Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| princess daca el era la banca uneori barbati sunt niste aiuriti ce sa faci trebuie sa ii acceptam asa cum sunt, ca doar noi i-am ales si sunt barbatii nostri. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| ei,se mai intampla,nu-i tragedie reactia sotului tau,Lilou nu si-o fi dat seama exact cat de rau iti era in momentul ala,dar asta nu inseamna ca nu-i pasa si cred ca o stii,e doar...barbat ca tot a pomenit Taty de sotul ei si treburile urgente de la servici in drum spre spital,am si eu o istorioara de genul cand am nascut-o pe Larisa m-am dus la un control de rutina,fara sa am dureri,fara sa simt contractii,eram deja dilatata pana la jumate,dr a vrut sa ma interneze,eu am zis ca merg acasa dupa bagaj,dar stii unde m-am dus? sa cumpar podea laminata pentru casa,ca eram in plin proces de renovare si sotiorul nu stia ce sa aleaga |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| am fost azi la doctor si mi s-a spus ca sophie are umerii cam marisori. asta ce inseamna ca o sa imi fie greu la nastere? eu vroiam oricum sa fac epizotomie, dar daca de fapt e mult prea mare si o sa ma taie pana la perineu? sau e mai bine sa aleg cezariana? stiu ca pare metoda cea mai usoara, dar de fapt vreau sa fiu sigura daca chestia cu umerii ei mi-ar putea face probleme la nastere normala. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Doctorul e singurul in masura sa te sfatuiasca . Eu sunt pro nastere normala , dar doar atunci cand sanatatea copilului nu este in pericol si a mamei bineinteles. Iti doresc sa iei cea mai buna decizie . |
|
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Noi am avut capsorul mare... si am optat pt cezariana. Cezariana era stabilita inainte sa aflam asta, dar oricum a fost un motiv in plus. Cum zice si taty, doctorul iti poate da cel mi bun sfat!
Pupici si sarcina usoara!
|
|
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| eu cred ca ar trebui sa te gandesti care din taieturi e mai dureroasa (si pe termen lung). la cezariana, ai si anestezie, iti revii si mult mai greu, e si mai dureroasa pe tremen lung, ti-e si rau ca dupa orice operatie... eu personal m-as chinui mult si bine inainte sa mai trec a doua oara printr-o operatie. pup si iti doresc sa iei o hotarare potrivita pt tine |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| princes mai un pic dar detali nu ne dai cat e de lunga , grea? eu nu stiu ce sa zic , parerea mea o sti in legatura cu nasterea. |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Uite ca acum ma invrednicesc sa scriu, desi am citit de dimineata! E drept, epiziotomia se vindeca mai usor decat cezariana. Acumj depinde cat de lata in umeri e Sophie si care e si starea ta (tensiune, col, etc.) si te sfatuiesti si cu medicul si iei cea mai buna decizie si pentru tine si pentru bebe. Ca nu e vorba ca nu iese pe unde te gandesti tu; e vorba sa nu ramana blocata intre oase si risti niste leziuni cerebrale de toata frumusetea la Sophie daca dureaza mult blocajul asta! I-am vazut azi pe ai tai, dar in fuga, din taxi. Aveau niste dosare in mana. Au viza? Se ocupau de acte? |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu una as incerca in primul rand nasterea normala ,ce este asta ca are umerii mari cat de mari poate sa-i aiba? eu as zice totusi sa ceri mai multe amanunte ce inseamna asta ,ce sanse ai pentru o nastere normala cere toate informatiile ,depinde ce delatatie ai, cum este format si corpul tau nasterea depinde de foarte multe elemente. succes si nu intra te rog in panica ,otul va fi bine!
scuze ,am scris aproape ca Lenus ,acuma deabia am observat! |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Lilou,cum si-au dat seama ca ii sunt mari umerii? e prima data ca aud de asta,chiar sunt curioasa.ai facut eco? cate kg are Sophie? |
|
| ieri cand am fost la doctor, nenea doctor m-a pus pe pat sa imi masoare burtica si cauta capul bebelinei si nu il gasea. eu i-am spus ca e cu capul jos dar el nu o simtea. si a adus ecograful. a masurat lichidul din jurul bebelui, i-am auzit bataile inimii si la sfarsit cand sa il inchida imi zice: e cam marisoara. si asta mi s-a mai spus si cu o saptamana inainte.
si atunci l-am intrebat cum adica marisoara? e grasuta, lunga? si el a zis: are umerii cam mari. si atunci pe moment, drept sa spun nu am reactionat. stef nici nu era cu mine, ca altfel ar fi intrebat el. eu am ramas asa blocata pe "sunt cam mari" si abia in masina cu stef am inceput sa imi pun intrebarile. ce inseamna cam mari? cu ce poate afecta nasterea normala si tot asa...oricum, cica burtica nu e jos inca si as mai avea de asteptat. daca nu nasc pana luni cand merg iar la doctor intreb mai multe atunci.
in mare mie nu mi-este de cat ma taie si tra la la...dar am o idee tampita in minte, de nestiutoare: daca nu poate sa iasa ca are umerii prea mari, atunci ce o sa se intample? nu vreau sa o agite si sa ii faca ceva la bubulina; prefer sa trec eu prin dureri si cutite si alte alea decat sa sufere ea.
lenus, viza e mai mult luata doar de mama nu si de tata. el fugea cred ca pe la doctor sau curier sa trimita actele la ambasada. pentru ca are un stent cred ca i l-au vazut la ecografia la plamani si acum i-au cerut sa mai faca niste teste amanuntite, cardiologice. tati e suparat, crede ca nu o sa ii dea viza si e tare amarat pe asta. i-am zis sa stea linistit ca daca nu ii da viza lui, vin eu sa il vad. ca maica-mea oricum nu o sa vina singura fara el....o sa fie mai greu de venit cu copil mic, dar asta e... |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Nu stiu de ce dar doctorul asta al tau mi se pare putin c-am ciudat l-a felul in care verifica o gravida inainte de nastere si la vorbele pe care le arunca asa fara a da mai multe explicatii.Cere-i data viitoare toate explicatiile necesare ,cum va afecta nasterea ,daca va afecta o nastere normala ,ce i se poate intampla bebelusei,totul trebuie sa iesi cu explicatii concrete ca sa stiu macar cat de putin ce surprize poti avea! Sarcina usoara pentru cat ti-a mai ramas orcum fiind prima nastere si fetitza s-ar putea sa nu prea vrea sa iasa asa de repede la timpul potrivit!
Inca ceva nu-ti faci mila de noi sa ne pui o poza cu o frumoasa burtica!Hai te rog!!!Pleaseee |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Cand am facut ecografia inainte de nastere doctorul mi-a spus ca e cam capoasa...si a avut dreptate.De fapt, bebelina mea era marisoara rau de tot, a avut 4,6 kg si ne-am chinuit amandoua.Din pacate ea a ramas cu urmari :din cauza ca nu reuseam sa o dau afara, au tras-o si i-au intins nervii la o manuta , astfel incat mana stanga nu o misca deloc.Am avut un pic de emotii dupa , am facut un pic de fizioterapie, multa miscare si masaj acasa cu mana si dupa 3 luni nu mai avea nimic.Dar, daca as fi stiut ce se intampla, as fi optat pentru cezariana. Sfatul meu este sa te informezi foarte bine, sa discuti cat mai deschis cu doctorul si apoi veti hotari ce fel de nastere ti se potriveste. |
|
| eu aici merg la stat, nu la privat si in Australia cand mergi la spital de stat nu apuci sa te vezi niciodata cu doctorul sub numele caruia esti inregistrat, te vezi cu interni care niciodata nu sunt aceeasi. rar se intampla sa vezi un intern de doua ori. pe tipul asta l-am mai vazut cu cateva luni inainte. pe atunci ma plangeam de picioare umflate...cu siguranta a uitat el de mine, la cate gravidute vad ei pe zi.
cand am sa merg luni, pe cine vad am sa intreb mai multe detalii. ce ti s-a intamplat tie si fetitei tale bereea, mi-a povestit mama cum i s-a intamplat unei colege de-a ei de la serv cu fetita ei, doar ca pe timpul lui Ceasca nu cred ca exista fizioterapie si fata a ramas cu mana asa fara sa o poata folosi. de aia vreau sa fiu sigura ca iau decizia cea mai buna pentru bebe, ca eu ma refac, dar ea e mica.
duminica am avut baby shower, prima data pentru mine. dar pozele sunt la soacra-mea. am sa le pun mai incolo si va povestesc atunci cum a fost. azi ma vad cu soacra sa facem o mancare impreuna, o reteta elvetiana ca ea o stie (ca sotul meu e de origine elvetiana)...si traim in Australia dar am sa pun o poza cu mine de saptamana trecuta. un pic adormita, ca eu sunt ca un urs panda mai nou. sunt mare, ma misc greu si adorm in drum spre pat.
nu stiu cat se distinge burtica dar se mareste si e rotunjoara
|
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Mai, ce burtica sexy esti tu! Asteptam si restul pozelor, tot-tot! |
|
|