Jardin des Tuileries
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, January 10, 2014 3:07 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
JARDIN DES TUILERIES

Jardin des Tuileries este una dintre cele mai vizitate gradini ale Parisului datorita amplasarii centrale, intre Louvre si Place de la Concorde.

Palais de Tuileries
Dupa moartea sotului ei, Henri II in 1559, Catherine de Médicis a avut construit un palat, Palais de Tuileries. Palatul avea o gradina mare, in stil italian, amintindu-i de locul natal Tuscany.

Intre anii 1660 si 1664 gradina a fost reproiectata intr-un stil mai formal, frantuzesc, de catre André Le Nôtre, cunoscut in special pentru proiectarea gradinilor de la Palatul Versailles.

Jardin des Tuileries a fost unul dintre primele parcuri deschise publicului si a devenit rapid un loc in care sa intalnesti oameni si sa fii vazut. Chiar si in secolul 18, parcul avea cafenele, chioscuri, scaune si toalete publice.

Palais des Tuileries, situat in apropierea Arc du Carrousel, a fost distrus in anul 1871 de catre Communards, deschizand astfel o vedere mai mare intre Louvre si Arcul de Triumf.

Arc Du Carrousel

Renovat in 1990, Jardin des Tuileries au pastrat designul lui Le Nôtre si in acelasi timp parcul a fost separat de traficul auto. In 1999 s-au adaugat multe sculpturi moderne.

Astazi la Jardin des Tuileries poti sa iti iei un scaun si sa ti-l asezi unde doresti, sa stai sa admiri peisajul sau sa te bucuri de o dupa-amiaza linistita...

Aici se gasesc si mai multe fantani, doua bazine mai mari, numeroase sculpturi, doua muzee, Galerie Nationale du Jeu de Paume si Musée de l'Orangerie, unde puteti admita picturile lui Claude Monet.

Cele doua cladiri ramase sunt singurele ramasite ale palatului Palais de Tuileries.

Acces: Metrou - statia Tuileries (M1)

Vedere catre Place de la Concorde

Mi-am luat un scaunel si m-am asezat sa admir peisajul

De vorba cu porumbeii...

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.