Jurnal Z
Subiectul anterior · Subiectul urmator
zaza_
Scris: Friday, September 21, 2012 5:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Astazi mi-am cumparat al doilea numar de la "Cristale si Pietre" si pentru ca am o carte foarte frumoasa despre cristale o sa scriu si proprietatile cristalelor care se vor gasi de cumparat. Sincer, informatia din reviste mi se pare un pic incorecta, pe-aci pe-acolo...

In primul numar a fost un CUART ROZ

PROPRIETATI. Piatra a iubirii neconditionate si a pacii infinite, este cristalul cel mai important pentru inima si chakra inimii, care va învata veritabila esenta a iubirii. Purifica si deschide inima pe toate planurile, induce o vindecare interioara profunda si dragostea de sine. Calmant, linistitor, acest cristal este excelent în caz de traume sau crize. Daca vreti sa atrageti iubirea, opriti-va la acest cuart romantic. Plasat lânga pat sau în coltul relatiilor este atât de eficace, încât uneori este nevoie de un ametist pentru a calma lucrurile. Restabileste încrederea si armonia în relatiile existente si încurajeaza dragostea neconditionatâ. Absoarbe cu blândete energia negativa si o înlocuieste cu vibratii afectuoase. Intensifica empatia si sensibilitatea, favorizând acceptarea schimbarii necesare. Cuartul roz întâreste afirmatiile pozitive. Acesta piatra frumoasa pune în valoare intentia si înlesneste receptivitatea la orice tip de frumusete.
Vindecâtor rafinat, elibereaza emotiile neexprimate si supararea si modifica conditionarea emotionala care nu mai corespunde. Calmeaza durerea interiorizata si vindeca carentele afective. Daca nu ati primit niciodata dragoste, acest cristal va deschide inima, facându-va receptivi. Daca ati iubit si pierdut aceasta dragoste, cuartul roz atenueaza tristetea. Va învata cum sa va iubiti pe voi însiva, lucru foarte important daca v-ati crezut incapabili de acest sentiment. Nu puteti accepta iubirea semenilor, nici sa-i iubiti, daca nu va iubiti pe voi însiva. Favorizeaza iertarea de sine si acceptarea, invoca încrederea în sine si constiinta propriei sale valori.

EFECTE TAMADUITOARE. Fortifica inima si sistemul circulator, elimina impuritatile din fluidele corporale. Plasat pe timus, vindeca afectiunile pieptului si ale plâmânilor. Trateaza rinichii, suprarenalele, atenueaza ameteala si este cunoscut pentru marirea fertilitatii. Cristalul sau elixirul trateaza arsurile si basicile si îngrijeste tenul. Util în bolile Alzheimer, Parkinson si dementa senila.

POZITIONARE. Purtati-l mai ales pe inima. Plasati-l pe inima, timus sau în coltul relatiilor din casa.
zaza_
Scris: Friday, September 21, 2012 5:44 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
JASPUL ROSU

CARACTERISTICI. Jaspul este considerat „protectorul suprem". Sustine în timpul perioadelor stresante, aduce serenitate si unitate. Utilizat în vindecare, uneste toate aspectele vietii. Aminteste oamenilor
sa se ajute între ei. Jaspul aliniaza chakrele si poate fi utilizat pentru aranjarea cristalelor
în jurul acestora, fiecare culoare fiind benefica unei chakre specifice. Faciliteaza calatoriile samanice si amintirea viselor. Ofera protectie, ancoreaza energiile si corpul, absoarbe energia negativa, purifica si aliniaza chakrele si aura. Jaspul echilibreaza elementele yin si yang si armonizeaza corpurile fizice, emotional si mental cu lumea eterica. Elimina poluarea electromagnetica si a mediului înconjurator, inclusiv radiatiile, si ajuta radiestezia.
în plan psihologic, jaspul induce determinare, indiferent de scopul urmarit. Confera curajul de implicare în probleme si promoveaza onestitatea fata de propria persoanâ. Asigura suport în cazul conflictelor inevitabile. In plan mental, jaspul faciliteaza gândirea rapida, încurajeaza abilitatile
organizatorice si realizarea proiectelor. Stimuleaza imaginatia si materializeaza ideile.
în plan fizic, jaspul prelungeste placerea sexuala. Sustine în timpul bolilor cronice sau al spitalizarii si reenergizeaza corpul.

EFECTE TAMADUITOARE. Ajuta sistemul circulator, tractul digestiv si organele sexuale. Echilibreaza nivelurile de minerale din corp. Este util îndeosebi ca elixir, deoarece nu stimuleaza excesiv corpul.

POZITIONARE. Unde este nevoie, în contact cu pielea. Fiecare culoare necesita o pozitionare specifica. De folosit pe perioade lungi de timp, deoarece actioneaza lent. Pentru a putea absorbi energia negativa, plasati un cristal mare de jasp brun decorativ într-o încapere.

Jaspul rosu (inclusiv jaspul feruginos) stimuleaza cu blândete. Ancoreaza energia si îndreapta situatiile injuste. Scoate în evidenta problemele înainte ca acestea sa se agraveze si ofera solutii în situatiile cele mai dificile. Excelent pentru a calma emotiile. Asezat sub perna, ajuta la amintirea viselor.
Stimuleaza chakra radacina si faciliteaza renasterea. Purifica si stabilizeaza aura, consolideazâ frontierele individuale. Fortifica sanatatea, întareste si detoxifica sistemul circulator, sângele si ficatul, înlaturâ blocajele hepatice sau biliare. Asezati-I pe chakra râdacinâ sau unde este nevoie.
zaza_
Scris: Saturday, October 6, 2012 10:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Metode de refacere a campurilor energetice.

Atunci cand ne simtim slabiti, adormiti, fara energie, putem sa facem cateva lucruri pentru refacerea campurilor energetice. In primul rand redresam pozitia corpului. Ne asezam pe scaun cu talpile lipite de podea, sau stam in picioare, spatele drept si respiram abdominal. Este buna si o respiratie in patru timpi, adica, inspir in patru timpi, apnee patru timpi, expir in patru timpi, apnee patru timpi si asa mai departe. Cascati cat mai mult, chiar daca va dau lacrimileras . Eliberam astfel toate energiile stagnante. Deja o sa va simtiti mult mai bine, garantat!

Punem degetul mijlociu in buric si respiram. Putem vizualiza cum se umfla campurile energetice. 5-10 minute este suficient, de fapt cred ca nu am reusit mai mult de 5 minute niciodata.

Sau frecam palmele si le "magnetizam", chiar se simte intre ele un camp magnetic. Mana stanga o tinem cu palma indreptata intr-o parte si o folosim pe post de emitator, cu mana dreapta facem miscari in sens invers acelor de ceas si "umplem" campurile cu aceasta energie.
zaza_
Scris: Sunday, October 7, 2012 11:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Viata nu poate fi impotriva ta, pentru ca tu esti Viata Insasi. Viata poate parea a fi doar impotriva proiectiilor ego-ului, care rareori este in armonie cu Adevarul - MOOJI
zaza_
Scris: Saturday, October 20, 2012 9:40 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Despre Mandale
Mandala provine din sanscrita si inseamna “cerc” si este recunscuta in budism ca fiind modalitatea cea mai pura de exprimare prin arta .

Mandalele sunt folosite pentru a intra in starea de meditatie, pentru a imprejmui un spatiu sacru sau pentru a manifesta starea deplina care salasluieste in noi.

Aceasta forma de arta este combinata de obicei dintr-un cerc in care sunt integrate forme perfect geometrice, in centrul carora sta simbolul divin, nirvana la care ajungi prin meditatie.

Pentru a picta mandale, nu trebuie decat sa fii creativ si sa lasi lumina din tine sa ocupe spatiul de lucru. Este una din cele mai relaxante metode de a picta, de a-ti materializa creativitatea. Este o arta a rabdarii si a iubirii.

Am facut si eu cateva. Le-am facut numerologic, am pornit de la data de nastere si nume.


zaza_ attached the following image(s):
io1.jpg3.1.jpg4.1.jpg6.1.jpg

zaza_
Scris: Sunday, October 28, 2012 4:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Apa se afla in proportie foarte mare in organismul nostru, practic suntem facuti din APA si inca niste chestii. Atunci cand bei apa invarte-o in sens invers acelor de ceasornic, spune o rugaciune sau imprima-i un gand pentru vindecare. Daca o bei dimineata pe stomacul gol, pune si cateva picaturi de aghiasma. Stiu ca suna a leacuri babesti sau pentru oameni "dusi", dar daca ai credinta, merge.

Quote:
madanuta[quote] Nu te supara Zaza , dar tu chiar crezi de ne spui noua chestia asta?
Sa avem credinta in ce sau in cine?


Da, eu cred. Si daca ai credinta in Dumnezeu si in faptul ca te poti vindeca treci mai usor peste orice boala. Si vorbeam despre apa sau orice ceai, nu cred ca am fost off topic. Eu stiu ca daca bei multe lichide, exclusiv sucuri de cumparat sau diverse cu alcool, iti cureti rinichii.

Uite ca ti-am respectat dorinta si postez la alt topic.
Si spre completare pot spune ca in corpul uman este apa in proportie de aproximativ 70%, difera in functie de varsta, la copii 80%, la batrani 60-65%. Asta este un lucru demonstrat stiintific.

Consider ca este foarte important ca ceea ce faci in fiecare zi, in fiecare moment sa fie in acord cu voia Domnului. Chiar si faptul ca am scris mai devreme si mi-a raspuns madanuta m-a facut sa realizez ca am foarte multe de invatat si pentru asta ii multumesc.

Despre partea cu invartitul apei. Energia are polaritate. Energia se scurge inauntru sau in afara, spre dreapta sau spre stanga. Si astfel, sensul invers acelor de ceasornic, sensul LEVOGIR este sensul eternitatii, al armoniei si perfectiunii, al vindecarii.. este sensul vietii fara de moarte si al lui Dumnezeu.. tot ce este viu, etern, perfect armonios, are ca sens sensul levogir.
Sensul DEXTROGIR, este sensul de rotatie al ceasului, adica, sensul timpului limitat, al ragazului si al vietii determinate ce merge spre moarte.. al vietii trecatoare..
Pentru a intra in starea de vindecare, sensurile orientate spre dreapta trebuie schimbate si reorientate spre stanga, sensul benefic, descoperit a fi si sensul in care se roteste materia intr-o celula, atata vreme cat este vie..
Materia orientata dextrogir merge spre decadere, spre descompunere, spre moarte. ca atare, aceasta miscare nu este buna.

De ce sa pui aghiasma? Aghiasma mica bolile goneste si da sanatate trupeasca si sufleteasca. Si mai in scurt sa zicem: toti cei ce o primesc cu credinta iau sfintenie si binecuvantare. Iar aghoasma mare, in caz de boala, putem, de asemenea, sa gustam din ea cu credinta. Caci apa aceasta, avand intr-insa darul si puterea dumnezeiasca a Sfantului Duh, a facut adesea multe minuni, insanatosind bolnavi, tamaduind rani, aparand de rele, de necazuri si de primejdii. am citit aici despre aghiasma http://www.crestinortodox.ro/sfintirea-casei/despre-aghiasma-sfintirea-apei-69792.html
mikaela
Scris: Sunday, October 28, 2012 7:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
Oh, Zaza, cata dreptate iti dau! Apa e sfanta! Ca-i in topicul asta sau celelalt angel

Am vazut un film odata, mai bine zis un documentar in care se explica cum apa primeste energie, cum transfera energia, despre memoria apei, mi-a schimbat total viziunea asupra apei, cat as vrea sa regasesc filmuletul...
Uite aici un documentar, desi nu e acelasi despre care vorbesc, e extrem de interesant, e dovedit stiintific ca apa are memorie si proprietati deosebite. Documentarul nu are subtitrare, e in engleza ...sper sa nu intrud in jurnalul tau angel computerlovemonica irimia
Scris: Sunday, October 28, 2012 7:45 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/3/2010
Mesaje: 1948
mikaela wrote:
Oh, Zaza, cata dreptate iti dau! Apa e sfanta! Ca-i in topicul asta sau celelalt angel

Am vazut un film odata, mai bine zis un documentar in care se explica cum apa primeste energie, cum transfera energia, despre memoria apei, mi-a schimbat total viziunea asupra apei, cat as vrea sa regasesc filmuletul...Subscriu!

Mikaela, cred ca despre acest filmulet vorbesti: http://www.youtube.com/watch?v=TurpY2sWJbA
mikaela
Scris: Sunday, October 28, 2012 7:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
Da Moni, asta e filmul, multumesc muultcomputerlove
zaza_
Scris: Sunday, October 28, 2012 8:45 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Multumesc pentru documentare, nu le vazusem!computerlove
Oricine poate sa scrie orice aici. Toata lumea este binevenita!pupici
shirel
Scris: Wednesday, October 31, 2012 8:31 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Chiar demult am vrut sa te intreb mai exista in Valcea la tine lacul sau strandul acela cu apa sarata.Fratele meu a locuit in Rm.Valcea cativa ani si stiu ca mereu ne-am dus la acele lacuri.Acuma fiind vorba de apa mi-am adus aminte ce mult mi-au placut.
zaza_
Scris: Wednesday, October 31, 2012 2:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Da, sunt. In ramnic este strandul care are un bazin cu apa sarata, dar apa este adusa de la Ocne. Sunt doua statiuni, Ocnele mari si Ocnita care au bazine cu apa sarata. In aceste localitati se exploateaza inca sare. In Ocnele Mari s-a deschis de vreo doi trei ani Salina Ocnele Mari pentru vizitare si terapie. Zona de vizitare este amenajata la 225 de metri fata de nivelul marii se intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii. Adevarul este ca in Valcea, foarte aproape de ramnic sunt trei statiuni turistice cu ape care au proprietati extraordinare. Sunt statiunile de la Ocne, mai sunt apele termale de la Calimanesti - Caciulata, unele sulfuroase. Am mers intr-o vara acolo saptamanal de doua ori pe saptamana. Miroase teribil apa, dar te obisnuiesti. Si este foarte calda. In iarna care a urmat nu mi-a curs nici macar o data nasul. Dar am inteles ca nu sunt indicate baile pentru persoanele care sufera cu inima. Si mai este statiunea Olanesti cu ape minerale. Sunt indicate pentru o multime de afectiuni, dar este bine sa ai trimitere de la specialist, sa nu te-apuci sa bei "dupa ureche". Si mai este o statiune! Govora, tot cu ape minerale! Si toate sunt la aproximativ 20 km de Ramnicu Valcea.
Din pacate, investitiile sunt aproape zero si turismul este foarte putin dezvoltat, in raport cu oferta zonei.
shirel
Scris: Wednesday, October 31, 2012 9:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Daa uite chiar ma bucur ca mai exista ,am sa ma mai intorc pe acolo cand voi fi in tara.Am gustat si eu din apa aceea cu miros de oua clocite sic groaznica.brrr.Dar ce pacat sa aud ca pe nimeni nu-i intereseaza de turismul de acolo ....este asa de frumos si de sanatos ,Olanesti ,calimanesti ce statiuni frumoase ...doamne e timpuri stii ce mult ma plimbam pe acolo.Nu degeaba am eu asa o simpatie ptr tine!ras pupici
zaza_
Scris: Saturday, November 10, 2012 10:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Cand ajungi neaparat sa ma anunti! Te astept cu mare drag. computerlove computerlove computerlove
zaza_
Scris: Sunday, November 11, 2012 2:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Ieri dimineata am vista atat de frumos! Imi place ca imi aduc aminte ce am visat. Indiferent ca visez frumos sau urat. Nu prea am vise care sa ma tulbure, chiar foarte foarte rar. Dar de vist frumos... ah, aproape mereu. Si sunt cateva teme care imi dau o stare extraordinara. Atunci cand visez ca zbor si cand visez ca sunt indragostita. Sentimentele cele mai frumoase, libertatea si iubirea.

Ieri dimineata am visat ca eram indragostita. Cel mai pur sentiment ever! De un tip, evident, pe care nu-l cunosc, nu l-am vazut in viata mea. Dar nu asta conteaza, ci sentimentul pe care l-am simtit. Imi iubesc sotul, copilul, pe mama, pe toata lumea! Dar iubirea din vis este altfel... intensa, dar nu patimasa, cu toata inima, dar nu posesiva, cred ca este divinaras Si stau sa ma gandesc de ce nu pot simti asa si in viata de zi cu zi. Creierul este in stare sa perceapa, dar ce ii trebuie, care este factorul declansator? O sa invat vreodata sa iubesc asa, cu toata inima, cu toata fiinta, cu tot sufletul? Probabil ca stiu, devreme ce am visat. Probabil ca doar pe Doamne Doamne Il poti iubi asa. Neconditionat. O iubire implinita, fara niciun fel de frica sau indoiala. Doar iubire.

Sa incepem saptamana cu iubire. Sa iubim pe toata lumea. Indiferent ca ne supara, ne enerveaza, ne sicaneaza, ne supune la chinuri si torturi. Toti oamenii au un strop de divinitate in ei. Macar picatura aceea s-o iubim. Si-o sa ne iubeasca si ei un pic-pic inapoi. ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.