Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Tineti minte jacheta pe care o postasem la poncho?
http://www.naturallycaron.com/projects/zen/zen.pdf Explicatiile sunt aici.
Am ajuns la randul al patrulea. Se incepe cu un rand de picioruse simple, fara a face lant intai.Se fac doua ochiuri de lant, se introduce croseta in primul si se face un ochi, apoi inca unul in acesta si acesta ultim se ia cu cel de pe croseta. Pentru urmatorul piciorus se introduce croseta prin ochiul pe care l-am scris cu rosu, se face ochi, in el inca unul si cel rezultat se ia cu cel de pe croseta. Cred ca sunt filmulete pe net, dar nu stiu sa le caut.
In explicatii scrie ca se incepe pe 33 sau pe 49(in functie de marime) cu croseta 5,5 , eu am inceput pe 65, cu croseta 4, ca il lucrez cu un fir superb cu lame cumparat de mamasoniei.Cristina, ! Vor fi 3 colturi, dupa schema. In schema e desenat doar un colt, explicatiile arata ca vor fi 3 colturi - unul pe centrul spatelui si cate unul pe fiecare umar. Pe primul rand de evantaie mi-au iesit douasprezece evantaie -(doua la inceput, cate doua in fiecare colt, cate unul intre colturi)
Nu inteleg exprimarea: For All Sizes Row 3: Ch 5, V in first tr for front increase, ch 6, *[V in next sc, ch 6] to sc at next corner, INC-V in corner sc, ch 6*; repeat from * to * 2 more times, [V in next sc, ch 6] across, ending with (V, ch 1, tr) in fourth ch of turning ch for front increase, turn. Row 4: Ch 4, skip first ch-1 sp, *[FAN in next V, SPsc in fifth tr of next fan 2 rows below] across to next corner INC-V; over corner, work [FAN in V, sc in corner ch-3 sp, FAN in V, SPsc in next fan]*; repeat from * to * 2 more times, [FAN in next V, SPsc in next fan] across, working FAN in last V, tr in fourth ch of turning ch, turn—12 (12, 16) fans.
Ce inseamna asta? in colt, pe langa colt? Cum sa fac? Se mai creste sau nu in colturile de pe umeri? Dupa ce am stat ca mata in caledar mai bine de o saptamana tot cititnd si recitind, tot nu inteleg... :zid:
in ordine, simbolurile inseamna: Ch - ochi de lant Sc - piciorus simplu SPsc - piciorus simplu prins de al doilea rand(de cel de sub randul pe care prind piciorusele randului actual) Tr- treble croset - piciorus triplu - dai de doua ori ata dupa croseta V - piciorus triplu, ochi de lant, piciorus triplu INC-V -piciorus triplu, ochi de lant, piciorus triplu, 3 ochiuri de lant, piciorus triplu, ochi de lant, piciorus triplu FAN - 9 picioruse triple in V de pe randul anterior
Multumesc! Am si poza dar nu pot sa o descarc. Revin. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Vai, ce superb este!!!!Incep sa regret cu adevarat ca nu stiu sa crosetez |
|
Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| cu adevarat,e superb! mamiemi,din pacate nu te pot ajuta,nu-mi dau seama ,decat daca il lucrez |
|
Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| si mie imi place tare mult dar ma depaseste! sa ai spor! |
|
| Multumesc pentru urari! Carmen, treci la treaba, sa ma inveti si pe mine. Sau mai stau eu o saptamana si ma prind singura . |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ce frumos e,Mamiemi daca ii dai de cap poate il fac si eu |
|
| mamiemi,cum adica vor fi trei colturi,sunt ale triunghiului,cred ca spune ca se creste in trei locuri,pe centrul spatelui,si pe umeri |
|
| De fapt sunt 5 cresteri- cate una la margini, una in centru si cate una pe fiecare umar. primele doua randuri de model din explicatii spun asta. NU inteleg insa la al patrulea rand... daca ar fi un triunghi ar face cute la ceafa cand il prinzi sub maneci. Nu stiu insa daca se creste mereu pe maneci.
Ana, am o motivatie in plus atunci! |
|
| eu cred ca se creste doar pana la maneca,pe umeri,dupa nu cresti decat pe spate |
|
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Emi cred ca trebuie sa cresti pe umeri ca si la poncho, doar pana dai forma umarului, apoi cresti doar pe margini si pe mijloc, ca nu ar trebui sa iasa foarte evazata, mai ales daca este o jacheta |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2011 Mesaje: 650
| Quote: Nu inteleg exprimarea: For All Sizes Row 3: Ch 5, V in first tr for front increase, ch 6, *[V in next sc, ch 6] to sc at next corner, INC-V in corner sc, ch 6*; repeat from * to * 2 more times, [V in next sc, ch 6] across, ending with (V, ch 1, tr) in fourth ch of turning ch for front increase, turn. Row 4: Ch 4, skip first ch-1 sp, *[FAN in next V, SPsc in fifth tr of next fan 2 rows below] across to next corner INC-V; over corner, work [FAN in V, sc in corner ch-3 sp, FAN in V, SPsc in next fan]*; repeat from * to * 2 more times, [FAN in next V, SPsc in next fan] across, working FAN in last V, tr in fourth ch of turning ch, turn—12 (12, 16) fans.
Ce inseamna asta? in colt, pe langa colt? Cum sa fac? Se mai creste sau nu in colturile de pe umeri? Dupa ce am stat ca mata in caledar mai bine de o saptamana tot cititnd si recitind, tot nu inteleg... :zid:
across to next corner inc-v inseamna pana in urmatorul colt inc-v apoi pe colt faci 2 evantaie i repeti la fiecare colt
|
|
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| ce frumos este spor la treaba |
|
Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| Mamiemi ma bag si eu in discutie ,eu am facut un sal cu modelul asta si de aceea imi dau cu parerea ,inmultirea se face doar in mijloc pe spate si la inceput si sfirsit de rind ,nu pe umeri ca va iesi un fel de capa daca inmultesti si acolo ..poate o sa il fac si eu ca mi-a cerut o clienta un sal cu mineci..deci e foarte bine venit ..a si schema arata clar ca se inmulteste doar pe sopate si in margini ..spor! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| gagaritz wrote:Mamiemi ma bag si eu in discutie ,eu am facut un sal cu modelul asta si de aceea imi dau cu parerea ,inmultirea se face doar in mijloc pe spate si la inceput si sfirsit de rind ,nu pe umeri ca va iesi un fel de capa daca inmultesti si acolo ..poate o sa il fac si eu ca mi-a cerut o clienta un sal cu mineci..deci e foarte bine venit ..a si schema arata clar ca se inmulteste doar pe sopate si in margini ..spor! Si eu cred la fel, dupa ce am intrat de vreo 10 ori pe aici ... |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Interesanta jacheta |
|
|