridge, pare ok, despre celalat doar pareri foarte proaste.
Daca baiatul nu este ok la invatatura, eu nu i-as recomanda stiinficul (are la baza matematica si fizica), ci ar trebui sa se orienteze spre ceea ce este capabil sa faca .
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.