Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| eu nu ii mai iau nici o jucarie! eh, nu chiar nici una dar in mod cert nu mai dau bani pe jucarii scumpe! are o camera plina si tot primeste. iar acum, la un anisor, sigur toti ii vor aduce jucarele!
si ma enerveaza faptul ca desi are toate minunile de jucarii posibile, tot cu chei, peturi si linguri vrea sa se joace! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Andismom wrote:eu nu ii mai iau nici o jucarie! eh, nu chiar nici una dar in mod cert nu mai dau bani pe jucarii scumpe! are o camera plina si tot primeste. iar acum, la un anisor, sigur toti ii vor aduce jucarele! si ma enerveaza faptul ca desi are toate minunile de jucarii posibile, tot cu chei, peturi si linguri vrea sa se joace!
Incet, incet cred ca o sa descopere fiecare jucarie in parte.
Jucariile cu care se joaca Sasha acum, cred ca foarte bine sa poate juca si la 2-3 ani cu ele. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Am fost azi in Cora si Carrefour cu gandul sa iau ori cort, ori o "bucatarie" care mie mi-a placut tare mult si nu am vrut acum 2 saptamani sa o iau.de fapt pt.ultima mai mult am fost.
Corturi nu mai aveau, si setul dorim de mine cu zeci de cani, canutze, lingurite si toate cele nici ala nu mai era...m-am pricopsit doar cu o gecutza si niste pantaloni pt Matei si o camasa de blugi pt.Eugen.Eu....ca de obicei, am ramas pe dinafara ! |
|

| Alina, si eu zic la fel! are jucarii pana pe la 3 ani! are si masinute (doua, una de la Chicco, 4 in 1, una de la Fisher Price pe care merge singurel prin casa), are pian-masuta, cum are si Sasha, are zornaitoare, telefoane, jucarii de plus, unele canta, altele merg singure, mai nou ii plac la nebunie cele cuc cuburi sau forme pe care eu i le bag in suport si el le arunca pe jos... are carti, are toate nazdravaniile posibile si imposibile si are cu ce sa se joace muuuult timp acum incolo!
tocmai ca sa nu se plictiseasca i le dau prin rotatie insa am observat ca il atrag mai tare chestiile mai putin considerate "jucarii" clasice de noi. cum spuneam: chei, sticle, linguri, portofelul si geanta mea de iesit afara (un saculet mic cu toarte), cheia de la masina, pungi...toate prostiile! |
|

| Fetelor, nu va mai amagiti ca jucariile faine si trainice facute sa tina pana la varsta de 3 ani vor fi si folosite pana atunci.In cateva luni tot sharmul lor va fi epuizat.O jucarie frumoasa dureaza mult,dar se plictiseste de ea.Am observat asta la Matei si la alti copii.
Copilul are nevoie de diversitate, nu de cateva jucarii care sa il tina mult timp.Kiar daca ele sunt bine asamblate, copilul vrea altceva.Si daca copilul de pe banca din parc are aceeasi jucarie ca a copilului vostru, sa stiti ca jucaria aluia e mai frumoasa decat a voastra!Si oricat de complexa ar fi o jucarie, tot shpilul oricum il descopera copilul si nu mai prezinta nici un interes peste cateva luni bune.
Noi ii reinnoim jucariile periodic, desi Matei nu strica jucarii.Cele de bebe le-am dat, apoi unele le mai ascund mult timp, ca sa i le dau din nou si sa se joace cu placere cu ele.Dar absolut in fiecare luna si nu numai ii luam o alta jucarie de un alt fel.Daca are masina simpla, ii luam cu telecomanda, ii luam un autocar cu calatori miscatori, sau o masina careia i se deskid portierele.
Acum e fascinat de jocul de golf.Si si mai fascinat este de tacamurile de joaca de bucatarie:canutze, farfurii, linguritze, orice poate folosi la bucataria de plastic (o fi semanand cu tati ).
Are masina de tuns iarba si accesorii de aranjat ghivece cu flori.Mai nou, le foloseste kiar si pe cele pt.adulti.Are tabla de scris si de pus litere.Bata de baseball i-a placut candva, acum e aruncata intr-un colt.Mingiile le adora, indif de marime sau culoare.La fel si baloanele.Si ar mai fi multe de spus.
Pe masura ce cresc, veti observa ca paleta de joaca se largeste mult.Se pot juca minute in sir cu niste scoici sau cu niste frunze sau cu cateva pietricele.Sau poate doar cu un polonic de lemn.Apropos de jucariile de lemn, Matei este fascinat de ele.
Apoi and va cresc copilasii si merg singurei pe jos, va trebuie jucarii multe si diversificate.Nu pt ai vostri, ci pt.alti copii din parc.Copilul vostru se va juca cu jucariile altora si alti copii cu ale voastre.Multe din ele vor fi stricate de altii, dar...asta e jocul in parc. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| ...si cand ajung si mai mari o sa cumparati jucarii tot pt altii ca odorasul le va da la schimb.Trocul cu jucarii apare pe la 4 ani.daca vezi ca-ti lipseste o jucarie, nu intreba unde este ci ce ai prmit in schimb Si daca apare o jucarie straina in casa sa nu credeti ca a furat-o, a primit-o la schimb.trocul cu jucarii are farmecul lui Diana mi-a dat o papusa Barby pe care dadusem un sfert de salariu pe un pistol cu apa luat de la chioscul din colt |
|

| mihaela75 wrote:daca vezi ca-ti lipseste o jucarie, nu intreba unde este ci ce ai prmit in schimb  Si daca apare o jucarie straina in casa sa nu credeti ca a furat-o, a primit-o la schimb.
Beton, p'asta nu o stiam ! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| o s-o afli in curand |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Andismom wrote:eu nu ii mai iau nici o jucarie! eh, nu chiar nici una dar in mod cert nu mai dau bani pe jucarii scumpe! are o camera plina si tot primeste. iar acum, la un anisor, sigur toti ii vor aduce jucarele! si ma enerveaza faptul ca desi are toate minunile de jucarii posibile, tot cu chei, peturi si linguri vrea sa se joace!
Perfect !!! Bine gandit, economisesteti banii pentru mai tarziu, cand singur iti va care jocaria dorita! Cam dupa varsta de 3 ani ei stiu cam cu ar vrea sa se joace !! ( Crede-ma ca stiu ce spun.....ocolesc toate magazinele de jucarii din maluri.... pentru nu scap niciodata fara cel puitn 2 jucarii, una lui Shahar si una lui Eden... si au niste gusturi scumpe !!! )
Cat despre oale, chei si altea alea, nu ai nici cea mai mica idee cat pot se ii fascineze pe micuti....Uite cam ce faceam eu cu fata cea mare: luam un ligean mare de plastic, puneam cam tot ce ar fii interesat-o pe ea din bucatarie ( cani de plastic, linguri de lemn, farfurii de plastic, olite mai mici cu capac) aveam doar grija sa nu aibe ceva ascutit ca sa raneasca. Punem ligeanul bucatarie si pe Eden pe podea langa ligean.... Bucurie mare de nu avea aer.... atata le mai sucea, invartea... aveam 1,5-2 ore linistite atat cat sa pot prepara masa.... Ba inca ma si imita cateodata.....amesteca cu lingura in oala, punea mancarea in farfurie...De multe ori scotea tot si se pune ea insasi in ligean....
Daca mai ai si un tape mic sa-i pui si ceva cantecele de copii totul este pefect, mai cantati impreuna, mai amestecati in oala impreuna, tu in oala de pe aragaz, ea in oala din ligean.....
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2006 Mesaje: 140
| Asa facea nepotelul meu Dennis cand era mic (acum are 6 ani)scotea tot din dulap si incepea sa se joace,avea un lighian si o lingura din lemn care erau preferatele lui si batea la lighean de te surzea...cica ii facea galerie echipei "steaua" |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Cristy wrote:Uite cam ce faceam eu cu fata cea mare: luam un ligean mare de plastic, puneam cam tot ce ar fii interesat-o pe ea din bucatarie ( cani de plastic, linguri de lemn, farfurii de plastic, olite mai mici cu capac) aveam doar grija sa nu aibe ceva ascutit ca sa raneasca. Punem ligeanul bucatarie si pe Eden pe podea langa ligean.... Bucurie mare de nu avea aer.... atata le mai sucea, invartea... aveam 1,5-2 ore linistite atat cat sa pot prepara masa.... Ba inca ma si imita cateodata.....amesteca cu lingura in oala, punea mancarea in farfurie...De multe ori scotea tot si se pune ea insasi in ligean.... Daca mai ai si un tape mic sa-i pui si ceva cantecele de copii totul este pefect, mai cantati impreuna, mai amestecati in oala impreuna, tu in oala de pe aragaz, ea in oala din ligean.....
Buna idee, multumim! |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
|
Alte idei de joaca:
1.O jucarie pe care oricine si-o poate permite : 10-20 de nici uscate ( preferabil a fii de marime mare ca sa nu le poata inghiti si spalate cu sapun inainte de a le da copiilor) si un borcan de plastic de 2 L fara capac.... tot Eden se juca cu ele ore in sir ... le baga in borcan una cate una, pe urme le scotea din borcan, imprastiindu-le prin casa. Tot ea le aduna de-a busilea, una cate una de pe unde se rostogoleau.... Cateodata ca sa-i fac jocul mai interesant ii schimbam borcanul de plastic cu un castron de metal, nucile facand alt zgomot in contact cu metalul. Daca copilul s-a plictisit nici o problema, materialele se pot refolosi ....
2.Jocurile in baie: vreau sa va spun ca, copiilor le place baia, mai ales cand aceasta este tranformata in joaca... nici nu aveti idee cat ar putea sa se joce in baie. Eu am cumparat un scaunel de baie safe ( arata ca un leagan, cu niste ventuze care se lipesc de cada ) iar de pe la 7-8 luni am trecut la cada mare....Acum daca este primul copil, atunci unul din parinte poate sa faca baie cu bebe (poate sa fie si tatal oferindu-i astfel posibilitatea de a petrece ceva timp cu bebeul!!! ), iar daca sunt doi cpoii si mai simplu, amandoi impreuna, iar jocurile sunt nesfarsite : de la a face spuma in cada, cu care facem tot felul de cheistii cum ar fii barba, palarie etc....si pana la tot felul de jucarii ( in majoritate jucarii mai vechi din plastic dar si pahare de plastic, Shahar de exmplu avea o deosebita placere de a-mi turna pahare cu apa pe cap).
|
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Alte idei de jucarii neconventionale
Un flacon mai lungut din plastic decupat la fund si lasat fara dop/ o teava de plastic de max 30 cm. un sirag de marggelute bine prinse pe sforicica lor. un castronel mic de plastic tare
Ii arati cum sa introduca siragul prin sticla/ teava tinandu-l suspendat in aer. Repeti operatiunea pana cand observi ca se uita in partea de jos asteptanad siragul...acum da-i lui jucaria. Aaaaah...si sub siragul care cade pune castronelul....jocul devine si mai interesant. |
|

| Cristy wrote:Cat despre oale, chei si altea alea, nu ai nici cea mai mica idee cat pot se ii fascineze pe micuti....Uite cam ce faceam eu cu fata cea mare: luam un ligean mare de plastic, puneam cam tot ce ar fii interesat-o pe ea din bucatarie ( cani de plastic, linguri de lemn, farfurii de plastic, olite mai mici cu capac) aveam doar grija sa nu aibe ceva ascutit ca sa raneasca. Punem ligeanul bucatarie si pe Eden pe podea langa ligean.... Bucurie mare de nu avea aer.... atata le mai sucea, invartea... aveam 1,5-2 ore linistite atat cat sa pot prepara masa.... Ba inca ma si imita cateodata.....amesteca cu lingura in oala, punea mancarea in farfurie...De multe ori scotea tot si se pune ea insasi in ligean.... Daca mai ai si un tape mic sa-i pui si ceva cantecele de copii totul este pefect, mai cantati impreuna, mai amestecati in oala impreuna, tu in oala de pe aragaz, ea in oala din ligean.....
Cristy, super ideile tale! uite ca nu m-am gandit sa ii pun intr-un lighean de plastic tot ce ai zis tu dar sa stii ca asa voi face. si ii voi lua niste seturi de plastic cu cani si farfurii (desi cred ca am si eu din alea de picnic) si gata distractia.
Super! multumesc de idei!
Sousourel si ideile tale sunt foarte faine! le incercam si pe alea! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| cristy, sousourel, multumim pt idei. si eu cand am treaba in bucatarie, ii pun o carpeta mica pe jos, o asez acolo si ii dau o cutie de lapte NAN goala, spalata si uscata plina cu vreo 20 de masuri (stranse de la toate cutiile de lapte golite pana acum) si lingurite de toate dimensiunile. vreo ora stau linistita ca are fata ocupatie. le rastoarna, le pune la loc in cutie, le baga in gura etc. |
|
|