Iubire si ego, iubeste pe aproapele ca pe tine insuti
Subiectul anterior · Subiectul urmator
apasarar
Scris: Monday, October 1, 2012 3:15 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/1/2012
Iubire si ego, iubeste aproapele ca pe tine insuti
Film interesant: http://www.youtube.com/watch?v=Vg4WFc5YQ...ature=plcp

Iubirea este neconditionata.
Egoul este cand iubesti pe cineva de la care poti obtine ceva. Egoul este cand iubesti pe cineva care este mai bun sau mai puternic ca tine.

Iubirea este fericita cand da cate ceva.
Egoul este fericit cand ia cate ceva.

Iubirea este fericita cand cineva se poate sprijini pe ea.
Egoul este fericit cand se este reconfortat de cineva.

Iubirea este asteptarea celui iubit fara de un scop decat de a fi de ajutor.
Egoul are intotdeauna un scop.

Iubirea se daruieste.
Egoul cere.

Iubirea este fericita si cand e lovita.
Egoul e nefericit si cand obtine ceva gandindu-se daca putea obtine mai mult.

Iubirea merge unde poate darui.
Egoul merge unde poate obtine.

Iubirea cunoaste limbajul daruirii.
Egoul cunoaste doar limbajul primirii.

Iubirea este atunci cand nu-ti pui ochelari sau standarde dupa care cineva poate fi iubit iar cum iese din standardele facute de tine devine nesuferit. Iubirea este atunci cand indiferent de standarde, iubesti.

Te iubesc doar daca esti asa si nu mai bei si nu mai fumezi si daca vii saptamanal la slujba si daca faci totul perfect si daca ai casa este oare iubire sau ego?

IUBESTE PE APROAPELE TAU CA PE TINE INSUTI.

Iubeste-l daca este cazut. Iubeste-l daca este in picioare. Iubeste-l daca te lauda. Iubeste-l daca te cearta. Iubeste-l daca e ortodox.Iubeste-l daca nu e ortodox. Iubeste-l daca iti da. Iubeste-l daca iti ia. Iubeste-l daca face ce ii ceri. Iubeste-l daca nu face ceea ce ii ceri. Iubeste-l ca pe un copil.

Betia si alte patimi sunt boli si cearta nu are putere nici neiubirea. Rugaciunea are.
Daca aproapele te cearta sau nu te sufera din cauza unui inger cazut, roaga-te la Dumnezeu sa ii trimita aproapelui un inger al pacii.

Cand vei merge in viata viitoare gandurile sunt vizibile. Nu ai putere sa stapanesti gandurile, nu sunt pacate dar pe cele rele sau impotriva oamenilor nu le tine de vorba. Lasa-le in pace. Certandu-te in gand cu cineva este foarte puternic si poate aduce cearta in viata reala. Criticand in gand pe cineva poate aduce cearta in viata reala.

Cand aceste critici sunt mari, si nu te poti dezlipi de ele, cere un inger al pacii de sus pentru tine si pentru cel pe care il critici.
apasarar
Scris: Monday, October 1, 2012 3:28 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/1/2012
"Toate câte voiti sa va faca voua oamenii, asemenea si voi faceti lor, ca aceasta este Legea si proorocii."

Zicand "ca aceasta este Legea si proorocii.", in intelegerea mea acesta este interpretarea Vechiului Testament facuta de Dumnezeu.

Poate ca asta inseamna ca ceea ce faci aproapelui tau se va intoarce la tine.

Iata cateva posibilitati de aplicare a acestei legi:

Daca vrei mancare, da mancare aproapelui sau roaga-te ca aproapele tau sa aiva mancare.
Daca vrei apa, da apa aproapelui sau roaga-te ca aproapele tau sa aiva apa.
Daca vrei haine, da haine aproapelui tau sa roaga-te ca aproapele tau sa aiva haine.
Daca nu vrei sa fii judecat, nu judeca pe aproapele tau (Matei 7:1). Sau vamesul nejudecator si nejudecat si fariseul judecator si judecat sau talharul de pe cruce mantuit nejudecator catre altii si nejudecat , nebotezat, necuminecat si posibil primul om trecut prin moarte care a intrat in gradina raiului de la iesirea lui Adam. Posibil, caci s-ar parea ca Enoh si Ilie erau deja in rai cand au venit dreptii, ei nemurind. Asa spune Evanghelia apocrifa a lui Nicodim.

Daca vrei casa, da casa aproapelui tau sau roaga-te pentru aproapele tau sa aiva casa.
Daca vrei bani, da bani aproapelui tau sau roaga-te ca aproapele tau sa aiva bani.
Daca vrei viata , da viata aproapelui tau sau roaga-te ca aproapele tau sa aiva viata.
Daca vrei sanse mai multe, da mai multe sanse aproapelui tau sau roaga-te ca aproapele tau sa aiva mai multe sanse.
Daca vrei sa fii mantuit , da mantuire aproapelui tau sau roaga-te pentru mantuirea aproapelui tau.
Daca nu vrei sa cazi, ajuta pe aproapele sa nu cada sau roaga-te ca aproapele sa nu cada.
Daca vrei viata usoara roaga-te pentru aproapele tau sa aiva viata usoara sau fa viata usoara aproapelui tau.
Daca vrei binecuvantare, da binecuvantare aproapelui tau sau roaga-te pentru binecuvantarea aproapelui tau.
Daca vrei sanatate, da sanatate aproapelui tau sau roaga-te ca aproapele tau sa aiva sanatate.Sfantul Serafim de Sarov s-a rugat pentru aparitia uni izvor tamaduitor care tamaduieste si azi.
Daca vrei iertare, da iertare aproapelui tau sau roaga-te pentru ca aproapele sa aiva iertare.
Daca vrei stergerea datoriilor, sterge datoriile aproapelui tau sau roaga-te ca aproapele tau sa aiva datoriile sterse.

Deasupra la tot ceea ce ne gandim este mila lui Dumnezeu. Judecata omeneasca este diferita de judecata lui Dumnezeu deci ce e scris mai sus poate fi gresit prin introducerea unor idei personale. Daca acesta este cazul sa ma ierte Dumnezeu , sa aduca Dumnezeu corecturile necesare si sa faca Dumnezeu ca acest sermon sa aduca doar roade bune si mantuire la toti cei ce il citesc. Sa dea Dumnezeu mantuire la toata lumea. Amin.
shirel
Scris: Wednesday, November 28, 2012 10:54 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Cat de frumos sunt spuse lucrurile astea ,chiar merita citite!
mikaela
Scris: Wednesday, November 28, 2012 3:54 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Nu-i asa? Pacat ca apasarar nu a mai intrat, a fost ironizat fara ca omul sa aiba vrea rea intentie, poate ar mai fi postat si altceva interesant si frumos...

Ia uite aici Shirel ce ziceai de el cu ceva timp in urma: " hai ca acuma parca sunt ca domnul /doamna apasarar care ne-a invadat forumul cu tot felul de clasificari si dezbaterii religioase." angelsic

http://forum.7p.ro/Stare-de-spirit---55.aspx?g=posts&m=804055&goto#m804055

shirel
Scris: Wednesday, November 28, 2012 4:07 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
mikaela wrote:
Nu-i asa? Pacat ca apasarar nu a mai intrat, a fost ironizat fara ca omul sa aiba vrea rea intentie, poate ar mai fi postat si altceva interesant si frumos...

Ia uite aici Shirel ce ziceai de el cu ceva timp in urma: " hai ca acuma parca sunt ca domnul /doamna apasarar care ne-a invadat forumul cu tot felul de clasificari si dezbaterii religioase." angelsic

http://forum.7p.ro/Stare-de-spirit---55.aspx?g=posts&m=804055&goto#m804055

Si ce am zis ceva jignitor si neadevarat?Nu l-am fugarit ci doar am zis ca m-a asemen cu el .Ai avut ce rasfoi prin forum ca sa gasesti ce am scris eu ,nu?Apropo topicul acesta ,pe cuvant ca il intalnesc pentru prima oara.
mikaela
Scris: Wednesday, November 28, 2012 4:20 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
hohot Nu te supara Shirel, nu esti singura computerlove nu ma baga in seama!
zaza_
Scris: Wednesday, November 28, 2012 5:25 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
Mie nu mi-a convenit ca a scris pe la un topic cum ca religia ortodoxa este cea mai buna...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.