Jurnal de grasute-slabute!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulinutza
Scris: Monday, October 4, 2010 12:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Am vrut sa incep un jurnal de slabit data trecuta cand am inceput dieta Montignac, dar fiind singura...am renuntat!uff

Acum vad ca am o colega de suferinta, pe Ana (bulibuli) si sper sa se alature oricine vrea...newclap

As vrea ca acest jurnal sa fie o evidenta oarecum a tot ceea ce mancam zilnic, un loc unde putem schimba idei, retete si unde ne putem lauda sau ne putem plange...

Asa ca...la slabit cu noi!!!

majoreta majoreta majoreta majoreta majoreta majoreta

Mai exista un topic cu aceasta dieta, unde este explicata mai pe larg....dar pe scurt:

Dieta Montignac, creata de un nutritionist francez, se bazeaza pe principiul evitarii alimentelor cu index glicemic ridicat, precum morcovii, cartofii si sfecla, care se transforma rapid in zahar, cauzand luarea in greutate. Dieta Montignac este perfect echilibrata, intrucat nu propune suprimarea glucidelor sau a lipidelor, ci, dimpotriva, recomanda consumarea ambelor in proportii normale. In plus, slabirea este semnificativa si de durata, iar factorii de risc cardiovascular sunt redusi.

Dieta Montignac se bazeaza pe modificarea obiceiurile alimentare in functie de obiectivele urmate:
- slabire (daca persoana este cu adevarat supraponderala)
- prevenirea riscului de ingrasare
- prevenirea diabetului de tip II
- reducerea factorilor de risc cardiovascular

Unele combinatii de alimente sunt interzise, precum lipidele si zaharurile, sau proteinele animale si carbohidratii. Zaharurile sunt permise doar de 2-3 ori pe zi, dar lipidele si proteinele pot fi consumate de cate ori doriti, cu conditia sa nu fie combinate. Fructele pot fi consumate intre mese iar cerealele si leguminoasele nu trebuie sa fie preparate, pentru a mentine indexul glicemic coborat. Glucidele trebuie alese in functie de indexul lor glicemic (IG) -cu cat IG este mai mic, cu atat slabiti mai mult lipidele trebuie alese tinand cont de criteriul cardiovascular, caci unele reduc factorii de risc si contribuie chiar la pierderea in greutate.

Principiile dietei Montignac

Principiul de baza consta in demonstrarea ineficacitatii dietelor hipocalorice (care pun accent pe limitarea caloriilor consumate).

Al doilea principiu consta in alegerea alimentelor hranitoare, in functie de valoarea lor nutritiva:
- glucidele indicate sunt cele cu index glicemic scazut si foarte scazut
lipidele sunt alese in functie de natura acizilor grasi. Astfel:
- acizii grasi polinesaturati omega 3 (lipidele din peste) precum si acizii grasi mononesaturati (uleiul de masline) sunt cea mai buna alegere
- acizii grasi saturati (unt, grasimea din carne) trebuie evitati
- proteinele trebuie alese in functie de originea lor (vegetala sau animala) si in functie de modul in care actioneaza asupra organismului nostru

Etapele dietei Montignac

Etapa 1 - Pierderea in greutate

Aceasta etapa variaza in functie de numarul de kilograme pe care doriti sa le pierdeti. Etapa consta in alegerea inteligenta a lipidelor si proteinelor, dar si in consumarea glucidelor indicate -cele cu un index glicemic scazut (sub 35). Scopul este acela de a consuma alimente care nu provoaca o crestere semnificativa a nivelului glicemiei. Alegerea inteleapta a alimentelor nu numai ca impiedica stocarea grasimilor in organism (lipogeneza), dar activeaza si procese care elimina grasimea acumulata (lipoliza).

Etapa II - Mentinerea si prevenirea

Alegerea glucidelor se face in continuare in functie de indexul lor glicemic (IG), dar acesta va fi mai mare decat in Etapa I.

In prezent, Dieta Montignac este considerata una dintre cele mai promitatoare optiuni pentru regimurile conventionale care s-au soldat in majoritatea cazurilor cu esecuri. Dieta Montignac este o metoda bazata pe studii stiintifice efectuate in ultimii 20 ani, dar si pe rezultatele pozitive concrete, furnizate de persoanele care au incercat-o.
Michel Montignac este primul care, la inceputul anilor 90, a propus utilizarea indexului glicemic pentru a preveni si reduce obezitatea. Mai tarziu, teoriile sale au fost acceptate si validate de numerosi experti internationali din domeniul nutritiei.

Exemplu de meniu:

Micul dejun:
- Fructe
- Paine integrala cu margarina fara grasimi
- Cafea decafeinizata
- Lapte degresat

Pranz:
- Avocado cu sos vinegreta
- Friptura cu fasole pastai
- Branza
- Apa plata

Cina:
- Salata sau supa de legume, fara glucide (crutoane sau taitei)
- Omleta cu ciuperci
- Salata de verdeturi
- Branza fara grasime sau iaurt degresat

Avantajele si dezavantajele dietei Montignac

Avantaje:
Dieta Montignac este o dieta foarte eficienta, la sfarsitul careia nu veti pune imediat toate kilogramele inapoi. Este foarte usor de urmat, fiind ideala pentru persoanele active care nu doresc ca dieta lor sa le ocupe mult timp.

Dezavantaje:
Dieta Montignac este prea bogata in lipide, existand posibilitatea de a afecta sistemul cardiovascular. Pe de alta parte, datorita aportului scazut de glucide, dieta Montignac poate provoca stari de oboseala.

(dieta.romedic.ro)
mama Alessiei
Scris: Monday, October 4, 2010 3:57 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2009
Bulinutza felicitari pentru deschiderea jurnalului de slabit cool
imi place cum ai explicat principiile dietei Montignac, simplu si concis newclap newclap newclap
bulibuli
Scris: Monday, October 4, 2010 7:19 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
hai ca trec eu prima la spovedit...
eu azi am mancat asa:

D: - o felie de paine integrala cu seminte de in, biscuiti digestivi (fara zahar, din faina integrala si tarata) si gem de caise fara zahar, o cafea decofeinizata.
P: - pulpa de pui la tava cu salata de varza
S: - varza cu carnaciori si putin tort diplomat (monti)
bulinutza
Scris: Monday, October 4, 2010 8:53 PM
Nivel

BRAVOOOOO!!!!!newclap newclap newclap newclap newclap

Eu am mancat asa:

Mic dejun: un ou prajit cu o felie de branza topita si o rosie + o cafea slaba cu lapte 0,1%
Pranz: piept de pui si fasole verde
Gustare: melcisori Monti (aluat de paine, cu gem dietetic si fructe confiate)
Cina: branza, sunca, rosie si o lingura de zacusca + un ceai fragutze

A trecut prima zi fara abateri prea mari...
Gustarea...hmmm...nu prea era necesarauff , dar...na...Nu pot fara ceva dulce...banghead

P.S. Ana, cred ca ar fi o idee buna sa mancam glucidele ca si gustare, intre mese (desi nici asa nu e prea conformsic )...Dar daca la masa de seara care a fost proteino-lipidica ai mancat tort....le-ai cam bulibasit...uff
teea09
Scris: Tuesday, October 5, 2010 7:00 AM
Nivel

Inregistrat: 10/31/2008
majoreta majoreta majoreta Fetelor bafta multasi sa dea rezultate din cele mai bune ceasta dieta majoreta majoreta majoreta
bulinutza
Scris: Tuesday, October 5, 2010 8:28 AM
Nivel

teea09 wrote:
majoreta majoreta majoreta Fetelor bafta multasi sa dea rezultate din cele mai bune ceasta dieta majoreta majoreta majoreta

Multumim , Teea...te asteptam si pe tine peste un timp aici, da??? :018:
Andreea&Ariana
Scris: Tuesday, October 5, 2010 9:14 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Fetelor,bafta multa si putere sa va tineti de dieta majoreta majoreta majoreta !
Ar cam trebui sa intru si eu in clubul vostru,dar tare imi lipseste vointa uff ....poate totusi voi prinde curaj intr-o zi si ma voi alatura voua!
shirel
Scris: Tuesday, October 5, 2010 9:25 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Si pe mine va trebuii sa ma asteptati aici ,voi veni si eu in grupul vostru.Daca ati stii ce minunat este sa tii o dieta asa cu mai multe prietene sau cu o anumita grupa ,numai spun de rezultate excelente pe care le ve-ti dobandi.
bulinutza
Scris: Tuesday, October 5, 2010 10:35 AM
Nivel

Andreea&Ariana wrote:
Fetelor,bafta multa si putere sa va tineti de dieta majoreta majoreta majoreta !
Ar cam trebui sa intru si eu in clubul vostru,dar tare imi lipseste vointa uff ....poate totusi voi prinde curaj intr-o zi si ma voi alatura voua!

shirel wrote:
Si pe mine va trebuii sa ma asteptati aici ,voi veni si eu in grupul vostru.Daca ati stii ce minunat este sa tii o dieta asa cu mai multe prietene sau cu o anumita grupa ,numai spun de rezultate excelente pe care le ve-ti dobandi.

Andreea, Shirel, va asteptam cu drag!!!

Stiu ca e fain sa tii diete asa "in grup"... E mai usor! yes
Atat eu cat si Ana am incercat toate dietele posibile. Pana acum doar ne-am flamanzit degeaba si dupa perioada de dieta am mancat mai mult punand totul inapoi...Dieta asta mi s-a parut cea mai usoara si dupa cateva saptamani deja rezultatele s-au vazut chiar daca n-am respectat-o cu sfintenie si ne-am mai permis cate o escapada!!!

Chiar da rezultate si gama larga de mancaruri si dulciuri care se pot prepara iti da impresia ca nu tii chiar o dieta!sic

bulinutza
Scris: Tuesday, October 5, 2010 1:41 PM
Nivel

Meniul meu azi:

MD: branza, sunca, rosie, ardei
o cafea slaba cu lapte 0,1%

P: ciorbitza taraneasca cu o linguritza de smantana
pulpa de pui la cuptor cu garnistura de fasole verde

G: budinca cacao ( lapte 0,1% si fructoza)

C: ....hmmmm...nu stiu inca...uff

Last edit: C: un iaurt si ....pufuleti banghead banghead banghead
teea09
Scris: Tuesday, October 5, 2010 3:42 PM
Nivel

Inregistrat: 10/31/2008
Imi place la nebunie ca va scrieti si meniul zilnic pentru ca asa are sa fie mult mai usor pentru toate sa va inspirati si sa diversificati meniul zilnic confeti

Bafta multa si sa sti ca sunt pe margine deocamdata cu galeria wav wav
Ely
Scris: Tuesday, October 5, 2010 4:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Bulinuta felicitari pentru topichearts ,daca pun pe mine vin si eu aici,pana atunci bafta mare fetelor.
Aaa sa va zic ieri numai apa toata ziua ,deci nemancata de alataieri de la ora 6 pan azi la ora 13.De ce? am facut colonoscopia si a trebuit sa nu pap nimic.Vai ce foame am avut....cred ca am dat 1 kg .
bereea
Scris: Tuesday, October 5, 2010 9:15 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
mult succes fetelormajoreta majoreta majoreta
Ana
Scris: Tuesday, October 5, 2010 9:23 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Bafta multa fetelor!!majoreta majoreta majoreta majoreta
bulinutza
Scris: Tuesday, October 5, 2010 9:24 PM
Nivel

Teea, Ely, Bereea, Anabella....Multumim pt sustinere!!!

iloveyou iloveyou iloveyou iloveyou iloveyou iloveyou iloveyou

Anaaaaaaaaaaa!!!!

Absent nemotivat!!!nono nono nono
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.