Jurnal Z
Subiectul anterior · Subiectul urmator
shirel
Scris: Sunday, November 11, 2012 2:51 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Draga mea ,ce pot sa-ti spun ca te iubesc si te apreciez tot mai mult pe zi ce trece ptr tot ceea ce scrii si vrei sa transmiti tuturor!!Sa ai o saptamana plina de dragoste si sa-ti dea D-zeu sa te simti mereu indragostita si fericita si in realitate exact ca in vis.De multe ori visez si eu lucrul acesta dar mereu cand ma trezesc langa iubitul meu sotz imi dau seama cat de mult il iubesc si-l imbratisez taree de dor de nu stie ce m-a apucat hohot hohot il mai si trezesc din somn ,nebuna de mine cu indragostealea mea!sic alcool Te pup pupici pupici iloveyou iloveyou
zaza_
Scris: Sunday, November 11, 2012 8:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
« Ia seama la gândurile tale caci ele vor deveni Cuvinte.
Ia seama la cuvintele tale caci ele vor deveni Actiuni.
Ia sema la actiunile tale caci ele vor deveni Obiceiuri.
Ia seama la obiceiurile tale caci ele iti vor modela Caracterul.
Ia seama la caracterul tau caci el iti va conditiona Destinul,
Iar destinul va fi Viata ta… …si…
Nu exista religie mai mare ca Adevarul.» - Dalai Lama
zaza_
Scris: Tuesday, November 13, 2012 6:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
roxinthya
Scris: Wednesday, November 14, 2012 7:54 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Mesaje: 7235
N-am auzit de tip dar am mai vazut tot pe History un reportaj cu un subiect asemanator si se numea "Extraterestri antici"
Este si astazi un episod de la 11:00
zaza_
Scris: Wednesday, November 14, 2012 12:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
roxinthya wrote:
N-am auzit de tip dar am mai vazut tot pe History un reportaj cu un subiect asemanator si se numea "Extraterestri antici"
Este si astazi un episod de la 11:00


Le-am vazut episoadele. Super serial. Sunt niste oameni care privesc lucrurile din alt unghi, au alta perspectiva. Mie mi-a placut foarte mult.
zaza_
Scris: Wednesday, November 14, 2012 12:31 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
"Initial, oamenii uneau in corpul lor barbatul si femeia si fiecare om avea patru brate si patru picioare. Corpul lor era rotund asa incat cu bratele si picioarele lor se rostogoleau rapid incoace si-ncolo. Apoi cu timpul au pierdut tot respectul pentru zei. Ei nu mai aduceau jertfe si amenintau chiar sa escaladeze Olimpul si sa-i alunge, cand unui zeu ii veni o idee: < Sa-i omoram pe toti! Devin prea periculosi.> Un alt zeu a replicat: < Nu, eu am o idee mai buna. Pur si simplu ii vom bisecta! Asa vor avea numai doua brate si doua picioare. Isi vor perde forma rotunda si nu se vor mai putea rostogoli incotro vor! ... Astfel vor fi complet ocupati sa-si gaseasca jumatatea pirduta. Prin urmare, nu vor mai avea timp sa ne dea bataie de cap!" - Platon
zaza_
Scris: Wednesday, November 14, 2012 1:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
roxinthya wrote:
N-am auzit de tip dar am mai vazut tot pe History un reportaj cu un subiect asemanator si se numea "Extraterestri antici"
Este si astazi un episod de la 11:00


Despre locurile "ciudate" de pe planeta noastra.
http://travel.descopera.ro/7381755-Ajanta-Ellora-pesterile-unde-dorm-Zeii
http://www.glascomun.info/2008/11/bisericile-din-lalibela/
http://mistere7.blogspot.com/2011/05/uimitorul-castel-de-coral.html
http://dli.ro/carnac-megalitii-misteriosi-ai-frantei.html
http://dli.ro/monumentul-din-piatra-sacsayhuaman-din-peru.html
http://www.apropo.ro/wow/derinkuyu-misterul-unui-oras-subteran-poze-3822602
http://historia.ro/exclusiv_web/general/articol/cele-mai-fascinante-ruine-subacvatice
http://www.timnews.ro/paranormal-ruinele-cambay-%E2%80%93-khambhat-si-dwarka/
http://www.ziare.com/magazin/descoperire/yonaguni-misterioasa-piramida-japoneza-din-adancuri-video-1125832
http://revista-informare.ro/showart.php?id=88&rev=3
http://circulartimes.org/Mystery%20of%20Markawasi.htm
http://www.cotidianul.ro/liniile-nazca-din-peru-isi-etaleaza-secretele-122303/
http://www.ziare.com/magazin/arheologie/gobekli-tepe-cel-mai-vechi-templu-din-lume-galerie-foto-1095578
http://www.youtube.com/watch?v=Qui2YmE4Tfo&feature=related
http://dli.ro/tiwanaku-enigma-anzilor.html
http://www.2012en.ro/2008/08/terasele-de-la-baalbeck-gigantic/
As merge cam peste tot!ras
roxinthya
Scris: Wednesday, November 14, 2012 2:02 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Mesaje: 7235
Imi plac si cartile lui Erich von Daeniken "Amintiri despre viitor" si "Odiseea zeilor"
zaza_
Scris: Sunday, January 13, 2013 6:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Am inaintat cu citirea Bibliei si am intalnit in Levitic pe Moloh si Azazel. Foarte interesante "personaje". Despre Azazel auzisem ca ar fi un alt nume pentru Satana, dar de Moloh... nimic. Asa ca, google frate.

Azazel (Puternicul lui Dumnezeu) este o divinitate demonica din mitologia biblica, la origine probabil zeu al desertului; e prezent în Biblia canonica si în unele apocrife (Cartea lui Enoh), fie ca înger damnat, fie ca efect impersonal al propriei sale lucrari primejdioase.
Ca demon al desertului sau divinitate negativa, rivala a lui Yahweh: Aaron sa arunce sorti pentru cei doi tapi: un sort pentru Yahweh si un sort pentru Azazel, pe celalalt-tapul ispasitor, trimitându-l lui Azazel în pustie. În acest context este vorba de ritualul de ispasire Yôm-kippur (V.T., Leviticul, XVI, 8-10).
Ca geniu luciferic si purtator al mesianismului: "Si Azazel i-a învatat pe oameni sa faureasca sabiile si spadele, scutul si platosa, si le-a aratat metalele si mestesugul lucrarii de a sulemeni ochii jur împrejur cu antimoniu, si de a înfrumuseta pleoapele si nestematele cele mai frumoase si mai de pres, si toate culorile vopselelor, si prefacerea lumii. Dupa canonul divin, Azazel e învinuit ca a dezvaluit tainele vesnice care se savârsesc în ceruri" (Cartea lui Enoh, apocriful etiopian, VIII; IX).
Ca rezultat fizic al operei sale: confundat (prin suprapunere de mituri) cu lucrarea sa, Azazel (deci rezultatul operei lui) urmeaza sa fie încatenat, desi mai curând paralizat, neutralizat; Yahweh îi ordona îngerului Rafael: "Arunca-l în întuneric si deschide desertul în care este Dudael si arunca-l acolo. Arunca peste el bolovani colturosi si ascutiti, acopera-l cu bezna si sa ramâna acolo vesnic; acopera-l tot asa si fata; dupa aceea, impune masuri profilactice aproape cu caracter ecologic: tamaduieste pamântul pe care îngerii l-au stricat; si sa vestesti vindecarea pamântului pâna când ei îsi vor tamadui plaga, pentru ca toti fiii oamenilor sa nu se prapadeasca din pricina fiecarei taine pe care veghetorii le-au aratat-o si au dezvaluit-o fiilor lor. Tot pamântul s-a stricat prin stiinta lucrarii lui Azazel" (ibid.,X). Azazel, mai mult decât rezultatul unui sincretism, este o figura mitologica foarte complicata, o mixtura de mituri cu origini si din zone si epoci cu totul diferite. Ca rival al lui Yahweh, Azazel e comparabil si cu Diavolul si cu Lucifer, îngerul razvratit;

Despre Moloh vorbeste parintele Cleopa. Chiar m-a surprins, nu stiam ca Moloh este Noroc...

IDOLUL NOROC
Am vazut pe unele pomelnice pe care le aduceti, ca pomeniti pe dracul Noroc, zicand : " pentru norocul fetei, pentru norocul baiatului, pentru norocul familiei ".

Ce mi-ai pus pe dracul pe pomelnic ? Voi stiti cine a fost noroc ? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete. Voi vedeti ca pana la venirea lui Iisus Hristos, China care se inchina la idoli, India si Japonia si Insula Java si atatea state care se inchina inca la diavoli, lui Brahma, lui Buda, lui Krishna, lui Zoroastru si la toti dracii ? Voi stiti ca pana la venirea Domnului, oamenii salbatici si nebuni pentru fiecare pacat aveau un zeu ?

Marte, zeul razboiului. Cand aduceau statuia lui, indata trebuia sa faca razboi sa omoare cat mai multi oameni, ca asa-i placea.

Venera, zeita discordiei. Cand ii aducea statuia, trebuia ca toti sa se sfadeasca si sa se bata, ca asa-i placea zeitei discordiei.

Nemfis, zeita frumusetii. De-acolo ne-au ramas cerceii si podoabele femeiesti. Cand o aducea, ii punea cercei de aur, ii punea in nas verigi de aur, ii punea margele de aur, si toti trebuiau sa fie pudrati, cu zorzoane si cu inele si cu cercei si sa joace in fata ei. Ca asa-i placea zeitei Nemfis.

Apoi Afrodita, zeita desfraului. Ii aducea statuia ei si o trageau intr-o padure deasa si acolo barbatii cu femeile faceau cele mai mari urgii inaintea ei, ca asa ii placea ei, desfraul si urgiile. Era Neptun, zeul apelor, Uranus, zeul pamantului.

Era si Moloh, zeul fericirii, la romani, la sumerieni si la cartaginezi. Cum era acest zeu Moloh sau noroc, cum ii zicem astazi ? Ii purta statuia intr-o caruta cu doua roti, facuta din arama sau din argint. In spatele zeului Noroc avea un cuptor de arama si in fata lui o tigaie de arama; si-i dadea foc lui Noroc pe la spate, pana se inrosea si tigaia si el. Popii lui purtau in maini niste securi mari, ascutite.
Ce jertfa primea Noroc ? Numai copii sugari de la mamele lor. Veneau in satul tau, de unde esti tu. Trageau caruta lui Noroc cu tigaia rosie, infierbantata si strigau, batand din palme : " Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc ! Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc !..." Auzi nebunele de femei, ziceau una alteia : " Cumatra iti dai copilul ? " " Il dau, ca sa am noroc ! "
Lua muierea copilul de la tata, il dadea in mana slujitorului idolesc, il taia bucati si il punea in tigaia lui Noroc sa se friga. Pana la 40-50 de copii punea odata in tigaia aceea. Mirosea in urma lui numai a friptura de copii proaspeti.
Asa a secerat dracul Noroc milioane de copii. S-au dus mamele lor in fundul iadului ! Acolo stau in vecii vecilor ca au dat jertfa lui Noroc.
Voi nu vedeti ce zice Isaia ? " Vai de cei ce fac masa dracilor si aduc jertfa lui Noroc ". Si voi, crestinilor, scrieti noroc pe pomelnic. Vai de mine ! Mare nebunie, mare ratacire ! N-ai pe Dumnezeu ? Pui pe dracul Noroc ?
Numai ce auzi pe betivi la crasma zicand : ,, Hai noroc, cumatre !" Uneori vezi crestini pe drum ca se saluta : " Hai noroc, vecine !". Daca l-ai intreba cine-i Noroc, nu stie, dar stie sa-l pomeneasca.
Mai chemi pe dracul Noroc, dupa atatea mii de ani ? Te inchini la satana ? Zi : " Buna ziua, cumatre ! Buna ziua, vecine ! Buna seara, matusa !" Cand zici, buna ziua, arati ca Dumnezeu e bun.
Va rog sa nu-l mai puneti pe pomelnicele voastre si nici sa nu-l mai pomeniti pe idolul " Noroc "!

Parintele Cleopa
aurishta
Scris: Sunday, January 13, 2013 8:31 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Mesaje: 5536
Foarte interesant, Zaza, nu stiam lucrurile astea!
zaza_
Scris: Sunday, January 13, 2013 9:14 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Da, intr-adevar. Sunt multe lucruri care mi se par interesante. Ma intreb daca mai apar si alte zeitati din acele timpuri in Biblie. Si acum am aflat si de unde expresia cu "tapul ispasitor". Cat de gresit inteleasa este. Noi il percepem ca pe un fraier, dar de fapt el este cel care poarta pacatele tuturor in desert... ar trebui sa fie o onoare.

Am hotarat sa nu mai vreau noroc de azi inainte. Renunt la ideea de a mai juca la loto, nu ca as fi jucat pana acum, dar mi-am dorit sa castig :))Si sa nu mai spun Noroc atunci cand stranuta cineva! :))
aurishta
Scris: Monday, January 14, 2013 7:32 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Mesaje: 5536
zaza_ wrote:


Am hotarat sa nu mai vreau noroc de azi inainte. Renunt la ideea de a mai juca la loto, nu ca as fi jucat pana acum, dar mi-am dorit sa castig :))Si sa nu mai spun Noroc atunci cand stranuta cineva! :))
Iti dau like la astaras computerlove
shirel
Scris: Monday, January 14, 2013 8:10 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
zaza_ wrote:
Da, intr-adevar. Sunt multe lucruri care mi se par interesante. Ma intreb daca mai apar si alte zeitati din acele timpuri in Biblie. Si acum am aflat si de unde expresia cu "tapul ispasitor". Cat de gresit inteleasa este. Noi il percepem ca pe un fraier, dar de fapt el este cel care poarta pacatele tuturor in desert... ar trebui sa fie o onoare.

Am hotarat sa nu mai vreau noroc de azi inainte. Renunt la ideea de a mai juca la loto, nu ca as fi jucat pana acum, dar mi-am dorit sa castig :))Si sa nu mai spun Noroc atunci cand stranuta cineva! :))


Hai ca mai facut sa rad ras acuma eu cred ca MOLOH asta de care pe bune ca inca nu am auzit nu poate fi noroc cred ca este doar un simplu joc de cuvinte de unde pana unde legatura MOLOH-NOROC.Acuma sa-ti spun altceva noi evrei -i spunem la noroc Mazal cum ar veni ca o soarta deci spunem la nunti ,botezuri de zile de nasteri MAZAL TOV si aceasta este o binecuvantare in lumea noastra.Si povestea lui Azazel este foarte cunoascuta ,noi nu prea folosim sau mai bine zis nu-l folosim deloc doar cand i citim povestea dar face parte din ceea ce spunem noi sa nu cadem prada lui ne luptam cu el zilnic ,el facundu-si datoria si noi facandu-ne datoria in fatza Creatorului.Fara Azazel cred ca nu am putea-o dovedi asa de bine credintza noastra ar fi poate mai simplu si usor.
Mie imi place cum fiecare popor si limba interpreteaza aceste personaje altfel.Zaza,mai asteptam chestii interasante.pupici pupici

Poate te-ar interesa este un dictionar in engleza parca cu toti demonii si zeitatile din biblie:
Dictionary of deities and demons in the Bible cauta-l poate il gasesti pe net.
aurishta
Scris: Monday, January 14, 2013 8:16 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Mesaje: 5536
hail Shirel, ia vino tu pe la "Biblie", sa te mai intreb ceva si sa nu ocupam topicul Zazei cu deviatiisic
shirel
Scris: Monday, January 14, 2013 8:18 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
aurishta wrote:
hail Shirel, ia vino tu pe la "Biblie", sa te mai intreb ceva si sa nu ocupam topicul Zazei cu deviatiisic


ras Astept intrebari iubita!!Hai ca Zaza nu se supara!sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.