
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Mult succes, fetele! Multa ambitie, vointa si putere va doresc! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| succes fetelor....va tin pumnii!!!!! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| bulinutza wrote:P.S. Ana, cred ca ar fi o idee buna sa mancam glucidele ca si gustare, intre mese (desi nici asa nu e prea conform )...Dar daca la masa de seara care a fost proteino-lipidica ai mancat tort....le-ai cam bulibasit...
pai tortul ala e lipidic, nu-l pot manca la masa glucidica: smantana, oua, gelatina, indulcit cu putina zaharina, nu am pus deloc fructe in el, doar cacao si esenta de rom... l-am facut mai mult pt micul dejun cand nu apuc sa mananc o masa serioasa, asa o felie de tort si o cafea merge, dar acum mi-a fost pofta si am gustat putin... eu glucidele le mananc doar dimineata sau seara uneori, cand am chef doar de fructe, las mereu sa treaca 3 ore dupa glucide si 5 ore dupa lipide, deci ca gustare nu ar merge...
ieri am mancat: D: iaurt degresat cu fulgi de ovaz si paine integrala cu gem fara zahar, cafea decof. P: putina varza si cateva feliute de cascaval si salam picant dupa care nu am mai mancat nimic toata ziua pt ca am fost de garda si nu am avut timp, in schimb am baut cola zero cu ness de cicoare (inka)... mi-e foarte greu in garda fara cafea, desi decat cola care e otrava mai bine beau o cafea tzapana si gata...
azi: D: salata de telina P: 2 copanele fierte cu gogosari in sos si salata de telina S: astept sa treaca 5 ore de la pranz ca sa mananc fructe si sa beau must (sper sa nu ma cufuresc )
gogosarii in sos i-am facut dupa reteta de pe forum, putin modificata: la 7 kg de gogosari si 1,5 kg de conopida am pus: 3 sticle de 750 ml de bulion (am cautat unul fara amidon, contine doar rosii si sare, e mai subtire dar e gustos), 2 borcane de 400 ml de mustar conform (doamne, cat am cautat un mustar fara faina, amidon, zahar..), 2 cani otet, o cana ulei, 1 cana apa, sare, condimente, zaharina dupa gust (nu am facut sosul prea dulce ca nu-mi place).. opariti, pusi in borcane, turnat sosul fierbinte peste ei, pus capacul strans si inveliti in patura sa se raceasca lent. Nu am oparit conopida separat, pur si simplu am pus-o in oala cu 2-3 min inaintea gogosarilor. Au iesit grozavi |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Mai am vazut si eu reteta respectiva...tare ma tenteaza...
Care e mustarul conform??? Ca eu nu l-am gasit???
Nu mi-am dat seama ca diplomatul e lipidic...dar ai dreptate!!! Buni m-a innebunit azi cu niste melcisiori cu nuca "facuti pt Alin ca tu tii cura" ..auzi la ea...Normal ca am calcat in strachini...
Meniul meu azi:
D: paine integrala cu magiun prune conform (Topoloveni) o cafea slaba cu lapte 0,1%
P: acelasi meniu ca ieri: pulpe la cuptor cu fasole scazuta
G: 2 melcisori cu nuca nu prea conformi, dar n-am rezistat...
C: NIMIC..ca pedeapsa!!!
Pupici si spoooooooor!!!
|
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Mult succes fetelor! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Multa bafta fetelor |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Am gasit astazi foarte frumos explicata dieta Montignac mai pe intelesul tuturor...
REGULILE
Nu sari niciodata peste o masa, in mod special pranzul. Mananca pana te saturi, si adu-ti aminte ca nu este necesar sa numeri caloriile. Pur si simplu urmeaza principiile de baza si mananca trei mese echilibrate pe zi la intervale regulate.
Sunt doua optiuni pentru micul dejun. Optiunea 1, micul dejun glucidic, care poate include paine integrala, dar care nu trebuie sa contina grasimi saturate. Optiunea 2, micul dejun protidic, care exclude carbohidratii. Deoarece aceasta masa este bogata in grasimi saturate, vei putea lua acest tip de mic dejun doar de doua ori pe saptamana.
Sunt doua tipuri de pranz sau cina. Optiunea 1, masa protidica, care consta din proteine si carbohidrati cu IG de 35 si mai mic. Optiunea 2, masa cu glucide cu continut ridicat de fibre (high-fiber carbohydrate meal) continand glucide cu IG pana la 50, dar aceasta masa nu trebuie sa contina grasimi saturate de loc.
Serveste pana la 4 (patru ) mese glucidice cu continut mare de fibre pe saptamana. Mesele pot contine carbohidrati cu IG pana la 50, dar vor trebuie sa fie sarace in grasimi saturate .
Masa de pranz si cina sunt foarte asemanatoare, dar cina va trebui sa fie mai usoara decat pranzul. Aceasta inseamna ca cina va contine mai putine grasimi si carne, si legume cu IG mai mic.
Elimina zaharul sub orice forma. Aceasta include nu numai sursele evidente de zahar, cum ar fi deserturile, dar si glucidele cu IG mare, si bauturile, supele,gemurile si condimente care pot contine zaharuri ascunse.
Evita bauturile cofeinizate, intrucat cofeina stimuleaza pancreasul sa secrete insulina. Evita cafeaua, bauturile acidulate si ceaiul negru tare, si bea in schimb ceaiuri usoare si de plante, cafea decofeinizata sau Arabica, si apa . Limiteaza consumul de alcool si nu bea niciodata alcool pe stomacul gol. Cam un pahar de 100 gr vin (3,5 fl oz ) sau 100 gr bere pot fi servite la pranz sau cina, cu conditia de a fi servit inainte o gustare protidica (protein-fat snack) sau ceva din masa ta inainte de a lua prima inghititura.
Evita sa mananci grasimi saturate cu carbohidrati (glucide) cu IG mai mare de 35. Poti avea o cantitate mica de grasimi polinesaturate care se regasesc in peste gras cum ar fi somonul .Grasimea de peste nu te ingrasa!.
CUM FUNCTIONEAZA DIETA
Aceasta nu este o dieta in sensul traditional al cuvantului, intrucat nu restrictioneaza cantitatea de mancare .Aceasta dieta este un mod echilibrat de a manca, bazat pe buna alegere a alimentelor. Urmand regulile dietei si alegand alimentele cu intelepciune, iti vei revitaliza metabolismul si vei alunga permanent grasimea nedorita.
PRINCIPIILE DUPA CARE SA TE GHIDEZI:Sunt doua principii importante de care sa tii cont daca urmezi aceasta dieta.
Primul cere sa uiti complet de numararea caloriilor. Continutul caloric al alimentelor nu este important pentru cei care doresc sa slabeasca.
Al doilea principiu dupa care sa te ghidezi, este ca trebuie sa alegi alimentele dupa potentialul lor metabolic. Cu alte cuvinte, alege glucidele in functie de cantitatea de energie (sau glucoza) care va fi absorbita de organism, asa cum este exprimata de indicele lor glicemic.
MIC DEJUN DE TIP MONTIGNAC
OPTIUNEA 1.Mic dejun glucidic: Este tipul de mic dejun pe care il veti lua cel mai des, cel putin de 5 ori pe saptamana. Micul dejun de mai jos este un mic dejun glucidic echilibrat, care include paine prajita din faina integrala, cu gem fara zahar, iaurt natural slab cu fructe berry (capsuni,mure,zmeura…) Si o ceasca de cafea decofeinizata.Pentru un altfel de mic dejun, incearca sa combini urmatoarele:Pentru elemental glucidic, incearca sa alegi intre urmatoarele:- paine de secara- paine facuta cu faina organica nerafinata- prajituri din orez fara zahar- cereale integrale fara zaharPentru elemental proteic, incearca sa alegi intre urmatoarele:-branza cremoasa fara grasime-branza fara grasime-branzica de casa fara grasime-iaurt natural fara grasime-lapte 0%Pentru baut, alege intre urmatoarele:-cafea decofeinizata-cafea Arabica pura-ceaiuri de plante sau fructeIn plus, se mai pot consuma:-gem, jeleu fara zahar-fructe cu IG sub 35-fructoza sau indulcitor artificial
OPTIUNEA 2. Mic dejun protidic Optiunea 2 este un bun mic dejun atunci cand nu ai la dispozitie glucide bune, cum ar fi cereale integrale ; contine proteine si grasimi saturate, si exclude carbohidrati cu IG >35. Aceasta pentru ca carbohidratii stimuleaza pancreasul sa produca insulina, care va determina depunerea grasimii din mancare (ingrasare). Datorita continutului mare in grasimi saturate, acest mic dejun nu se va practica mai mult de 2 ori pe saptamana.Pentru elementul protinic alege intre urmatoarele:- oua, si stilul (eggs and style)- peste, inclusiv somon afumat- carne, cum ar fi sunca - pasare, cum ar fi curcan, sau puiPentru elementul grasime, alege intre urmatoarele:- sunca- branza- carnatiPentru a bea, alege dintre:-cafea decofeinizata-cafea Arabica pura-ceai de plante sau fructe
PRANZ DE TIP MONTIGNAC
Sunt doua optiuni flexibile, din care sa alegi. Optiunea 1 este o masa proteino-lipidica, care ar trebui sa fie pranzul standard. Optiunea 2 este masa glucidica cu un continut ridicat de fibre, compusa din glucide cu IG mic sau mediu, cu continut ridicat de fibre, cu un IG pana la 50. Aceasta a doua optiune ar trebuie sa fie limitata la de 3 pana la 4 ori pe saptamana, si nu va fi niciodata servita cu grasimi saturate. Optiunea 1 -Pranz lipidic. Pranzul poate consta din rosii la gratar si zucchini (dovlecei) care sunt gludice cu IG mic, si pasare slaba la gratar cu masline negre, care satisface necesarul de proteine si gasimi. Simte-te liber sa alegi dintre alimentele de mai jos, pentru a crea masa ta proteinica ideala. Adu-ti aminte, poti pregati aceste mese cu grasime, daca vrei.Pentru glucidele tale cu IG sub 35 , pentru elemental glucidic, allege intre urmatoarele: - legume cu IG mic, cum ar fi broccoli, ardei si spanac - leguminoase si cereale cu IG mic, cum ar fi linte, quinoa si orez salbatic Pentru elementul proteic, alege intre urmatoarele:-carne-peste-pasare-oua-produse din soia cum ar fi tofu.Pentru baut, poti allege una din urmatoarele:-apa plata sau gazoasa- un pahar cu vin sau sampanie (100 grame)-100 gr bere
Optiunea 2 -Pranz glucidic- Un bun exemplu de pranz cu glucide cu continut ridicat de carbohidrati (glucide) include spaghete din grau integral (servite reci) cu ierburi si legume, servite ca o salata, alaturi. Poti alege din selectia de alimente de mai jos, pentru masa ta glucidica ideala. Aceasta masa va fi pregatita cu foarte putina grasime; evita total grasimile saturate .Pentru elemental glucidic cu IG sub 35 poti alege:- legume cu IG mic cum ar fi broccoli, ardei, si spanac- leguminoase si cereale, cum ar fi linte, quinoa, si orez salbatic.Pentru glucide cu procent mare de fibre, alege dintre urmatoarele:-spaghete integrale (preferabil a fi servite rece, ceea ce reduce valoarea IG-ului lor)-legume cum ar fi naut, fasole uscata si naut-cereale cum ar fi orez brun si orez nerafinat basmati.Pentru baut, poti alege intre urmatoarele:-apa plata sau gazoasa-un pahar 100 gr vin,samplanie sau bere
CINA DE TIP MONTIGNAC
Cina este aproape identica cu pranzul, metoda oferind doua optiuni:o masa lipido-proteica si o masa glucidica cu inalt continut de fibre. Sunt cam acealeasi indicatii ca si cele date pentru pranz, unica diferenta ar consta in faptul ca cina trebuie sa fie mai usoara decat pranzul. Cu alte cuvinte, amandoua optiunile ar trebui sa aiba legume cu IG mai mic, si mai putina grasime decat portia de la pranz.Un sfat: Daca ai mancat la pranz o masa glucidica cu un continut ridicat de fibre, atunci cel mai bine ar fi sa balansezi cu o masa lipidica la cina.
SFATURI PENTRU GATIT - Foloseste glucide cu IG mic la gatit, intrucat acestea previn ingrasare. Un bun exemplu ar fi legumele ca broccoli, varza, spanacul si dovleceii; leguminoasele cum ar fi lintea si nautul; cereale nerafinate si fructe cu IG mic.- Elimina glucidele cu IG mare cand pregatesti mancarurile, inclusiv zaharul,pesmetul, faina alba, cartofi albi, orez alb, paste albe cum ar fi ravioli, tortellini- Foloseste grasimi bune la gatit de cate ori e posibil, cum ar fi ulei de masline, ulei de floarea soarelui, grasime de gasca/rata, ulei de seminte de dovleac.- Elimina grasimile rele la gatit de cate ori e posibil, cum ar fi untul, uleiul de cocos,uleiul de palmier, margarina, grasimea de vita/porc- Evita pesmetul si faina la gatit. Desi orice tip de branza este acceptabila, parmezanul poate fi un bun inlocuitor pentru pesmet. Pentru sosuri, inlocuieste faina albe cu ciuperci piure, sau faina din linte, naut sau soia.- Adaoga aroma mancarurilor adaogandu-le vin rosu sau alb. Aceasta nu va cauza un raspuns insulinic important si nu va cauza deci ingrasarea.- Nu folosi niciodata faina, unt (!!!!)sau zahar cand faci deserturile. In schimb, foloseste fructe fara zahar, oua, ciocolata >70% cacao, fructoza si "faina" de migdale sau alune. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Meniul de astazi:
MD: o felie paine cu tarate branza 0,4% o rosie
P: ciorbitza taraneasca cu smantana friptura de porc la cuptor + conopida si dovlecel cu ou si smantana tot la cuptor (din papica lui Mufli )
EDIT: C: branza, salam, rosie, ardei
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| haideti fetelor, haideti fetelor!!!!!!!
tineti-o tot asa, BRAVO fetelor!!!! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| la mustar a fost greeeeu, am luat toate borcanele la rand si toate au in cmpozitie zahar, amidon si/sau faina de grau. Am gasit mustar cu indulcitor si fara amidon de la firma PAPALITO - in selgros, dar era numai cu hrean, cel clasic avea amidon. Apoi am cautat mult pt gogosari mustar simplu si am gasit intr-un final in Metro, mustarul aro, cel mai ieftin si amarat dar nu are aroma de nimic, nu are zahar, faina, etc. Bine, a trebuit sa iau un bax, ca nu aveau la bucata.. dar 2 borcane au intrat la sosul de la gogosari, 2 i le-am lasat mamei mele si 2 mie...
gem de fructe pt diabetici la un pret mai normal am gasit de la Arovit, restul erau anormale rau... la raftul pt diabetici gasesti tot felul de dulciurele, ciocolata, doar ca-s cam scumpe. |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Bafta scumpelor!! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| bulibuli wrote:la mustar a fost greeeeu, am luat toate borcanele la rand si toate au in cmpozitie zahar, amidon si/sau faina de grau. Am gasit mustar cu indulcitor si fara amidon de la firma PAPALITO - in selgros, dar era numai cu hrean, cel clasic avea amidon. Apoi am cautat mult pt gogosari mustar simplu si am gasit intr-un final in Metro, mustarul aro, cel mai ieftin si amarat dar nu are aroma de nimic, nu are zahar, faina, etc. Bine, a trebuit sa iau un bax, ca nu aveau la bucata.. dar 2 borcane au intrat la sosul de la gogosari, 2 i le-am lasat mamei mele si 2 mie...
gem de fructe pt diabetici la un pret mai normal am gasit de la Arovit, restul erau anormale rau... la raftul pt diabetici gasesti tot felul de dulciurele, ciocolata, doar ca-s cam scumpe.
Am gasit si eu mustar cat de cat mai simplu firma BETTY de la TECUCI. Are in compozitie: mustar, otet, sare, indulcitor, condimente, coloranti...O minunatie!! Nu cred ca e foarte conform fiindca are indulcitor si nu stim de care...In fine...macar n-are zahar...
Aceeasi problema e si la gemurile de la AROVIT. NU sunt conforme fiindca au zaharina cu care Monti nu prea e de acord...Dar si eu mi-am luat tot AROVIT! Am luat si TOPOLOVENI, e delicios, dar e 10 lei borcanul si nu au decat de prune...Eu mi-am facut asta vara gemuri cu fructoza, dar am pus doar cateva borcane si deja aproape le-am terminat...
Adevarul este ca sunt multe produse care au "ascuns" zaharul, cum sunt sunca, salamurile. Eu le mananc...de obicei seara...asta este...Incerc sa respect ce zice el, cat pot, dar nu sunt absurda...
(Am facut si eu astazi gogosarii cu conopida dar nu prea sunt pe gustul meu...Am facut doar din 1 kg gogosari...Nu mi-a placut sosul...poate nu l-am preparat bine..nu stiu...a fost mult prea acru desi am pus doar 50 ml otet...In fine...) |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| de ce nu e buna zaharina?? ca eu numai cu asta imi indulcesc, am cumparat din aia lichida si imi pun si la cafea, si la altele... stiu doar ca zice sa incerci sa folosesti cat mai putina ca sa te dezobinuiesti de a indulci cafeaua si altele... sa te obisnuiesti fara gustul dulce cum ar veni.. alt motiv?
el asa mai da sfaturi de ex sa nu mananci fructe seara, dar nu legate de dieta (ca iti compromiti dieta) ci din cauza ca nu te odihnesti bine noaptea.. ma gandesc ca o fi ceva de genul asta si cu zaharina, nu ca ar interactiona cu regimul...
asa, eu azi: D: fibrobar, cafea decof. P: cremwusti fierti cu mustar (nu cred ca-s prea conformi dar mi-a fost pofta) S: o portocala nu stiu de ce ti-au iesit asa acri gogosarii, trebuia sa pui otetul asa cate putin dupa gust... ai mei au iesit ok, doar putin acrisori |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Nasii nostri au slabit amanadoi cu ajutorul unei doctore nutritioniste din Bucuresti,inca sunt la regim,plus mers la impachetari in fiecare sambata.Dar rezultatul este pe masura.Nutritioonista le-a zis sa nu papae seara fructe deoarece fermenteaza si devine toxic pentru ficat.Au voie numai sana,lapte batut sau iaurt slab in grasimi. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Ely, vad ca si Karina ta l-a pus pe Erikutu la regim... regim de facut baiat mare ce scumpi sunt, imi place poza |
|
|