Joaca in timpul mesei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roxanel
Scris: Wednesday, July 12, 2006 10:04 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Fetelor, fiica-mea m-a zapacit! De cate ori vine ora mesei, dupa jumatate de biberon, pe fiica-mea o apuca joaca. Intoarce capul in stanga, in dreapta, se uita pe pereti, la televizor, si eu cu biberonul dupa gurita ei. Incepe sa rada si sa faca educatie fizica drept pentru care trebuie sa ma opresc si sa-i dau restul de laptic mai tarziu. Treaba nu-mi convine deloc caci isi deregleaza orele de masa iar eu nu mai pot sa fac nimic. Incerc sa nu fac eye contact cu ea, inchid tv-ul, ma uit in gol pe geam numai sa nu o tentez sa intrerupa ... cateodata merge, cateodata nu.

Voi ati patit asa ceva? Ceva sfaturi? Sa o las sa-si vada de treaba ei?
Miri
Scris: Wednesday, July 12, 2006 10:07 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Roxanel, parca o descrii pe fiica-mea!hohot
Eu mai insist sa ii dau papa atita timp cit nu refuza categoric biberonul sau lingurita,ca atunci o las in pace.Daca ea nu mai vrea,pace buna!Pot sa stau si in cap si tot nu o conving sa mai manince!nu
leut
Scris: Wednesday, July 12, 2006 11:35 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Roxanel, sa-ti spun un truc pe care-l aplic in cazul lui Alex de cand ma stiu!
DIn biberonul de 200ml, mananca jumatate dupa care rasete. Ies din camera si dupa 5-10 minute, atat cat sa se linisteasca, intru si-l bea pe tot! Cateodata trebuie sa repet figura de trei ori, dar nu ma las! Te rog incearca sa vezi daca da rezultate. La mine merge cu succes!yes
Kiki
Scris: Wednesday, July 12, 2006 11:58 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
leut wrote:
Roxanel, sa-ti spun un truc pe care-l aplic in cazul lui Alex de cand ma stiu!
DIn biberonul de 200ml, mananca jumatate dupa care rasete. Ies din camera si dupa 5-10 minute, atat cat sa se linisteasca, intru si-l bea pe tot! Cateodata trebuie sa repet figura de trei ori, dar nu ma las! Te rog incearca sa vezi daca da rezultate. La mine merge cu succes!yes

Subscriu la ce a zis Leut. Aceeasi tactica o aplic si eu la David si tine. Inainte ma enervam cand vedeam ca mananca putin si apoi joaca. Il lasam in pace minute bune si apoi cand ii dadeam din nou sa pape, nu mai era nici o problema.
Tina
Scris: Wednesday, July 12, 2006 1:06 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Si eu procedez la fel cu Briana, in special la ultima masa de dinainte de nani, papa cam jumate dupa care, joaca sau fitze . Asa ca o pun in patutz si o las sa-si faca ea damblaua si ma intorc si in 2 - 3 reprize maxim si terminam bibe. Asa ca este intr-adevar o solutie si asta .Succes !
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, July 12, 2006 1:39 PM
Nivel

Si la noi joaca este in floare. Mananca jumatate de portie de papa linistita si apoi vrea jucarii pe masutza ca altfel se plictiseste. Ii dau ce vrea si apoi ea se joaca si eu o hranesc. Noroc ca acum papa foarte bine, are o pofta de mancare teribila.
Roxanel
Scris: Wednesday, July 12, 2006 2:04 PM
Nivel

Fetelor, multumesc. O sa incerc. De cand si-a descoperit manutele toata ziua cu ele in gura. Si in timpul mesei si dupa.uff Scuipa suszeta de nu se vede. Biberonul il impinge cu limba ca sa-si bage manuta. Sau pe langa biberon incearca sa bage si un degetel. Ma dispera.
Se stramba ca nu-i place si si-o baga si mai adanc, dupa care regugiteaza evident. O schimb de doua trei ori pe zi ca e toata uda pe la gat.nervi
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, July 12, 2006 2:12 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Eu inca de cand ii dadeam san lui Matei nu am acceptat "morfolitul" sanului, sau joaca sau gimnastica la masa si, in nici un caz continuarea mesei dupa cateva minute de la intreruperea ei.Odata intrerupta masa, urmeaza pauza pana la urmatoarea masa, timp in care nu primeste decat apa sau ceai (slava Domnului ca nu vrea ceai, pt.ca ceaiul, in special cel de bebei este si usor dulce, ceea ce diminueaza apetitul).

Odata ce copilul a decis ca masa s-a terminat, deci implict nu mai resimte foamea, masa se strange.Daca cumva la scurt timp de la masa este nemultumit, sau da semne ca ar mai vrea, masa urmatoare nu o decalez decat cu maxim jumatate de ora mai devreme, pt.a invata ca masa este masa, si la masa cine face nazuri nu mananca si punct.Drept pt.care, daca la o masa Matei face nazuri, il las in pace si la urmatoarea masa rupe, nu alta, pt.ca un copil nu va ramane niciodata mort de foame.

Fac exceptie la mesele cu lingurita, in sensul ca admit joaca la masa cu diverse obiecte mici, atat timp cat mananca.Daca vad ca se joca, ii spun pe un ton ferm ca suntem la masa, ca trebuie sa mancam, NU sa ne jucam, si, in timp de spun ca NU NE JUCAM, strang jucariile de pe masuta.Protesteaza dar deskide gurita si, dupa cateva inghitituri bune, daca vad ca mananca bine, ii dau din nou jucariile.

Toata polologhia asta poate fi aplicata numai in cazul in care sugarul nu este alaptat la san.Pt.mesele de supt, este bine sa ii dai copilul ori de cate ori cere el, dar fara a transforma masa in joaca, pt. ca, in timp, va confunda timpul de hranire cu joaca, lucru destul de neplacut pt.mama (timp irosit, masa insuficienta pt.copil, mese mai dese decat ar fi cazul, treziri in miez de noapte pt."morfolirea" sanului si nu pt.ca i-ar fi foame cu adevarat).
Roxanel
Scris: Wednesday, July 12, 2006 2:19 PM
Nivel

Stele, eu nu ii mai dau san dar fiica-mea trebuie sa bea 5 uncii ca altfel nu ia cum trebuie in greutate. De vorbit n-am cu cine vorbi ca nu pricepe.ras Asa ca ma resemnez cum au zis fetele si ii dau restul dupa 40 min - 1 ora cand termina fatzaiala. Cand o creste mai mare schimbam foaia dar acu' e prea mica gandacica.
leut
Scris: Wednesday, July 12, 2006 2:23 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Da-i inainte Roxanel ca ai sa vezi ce bine e...mai ales ca trebuie sa ia in greutate! flowers
Miri
Scris: Wednesday, July 12, 2006 2:38 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Cand scopul e unul singur, sa ia in greutate,faci orice ca piticul sa pape,stai si in limba daca trebuie,numai sa pape!hohot
Succes Roxanel, si sa ne mai spui cum stati cu papa!pupici
taki
Scris: Wednesday, July 12, 2006 2:47 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Si Sasha face nazuri cand mananca, dar doar cand ii da Taka bottle . Pur si simplu, se opreste din supt, se uita fix in ochii lui si incepe sa rada, apoi sa gandureasca si tot asa si nu mai vrea bottle , ea vrea sa se joace.

Asa ca, i-am spus lui Taka sa nu-i mai dea el bottle seara si sa ma lase pe mine...cu mine nu are nimic, ca sunt serioasa cand papa, trebuie sa inteleaga ca ora de masa e numai de masa, joaca dupa aia ( asta vreau eu sa inteleg, mai bine zis, ca ea... )

Las-o sa manance cat vrea, sa se joace si dupa aia o sa ceara iarasi bibe, si poate o sa-si faca un alt orar de masa? uff oare
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, July 12, 2006 2:48 PM
Nivel

Roxanel, spor la "treaba" si sa aveti pofta, ca din pacate stiu cum e sa nu iti ia prea bine in greutate copilul.Numai rabdare sa ai, ca pana la urma va obisnuiti una cu cealalta: tu cu mofturile ei, ea cu insistentele tale, si pana la urma veti gasi voi o cale de mijlocsic !

In popor, cand lumea nu prea frecventa medicul, se spunea ca atata timp cat sugarul ia in greutate, nu e motiv de ingrijorare.Acum, nici sa luam kiar de buna zicala, dar poate ca pe undeva un dram de adevar tot se ascunde.....
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, July 13, 2006 10:12 PM
Nivel

La noi mesele cu lingurita sunt bestiale... trebuie sa cant, sa ma scalambai... ce mai! zici ca e la zoo cand mananca fi-miu!!! si el isi baga mainile in gura, se murdareste cu mancare (evident!!!) si apoi se freaca pe la ochi si pe la urechi sau, mai nou, isi face freza cu pireul de carne si legume! nu stiu daca sa banghead sau sa hohot ... depinde de zi si de toanele mele!
dar ideea este ca, daca nu vrea sa termine portia, fie il mai las 5-10 minute fie ma opresc... ce-i drept, pana acum, mi-a mancat binisor (are 8 kg), nu ma pot plange... are zile in care nu isi termina castronelul sau biberonul (mai ales seara) insa nu sufera de foame si, vorba lui Stele, nu moare nici un copil de foame!
kali
Scris: Friday, July 14, 2006 8:07 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Alexia nu cere niciodata de mancare; daca consider eu ca trebuie sa-i dau, e ok, daca nu- la fel. Asa ca, daca as aplica metoda lui Stele, fiica-mea ar fi cea mai fericita.
Si la noi e la fel cu joaca, iar eu ma stresez tare, pentru ca sunt obsedata de luatul in greutate. Asta e! Prin urmare inchid catelul in dormitor (pentru ca e de maaare interes), strang jucariile, ma inarmez cu tone de rabdare si seriozitate cat incape... si intr-o ora reusim si noi sa terminam de papat. La mine nu merge treaba cu mancatul in reprize, am incercat.
Cat despre mancatul cu lingurita, scenariul e la fel ca la Andismom... face baie in tot ce papa, ''ploitza'' cu mancarea in gura -de trebuie sa fac si eu dus dupa aceea, ca am piure si in cap-, etc, etc.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.