Jocuri pentru copii

Options Jocuri pentru copii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Postat: Sunday, February 12, 2006 11:23 AM

Nivel: ALBA CA ZAPADA

Intrat: 2/12/2006
Postari: 17788
Locatia: Bucuresti
Ce jocuri stiti pentru pitici ?
ligiaG
Postat: Friday, February 17, 2006 10:55 AM


Nivel: Membru

Intrat: 2/16/2006
Postari: 30
Locatia: craiova
aici s-ar preta o clasificare pe grupe de varsta.
de asemenea putem stabili mai multe feluri de jocuri:
---in casa
--afara
--jocuri insotite de cantece

voi da ex.pt categoria de varsta 0-2 an
--in casa:jocuri cu minge de diametru mic:pasam mingea de la unul la altul,tunel(pe 2 scaune se pune o patura si te strecori pe dedesubt),constructii din bureti de vase,cucu-bau,gaseste mingea,baloane de sapun,pictura cu degetele,margele din paste,modelarea aluatului.

--jocuri insotite de gesturi:gargarita -rita(se ciupe extremitatea palmei cu mana cealalta si se canta Gargarita,rita/hai in poienita/si de ti-o placea/zboara dumneata.atunci mainile imita zborul.
alte variante:
-povestea degetelor
----un pitic atat de mic
-----melc ,melc codobelc
-----bate vantul frunzele
----roata morii
-----pisicuta....
--10 negrii jucausi
...si orice cantec sau poezie pe care o puteti gesticula
taki
Postat: Tuesday, February 28, 2006 8:47 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Gasiti ce animale se ascund in spatele cuvintelor amestecate.
Completati cu literele incercuite cuvantul de deasupra.
Daca ati descurcat corect denumirea fiecarui animal si litera incercuita este cea corecta, cuvantul de deasupra va fi o surpriza!


taki attached the following image(s):
amestecate1.gif amestecate2.gif amestecate3.gif amestecate4.gif amestecate5.gif

taki
Postat: Tuesday, February 28, 2006 8:51 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Ajuta-l pe campionul nostru sa ajunga la cupa.


taki attached the following image(s):
labirint1.gif

taki
Postat: Tuesday, February 28, 2006 9:45 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Trucuri magice

1. Aveti nevoie de un pachet de carti de joc. Spuneti-i unui prieten sa aleaga 4 carti de acelasi fel (de exemplu 4 dame). Fara ca acesta sa vada, puneti una dintre dame deasupra cartilor. Spuneti-i prietenului sa puna una dintre cele 3 dame deasupra, una dedesupt si una pe la mijloc, unde vrea el. Luati de deasupra cate carti doriti, dar fara sa le amestecati si adaugati-le dedesupt. Spuneti-i amicului ca cele 3 dame se vor aseza singure una langa alta. Intindeti-le una dupa alta in ordinea initiala si veti observa ca cele 3 dame sunt una langa alta.

2. Trebuie sa iei dintr-un pachet de carti toti cei patru asi si sa ii ascunzi in buzunarul de la spate al pantalonilor. Amesteci cartile in fata "publicului". Spui ca tu poti amesteca pachetul de carti astfel incat toti cei 4 asi sa se aseza unul dupa altul. Duci cartile la spate si puii asii in pachet, deasupra. Dupa acea ceri cuiva sa extraga primele patru carti. Va gasi cei 4 asi!

3. Alegeti oricare 21 de carti de joc si amestecati-le foarte bine. Deschideti-le apoi ca pe un eventai, cu fata spre un prieten si rugati-l sa tina minte o carte.
Amestecati din nou si asezati-le una cate una, la rand, pe trei coloane cu fata in sus. La sfarsit intrebati-l pe acel prieten in care din acele coloane este cartea sa, fara sa v-o arate.
Puneti randul indicat de el intre celelalte 2. Fara a mai amesteca, repetati operatia de 3 ori. Aveti grija ca de fiecare data sa puneti coloana pe casre v-o indica intre celelalte doua.
Apoi, intoarceti cartile cu fata in jos si in incepeti sa numarati . Cea dea 11 carte e cea magica. ( trucul iese sigur)

4. Intreaba-l pe un prieten daca are vederea buna. Dupa aceea invarte-l pana a ametit si pune doua sau trei degete in fata lui. El va spune alt numar pentru ca este prea ametit. hohot

5. Spune-i unui prieten sa puna mana la ceafa, dar in acelasi timp, tu pune-ti mana pe frunte. El se va lua dupa tine si va pune si el mana pe frunte!

6. Ai nevoie de:
- doua scobitori
- un prosop
Inainte de a-ti incepe demonstratia, iei o scobitoare si o bagi in tivul prosopului, pe latime. In fata "publicului" intinzi prosopul si pui cealalta scobitoare in celalalt tiv. Apoi chemi un voluntar sa rupa acea scobitoare. Mototoliti prosopul si faceti asa in cat sa ajungeti la scobitoarea care nu este rupta.
Scoateti scobitoarea nerupta si spuneti: "Ar trebui sa te duci la sala sa faci muschi!"

7. Spui cuiva sa se gandeasca la un numar (de exemplu, se va gandi la 7). Ii spui ca altcineva ii da tot acel numar (el va socoti in gand 7+7=14). Apoi ii spui sa mai adauge un numar (si ii spui un numar par, de exemplu 4 - in continuare el va socoti 7+7+4=18)). Hotzii ii mai fura jumatate din el (de exemplu 7+7+4=18:2=9). Acel cineva isi ia parte inapoi (9-7) si ramane cu numarul pe care l-ai spus tu impartit la 2 (adica, pe exemplu nostru, cu 4:2=2).

8. Intreaba-l pe prietrnul sau prietena ta "Ai memorie buna?" si apoi intreaba-l aproximativ 9-10 intrebari sau chiar mai multe. Apoi intreaba-l care a fost prima intrebare. El iti va spune care a fost prima intrebare. Dar, totusi, prima intrebare nu a fost cumva chiar "Ai memorie buna?"?

9. Mai intai ii spuneti unui om ca il puteti face sa spuna o minciuna. Apoi ii spuneti urmatoarele cuvinte numarandu-le in ascuns pe degete:
- 4 anotimpuri. Imi poti spune cate cuvinte am folosit?
El, daca raspunde: doua, tu sa ii spui ca a mintit deoarece sunt 9. El daca va spune ca nu sunt 9 ci 2, tu sa i-le numeri pe degete asa: 4 anotimpuri. Imi poti spune cate cuvinte am folosit? Apoi, poti rade in voie!

10. Aveti nevoie:
- o cheie
- un elastic lung, de preferinta de borcane
- un ac de siguranta
- o esarfa sau prosop (sa nu fie transparent/a)
Rupi elasticul si bagi prin el cheia, apoi il innozi pe acul de siguranta pe care il prinzi mai sus pe interiorul manecii de la bluza, astfel incat sa nu se vada cheia cand lasi mana jos. La reprezentatie, arati persoanelor cheia astfel incat sa nu se vada elasticul. Apoi spui ca o poti face sa dispara. Acoperi cheia cu esarfa (sau prosopul) si tii de ea/el. Apoi dai drumul la cheie (pe care elasticul o va trage in maneca).

11. Pentru acest truc ne trebuiesc 2 ceasuri identice.
Un ceas il purtam la mana, celalalt il tinem in buzunarul de la geaca. Ascundem ceasul de la mana sub maneca gecii. In timp ce desfacem ceasul, spunem: "ABRACADABRA, ALACAZUM, CEASULE DISPARI ACUM". Lasam ceasul sa cada in maneca pulovarului. Vom scoate mana de sub geaca si vom arata ca a disparut. Cu mana cealalta, vom scoate celalalt ceas din buzunar si il vom arata.


12. Stii cum poti sa faci o gaura in batista fara sa fie de fapt nici o gaura? Iti spun eu cum.
Iti trebuie o batista alba si o bucatica de material negru. Cosi materialul pe o parte a batistei, impaturesti batista astfel incat sa nu se vada materialul, apoi spui abracadabra si intorci batista. Ai grija sa fii la mare distanta ca sa nu se vada materialul cusut pe batista.

13. Piperul speriat
Aveti nevoie de:
1.un castron
2.piper presat
3.un pahar cu apa
4.sapun
Luati castronul si turnat in el apa din pahar apoi turnati in apa piperul presat. Dupa ce ati facut asta, udati-va degetul(aratatorul) si rotiti-l in sapun. Veti vedea ca piperul se va indeparta de locul unde ati pus degetul. Daca oamenii va intreaba cum ati facut sa nu le spuneti pentru ca un magician nu isi dezvaluie trucurile niciodata.
14. Gimnastica uituca
Intreaba un prieten daca vrea sa ii demonstrezi ca nu are memorie buna la gimnastica. Daca zice "Da", spune-i sa faca urmatoarele lucruri:
- sa se intoarca spre dreapta, apoi inainte, sa stea jos si apoi sa se intoarca spre stanga.
El, primele doua o sa le faca bine, dar apoi o sa se aseze jos, o sa se ridice si o sa se intoarca la stanga.
Explica-i apoi ca dupa ce i-ai zis sa stea jos, nu i-ai mai zis si sa se ridice.

15. Unsprezece degete
Spunele prietenilor ca ai 11 degete si ca le poti dovedi asta. Joaca putin teatru, numara cu degetul aratator degetele de la mana stanga 1,2,3,4,5 si de la mana dreapta 6,7,8,9,10. Spune: "Ups! Am zis unsprezece. Ia sa mai numar o data."
Numara degetele de la mana stanga invers 10,9,8,7,6, si spune : "Plus cinci de la mana dreapta egal 11."

16. Apa vrajita
Umpli un pahar cu apa, pui o hartiuta la gura paharului, iar dupa aceea poti sa pui paharul cu gura in jos. Nu va cadea nici un strop de apa.
taki
Postat: Wednesday, March 1, 2006 12:53 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Apa si foc

joc de atentie

Se joaca in 2 si se foloseste un obiect pe care unul din copii il ascunde, iar celalalt il cauta.
Copilul care a ascuns obiectul ii va spune celuilalt APA - cand este departe de obiect si FOC - cand se apropie de acesta.

Fripta

joc de atentie

Se joaca in grup.
Unul din copii va fi cel care va trebui sa ghiceasca cine l-a fript. El va sta cu o mana la ochi si cu cealalta la spate, cu palma spre exterior si va spune: "bzzzzzzzzzzzzzzz" pana unul din copii ii va da cu palma peste palma de la spate. Apoi el trebuie sa ghiceasca cine a fost. Totul se repeta pana ghiceste, iar persoana ghicita ii va lua locul la fript.

Jocul de-a semaforul

joc colectiv pentru coordonarea miscarii si atentiei

Jocul de-a semaforul este cel cu lumina rosie si lumina verde. Cand se striga Rosu stati pe loc, cand se striga Verde porniti sa faceti cativa pasi, pana cand se striga din nou Rosu.

Sa invatam sa numaram de la 1 la 100

invatare logica

Se taie 20 de bucati de hirtie, si se capseaza in partea de sus (ca sa se poata deschide ca foile unui calendar) pe un carton, cite 10 in paralel cu restul de 10.
In partea stanga se lasa libera prima foaie si apoi, pe foile ce urmeaza se scriu cifrele de la 1 la 9 (cite o cifra pe fiecare pagina).
In partea dreapta se scrie 0 pe prima foaie si apoi cifrele de la 1 la 9 pe urmatoarele (cite o cifra pe fiecare pagina).
Pe carton, sub foi se scrie cifra 100.
Se folosesc 2 culori pentru a scrie cele doua seturi de numere.

Copilul va putea descoperi pe setul din partea stanga numerele de la 1 la 9, apoi lasind cifra 1 si 0 de pe al 2-lea set de numere din dreapta va avea 10, apoi 11, 12... Cind va ajunge la 19, va reveni la cifra 2 din setul din stanga si la 0 in setul din dreapta si mai departe 21, 22,...
In acest mod simplu, va invata logic ordinea in care vin numerele, fara sa incerce sa le invete mecanic, evitand astfel confuziile.

Podul de piatra


Podul de piatra s-a daramat
A venit apa si l-a luat
Vom face altul pe rau, in jos
Altul mai trainic si mai frumos


In timpul cantecelului, doi copii care stau fata in fata isi tin mainile impreunate si ridicate formand un pod. Ceilalti copii trec pe sub "pod"(manutele celor 2 copii) cantand. In clipa in care ultimul cuvant din cantecel va fi pronuntat(cuvantul frumos in cazul nostru) cei 2 copii vor lasa mainile in jos , prinzand copilul care trecea pe sub pod in bratele lor. Acel copil nu va mai trece pe sub pod, va sta in spatele unuia dintre cei 2 copii si va astepta pana cand toti ceilalti copii vor fi prinsi si vor face farte din zidul podului.(asezandu-se alternativ de o parte si de alta in spatele copiilor).

Ghice ce este?


Jocul este foarte simplu, l-am inventat cand am plecat prima data la mare doar eu si fiica mea de 3,5 ani pentru ai indeparta plictiseala.

Incepi fraza cu cuvintele "Ce este..." si apoi adaugi detaliile lucrului pe care vrei sa-l descri fara sa-i pronunti numele. De exemplu: "Ce este alb, face spuma si ne spalam pe manute si pe corp...?" "Sapunul.""Ce este galben, ne incalzeste si sta sus pe cer...?" "Soarele."...
Cu cat dati mai multe detalii, cu atat copilul va ghici mai repede si va incerca el insusi sa formuleze astfel de ghicitori-intrebari.
Kiki
Postat: Friday, March 17, 2006 1:52 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36610
Locatia: In casuta cu pitici
Am gasit niste joculete dragutze pt copii. Atasez doua cu barbie, insa pe celelalte nu le pot atasa ca-s fisiere si nu mi se permite. Spor la joaca.


Atasamente:
barbie makeup.exe 902 KB, salvati 983 ori.
barbie bubbles.exe 715 KB, salvati 822 ori.
dyna blaster.zip 361 KB, salvati 902 ori.


taki
Postat: Wednesday, March 22, 2006 10:58 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Unde am ascuns jucaria?

joc de orientare

Regula jocului:

Copilul (copiii) stau cu ochii inchisi, iar conducatorul jocului ascunde in camera o jucarie anterior aleasa.

Dupa ce jucaria a fost ascunsa, copilul (copiii) pot incepe cautarea, iar pentru mai mult amuzament se pot orienta prin stimuli verbali de tipul cald/rece, gheata/foc sau copiii pot fi pacaliti.
Kiki
Postat: Wednesday, March 22, 2006 12:23 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36610
Locatia: In casuta cu pitici
Eu am gasit Danny$daddy pe DC++. Cand va fi online userul la care am gasit le voi downloada, ca m-ati facut tare curioasa.
Anaida
Postat: Wednesday, March 22, 2006 1:32 PM

Nivel: Avansat

Intrat: 2/12/2006
Postari: 1855
Iata un joc pe care-l jucam cu copiii de clasa I pt incalzirea degetelelor, inainte de ora de sciere (e de fapt un cantecel, insotit de gesturi, se ridica degetelele despre care e vb in fiecare strofa):

Ne jucam, ne jucam,
Cu degetul mare noi ne jucam,
Cand degetul mare a obosit,
Aratatorul a si sosit!

Ne jucam, ne jucam,
Cu aratatorul noi ne jucam..s.a.m.d. pana terminam toate degetelele, iar la sfarsit, ultimele versuri vor fi:

Cand degetul mic a obosit
Copilasul a obosit! (atunci copilul se preface ca a a dormit).
Kiki
Postat: Wednesday, September 27, 2006 12:04 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36610
Locatia: In casuta cu pitici
Daca va plimbati intr-un magazin cu jucarii veti vedea rafturi pline cu jucarii care necesita baterii, au telecomenzi si tot felul de lumini si luminite. Tot mai multe jucarii care seamana cu personaje din desene animate si filme.

Dar cum stau lucrurile pentru cei care doresc sa-si creasca copilul avand multa imaginatie si curiozitate?Pentru aceia avem cateva sfaturi : In primul rand trebuie sa-si "umple casa" cu urmatoarele lucruri care "nu mai sunt la moda"


Cartile : Nici o casa nu are suficiente carti. Asigurati-va ca aveti in biblioteca atat carti SF cat si non-SF(science fiction). Un mix intre cele 2 este foarte important. In majoritatea bibliotecilor exista un deficit de carti non-fiction.Pe langa cartile cu Harry Potter si Narnia aveti cumva si alte carti ? Asa ca asigurati-va ca aveti si carti de stiinta, arta, pictura etc. Copii trebuie sa citeasca si sa invete din aceste carti, mai ales ca le vor fi de mare ajutor la scoala.

Blocurile de construit si LEGO - Copii se pot juca ore in sir construind turnuri, poduri, orase, iar in plus aceste jucarii inspira creativitatea si indemanarea fizica. Pentru mai multe detalii vizitati pagina de soft educational.

Articole pentru lucru manual - Cumparati-i copilului, creioane, foarfeca, lipici, hartie colorata, ata colorata de cusut,panza de goblen,ace de tricotat(pentru fetite mai mari) si invatati-l sa le foloseasca apoi indemnati-l sa creeze singur ceva.Totusi supravegheati-va copilul indeaproape pentru ca nu este de dorit sa se raneasca cu foarfeca sau alte obiecte ascutite.

Papusi de carpa - Incercati impreuna cu copilul sa creati papusi din diferite materiale: ciorapi mai vechi, pungi de hartie, lana, bete de la acadele. puteti improviza de asemenea si o scena si sa organizati un teatru de papusi. Daca aveti cumva o camera de filmat, cu siguranta aceste momente veti dori sa le imortalizati.

Instrumente muzicale - cantand la un instrument impreuna cu copilul este un mod minunat de a va petrece ziua, chiar daca instrumentul este improvizat. Invatati-va copilul sa compuna muzica din orice obiect: din pahare umpute cu apa pana la frecarea a doua bucati de material.

Costumatia - Daca aveti o fetita puteti organiza o parada a modei. In mod sigur va fi foarte incantata. Iar in cazul in care aveti baietel , puteti de exemplu sa organizati un bal de Halloween utilizand palarii, pantofi, cravate si alte haine mai vechi. Incercati sa colectati toata imbracamintea mai veche si sa le dati copiilor- sigur veti avea un spectacol pe cinste. In cazul in acre aveti animale de casa trebuie sa fiti atenti totusi sa nu se produca accidente.

Casutele pentru papusi - Pentru o fetita poate fi foarte amuzant sa aiba o casuta pe care o poate decora dupa bunul plac. O idee si mai buna ar fi jocurile cu papusi pe calculator.Click pe link pentru a vedea oferta oferta cu jocuri Barbie pentru fetite

Jocuri In bucatarie
- Copii adora sa se joace in bucatarie. Daca sunt mai mari, ii puteti invata sa va ajute in treburile casei: in prepararea unor creme sau maioneze,unei prajituri (treburi care nu implica obiecte taioase si ascutite).
delfinasa
Postat: Thursday, January 25, 2007 4:17 PM

Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6852
Locatia: pe-aici
Karina e foarte incantata cand ne jucam joculetul asta ritmat:
Miscam de-ge-te-le-le (si misca manutele)
Si batem pal-mu-te-le (bate din palme)
Pum-ni-so-ri-i ra-su-cim (incearca sa-si invarta mainile in fata)
Si apoi ii in-var-tim (atunci ii invart eu pumniiras si fac "vaaaaajjjj")

sau cand ii cant si mimez: "Twinkle, twinkle, little star"
Twinkle, twinkle, little star (si fac din maini, cu degetele, ca si cum licare stelutele)
How I wonder what you are, (iau o figura intrebatoare si expun palmele)
Up above the world so high (si pun mainile la frunte si ma uit sus)
Like a diamond in the sky (fac cu degetele un romb si-l misc)
Twinkle, twinkle, little star (repet cu mainile licaririle)
How I wonder what you are (reiau fata intrebatoare si expun palmele). La cantecelul asta, Karina ma aplauda ce buna am fost

hohot, ca ea sta si asculta doarsic.
Maria & Mario
Postat: Thursday, January 25, 2007 5:24 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 2/13/2006
Postari: 9883
Locatia: Departe-poate prea departe
Mihaela, super. cool cool

Acum intrebare :
Era un cantecel interactiv care incepea cu : Bate vantul frunzele..... etc . Nu il stie nimeni ? Ca se pot interpreta cu gesturi versurile si era asa mistooooo ...... Poate ma ajuta cineva ....
Cris-DL
Postat: Thursday, January 25, 2007 5:31 PM


Nivel: Senior

Intrat: 10/4/2006
Postari: 6849
Locatia: over the rainbow
Oana, la asta te referi ? oare

Bate vantul frunzele,
Invarte moristile,
Randunica asa zboara,
Iar eu trag zmeul de sfoara.

Mama la placinte coace
Si bunica lina toarce
Tata trage la rindea
Iar eu bat din palme-asa.

Mosul taie lemnele
Eu adun surcelele
O fetita da la pui
Iar eu in copac ma sui.si acest cantecel este dragut pentru joaca in casa...


Bat din palme clap, clap, clap
Din picioare trap, trap, trap
Ne-nvartim, ne rasucim
Si la hora noi pornim.

Si la dreapta uite-asa
Si la stanga tot asa
Ne-nvartim, ne rasucim
Si la hora noi pornim.
taki
Postat: Thursday, January 25, 2007 6:00 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
delfinasa wrote:

Miscam de-ge-te-le-le (si misca manutele)
Si batem pal-mu-te-le (bate din palme)
Pum-ni-so-ri-i ra-su-cim (incearca sa-si invarta mainile in fata)
Si apoi ii in-var-tim (atunci ii invart eu pumniiras si fac "vaaaaajjjj")


Imi place cum suna si este destul de usor! thumright cool bravo

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed