Kabbalah
Subiectul anterior · Subiectul urmator
shirel
Scris: Thursday, March 5, 2009 4:05 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Sunt sigura ca multe dintre voi se intreaba ce o fi asta Kabbala si cred ca toti in general se gandesc la tot felul de vraji ,ritualuri si chiar minuni dar nu asta este adevarata stiinta a Kabbalalei ci ea doar a fost interpretata gresit de altii.sunt sigura ca veti avea foarte multe intrebari si chiar sunt sigura ca nu voi sti eu personal sa le raspund la toate dar imi i-au angajamentul ca cineva ma va ajuta sa fac fata la toate intrebarile pe care mi le ve-ti pune si sunt sigura ca vor fi muuulte!ras
Incerc sa fiu cat mai simpla prin exprimare ca sa fiu sigura ca puteti intelege ,deci Kabbala este o technica as spune veche de aproape 4000 de ani si prin care putem intelege ce inseamna viata noastra,cum si de ce am fost facuti de D-zeu,de unde am venit si incotro plecam si cu ce scop ne aflam pe aceasta lume.Sa nu intelegeti gresit Kabbalah nu se ocupa cu viata din aceasta lume ,dar studiid-o atingem din nou nivelul pe care l-am avut inainte de a cobora.
Invatarea Kabbalalei ne va dezvalui un nou simt cu care vom putea patrunde si deschide camera realitatii noastre si cu care vom intelege cum functioneaza si este organizata aceasta realitate,cum poate ea influenta soarta noastra si cum poate sa o schimbe in bine.
cum v-am spus Kabbalah nu este o vraja sau cu ea nu poti face minuni ci este o tehnica naturala si foarte apropiata de om.Ea ne ajuta sa ne intelegem pe noi si sa ne cunoastem mai exact caracterul nostru natural si adevarat.
shirel
Scris: Thursday, March 5, 2009 4:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Multi in lumea noastra nu inteleg ce este asta spiritualitate(ruhaniut in ebraica) cu toate ca multi simpt spiritualitate ca este ceva mistic inchis care se afla undeva in afara de ceea ce suntem noi in viata de zi cu zi,sau alti cred ca nici nu exista asa ceva (nu ma refer la d-zeu ras),alti cred ca spiritualitatea este legata de religie ,alti ca este legata de muzica ,de unele cantece dar ce este intradevar spiritualitatea?
Kabbalah explica ca spiritualitatea insusi acest cuvant ca fiind ceva foarte imens si plin de dragoste ,iubire dar ceva infinit care nu poate fi masurat cu cele 5 simturi ale noastre dar care fiecare dintre noi o poate dezvolta in inauntrul sau.
Omenirea s-a dezvoltat timp de multe cicluri de viata; mai întâi semanând cu animalele, având dorinte numai pentru hrana, familie, sex si adapost; dupa aceea dezvoltându-se prin faze cu dorinte de bogatie, putere, onoare si cunoastere.
În prima etapa de dezvoltare, dorintele pentru hrana, familie, sex si adapost sunt singurele dorinte ale omului. Chiar si un individ complet izolat are aceste dorinte si încearca sa le realizeze. Dorintele pentru bogatie, putere si onoare se ivesc în faza urmatoare.Dupa acea apare dorinta de cunoastere pornim sa ne cautam
radaciniile,sa vedem si sa descoperim de unde a aparut totul.
. "De unde vin?" , " Cine sunt eu? “ , " Ce sunt eu? “. Aceste întrebari ne incomodeaza si ne deranjeaza pe noi.
Care este originea dorintelor si cum apar ele? Originea dorintelor este suferinta. Trecerea de la un tip de dorinta la altul se petrece numai sub influenta suferintei. Daca eu sunt într-o stare de echilibru, atunci ma simt confortabil si totul este perfect. Apoi apare o noua dorinta , si eu simt ca ceva lipseste. Acum eu vreau sa traiesc ceva nou, asa ca încep sa încerc sa realizez aceasta dorinta... si acest proces continua sa se repete. Cu alte cuvinte, alergam mereu dupa placeri noi.
Noi ne nastem pe aceasta planeta, traim si murim încercând sa ne satisfacem nenumaratele noastre dorinte . Doar dupa multe vieti noi ajungem la starea când o singura dorinta este tot ceea ce ramâne: dorinta de a ajunge la sursa noastra, la semnificatia vietii noastre. Odata ce aceasta dorinta finala, ultimativa apare, tot restul pare inutil si fara sens. Persoana devine deprimata, simtindu-se desarta emotional si spiritual, ca si cum nimic în aceasta lume nu poate sa aduca fericire. Viata pare fara rost si lipsita de ceva real... " Care este scopul vietii mele?" “De ce exist?" Acestea sunt întrebarile care Kabbalah ne poate daruii raspunsuri si ne va face sa intelegem adevarata dragoste si iubire pentru tot si pentru noi dar si pentru sufletul nostru.

Fluturas
Scris: Thursday, March 5, 2009 6:25 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Mesaje: 9778
shirel,chiar eram curioasa despre subiectul "kabbala"(stii doar ca am intrebat odata ce este).sa iti spun si de ce...auzisem despre asta cu putin timp in urma,si habar nu aveam ce este,doar ca aceasta tehnica apartine noul erei,sau "new age"(cred ca stii sau ai auzit despre asta),iar religia penticostala respinge aceste lucruri,le considera ca pacat....si eram si eu curioasa sa stiu mai exact ce este
TeosOf
Scris: Thursday, March 5, 2009 7:03 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Bravo Shirel!bravo Citesc cu interes bounce
shirel
Scris: Thursday, March 5, 2009 9:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
butterfly wrote:
shirel,chiar eram curioasa despre subiectul "kabbala"(stii doar ca am intrebat odata ce este).sa iti spun si de ce...auzisem despre asta cu putin timp in urma,si habar nu aveam ce este,doar ca aceasta tehnica apartine noul erei,sau "new age"(cred ca stii sau ai auzit despre asta),iar religia penticostala respinge aceste lucruri,le considera ca pacat....si eram si eu curioasa sa stiu mai exact ce este


Nu as zice ca este un pacat sa stii care iti este misiunea ta pe acest ,pamant ,pentru ce ne-a facut D-zeu si cum ne-a facut .Cine crede in viata de dincolo kabbalah explica toate aceste scarii care duc pina in imparatia ceruriilor cum se spune.
am auzit si eu de New age dar asta este cu totul si cu totul altceva.Ai sa intalnesti in kabbalah multe aspecte si din credintza voastra fiidca mai aproape toate religiile au ceva luat din Kabbalah.
Se spune si despre Jesus ca era un kabbalist foarte cunoscut pe vremea aceea.
ingerash
Scris: Thursday, March 5, 2009 9:42 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
shirelcoeur coeur coeur iloveyou yes yes yes yes multumesc ca ai deschis topiculpupici pupici pupici pupici citesc pe nerasuflatestudy floare3 si astept cu nerabdare sa mai postezibounce bounce
shirel
Scris: Friday, March 6, 2009 12:27 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Cine este aceea persoana numita kabbalist?Kabalistul este o persoana care a incercat sa caute raspunsuriile la intrebariile despre viata care exista si tot ce contine ea cu ajutorul cartilor Kabbalah originale .Aceasta persoana isi formeaza si dezvolta un nou simt,spiritual care il ajuta sa vada si sa simpta cum lucreaza adevarate puterii ascunse din care este compusa realitatea.(se aseamana cu mva cu cea ce spunea si ne explica Fluturash despre vorbirea in limbi numai ca aici toti vorbesc o limba cunoscuta noua dar cu aceeasi efect)
Aceasta persoana este o persoana exact ca noi deci munceste ,are familie pe care o respecta si o iubeste ,dar vede si o altfel de realitate pe care un om obisnuit nu o poate vedea.Acest om seamna de exemplu cu un goblen as spune .Din fata vedem exact ce peisaj contine si ca este cusut ,dar in spatele goblenului exista o adevarata multime de atze care impreuna formeaza aceast peisaj.
Kabalistul traieste in doua lumii in acelasi timp o data isi are viata lui obisnuita si o data are viata lui spirituala.
Sigur va intrebati cum ajungem sa vrem sa cunoastem acesta stare spirituala?
La început este o dorinta micuta, numita "un punct în inima". Acest punct este embrionul starilor noastre viitoare. Prin studiul structurii lumii superioare noi îi dezvoltam informatia “genetica”, si pe masura ce punctul creste, se formeaza în noi o structura similara cu nivelurile superioare. Acesta este motivul pentru care studiul este atât de rasplatitor. Chiar daca noi nu întelegem nimic din tot ceea ce citim, pur si simplu încercarea de a întelege textele Kabbalah ne cultiva punctul în inima, dorinta pentru cel de sus pentru cel care ne-a dat acel ceva ce noi il numim sufletAcest punct in inima începe sa creasca,cu cât el creste, cu atât mai mult simtim aparitia unei creatii noi, un sentiment nou si deosebit al unei lumi în interiorul nostru,sufletul nostru incepe sa se uneasca cu acel ce ni l-a daruit .
Actionând în acest fel, stiinta Kabbalah ne da prilejul de a simti lumile superioare, de a întelege tot ce ni se întâmpla, si în special de a controla noi însine acest proces.

shirel
Scris: Friday, March 6, 2009 12:38 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Stiinta Kabbalah este unica în felul în care vorbeste despre tine si despre mine, despre noi toti. Ea nu se ocupa de ceva abstract, ci doar de felul în care noi suntem creati si functionam la niveluri superioare de existenta.
Unul din capitolele ei vorbeste despre coborarea fortelor superioare din lumea infinitului. Lumea infinitului este starea nostra initiala, si noi existam acolo ca un sistem unic de suflete, interconectate în întregime. Dupa aceea, din lumea infinitului, noi studiem succesiunea de lumi pe masura ce ele coboara pâna la lumea în care noi traim.
Multe carti Kabaliste au fost scrise pe aceasta tema, începând cu Avraham cu patru mii de ani în urma, care a scris o carte numita Sefer Yetzira (Cartea Creatiei). Urmatoarea lucrare importanta este Cartea Zohar, scrisa în secolul al II-lea. Zohar este urmata de lucrarile lui Ari, un cabalist renumit din secolul al XVI-lea. Iar secolul al XX-lea a fost martor la aparitia lucrarilor cabalistului Yehuda Ashlag.
Textele lui Ashlag sunt cele mai potrivite pentru generatia noastra. Aceste texte, ca si alte surse cabalistice, descriu structura lumilor de sus, cum ele coboara si dau nastere succesiv la lumi de jos, si cum a luat fiinta lumea noastra, universul, globul nostru, si cum a evoluat viata. Studiand felul în care acest sistem a fost creat si cum se coboara pâna la lumea noastra ne permite sa stapânim metoda de a intra în acest sistem si de a-l guverna,de al stapani.
Lumea pe care "noi o cunoastem" este rezultatul reactiilor noastre la influentele externe. Lumea "în sine" este necunoscuta. De exemplu, daca timpanul meu este lezat, eu nu aud si pentru mine sunetul nu exista. Eu percep numai în domeniul la care simtul este acordat.
Perceptia lumii noastre este în întregime subiectiva; ea nu spune nimic despre ce se întâmpla în afara noastra. Noi întelegem reactiile noastre proprii la ceva care se presupune ca se desfasoara în exteriorul nostru, dar oare se întâmpla ceva într-adevar acolo afara?
Daca ne simtim rau ,deprimati,pustii sau confuzi toate semnele negative ne apar pentru a ne face sa cugetam asupra cauzei si scopului ei.De cate ori nu ne-am intrebat cand ni se intampla ceva rau ,de ce mi se intampla tocmai mie ,cu ce am gresit ,unde este D-zeu ,ce el nu vede cum sunt eu ?
Fiecare poate interpreta cauza suferintei sale si a suferintelor celorlalti dupa cum gaseste de cuviinta. Dar toti suntem de acord ca suferinta ne face sa ne gândim asupra scopului si cauzei ei, care din punctul de vedere al Kabbalei sunt unul si acelasi lucru.


TeosOf
Scris: Friday, March 6, 2009 1:49 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
shirel wrote:

Kabalistul traieste in doua lumii in acelasi timp o data isi are viata lui obisnuita si o data are viata lui spirituala.Foarte adevarat si consider ca e mult mai greu asa, decat cum fac yoghinii, calugarii, isihastii etc, care se retrag din lume. Piedicile si ispitele sunt mai multe si mai grele, decat intr-o pestera sau manastire.
TeosOf
Scris: Friday, March 6, 2009 1:52 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
shirel wrote:
Multe carti Kabaliste au fost scrise pe aceasta tema, începând cu Avraham cu patru mii de ani în urma, care a scris o carte numita Sefer Yetzira (Cartea Creatiei). Urmatoarea lucrare importanta este Cartea Zohar, scrisa în secolul al II-lea. Zohar este urmata de lucrarile lui Ari, un cabalist renumit din secolul al XVI-lea. Iar secolul al XX-lea a fost martor la aparitia lucrarilor cabalistului Yehuda Ashlag.Din secolul al II-lea pana in secolul al XVI-lea nu s-a mai scris nimic despre Kabbalah?
shirel
Scris: Saturday, March 7, 2009 11:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
TeosOf wrote:Din secolul al II-lea pana in secolul al XVI-lea nu s-a mai scris nimic despre Kabbalah?


Ba da ,sigur ca s-au scris dar astea sunt bazele Kabbalah.Cei ce au scris dupa ei au comentat mai mult cele ramase de la ei.
Ma bucur ca ne citesti.computerlove computerlove computerlove
shirel
Scris: Thursday, March 12, 2009 5:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Fiindca suntem cu toate femeii si chiar fiindca sunt multe topicuri in care vorbim de neintelegerea cu sotii nostri deci parca vorbim deseori cu ei limbii straine si nu ne inteleg banghead banghead vreau sa vedeti cum vede Kabbalah aceasta diferenta.In Kabbalah sunt explicate foarte multe detalii despre femei ,copii ,legaturile cu copii gasesti acolo raspunsurile la toate problemele din cupluri ,aproape la tot.Daca ne uitam la radacinile spirituale ale barbatiilor si ale femeilor vom pute constata cu uimire ca ,cu toate ca sunt impletite unele cu celelalte noi comunicam intre noi din ce in ce mai putin.
Cine a vazut filmul 'Ce vor femeile"ras a constatat ca si daca un barbat ar incepe sa vada si sa cunoasca adevaratele ganduri ale femeii interpretarea lui este gresita,dar un biet barbat de-al nostru hohot hohot hohot care nu are acest dar (din pacate) ce interpretare aiurea poate vedea noi cerem una el aduce altceva (va recunoasteti credca sicla toate ni sa intamplat)Sau ce barbat nu ar vrea sa cunoasca gandurile femeilor sa le poata intelege si binenteles yes yes yes ce femeie nu si-ar dori ca barbatul ei sa-i indeplineasca dorintele inainte de a le face cunoscute .(ei,ce ziceti facem o lista sic )
Deci cum de sunt asa de diferiti femeile si barbatii.Biologic unica diferenta si toti o cunoastem este un singur cromozon.Poate aceasta diferenta asa de mica sa explice asa o prapastie?si daca ,se poate exista asa o diferenta de mare intre personalitatile si moduriile de gandire intre barbatii si femeii?De ce nu ne intelegem unul pe celalalt daca suntem facuti sa ne crestyem urmasii impreuna?
N-ar fi fost mai bine daca natura ne-ar fi facut sa ne intelegem nevoile unul altuia.
Ei,bine Kabbalah explica ca natura a realizat intelegerea dar indepartarea noastra de natura (este vorba de natura-umana)ne-a facut orbi la nevoile sexului opus.Pentru a ne intelege unul pe celalalt trebuie mai intai sa ne intelegem de unde venim si scopul existentei noastre aici.
Primul lucru pe care trebuie sa-l avem in minte este acela ca exista doar o singura forta in realitate.Aceasta FORTA este a crea viata si o sustine,kabbalistii o numesc'CREATORUL"(habore in ebraica)Aceasta forta este binevoitoare prin insasi natura ei,altfel n-ar fi creat nimic cu care sa inceapa.Si pentru a realiza dorintza ei de a darui ea a creat un singur suflet comun.(barbatul dupa kabbalah are jumatate de suflet si femeia cealalta jumatate)se spune ca in momentul cand 2 oamenii divorteaza ca sufletele lor nu s-au potrivit ca un puzzel si nu au putut forma acel suflet comun).Imagina-tiva cum ar constru doi arhitectii o casa si fiecare ar avea partea lui cand ar uni-o nu s-ar potrivi una cu alta ca una este mai inalta sau mai mica chiar daca au luat toate masurile necesare.
Singura sarcina a acestui suflet este sa primeasca abundenta ,bunatatea si incantarea pe care Creatorul vrea sa i-o dea .Conform Kabbalah forta care daruieste este radacina spirituala a partii masculine a realitatii iar dorinta sufletului de a primi abundenta este radacina delicata a partii feminine a realitatii.


V-am innebunit cred,ca ras revin....
TeosOf
Scris: Thursday, March 12, 2009 10:40 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Foarte interesant Shirelcool Ai abordat o alta fata a kabbalei, despre care eu nu am citit. Ceea ce am studiat si inca studiez, e mai diferit, in sensul ca se bazeaza pe descoperirea caii care conduce la Sursa/Creator/Divinitate. Aceasta e partea teoretica, poate ca tu ai mai mult acces la partea practica (cea adevarata si elevata), dar eu, pana in prezent, nu am gasit nicio traducere, a Kabbalei practice. Traducere din ebraica, in orice limba importanta europeana si nici nu cunosc niciun autor evreu care sa fi scris despre Kabbalah practica. Tu fiind acolo poate poti veni cu mai multe informatii.
Ai spus odata ca ai cunoscut un initiat. Poti sa dezvalui mai multe, daca ti-a dat voie.
Te astept cu mare interes, asa cum am mai scris pupici hearts
shirel
Scris: Monday, March 16, 2009 10:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Exact m-am intors de la o intalnire spirituala cum spun eu dar am discutat despre altceva si asta va fi cindva un subiect de discutat visurile,dar acum incerc sa ma adun de unde am ramas.ras nu inainte de a-ti multumi tie Teo ca ma urmaresti cu interes.pupici pupiciCeea ce am inceput mult mai sus nu este sfarsitul povestii v-am spus ca voi reveni,ci doar inceputul ei.Pentru a darui sufletului (unic)abundenta menita sufletul trebuie sa devina asemenea Creatorului.
facand asa,el va avea tot ceea ce are Creatorul.....nemarginire.Pentru ca sufletul sa atinga starea de a fi asemeni Creatorului trebuie ca mai intai sa se detaseze de Creator,pentru ca astfel sa atinga mai tarziu aceea stare el insusi.
Daca o atinge el insusi va fi opera Creatorului,nu a sufletului,iar sufletul nu va fi atins cu nimic in felel acesta.
A invata sufletul despre a da si primi si despre cum sa le impartim ,Creatorul imparte sufletul in 2 jumatati cum am mai si reamintit mai sus:o jumatate feminina si una masculina.Aceste jumatati conduc la o singura concluzie diferenta dintre barbati si femei este ca diferenta dintre Creator si creatie(adica sufletul).
Aceasta radacina esential diferita inpune diferenta dintre femeii si barbati,fizic si emotional si in modul de a vedea lucruriile in viata.exemple as putea sa dau o gramada dar sunt sigura ca si voi le stiti!sic
Facuti diferiti ,barbatii si femeile apartin unor sisteme diferite spiritual ,asa incat nu vom inlatura niciodata prapastia dintre noi,atata timp cat incercam sa o facem doar la nivelul lumii acesteia.deci,fetelor nu va mai ganditi ca vreodata vom putea sa schimbam obiceiurile barbatilor nostri!hohot hohot hohot Dar pentru a uni aceasta prapastie trebuie sa unim radacinile Creatorului si creatia.
Dar nu va dezamagiti Kabbalah nu va lasa fara sprijin!In loc sa continuam sa ne dam cu capul de pereti,
hohot hohot putem construi o relatie intre noi femeile si barbatii care sa anuleze sistemul spiritual deci noi putem construi acelasi fel de relatie ca aceea care exista intre Creator si suflet.
Astfel toate aceste diferente care ne-au separat pina acum vor deveni baza unirii noastre.
shirel
Scris: Monday, March 16, 2009 10:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
cum se face asta ,ma ve-ti intreba sigur?ras
In spiritualitate cel mai important element Forta care motiveaza din spatele proceselor spirituale este dorinta.Daca doriti nimic nu este imposibil!Fara o dorinta preexistenta ,Creatorul nu poate darui sufletului abundenta care a fost pregatita pentru el.Iar in minutul in care o nevoie de a fi umplut cu placere apare in suflet ,el deschide un robinet spiritual ascuns si darul incepe sa curga.Problema este ca partea masculina ,partea sufletului care daruieste necesita ceva care sa manifeste ca actiune.Fara aceasta,el ramane in starea latenta ca Creatorul,vrand sa daruiasca
dar asteptand o parte ca sa i-o ceara.(Sa spunem exemplu tu vrei sa primesti un cadou de la sot dar niciodata nu i-ai spus-o ca astepti asa ceva ,de fiecare data cand vrea sa cumpere ceva nu-i dai voie
sic )Aici este locul unde partea feminina a sufletului devine activa.Rolul ei este ca sa faca partea masculina sa doreasca sa avanseze catre Creator si sa fie umplut cu placerea pe care Creatorul vrea sa o daruiasca.
Numai daca ambele parti ale sufletului lucreaza impreuna pentru acel scop comun ,cele doua parti ale sufletului pot sa se uneasca intr-o structura spirituala completa undese completeaza unul pe altul si sunt plini de incantare.
De aceea in lumea noastra un barbat nu poate avansa o femeie si vice -versa o femeie nu poate fi umpluta de incantare spirituala fara un barbat.Deci femeile si barbatii se completeaza unul pe celalalt.Cind barbatii si femeile lucreaza impreuna pentru un scop spiritual ,ei isi construiesc legatura la un nivel in intregime diferit un nivel spiritual.Cand un barbat si o femeie se unesc in scopul de a atinge un nivel mai inalt ,ei creaza un vas spiritual intre ei,care nu exista in realitate .Acest vas nu este nici feminin nici masculin ci este un vas nou in care ei primesc abundenta sublima eterna si completa.
Asa o viata nu poate fi atinsa de unul singur.Noi in ebraica avem un proverb "Nu-i este bine omului sa traiasca singur ,adica sa nu fie casatorit"
Cuplurile care inteleg ca aceasta crestere spirituala este cel mai pretios dar pe care si-l pot da unul altuia sunt cele mai fericite cupluri.Relatia lor capata un inteles mai profund si mai natural si ei merg impreuna pe o carare a fericirii si a implinirii.
Fetelor ce pot sa va urez decat drum bun pe aceasta cale!ras pupici pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.