AndreV wrote:Buna mamici. E ceva in jurul vârstei de 10 luni? Fetita mea face greva foamei de câteva zile. Ieri de exemplu n-a mâncat mai nimic. De diminea?a 80ml lapte, dupa-masa pe la 4jumate 60, si seara inca 70. Doar noaptea în somn am reu?it sa-i dau 180ml. Mâncare nu manânca deloc, desi ea mânca bine. Ma gândeam la dinti, ca nu avem deloc, dar nu se vede, sau nu ma prind eu, nu ?tiu ce ar trebui sa vad. In rest ea pare ok. Nu e mai maraita decât de obicei. E si altceva care poate fi sau sa fug la pediatru?
cred ca e salt mental.. Sara la salturi mentale se mufeaza tare greu, de abia se lasa convinsa, chiar daca moare de foame
|
Ellena20 wrote:Si deci.. e nevoie de timp. Acum realizez citind mesajul tau, ivy, ca lactatia ta s-a reglat in cateva saptamani. Micutul meu are de abia 5 zile si cred ca vreau prea mult de la el. Am alaptat de abia in a doua zi,spre seara. Pana atunci.. inainte de alaptare, ii dadeau lapte praf si normal ca nu era interesat de san. In a treia zi, la spital, au avut tratamente si vaccinuri de facut la bebei si nu am avut acces la bebe sa il alaptez. E foarte greu sa nu ai suport tocmai la inceput de alaptare in spital.
daaa rabdare multa rabdare :) si mie mi-a fost greu la inceput si m-am intristat tare in spital cand ceream ajutor consultantului de acolo ( cica am beneficiat de asa ceva fiind spital privat) .. consultanta, o tanti batrana, super brutala si pe langa situatie.. eu stiam teoria alaptarii dar imi era greu sa o aplic, o rugam sa ma ajute cu atasarea si ea ma prindea brutal de sfarc, strangea si il impingea in gura fetitei.. ma durea de imi venea sa ma urc pe pereti! si ei sa-i trag un pumn in gura! ca stiam ca alaptarea nu ar trebui sa doara! si ca atasarea, ca sa se invete, nu trebuie fortata in halul asta...de abia am asteptat sa ajung acasa :)
|
[quote=Ellena20]ivy, pentru mine a fost minune! Multumesc din suflet!
cu mult drag, chiar ma bucur ca e de folos
|
freya1 wrote:mie mi-e ca si mulgand cu pompa sa nu stimulez prea mult si sa intru intr-un cerc vicios, o sa mulg intre 2 supturi cand simt ca imi explodeaza sanii, dar ma gandesc ca nu f mult totusi
si eu stiu de la cursuri de alaptare ca cu cat pompezi mai mult cu atat produci mai mult.. cat e stimulat azi sanul, el atat va stii maine ca trebuie sa produca. Deci chiar vei intra intr un cerc vicios daca tot bagi pompa, sanul trebuie sa stie sa produca atat cat are bebe nevoie, atat cat poate el suge si nu mai mult, ca vei fi mereu cu ei plini si vei simti nevoia de a-i goli artificial cum i-ai obisnuit cu pompa. Mie una 15 min de pompat per san mi se pare mult, ca sa i detensionezi ajunge mai putin, lasa-l pe bebe sa-i goleasca. Si mie mi se umpleau tare la inceput, zici ca aveam silicoane intre alaptari, saracuta de abia prindea de ei sa suga la cat erau de plini, dar asaaa bine era cand ii golea.. si in timp, in cateva saptamani, treptat s-a reglat tot mai bine lactatia.
|
Ellena20 wrote:Fetelor, multumesc mult! Voi suna astazi, freya. Vreau neaparat sa vina un consultant acasa sa ne vada. Iulia, de aceea si vreau sa rezolv cat mai repede sa scapam de biberon. M-am gandit inclusiv la ce a spus freya cu seringa. S-au mai detensionat putin, a reusit si bebe sa suga din ambii, insa finalizam tot cu biberonul. Totusi, ma ajuta foarte mult protocolul postat de ivy Ce pompa de san imi recomandati?? Cu a mea nu reusesc sa fac nimic. Scot mai mult lapte eu cu mana decat cu pompa.
Ma bucur mult ca ajuta, poti intra si pe facebook pe grupul Alapteaza! - Breastfeeding support, gasesti multe informatii utile, inclusiv consultanti in alaptare, care sa te ajute: Adina Branici si Silvia Nicoara. Ambele sunt super dragute. Ele sunt din Tm dar stiu ca in perioada asta consulta doar online. Eu cu Adina am colaborat si o recomand din tot sufletul! de la ea am si protocolul.. si mi-a spus sa aplic ce pot din el ca tot o sa fie mai bine.
|
Roxana, ei sunt putin debusolati cand sunt asa mici in ceea ce priveste noapte - zi.. Sara avea perioade de veghe mai mari cand era bebelus decat acum. Ea a avut probleme si cu colicii si refluxul, poate o fi si asta.. dar in timp si-a facut ea singura un program, de pe la 2 luni cam asa. Pana atunci oricat incercam sa o culc eu mai devreme nu mergea, decat atunci cand avea ea chef. :) Si daca stau sa ma gandesc acum, prima luna a fost cam haos :)) dar se regleaza astea in timp.. si pt bebei si pt mame
|
Elena, si noi am avut problema asta... pentru ca a stat in burtica doar pe partea dreapta spre final de sarcina, are tendinta chiar si acum sa actioneze catre dreapta.. la inceput pur si simplu imi refuza un san. Eu am tot insistat, sa il dau ba prima data cand ii era foame, daca nu functiona incercam dupa ce il golea pe primul si tot asa.. Ca sa nu se umfle foarte tare il masam sub dus inainte si mulgeam manual sau cu pompa putin, cat sa il poata prinde. In cateva zile s-a remediat problema, dar in continuare mi se pare ca are preferinte :)
|
freya1 wrote:Multumesc, ivy, de asta intrebam si eu, vad ca azi e mai putin, ieri i-a curs mai mult, ochisorul asta e asa de cand s-a nascut cu putin masaj se rezolva.. si sara a avut un ochi defect din nastere la 10 zile eram cu ea la oftalmolog pt ca ii curgea parca tot mai mult si secretia era galbuie (indica si o infectie) .. oftalmologul pediatru mi-a zis de masaj si mi-a prescris ceva picaturi cu antibiotic pt copii.. n-am vrut sa ii dau antibiotic fiind asa de mica.. dar in vreo doua saptamani s-a rezolvat doar prin curatare si masaj.
|
Sa ai grija cu iridium.. ca se poate irita mai tare. E de preferat sa nu il folosesti la fiecare curatare. Noi am patit-o.. era un canal lacrimar mai blocat, si tot cu iridium am curatat-o si s-a inflamat ochiul si mai tare. Cand cureti, maseaza putin si coltul interior al ochiului.
|
Felicitari, Vicky! Acomodare lina in noua formula si recuperare usoara!
Elena, sa ai o nastere usoara!! wow ce emotii faine te asteapta!!
|