Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Saru-manaaaaaaaa ! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Un joc care stimuleaza invatarea denumirii degetelor :
Degetelele
Degetelul mare pleaca la plimbare (ii iei degetul mare si i-l misti sau o pui pe ea sa-l miste cu manuta cealalta), Aratatorul duce bastonul (se repeta dar schimbam degetul si i-l indoim ca un baston ), Mijlociul duce pardesiul (repeti miscarea schimband degetul), Inelarul poarta ochelarii (schimbi degetul si faci din degete ochelari si-i pui la ochii ei), Degetelul mic nu face nimic, Ca e prea pitic Si se joaca in nisip (iei degetelul mic si-o gadili pe urma cu manutele ei )
Un alt joc dragut pe care-l jucam acum este fate-ascunselea cu pusul copilului cu mainile la perete si numarat o data cu el, timp in care mami/tati se ascund, iar piticul se duce si-i cauta-n casa ...sau puzzle cu animale, pasari, alfabet, cifre, masini, fructe, legume etc. Ne mai plac jocurile pe calculator de la www.fisher-price.com, www.noggin.com, www.pbskids.org, www.nickjr.com . |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Multam fain! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| Va multumesc mult. AM salvat cantecelele si joculetele si de-abia astept sa mai creasca Alexuta ca sa ne putem juca impreuna. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Te poti deja juca cu Alexutza jocurile astea, sa vezi ce-o sa le stie in cateva luni .
Karinei mele ii place f. mult sa cantam si sa ne jucam pe cantecelul "Bate vantul frunzele" (primele 2 strofe le stiam, dar recitind topicul cred c-o sa invat si strofa a 3-a; thanks Criss )
Bate vantul frunzele (apleci mainile in stanga si-n dreapta ca o adiere de vant) Se-nvartesc moristile (aduci pumnii in fata si-i misti repede) Randunica asa zboara (mainile in lateral ca si cum ai avea aripi si zbori) Iar eu trag zmeul de sfoara (pumnii in fata si misti ca si cum ai trage de-o franghie).
Mama la placinte face (faci cu mainile ca si cum ai intinde placinte) Bunicuta lana toarce (faci din degete ca si cum ai toarce) Tata trage la rindea (faci cu mainile ca si cum ai taia cu un fierastrau) Iar eu bat din palme-asa (bati din palme).
Fii-mea deja face dinainte miscarile, canta "mama-mama-mama-mama" si face la placinte toata ziua si apoi aplauda ce harnica a fost .
La jocul cu degetele pe care l-am scris mai demult, Karinei nu-i mai ajung degetele de la maini, le ia si pe cele de la picioare si le smotoceste spunand foarte serioasa poezioara pe limba ei ...si daca nu-i ajung ale ei, le ia si pe-ale noastre ...cu ajutorul acestei poezii a invatat sa le recunoasca, dac-o intrebi le arata corect ...cu spusul e mai greu, ca prinde se pare mai repede engleza decat romana . |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| A aparut cutiuta muzicala 6 in care sunt incluse cantecelele date de Delfinasa. Si mai e unul care ii invata sa arate ochii, gura,...etc. O sa caut versurile si le scriu, dar deseara ca trebuie sa plec in oras. |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| delfinasa wrote:(primele 2 strofe le stiam, dar recitind topicul cred c-o sa invat si strofa a 3-a; thanks Criss  )
Noi de cateva zile nu avem net acasa, sper sa rezolvam azi sau maine ca e tristete mare pe Deea ii plac f f mult toate joculetele de la http://www.uptoten.com/
|
|
| Am gasit intr-o carticica de colorat o poezioara draguta cu ajutorul careia se pot invata zilele saptamanii. Cristinei ii place mult pt ca gesticulam pe versuri:
Nu e chip sa mai amani Saptamana-ncepe LUNI
Miez de nuca vrei sa-mparti Urmatoarea zi e MARTI
Porumbeii zboara-n cercuri, Iar a treia zi e MIERCURI.
Am un caine si-un pisoi, Si a patra zi e JOI
Caii zburda cand sunt tineri, Caci a cincea zi e VINERI
Vulturul din aripi da, De se face SAMBATA
Si bufnita cugeta, Ca e iar DUMINICA. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| cine stie exercitii de dezvoltare a muschilor mici ai degetelor: “ploaia”, “lupta cocosilor" si “10 negri jucausi” |
|
| Ira, poti incerca si asta:
Degetelele
Puteti aseza copilul fata în fata cu voi sau va puteti privi în oglinda.
Ne jucam, ne jucam Cu degetul mare noi ne jucam Cand degetul mare a obosit, Aratatorul a si sosit Ne jucam, ne jucam Cu aratatorul noi ne jucam Cand aratatorul a obosit Mijlociul a si sosit Ne jucam, ne jucam Cu mijlociul noi ne jucam Cand mijlociul a obosit Inelarul a si sosit Ne jucam, ne jucam Cu inelarul noi ne jucam Cand inelarul a obosit Mititelul a si sosit Ne jucam, ne jucam Cu mititelul noi ne jucam Cand mititelul a obosit Palmele au si sosit Ne jucam, ne jucam Cu palmele noi ne jucam Cand palmele au obosit Pumnisorii au si sosit Ne jucam, ne jucam Cu pumnisorii noi ne jucam Cand pumnisorii au obosit Picioarele au si sosit Ne jucam, ne jucam Cu picioarele noi ne jucam Cand picioarele au obosit Ochisorii au adormit.
Indicatii: Se arata rand pe rand copiilor: degetele, palmele, pumnisorii,...Se ating unul dupa altul. Se misca, se scutura in ritmul muzicii.
|
|
| ira_tgr wrote:cine stie exercitii de dezvoltare a muschilor mici ai degetelor: “ploaia”, “lupta cocosilor" si “10 negri jucausi”
Te referi la 10 negri mititei sau chiar 10 negri jucausi? |
|
| 10 negri mititei
10 negrii mititei au papat oua 1 s-a intoxicat si-au ramas doar 9
9 negrii mititei au plecat la inot 1 s-a inecat pe loc si-au ramas doar 8
8 negrii mititei au mancat castane coapte 1 s-a fript tare rau si-au ramas doar 7
7 negrii mititei construiau la case 1 si-a rupt un picior si-au ramas doar 6
6 negrii mititei incaltau opinci 1 a alunecat si-au ramas doar 5
5 negrii mititei au plecat la teatru 1 a jucat cam prost si-au ramas doar 4
4 negrii mititei au mancat ardei pe-1 l-a piscat cam tare si-au ramas doar 3
3 negrii mititei au fost la razboi 1 a fost impuscat si-au ramas doar 2
2 negrii mititei au tras cu tunul 1 a murit din ei si-a ramas doar UNU! |
|

| MNiko - merci muuuuuuuuult tot , astea erau |
|
| Cu placere. Insa nu reusesc sa gasesc ceva despre "Lupta cocosilor" si nu-mi dau seama care "ploaia". O sa mai caut. |
|

| am vazut pe un site k scria despre aceste exercitii....
este ceva de genul celor scrise de delfinasa si de tine, adik e o poezie si se fac si anumite miscari cu degetele |
|
|