Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| succes fetelor
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Bafta fetelor |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Meniuri:
VINERI: D: cafea cu lapte P: supa zarzavat cu o lingura smanatana peste in sos stomat C: 2 felii paine, gem conform si lapte
SAMBATA: pauza...
DUMINICA:
D: cafea cu lapte P: supa de pui ciuperci cu pulpa la cuptor C: salam, branza, rosie o cola light |
|
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| hmmm.. sa-mi amintesc si eu ce am papat weekendul asta - am fost plecata la Galati la socri si am cam "pacatuit" cu bucatele pregatite de mama-soacra
vineri:
D: fulgi de ovaz cu iaurt degresat, cafea decof. P: pulpe cu sos de rosii, salata de naut S: supa de rosii yummy a la mama-soacra (avea putin orez in ea, dar nu prea aveam variante), masline
sambata:
D: branza cu rosii si masline, cremwurst, cafea slaba. P: dovlecei si rosii umplute (aveau si orez..) cu ardei iuti la otet S: am avut petrecerea lui Cip de 10 ani de la terminarea liceului, am ales din aperitiv doar ce era cat de cat ok: branza, rosii, ardei gras, rulou de sunca presata cu salata de morcov si telina, o crocheta din piept de pui (avea un invelis din fulgi crocanti, dar era buna ce sa fac...), 2 felii de muschiulet afumat (m-am ferit de checul-aperitiv care probabil avea faina in compozitie si de chiftelute care de obicei au cartof), apoi au servit gratar cu bulete de cartof si muraturi, asa ca Cip a papat 2 portii de bulete de cartof, eu am rezistat tentatiei.. de baut am baut doar apa ca eram sofer iar la desert am zis pas.
duminica:
D: branza cu rosii si masline, o lingura de salata orientala (o face asa buna soacra-mea ca nu rezist) , cafea normala - intre timp a aparut si cumnata-mea si impreuna cu soacra ne-am pus la barfa, stropita cu inca vreo 2 cafele, ca-n vremurile bune... P: gratar, sos de usturoi cu iaurt, salata de ardei copti S: o cana cu must
azi:
D: cola cu cicoare, ciocolata amaruie P: pulpe cu sos de rosii, salata de masline cu ceapa si naut S: masline si... sa vad daca mai gust ceva, nu prea mi-e foame.. |
|
| diplomatul-monti:

omleto-pizza:
 |
|

| Eu azi am fost in deplasare toata ziua...M-am chinuit si eu sa aleg ceva din meniul servit..dar...
MD: cafea, o felie de paine P: paste cu branza si salam C: pulpa de pui la cuptor cu gogosari murati
PS: retetza de la dimplomat, pliiiiiiiizzzzzzz! |
|
| bulinutza wrote: PS: retetza de la dimplomat, pliiiiiiiizzzzzzz!
pai e exact reteta anabellei de la torturi, doar ca.. in loc de zahar am pus indulcitor lichid (dupa gust), in loc de frisca lichida am pus aceeasi cantitate de smantana+iaurt+indulcitor, in loc de fructe ceva fulgi de ciocolata amaruie, esenta de rom, si chiar inainte de a-l turna in forma am luat jumatate din compozitie si am amestecat-o cu cacao si ness de cicoare... deasupra l-am prafuit tot cu ness si cacao..
n-am sa te mint, nu e nici pe departe la fel de bun ca cel original, cu fructe si frisca lichida, dar e ok si te ajuta sa rezisti tentatiilor, adica nu te simti frustrata, ca ai si tu dulcele tau.. |
|

| bulibuli wrote:pai e exact reteta anabellei de la torturi, doar ca.. in loc de zahar am pus indulcitor lichid (dupa gust), in loc de frisca lichida am pus aceeasi cantitate de smantana+iaurt+indulcitor, in loc de fructe ceva fulgi de ciocolata amaruie, esenta de rom, si chiar inainte de a-l turna in forma am luat jumatate din compozitie si am amestecat-o cu cacao si ness de cicoare... deasupra l-am prafuit tot cu ness si cacao.. n-am sa te mint, nu e nici pe departe la fel de bun ca cel original, cu fructe si frisca lichida, dar e ok si te ajuta sa rezisti tentatiilor, adica nu te simti frustrata, ca ai si tu dulcele tau..
Offffff....iti dai seama cate pagini de torturi super bune si super calorice trebuie sa caut ca sa dau de retzeta Anabellei???
Daca ai 2 minute scrie-mi retezte de la cap la coada , plizzzzzz, plizzz, plizzzz!!! |
|
| bulinutza wrote:Offffff....iti dai seama cate pagini de torturi super bune si super calorice trebuie sa caut ca sa dau de retzeta Anabellei??? Daca ai 2 minute scrie-mi retezte de la cap la coada , plizzzzzz, plizzz, plizzzz!!!
stai asa ca ti-o gasesc eu imediat...
uite aici: http://forum.7p.ro/Torturi.aspx?g=posts&t=923&p=11
5 oua 250 ml lapte (eu am pus apa) zaharina lichida (dupa gust) 40grame gelatina 500 ml frisca din smantana amestecata cu zaharina.... cacao, esenta, ciocolata amaruie-fulgi
se mixeaza frisca si se pune la rece (nu iese asa pufoasa ca frisca lichida dar.. gustul conteaza)...intre timp se mixeaza ouale cu zaharina.. pe foc se pune laptele cu gelatina si se mesteca la foc mic cam 15 min pana se ingroasa..se lasa la rece dupa care se amesteca cu ouale si frisca... in compozitie se pot pune fulgii de ciocolata, fructe cu IG<35 (care-s alea, by the way?), cacao....dupa care se toarna compozitia care se da la rece cam 3-4 ore... se scoate de la frigider se intoarce pe un platou... ornati voi cum doriti!! Pofta buna!!! |
|
| multumim, fetelor, pt sustinere si incurajari
eu, azi:
D: biscuiti integrali, ciocolata amaruie, cafea semidecofeinizata (jumi-juma) P: o portie de Shakshuka cu branza de burduf si masline si 3 feliute de salam S: supa de rosii, branza, ceai cu lamaie.
Shakshuka - reteta:
3-4 catei de usturoi putin ulei 3-4 rosii 1 ardei iute 1 lingura boia sare, piper dupa gust putin busuioc, marar cateva ciupercute, gogosari din otet/sos 4-5-6 oua
Se pune intr-o tigaie mai inalta uleiul cu usturoiul tocat, se prajeste putin; restul ingredientelor le-am pus la robot, rezultand un sos destul de gros care se adauga in tigaie.. se fiebe sosul 15-20 min sa scada apa, dar nu de tot. Se fac cuibusoare in rosii, se pun ouale, se acopera si se de la foc mic inca 10 min Se serveste calda cu putina branza dupa gust.

reteta originala aici: http://forum.7p.ro/Shakshuka---oua-cu-rosii-fierte.aspx?g=posts&t=5485&p=1 |
|

| Oaaaawww...ce bunatate...vad ca tu ai timp si chef sa-ti gatesti chestii faine...:018:
Bravooooo!
Meniul de luni:
MD: ou, o felie de branza topita, un ardei cafea slaba cu lapte
P: paste integrale cu sos de rosii si o lingura de parmezan
G: 3 biscuiti integrali
C: Vinete cu maioneza si ardei |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Buli ce bine arata tortul!! |
|
| azi am fost cam pofticioasa:
D: rosii cu branza, cioco amaruie, cafea slaba P: supa de rosii, shakshuka, branza, masline, am gustat si o bucatica mica de paine G: cioco amaruie:102: S: ceai de plante cu lamaie si portocala
Ps. bulinuta, merg pastele cu parmezan? unde ai gasit paste integrale? dar orez integral stii pe undeva (salbatic)? |
|

| bulibuli wrote:azi am fost cam pofticioasa: D: rosii cu branza, cioco amaruie, cafea slaba P: supa de rosii, shakshuka, branza, masline, am gustat si o bucatica mica de paine G: cioco amaruie:102: S: ceai de plante cu lamaie si portocala PS. bulinuta, merg pastele cu parmezan? unde ai gasit paste integrale? dar orez integral stii pe undeva (salbatic)?
Mai...pastete sunt glucid si teoretic nu merg cu parmezanul care este lipid, dar este permis in cantitate mica.
Paste integrale sunt de cumparat la magazinele naturiste cu aprox 6 lei/punga. (Mie mi-a facut soacra-mea din faina integrala). Orez salbatic gasesti si in Carrefour, Plus...etc. Costa pana in 10 lei/punga.
Meniul de azi:
MD: vinete cu maioneza si ardei P: ciorba G: biscuti integrali C: piept de pui cu ciuperci si gogosar |
|
| am facut-o lata azi... am incercat o noua reteta, de pe net si... n-am rezistat si am gustat cateva crochete de dovlecel (dupa cina cu portocala) in fine.. daca tot au iesit irezistibil de bune am sa pun reteta la crochete de dovlecel:
(pt o tava de cuptor) 1 dovlecel mare 1 iaurt 400 ml 2 linguri ulei de masline 200 g telemea oi uscata (sau parmezan) 1 pumn susan
se taie dovlecelul baghete, se sareaza putin si se lasa la scurs intr-o sita, intr-un vas se amesteca iaurt cu ulei de masline, in altul susanul cu telemeaua rasa pe razatoarea fina.. baghetele se dau intai prin iaurt apoi prin amestecul de susan si telemea si se aseaza in tava pe hartie de copt.. se dau la cuptor pana devin aurii, se scot din cuptor si se lasa la racit, pe masura ce se racesc devin mai crocante.. si delicioase..
reteta originala e cu pesmet dar nu e voie, nu stiu susanul cat de indicat e dar am pus putin (cred ca merge si doar cu branza, daca e f uscata), gasiti reteta aici: http://www.culinar.ro/retete/gateste/5/274/8230/mancaruri/mancaruri-cu-legume/dovlecei-crocanti-la-cuptor

Atentie! trebuie folosita hartie de copt, nu folie de aluminiu.. mie mi s-a terminat hartia si am pus jumatate folie de aluminiu... cei de pe hartie au iesit ok, uscati... cei de pe aluminiu s-au cam lipit si ars pe fund, nu au iesit prea grozavi.. |
|
|