Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/3/2008 Mesaje: 517
| Of, fetelor si cu dulciurile cum faceti, va puteti abtine? Uneori mi se face rau de tot(scaderi de glicemie), iar daca nu-mi trece la cateva zile mai scap la cate o minisavarina sau alta prajiturica , desi imi sunt interzise de catre nutritionist. Acum, de ceva vreme, mai beau sirop de afine, pentru reglarea glicemiei. Oare fac bine? |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Exact aceeasi rpoblema o am si eu: dulciurile.Daca simt nevoia de ceva dulce (si simt des) devin foarte nervoasa si irascibila daca nu am.Sunt pur si simplu dependenta - ma refer la prajituri, nu bomboane sau ciocolata. |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Nu am probleme cu dulciurile ,iar daca ma apuca nebuneala de dulce o patratica de cioco sau 1bonbonica mentolata si a trecut! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Aoleo am si eu 4 kg care ma chinuie rau de tot,sper sa reusesc sa le dau jos cu salata multa si sa renunt la dulciuri(foarte greu) |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| oanamaria wrote:Kali mersi de sugestii. Seara nimic-ce greu mi se pare ca dupa 7ma apuca o foame lesinatoare . Ziua e ok -incet-incet scap de obiceiurile nesanatoase de a rontai cate ceva nepermis . O sa lupt din rasputeri cu foame din mintea mea ca dupa 6si jumatate seara sa nu mai mananc nimic -sa vad cat imi reuseste.
Sa stii ca te obisnuiesti. Eu, intotdeauna inainte de a incepe o cura, imi acord o perioada " pregatitoare", in care imi mai permit scapari si in care incerc sa imi educ vointa. E clar, o cura nu o poti incepe brusc pentru ca dai gres. Nu ai cum de la mancat dupa placul inimii, sa treci la mancat controlat fara sa experimentezi senzatii de lesin din cauza foamei. Sau foame din aia de ai impresia ca poti inghiti un porc intreg. Sau mici depresii in care sa te simti batuta de soarta. Asa ca eu reduc mesele si portiile treptat. Toata aceasta perioada dureaza 2-3 sapt. in care - practic - ma mentin si abia dupa aceea urmeaza cura propriu zisa in care - sincer - nu am nevoie de dulciuri ori excese culinare. Adica creierul meu e atat de setat pe chestia cu slabitul incat nu cere. Uite, acum am pe birou un platou cu praji si am luat doar una de politete. Suc nu, alcool, nu. Nu mi-e pofta, asta in conditiile in care acum o luna am halit 4 inghetate odata si am inceput 3 cutii de cioco de curiozitate si din nevoia de dulce.
monica irimia wrote:Asta e secretul cu care m-am mentinut dintotdeauna.  Zilelele de rasfat le corelez cu cele de dieta. Vara sunt adepta plimbarilor cat mai lungi, toamna a zilelor in care predomina fructele in alimentatie (cura cu pepene), iarna cu gimnastica. Sa slabiti frumos si sanatos!
Chiar asa e. Inafara de greutatea de dupa sarcini, toata viata mea am jonglat cu 2 kg., astfel. Stiu cand imi permit sa mananc si stiu cand trebuie sa ma opresc. Nu numar calorii si nu tin diete stricte ( gen cele disociate ori cu meniu pre-stabilit ). Mananc ce-mi este pofta... controlez cantitatile si am grija cum combin alimentele si gata. |
|

| Pare atat de simplu incat sigur o sa reusesc sa ma controlez. Mersi Kali!Mi-a facut bine sa citesc ce ai scris. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| mhldvrc wrote: [color=darkblue]  Of, fetelor si cu dulciurile cum faceti, va puteti abtine? Uneori mi se face rau de tot(scaderi de glicemie), iar daca nu-mi trece la cateva zile mai scap la cate o minisavarina sau alta prajiturica  , desi imi sunt interzise de catre nutritionist. Muta consumul de dulciuri dimineata si opteaza, daca iti place, pentru ciocolata cu cel putin 70 la suta masa de cacao. Este mai putin agresiva si satisface nevoia de dulce |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/3/2008 Mesaje: 517
| aurishta wrote: Muta consumul de dulciuri dimineata si opteaza, daca iti place, pentru ciocolata cu cel putin 70 la suta masa de cacao. Este mai putin agresiva si satisface nevoia de dulce
Multumesc! E preferata mea |
|

| Ce frumos tineati aici jurnalul! Si ce ma mai plangeam eu de una ,de alta . |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Da, si mie-mi placea jurnalul asta.. ce zici, OAna, ne reapucam de el?? Daca tot tinem acelasi regim... |
|

| Da Buli !Il reactivam sau incepem unul nou ? Eu oricum pt inceput imi notez toate mesele ca sa am o evidenta a ce mananc pentru inceput .
|
|

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Fetelor de-abia astept sa postati aici ! Poate ma inspir si eu! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Buna fetelor,
Am reintrat in acest club pentru ca TREBUIE sa dau si eu jos nici mai mult nici mai putin de 15 kg. Am fost ieri la enodrinolog si m-am plans ca am o pofta de dulce nebuna - de prajituri cu crema mai ales - dupa ce am nascut-o pe pitica si mi-a recomandat ca incet incet sa schimb dulcele cu fructe ca sa satisfac si nevoia de dulce da nici sa nu bombardez corpul cu calorii.
Mai am o intrebare mai ales pentru mamicile de pitici, voi cu va puteti abtine de la mancarurile super gustiase ce le faceti picilor? De exemplu eu nu ma pot abtine de la snitele, supa cu galusti, budinci si alte alea cand le fac membrilor familiei si nici nu pot sa u le mai fac ca sa pot tine eu un regim |
|

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Mic dejun - cafea(cu 1/2 pliculet zahar) si apa.
Edit - un pahar de ayran |
|

| Eu voi posta ce mananc la Dieta fara carbohidrati nu aici .
Teea daca trebuie faci un sacrificiu si te abtii altfel nu se poate .Ma bucur sa te revad prin zona si am ramas foarte surprinsa cand am vazut ca deja a venit si bebe 2 ca nu te-am mmai vazut prin zona de cand ai nascut baietelul. Referitor la diete trebuie sa existe una care sa se potriveasca stilului tau de asta sunt mii si mii de diete . Eu am inceput de la 89 de kg si am ajuns la 78,7 azi ,dar intr-un timp relativ lung cateva luni bune si nu am tinut continuu ,ci am mai luat-o rau pe aratura ca de ... |
|
|