Jacheta Zen
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mamiemi
Scris: Saturday, February 11, 2012 1:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/3/2008
Tineti minte jacheta pe care o postasem la poncho?

http://www.naturallycaron.com/projects/zen/zen.pdf Explicatiile sunt aici.

Am ajuns la randul al patrulea.
Se incepe cu un rand de picioruse simple, fara a face lant intai.Se fac doua ochiuri de lant, se introduce croseta in primul si se face un ochi, apoi inca unul in acesta si acesta ultim se ia cu cel de pe croseta. Pentru urmatorul piciorus se introduce croseta prin ochiul pe care l-am scris cu rosu, se face ochi, in el inca unul si cel rezultat se ia cu cel de pe croseta. Cred ca sunt filmulete pe net, dar nu stiu sa le caut.

In explicatii scrie ca se incepe pe 33 sau pe 49(in functie de marime) cu croseta 5,5 , eu am inceput pe 65, cu croseta 4, ca il lucrez cu un fir superb cu lame cumparat de mamasoniei.Cristina,pupici !
Vor fi 3 colturi, dupa schema. In schema e desenat doar un colt, explicatiile arata ca vor fi 3 colturi - unul pe centrul spatelui si cate unul pe fiecare umar. Pe primul rand de evantaie mi-au iesit douasprezece evantaie -(doua la inceput, cate doua in fiecare colt, cate unul intre colturi)

Nu inteleg exprimarea:
For All Sizes
Row 3: Ch 5, V in first tr for front increase, ch 6, *[V in next sc, ch 6] to sc at next corner, INC-V in corner sc, ch 6*; repeat from * to * 2 more times, [V in next sc, ch 6] across, ending with (V, ch 1, tr) in fourth ch of turning ch for front increase, turn.
Row 4: Ch 4, skip first ch-1 sp, *[FAN in next V, SPsc in fifth tr of next fan 2 rows below] across to next corner INC-V; over corner, work [FAN in V, sc in corner ch-3 sp, FAN in V, SPsc in next fan]*; repeat from * to * 2 more times, [FAN in next V, SPsc in next fan] across, working FAN in last V, tr in fourth ch of turning ch, turn—12 (12, 16) fans.

Ce inseamna asta? in colt, pe langa colt? Cum sa fac? Se mai creste sau nu in colturile de pe umeri?
Dupa ce am stat ca mata in caledar mai bine de o saptamana tot cititnd si recitind, tot nu inteleg... :zid:

in ordine, simbolurile inseamna:
Ch - ochi de lant
Sc - piciorus simplu
SPsc - piciorus simplu prins de al doilea rand(de cel de sub randul pe care prind piciorusele randului actual)
Tr- treble croset - piciorus triplu - dai de doua ori ata dupa croseta
V - piciorus triplu, ochi de lant, piciorus triplu
INC-V -piciorus triplu, ochi de lant, piciorus triplu, 3 ochiuri de lant, piciorus triplu, ochi de lant, piciorus triplu
FAN - 9 picioruse triple in V de pe randul anterior

Multumesc!
Am si poza dar nu pot sa o descarc. Revin.
bereea
Scris: Saturday, February 11, 2012 2:24 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Vai, ce superb este!!!!Incep sa regret cu adevarat ca nu stiu sa crosetez
serarg
Scris: Saturday, February 11, 2012 2:29 PM
Nivel

Inregistrat: 9/10/2010
cu adevarat,e superb!
mamiemi,din pacate nu te pot ajuta,nu-mi dau seama ,decat daca il lucrez
clalina
Scris: Saturday, February 11, 2012 3:01 PM
Nivel

Inregistrat: 10/25/2010
si mie imi place tare mult dar ma depaseste! sa ai spor!
mamiemi
Scris: Saturday, February 11, 2012 8:14 PM
Nivel

Multumesc pentru urari!
Carmen, treci la treaba, sa ma inveti si pe mine. Sau mai stau eu o saptamana si ma prind singurahohot .
Ana
Scris: Saturday, February 11, 2012 8:34 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Ce frumos e,Mamiemi daca ii dai de cap poate il fac si eucomputerlove
serarg
Scris: Saturday, February 11, 2012 9:09 PM
Nivel

mamiemi,cum adica vor fi trei colturi,sunt ale triunghiului,cred ca spune ca se creste in trei locuri,pe centrul spatelui,si pe umeri
mamiemi
Scris: Saturday, February 11, 2012 11:05 PM
Nivel

De fapt sunt 5 cresteri- cate una la margini, una in centru si cate una pe fiecare umar. primele doua randuri de model din explicatii spun asta. NU inteleg insa la al patrulea rand...
daca ar fi un triunghi ar face cute la ceafa cand il prinzi sub maneci. Nu stiu insa daca se creste mereu pe maneci.

Ana, am o motivatie in plus atunci!
serarg
Scris: Sunday, February 12, 2012 7:20 AM
Nivel

eu cred ca se creste doar pana la maneca,pe umeri,dupa nu cresti decat pe spate
mama_Sonyei
Scris: Sunday, February 12, 2012 8:19 AM
Nivel

Inregistrat: 2/24/2006
Emi cred ca trebuie sa cresti pe umeri ca si la poncho, doar pana dai forma umarului, apoi cresti doar pe margini si pe mijloc, ca nu ar trebui sa iasa foarte evazata, mai ales daca este o jacheta coeur
claud160
Scris: Sunday, February 12, 2012 9:06 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/12/2011
Quote:

Nu inteleg exprimarea:
For All Sizes
Row 3: Ch 5, V in first tr for front increase, ch 6, *[V in next sc, ch 6] to sc at next corner, INC-V in corner sc, ch 6*; repeat from * to * 2 more times, [V in next sc, ch 6] across, ending with (V, ch 1, tr) in fourth ch of turning ch for front increase, turn.
Row 4: Ch 4, skip first ch-1 sp, *[FAN in next V, SPsc in fifth tr of next fan 2 rows below] across to next corner INC-V; over corner, work [FAN in V, sc in corner ch-3 sp, FAN in V, SPsc in next fan]*; repeat from * to * 2 more times, [FAN in next V, SPsc in next fan] across, working FAN in last V, tr in fourth ch of turning ch, turn—12 (12, 16) fans.

Ce inseamna asta? in colt, pe langa colt? Cum sa fac? Se mai creste sau nu in colturile de pe umeri?
Dupa ce am stat ca mata in caledar mai bine de o saptamana tot cititnd si recitind, tot nu inteleg... :zid:

across to next corner inc-v inseamna pana in urmatorul colt inc-v
apoi pe colt faci 2 evantaie i repeti la fiecare colt
petronela_gav
Scris: Sunday, February 12, 2012 9:50 AM
Nivel

Inregistrat: 11/5/2009
ce frumos este love
spor la treaba majoreta
gagaritz
Scris: Sunday, February 12, 2012 11:57 AM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2009
Mamiemi ma bag si eu in discutie ,eu am facut un sal cu modelul asta si de aceea imi dau cu parerea ,inmultirea se face doar in mijloc pe spate si la inceput si sfirsit de rind ,nu pe umeri ca va iesi un fel de capa daca inmultesti si acolo ..poate o sa il fac si eu ca mi-a cerut o clienta un sal cu mineci..deci e foarte bine venit ..a si schema arata clar ca se inmulteste doar pe sopate si in margini ..spor!
madanuta
Scris: Sunday, February 12, 2012 12:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
gagaritz wrote:
Mamiemi ma bag si eu in discutie ,eu am facut un sal cu modelul asta si de aceea imi dau cu parerea ,inmultirea se face doar in mijloc pe spate si la inceput si sfirsit de rind ,nu pe umeri ca va iesi un fel de capa daca inmultesti si acolo ..poate o sa il fac si eu ca mi-a cerut o clienta un sal cu mineci..deci e foarte bine venit ..a si schema arata clar ca se inmulteste doar pe sopate si in margini ..spor!

Si eu cred la fel, dupa ce am intrat de vreo 10 ori pe aici ...
ingerash
Scris: Sunday, February 12, 2012 2:49 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Interesanta jachetalove hearts
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.