Izolarea apartamentului.
Subiectul anterior · Subiectul urmator
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, September 20, 2007 2:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 3898
Cand locuiam la garsoniera a fost foarte simplu sa ne izolam peretii pe exterior. Nu am intrebat nici un vecin daca vor sa se implice, nici cand am facut nu a spus nici unul ca ar vrea dar toti au zis ca este un lucru bun si asa a si fost. Diferentza termica este semnificativa dar si diferentza estetica face toti banii.
Cand ne-am mutat la apartament in timp ce punea centrala si varuiam de zor am facut si izolarea peretilor pe interior cu polistiren si iar nu am intrebat nici un vecin ce parere au mai ales ca o faceam pe interior. De doua saptamani am un vecin care ma tot scoate din sarite cu izolatul blocului, i-am spus ca l-am izolat pe interior, mi-a spus ca statul roman nu mi-l ia in calclul la fiind izolare termicascratch si ca neparat sa pun pe exterior asa cum vrea si el sa faca. Acum eu nu dau nici doi bani pe spusele vecinului meu si nu ma apuc de dat bani sa izolez si pe exterior dar are cineva idee cum sta treaba cu izolarea termica??? Scrie undeva ca apartamentul trebuie neaparat izolat pe exterior???
Kiki
Scris: Thursday, September 20, 2007 3:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Eu tot pe interior am izolat peretii care dau in exterior (adica la balcon si la dormitor). Nici eu nu am intrebat pe nimeni, asa au facut mesterii...La noi in bloc toti am facut asa. Nimeni nu a izolat pe exterior...Inclusiv un nene care lucreaza la primarie...daca nici ala nu le stie, atunci ce sa mai zic? oare
MNiko
Scris: Thursday, September 20, 2007 4:32 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Nu stiu temeiul legal, dar se face izolare termica pe exterior foarte mult. Exista firme specializate pt asa ceva, dar stiu ca(,) costa destul de multisor. Faza e ca daca nu vrei sa-ti izoleze atunci nu te poate obliga. Firma va face lucrarea pe tot blocul in afara de partea aferenta apartamentului tau. La nasa mea in bloc s-a facut izolare pe tot blocul cu exceptia unui apartament(cred ca la comun costa mai putin decat individual). De afara insa se vede urat un singur apartament neizolat exterior, chiar daca e la parter.
Miri
Scris: Thursday, September 20, 2007 9:51 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mesaje: 16505
Si la noi in oras au inceput sa apara blocui izolate pe exterior...problema e, asa cum zice si Mihaela, ca daca un vecin nu e de acord, aspectul exterior al blocului e Thumb down
codruta
Scris: Friday, September 21, 2007 11:04 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 2034
izolarea termica este optiunea fiecarui proprietar si nu te poate obliga nimeni sa o faci.Este insa recomandata pt un plus de confort termic si este bine sa o faci pt un plus de caldura.Chiar daca ai facut-o la interior.In cazul tau, in functie de grosimea izolatiei, punctul de inghet termic va fi tot in interiorul peretelui si risti sa faci condens si mucegai intre perete si izolatia interioara.

Cere detalii vecinului despre grosimea izolatiei dorite a fi facuta (polistirenul sa fie de minim 10 cm grosime, altfel e frectie la picior de lemn), cine va executa lucrarea, daca da garantie si in ce perioada va executa lucrarea deoarece la temperaturi sub 10 grade (nu stiu exact)nervi nu este indicat.iar daca-ti convin amanuntele si pretul, parerea mea e s-o faci.
g_nicoleta2000
Scris: Friday, September 21, 2007 1:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 3898
Am stiut eu ca-i bine daca intreb specialistele mele in de toatepupici Codruta, Miri, Mniko si Kiki saru'mana de ajutor.

Ma mira ce spune Codrutza, ca-i optiunea fiecaruia si ca nu-i obligatorie, stiam aproape sigur ca va trebui sa avem pasapoarte termice pentru aparatamente, nu? si ca sunt cumva legate de aceasta izolare.
Majoritatea au preferat izolarea exterioara ca sa nu mai faca abrambureala in casa sau cei pe care-i stim noi si au facut pe exterior asta a fost singurul motiv. Si la garsoniera am facut pe exterior doar ca ne era mult mai usor, nu am facut nici un pic de mizerie in casa.
Apoi pe mine ma cam sperie firmele care izoleaza, in bacau un apartament cu 2 camere ajunge in jur de 2500ron iar unul cu 3 camere 2800-3000 ron pentru izolat pe exterior. Mi se pare enorm de mult mai ales cand stiu ca facand pe interior costurile sunt mult mai mici. Apoi si la garsoniera facand in regie proprie 2 pereti exteriori ne-a costat cu manopera cu tot 700 ron deci nici vorba sa ma apropii de zeci de milioane.
Apoi mai este si faptul ca in urmatorii 2-3 ani apartamentul va fi vandut, are deja foarte multe imbunatatiri iar izolarea si pe exterior nu ar fi decat alti bani bagati dar fara sa-i mai poata ridica prea mult valoarea. Mai trebuie sa ne gandim un pic... chiar nu stiu exact ce hotarare sa luam...l
mommy
Scris: Friday, September 21, 2007 2:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Mesaje: 3674
Reabilitarea termica este obligatorie. Ceva legislatie gasiti aici:
http://www.pmtgv.ro/index/legislatie/index.htm

si Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari aici: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_9278/p_1/2.html

"Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri. "
MNiko
Scris: Friday, September 21, 2007 4:52 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Nico, am fost azi la nasa mea si la ea mai e de izolat daor fatada unde are doar bucataria si cota de scara.La bucatarie nu are decar 1-2 m maxim si o costa 6 mil.
codruta
Scris: Saturday, September 22, 2007 5:12 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 2034
miru,stiu ce zici tu, ai dreptate.exista legi, doar ca normele de aplicare sunt ambigui.ia uite ce zice legea :
OUG 174 prevede ca fondurile necesare pentru finantarea cheltuielilor privind executarea lucrarilor pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit multietajate sa fie asigurate astfel:
- din credite si/sau alocatii de la bugetul de stat, care vor acoperi 85% din cheltuieli, din care 30% se constituie în subventie de la bugetul de stat si din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari/locatari, care va acoperi 15% din cheltuieli, pentru locuintele proprietate a persoanelor fizice
;
- din bugetul de stat, din bugetele locale sau din venituri proprii, din fondurile proprii ale agentilor economici, dupa caz, pentru locuintele si spatiile cu alta destinatie decât cea de locuinta, existente în proprietatea sau în administrarea acestora

personal, nu stiu pe nimeni care sa-si fi izolat casa cu bani de la buget. ori, daca n-am bani, sau nu vreau sa investesc, ce poate sa-mi faca legea?
in anii trecuti, era o deducere de impozit daca investeai in termopane. acum nu mai e nici asta valabilbanghead
ca multe alte lucruri de la noi,legile exista ,sunt bune, dar nu se aplica.
mommy
Scris: Saturday, September 22, 2007 8:47 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Mesaje: 3674
Codruta, ai dreptate, se aplica... ca la romani. Eu am postat doar asa, ca intreba Nico de legea care obliga la reabilitare termica. Ce pot sa spun este ca in blocul unde stau inca cu chirie, asociatia de proprietari se agita sa intocmeasca dosarele necesare pentru obtinerea subventiei de la stat, nu stiu amanunte, dar am impresia ca e ceva birocratie. Dar cred ca daca asociatia de proprietari isi da silinta, se pot obtine banii de la stat.
g_nicoleta2000
Scris: Sunday, September 23, 2007 1:52 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 3898
MIru, saru'mana pentru normativele guvernului, cand am timp am sa le si lecturez... NU stie nimeni de unde pot sa cumpar ceva timp ca nu-mi ajung 24 de ore intr-o singura ziplans
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.