Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Este dificil sa faci o lista cu jucarii potrivite cu varsta copilului. Ca sa fie ideala, ea ar trebui sa coincida cu preferintele beneficiarului.
In afara lucrurilor legate de dezvoltarea fizica si psihica intr-o anumita etapa, intervin o multime de alti factori greu de anticipat.
0-3 luni
Iata o varsta pentru care nu e usor lucru sa cumperi o jucarie. Copilul tau nu are inca mobilitate, motiv pentru care cele mai bune jucarii sunt cele de agatat deasupra patului, in culori si forme variate (mai indicate sunt cele care se misca antrenate de un mecanism). Multe dintre acestea "canta" melodii linistitoare si te pot inlocui cu succes la ora de culcare. De asemenea, exista o gama de jucarii usoare, pe care bebelusul le poate prinde in manuta ca sa le cerceteze - "gustandu-le" - pe toate fetele. Jucariile care suna ori canta cand sunt atinse sau miscate fac deliciul printisorului.
3-6 luni
De acum incolo, copilul iti "comunica" ce-i place. Are deja jucarii pe care le studiaza cu interes si jucarii pe care le ignora cu incapatanare. Mai nou, au aparut ceea ce psihologii numesc "centre de activitate", foarte indragite de micuti. Ce sunt acestea? Cu siguranta le-ai vazut prin magazine: este vorba de o "paturica" viu colorata, deasupra careia se afla tot felul de minunatii miscatoare, cantatoare, interesante, alaturi de jucarii detasabile, "umblatoare".
6-12 luni
Copilul a inceput sa se miste mai mult, sta in sezut si vede lumea dintr-un alt unghi. Totul devine nou, lucrurile capata contururi mai clare, pot fi atinse si studiate mai usor, pentru ca dexteritatea mainilor creste. Dupa 9 luni, "paseste" tinut de tine si poate explora fiecare coltisor al casei. Nu te supara daca nu mai ai in jur ordinea de altadata, castigul este mult mai mare.
Micutul tau "demolator" are nevoie sa vada, sa pipaie si sa cerceteze, sa miste din loc tot ce-i sta in cale, sa scotoceasca, sa duca la gura ce-i cade in mana. Jucariile potrivite sunt acum cele de cauciuc, de materiale textile nonalergice, de material plastic viu colorat si in forme atragatoare. In plus, jucariile umplute cu gel nu trebuie sa lipseasca din arsenalul de lupta impotriva "terorismului" dentar. Ele vor calma durerile de gingii si vor face mai usor de suportat aceasta perioada. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Super articolul Kikishor! Imi permiti sa mai adaug ceva? Sub nici o forma in patutul bebelusului nu au ce cauta jucarii de plus,pana la varsta de 1 an!!!! |
|

| Decat din acelea antialergice... |
|
| Kiki wrote:Decat din acelea antialergice...
Da , asa e, dar oare de ce nu cred eu in cele antialergice? Oare acarienii fug de ele? |
|

| Poate...noi am avut o pernutza in patut, de dormit oriunde dar nu pe ea...si nu am avut probleme! |
|
| Kiki wrote: Poate...noi am avut o pernutza in patut, de dormit oriunde dar nu pe ea...si nu am avut probleme!
Off-topic: Unde te-ai ascuns? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Noua ne-au placut si jucariile de 0-3 luni , am avut exact ca la listutza si acum suntem la categ. 3-6 luni si avem paturica din aceea colorata si la baroneasa ii place tare mult sa sta pe ea si sa se joace , mai ales ca are mai multe metode de folosire. Are si jucarii preferate dar am observat ca ii cam plac toate jucariile insa flebetzea ei este un elefantel din ala care are piuitoare in "fund". |
|
|
Mira are ca jucarii preferate in top,jucariile refrigerente pentru dentitie si orice jucarie de plastic care se poate roade...:018: |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Jucaria preferata a lui Darius sunt eu . De cate ori nu i-am luat jucarii doar pentru ca facea o pasiune pentru ele la magazin. Degeaba. Cand ajung acasa le lasa aruncate si nu-l mai intereseaza. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| petro wrote:Jucaria preferata a lui Darius sunt eu  . De cate ori nu i-am luat jucarii doar pentru ca facea o pasiune pentru ele la magazin. Degeaba. Cand ajung acasa le lasa aruncate si nu-l mai intereseaza.
Mai nou sunt si eu ca tine.... |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Wellcome to the club |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Parca mai era pe undeva un topic despre jucarii ceva mai complet, dar nu-l mai gasesc, asa ca e bun si asta. M-am gandit sa-l redeschid pt ca am facut o adevarata pasiune pentru ele mai nou, tot timpul caut si caut sa vad ce jucarii educative potrivite varstei se mai gasesc pe piata...
Deocamdata in topul preferintelor se afla cubul de activitati.. mi-am dorit mult cubul asta Montessori:

dar am decis ca e prea complicat pt varsta lui si-l las pt 18 luni - 2 ani. Spre fericirea mea am gasit unul super, mult mai potrivit pt varsta lui (mai simplut de descifrat nu asa complicat, cu chestii pt bebelusi gen oglinda, rotita cu bile, piuitoare, etc.), care il intereseaza si-l tine ocupat destul de mult - se si desface cubul si se aranjeaza cum vrei:

Iar chestii de plimbat pe fir are la melcusorul asta muzical, dar la fel.. la un nivel mult mai simplu pt el:

Mai am in vizor asa ceva:
-si multe altele, dar voi reveni pe parcurs cu alte idei, ca acum sunt in criza de timp
Am observat ca de jucariile muzicale si cu luminite s-a cam plictisit, nu cred ca-i mai cumpar nimic, plusurile nu prea-l pasioneaza, are doar o barza mica pe care o adora de cand era mic si un leu care are si oglinjoara, si vibratii, si zornaitoare si coama fosnitoare, deci deocamdata il atrage dar nu pt f mult timp..
As vrea sa postati si voi idei de jucarii educative, ce aveti si de la ce varsta a devenit copilul vostru interesat de ele.. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Fetele ce super-jucarii i-au incantat/ ii incanta pe piticii vostri la 1 anisor??? Ca sunt in dilema cu cadoul lui Bibi, poate ma luminati voi.... am in minte un tobogan din plastic pt afara dar ma gandesc ca-l va folosi mai incolo, spre 2 ani, calut, tricicleta, masinuta ride-on..... Ceva idei??? Help! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Masinuta daaaa - si acum se mai joaca, desi sunt mari -, cartile interactive, diferite carucioare de tras/impins... trici e iar idee buna.
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/19/2012 Mesaje: 684
| Trici asa am luat-o noi cadou de 1 anisor. Am vrut sa ii cumpar o culoare mai "de fetite" dar nu mi-a placut plasticul din care erau facute. Asta e tapana si ii place la nebunie
 |
|
|