Jurnal de grasute-slabute!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Fluturas
Scris: Friday, October 8, 2010 10:50 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Mesaje: 9778
succes fetelor

teea09
Scris: Friday, October 8, 2010 1:50 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/31/2008
Mesaje: 4262
majoreta Bafta fetelor majoreta
bulinutza
Scris: Sunday, October 10, 2010 11:44 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Mesaje: 3780
Meniuri:


VINERI:
D: cafea cu lapte
P: supa zarzavat cu o lingura smanatana
peste in sos stomat
C: 2 felii paine, gem conform si lapte


SAMBATA: pauza...sorry


DUMINICA:

D: cafea cu lapte
P: supa de pui
ciuperci cu pulpa la cuptor
C: salam, branza, rosie
o cola light
bulibuli
Scris: Monday, October 11, 2010 6:51 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
hmmm.. sa-mi amintesc si eu ce am papat weekendul asta - am fost plecata la Galati la socri si am cam "pacatuit" cu bucatele pregatite de mama-soacra sic

vineri:

D: fulgi de ovaz cu iaurt degresat, cafea decof.
P: pulpe cu sos de rosii, salata de naut
S: supa de rosii yummy a la mama-soacra (avea putin orez in ea, dar nu prea aveam variante), masline

sambata:

D: branza cu rosii si masline, cremwurst, cafea slaba.
P: dovlecei si rosii umplute (aveau si orez..) cu ardei iuti la otet
S: am avut petrecerea lui Cip de 10 ani de la terminarea liceului, am ales din aperitiv doar ce era cat de cat ok: branza, rosii, ardei gras, rulou de sunca presata cu salata de morcov si telina, o crocheta din piept de pui (avea un invelis din fulgi crocanti, dar era buna ce sa fac...), 2 felii de muschiulet afumat (m-am ferit de checul-aperitiv care probabil avea faina in compozitie si de chiftelute care de obicei au cartof), apoi au servit gratar cu bulete de cartof si muraturi, asa ca Cip a papat 2 portii de bulete de cartof, eu am rezistat tentatiei.. de baut am baut doar apa ca eram sofer iar la desert am zis pas.

duminica:

D: branza cu rosii si masline, o lingura de salata orientala (o face asa buna soacra-mea ca nu rezist)banghead, cafea normala - intre timp a aparut si cumnata-mea si impreuna cu soacra ne-am pus la barfa, stropita cu inca vreo 2 cafele, ca-n vremurile bune... banghead
P: gratar, sos de usturoi cu iaurt, salata de ardei copti
S: o cana cu must

azi:

D: cola cu cicoare, ciocolata amaruie
P: pulpe cu sos de rosii, salata de masline cu ceapa si naut
S: masline si... sa vad daca mai gust ceva, nu prea mi-e foame..
bulibuli
Scris: Monday, October 11, 2010 8:48 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
diplomatul-monti:





omleto-pizza:

bulinutza
Scris: Monday, October 11, 2010 8:51 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Mesaje: 3780
Eu azi am fost in deplasare toata ziua...M-am chinuit si eu sa aleg ceva din meniul servit..dar...sorry

MD: cafea, o felie de paine
P: paste cu branza si salam
C: pulpa de pui la cuptor cu gogosari murati

boxing boxing boxing boxing boxing boxing boxing


PS: retetza de la dimplomat, pliiiiiiiizzzzzzz!
bulibuli
Scris: Monday, October 11, 2010 9:00 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
bulinutza wrote:

PS: retetza de la dimplomat, pliiiiiiiizzzzzzz!


pai e exact reteta anabellei de la torturi, doar ca.. in loc de zahar am pus indulcitor lichid (dupa gust), in loc de frisca lichida am pus aceeasi cantitate de smantana+iaurt+indulcitor, in loc de fructe ceva fulgi de ciocolata amaruie, esenta de rom, si chiar inainte de a-l turna in forma am luat jumatate din compozitie si am amestecat-o cu cacao si ness de cicoare... deasupra l-am prafuit tot cu ness si cacao..

n-am sa te mint, nu e nici pe departe la fel de bun ca cel original, cu fructe si frisca lichida, dar e ok si te ajuta sa rezisti tentatiilor, adica nu te simti frustrata, ca ai si tu dulcele tau.. alcool
bulinutza
Scris: Monday, October 11, 2010 9:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Mesaje: 3780
bulibuli wrote:


pai e exact reteta anabellei de la torturi, doar ca.. in loc de zahar am pus indulcitor lichid (dupa gust), in loc de frisca lichida am pus aceeasi cantitate de smantana+iaurt+indulcitor, in loc de fructe ceva fulgi de ciocolata amaruie, esenta de rom, si chiar inainte de a-l turna in forma am luat jumatate din compozitie si am amestecat-o cu cacao si ness de cicoare... deasupra l-am prafuit tot cu ness si cacao..

n-am sa te mint, nu e nici pe departe la fel de bun ca cel original, cu fructe si frisca lichida, dar e ok si te ajuta sa rezisti tentatiilor, adica nu te simti frustrata, ca ai si tu dulcele tau.. alcool




Offffff....iti dai seama cate pagini de torturi super bune si super calorice trebuie sa caut ca sa dau de retzeta Anabellei???plans plans plans

Daca ai 2 minute scrie-mi retezte de la cap la coada , plizzzzzz, plizzz, plizzzz!!!
bulibuli
Scris: Monday, October 11, 2010 9:56 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
bulinutza wrote:




Offffff....iti dai seama cate pagini de torturi super bune si super calorice trebuie sa caut ca sa dau de retzeta Anabellei???plans plans plans

Daca ai 2 minute scrie-mi retezte de la cap la coada , plizzzzzz, plizzz, plizzzz!!!


stai asa ca ti-o gasesc eu imediat...

uite aici: http://forum.7p.ro/Torturi.aspx?g=posts&t=923&p=11

5 oua
250 ml lapte (eu am pus apa)
zaharina lichida (dupa gust)
40grame gelatina
500 ml frisca din smantana amestecata cu zaharina....
cacao, esenta, ciocolata amaruie-fulgi

se mixeaza frisca si se pune la rece (nu iese asa pufoasa ca frisca lichida dar.. gustul conteaza)...intre timp se mixeaza ouale cu zaharina.. pe foc se pune laptele cu gelatina si se mesteca la foc mic cam 15 min pana se ingroasa..se lasa la rece dupa care se amesteca cu ouale si frisca... in compozitie se pot pune fulgii de ciocolata, fructe cu IG<35 (care-s alea, by the way?), cacao....dupa care se toarna compozitia care se da la rece cam 3-4 ore... se scoate de la frigider se intoarce pe un platou... ornati voi cum doriti!!
Pofta buna!!!
bulibuli
Scris: Tuesday, October 12, 2010 7:37 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
multumim, fetelor, pt sustinere si incurajari pupici

eu, azi:

D: biscuiti integrali, ciocolata amaruie, cafea semidecofeinizata (jumi-juma)
P: o portie de Shakshuka cu branza de burduf si masline si 3 feliute de salam
S: supa de rosii, branza, ceai cu lamaie.

Shakshuka - reteta:

3-4 catei de usturoi
putin ulei
3-4 rosii
1 ardei iute
1 lingura boia
sare, piper dupa gust
putin busuioc, marar
cateva ciupercute, gogosari din otet/sos
4-5-6 oua

Se pune intr-o tigaie mai inalta uleiul cu usturoiul tocat, se prajeste putin; restul ingredientelor le-am pus la robot, rezultand un sos destul de gros care se adauga in tigaie.. se fiebe sosul 15-20 min sa scada apa, dar nu de tot.
Se fac cuibusoare in rosii, se pun ouale, se acopera si se de la foc mic inca 10 min
Se serveste calda cu putina branza dupa gust.



reteta originala aici: http://forum.7p.ro/Shakshuka---oua-cu-rosii-fierte.aspx?g=posts&t=5485&p=1
bulinutza
Scris: Wednesday, October 13, 2010 9:32 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Mesaje: 3780
Oaaaawww...ce bunatate...vad ca tu ai timp si chef sa-ti gatesti chestii faine...:018:

Bravooooo!newclap newclap newclap


Meniul de luni:

MD: ou, o felie de branza topita, un ardei
cafea slaba cu lapte

P: paste integrale cu sos de rosii si o lingura de parmezan

G: 3 biscuiti integrali

C: Vinete cu maioneza si ardei
Ana
Scris: Wednesday, October 13, 2010 1:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Buli ce bine arata tortul!!love love love
bulibuli
Scris: Wednesday, October 13, 2010 7:24 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
azi am fost cam pofticioasa:

D: rosii cu branza, cioco amaruie, cafea slaba
P: supa de rosii, shakshuka, branza, masline, am gustat si o bucatica mica de paine plans
G: cioco amaruie:102:
S: ceai de plante cu lamaie si portocala

Ps. bulinuta, merg pastele cu parmezan? unde ai gasit paste integrale? dar orez integral stii pe undeva (salbatic)?
bulinutza
Scris: Wednesday, October 13, 2010 8:50 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Mesaje: 3780
bulibuli wrote:
azi am fost cam pofticioasa:

D: rosii cu branza, cioco amaruie, cafea slaba
P: supa de rosii, shakshuka, branza, masline, am gustat si o bucatica mica de paine plans
G: cioco amaruie:102:
S: ceai de plante cu lamaie si portocala

PS. bulinuta, merg pastele cu parmezan? unde ai gasit paste integrale? dar orez integral stii pe undeva (salbatic)?


Mai...pastete sunt glucid si teoretic nu merg cu parmezanul care este lipid, dar este permis in cantitate mica.

Paste integrale sunt de cumparat la magazinele naturiste cu aprox 6 lei/punga. (Mie mi-a facut soacra-mea din faina integrala).
Orez salbatic gasesti si in Carrefour, Plus...etc. Costa pana in 10 lei/punga.

Meniul de azi:

MD: vinete cu maioneza si ardei
P: ciorba
G: biscuti integrali
C: piept de pui cu ciuperci si gogosar
bulibuli
Scris: Wednesday, October 13, 2010 9:20 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
am facut-o lata azi... am incercat o noua reteta, de pe net si... n-am rezistat si am gustat cateva crochete de dovlecel (dupa cina cu portocala) in fine.. daca tot au iesit irezistibil de bune am sa pun reteta la crochete de dovlecel:

(pt o tava de cuptor)
1 dovlecel mare
1 iaurt 400 ml
2 linguri ulei de masline
200 g telemea oi uscata (sau parmezan)
1 pumn susan

se taie dovlecelul baghete, se sareaza putin si se lasa la scurs intr-o sita, intr-un vas se amesteca iaurt cu ulei de masline, in altul susanul cu telemeaua rasa pe razatoarea fina..
baghetele se dau intai prin iaurt apoi prin amestecul de susan si telemea si se aseaza in tava pe hartie de copt.. se dau la cuptor pana devin aurii, se scot din cuptor si se lasa la racit, pe masura ce se racesc devin mai crocante.. si delicioase..

reteta originala e cu pesmet dar nu e voie, nu stiu susanul cat de indicat e dar am pus putin (cred ca merge si doar cu branza, daca e f uscata), gasiti reteta aici: http://www.culinar.ro/retete/gateste/5/274/8230/mancaruri/mancaruri-cu-legume/dovlecei-crocanti-la-cuptor



Atentie! trebuie folosita hartie de copt, nu folie de aluminiu.. mie mi s-a terminat hartia si am pus jumatate folie de aluminiu... cei de pe hartie au iesit ok, uscati... cei de pe aluminiu s-au cam lipit si ars pe fund, nu au iesit prea grozavi..
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.