Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| ce avem de vizitat acolo, unde trebuie sa mergem neaparat, cat ne costa, cu cine putem merge si cat dureaza... |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| 1. Informatii utile privind regimul vamal Regulamentul vamal italian nu are prevederi care sa excluda introducerea în Italia a bunurilor, obiectelor si alimentelor în mod diferit de reglementarile europene, dar, ca în toata lumea, sunt excluse drogurile, substantele toxice, inflamabile si explozibilii.
2. Asistenta medicala In caz de îmbolnaviri care necesita internarea în spital, persoanele în cauza trebuie sa aiba asupra lor asigurarea corespunzatoare. Se recomanda sa se faca asigurari de sanatate la societatile care au un partener în Italia, precizat în polita de asigurare.
3. Tipurile de carti de credit si folosirea acestora În Italia sunt acceptate toate tipurile de carti de credit europene si nord-americane.
4. Alte recomandari Grupurile de turisti sa viziteze compact diferitele puncte de atractie, banii si actele sa nu fie “la vedere”, iar gentile si marsupiile sa fie bine asigurate si sub controlul permanent al purtatorului.
Circulatia pe drumurile publice se efectueaza cu farurile aprinse în permanenta (faza de întâlnire), iar centura de siguranta este obligatorie. In caz de accident grav se anunta imediat politia (telefon 113) sau carabinierii (telefon 112).
La 17 august 2002 a intrat în vigoare Acordul privind recunoasterea reciproca potrivit caruia permisele de conducere auto se recunosc reciproc de la data intrarii pe teritoriul celeilalte parti contractante, însotite de o traducere oficiala sau de un permis de conducere international. Persoanele care îsi stabilesc rezidenta în Italia au obligatia ca, în termen de un an de la data aprobarii, sa preschimbe permisul de conducere românesc într-un permis italian.
Cetatenii români care intra în Italia trebuie sa stie ca au obligatia sa se prezinte în termen de 8 zile lucratoare la chestura teritorial competenta pentru înregistrare si cererea permisului de sedere. De asemenea, daca au ramas o perioada într-un alt stat din spatiul Schengen, trebuie sa obtina o dovada în acest sens, astfel încât sa fie în masura sa demonstreze politiei italiene, la un eventual control, data exacta a intrarii în Italia. In cazul în care politia constata ca persoana în cauza nu s-a prezentat la chestura în termenul prevazut de lege, dispune expulzarea imediata a acesteia.
Este interzisa desfasurarea de activitati lucrative persoanelor care nu au un permis de sedere în acest sens. Asemenea permise se elibereaza numai persoanelor care au obtinut în prealabil o viza de lucru de la Ambasada Italiei la Bucuresti.
Persoanele care doresc sa studieze în Italia au, de asemenea, nevoie de viza de la Ambasada Italiei la Bucuresti.
Copiii minori depistati la cersit sau care locuiesc în conditii improprii sunt pusi sub tutela primarului localitatii în care sunt gasiti pâna la adoptarea unei hotarâri definitive de catre Judecatorul pentru Minori. In Italia sunt frecvente cazurile în care judecatorul decide ca minori români, de regula de etnie rroma, sa ramâna sub tutela primariei, interzicând contactul cu parintii naturali.
5. Ambasada României la Roma Via Nicola Tartaglia 36 - 00197 Roma Tel.: (00 39) 06 808 44 23; 06 808.77.77 Telefon pentru situatii de urgenta: 06 808 45 29 Fax: 06 808.49.95 E-mail : consolatodiromania@yahoo.it Site web: http://www.roembit.org/
Consulatul General al României la Milano Via Gignese 2- 20148 Milano Tel.: (00 39) 02 40.07.40.18. Fax: 02 40.07.40.23. E-mail: alebuje@tin.it |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| VENETIA Dolce vita intr-o laguna
Atmosfera de basm, mancare italiana, shopping trendy - locul de care te indragostesti iremediabil...
CLIMA In afara de iulie si august, cand vremea este caniculara si greu de suportat, clima este temperata. Totusi, nu te mira daca prinzi zile ploioase sau chiar cu furtuna - sunt cat se poate de normale pentru un oras aflat pe coasta Adriaticii. INFO UTIL Ia la tine un mini ghid de conversatie romano-italian. Localnicii sunt foarte bucurosi daca le spui fie si numai trei cuvinte in limba lor. Nu te adresa nimanui pe numele mic (decat daca va cunoasteti foarte bine) - e considerata o dovada grava de impolitete.
DE VIZITAT Podul Rialto este una dintre mandriile venetienilor - primul pod care a legat cele doua maluri ale Grand Canal. Daca nu-l gasesti, probabil ca ai nimerit in alt oras. Piata San Marco este inima orasului, inconjurata de cladiri pitoresti. Viziteaz-o ori la primele ore ale diminetii, ori tarziu in noapte daca nu esti fan aglomeratie. Tot esti aici, intra si in Basilica di San Marco - este o capodopera arhitecturala, iar din turnul ei (97 m inaltime) poti admira toata Venetia. Daca vrei sa faci o plimbare cu gondola, programeaz-o inainte de inserare - altfel nu vei putea negocia un pret bun, sub 100 euro. Pentru 9,5 euro poti admira Palatul Dogilor pe interior. Nu rata cele trei insule - Murano (unde se fac portelanuri), Burano (faimoasa pentru dantela si biscuitii care se fac aici) si Torcello (pentru cea mai veche biserica din laguna.
SHOPPING Cel mai bun "vad" comercial este Piata San Marco si podiul Rialto. Gasesti lenjerie "de firma" (Prada, Gucci & Co.) la "Intimissimi" (Mercerie S. Marco 4952) si la 6 E! Pentru cele mai hip cosmetice intra in "coin beauty" (Campo San Luca). Dupa o zi de umblat, e musai sa te opresti in gelateria "Igloo"! DE MANCAT Cel mai "en vogue" restaurant este "Do Forni" (Calle Specchieri 468); aici au poposit nume grele - Robert De Niro, Julia Roberts, Eros Ramazzotti. Pentru un pranz gustos, ideal e "Algiubagin" (Cannaregio 5039): paste preparate pe loc, un vin delicios. CAZARE Daca ai de petrecut cateva zile "de miere" cu buget generos, mergi la ?Hotel Bonvecchiati?, San Marco 4488. Ai un buget mai modest? Apeleaza la "Antico Capon", Campo Sta. Margherita 3004/B.
|
|

Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| eu am avut ocazia anul trecut de a merge la milano( acolo am aflat si de existenta lui milan )...un oras tare frumos!am plecat cu munci acolo si nu prea am avut timp sa-l vizitez,dar tot am reusit sa vad centrul orasului si alte puncte importante...am sa revin cu povestea miraa attached the following image(s):

|
|

| eu va propun cu toata dragostea VERONA. Noua ni s-a parut cel mai frumos...am vazut mai multe orase (nu inca Roma !!!)...Ne-am promis sa revenim...poate sa sarbatorim acolo 25 de ani de casnicie |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Vacanta in Roma
Ce trebuie vizitat ?
Colloseum - cunoscut si ca Amfiteatrul Flavian, Colloseum a a fost construit intre dealurile Caelien si Esquiline. Constructia a fost inceputa de Verspasian in 72 d.H si terminata de fiul acestia Titusin in 80 d.H. Numele vine poate de la faptul ca o statuie uriasa a lui Nero numita Collossus a fost situata adiacent cu aceasta. A fost cea mai spectaculosa si mai mortala constructie ridicata in timpul imperiului Roman. Poti chiar sa iti faci o poza cu un un tip imbracat in costum de gladiator.
Fontana di Trevi - Nu este nimic mai romantic decat sa mergi noaptea sa vezi Fontana di Trevi. Statuia, ce il reprezinta pe Oceanus intr-o trasura trasa de cai, este superba de vazut seara in lumina reflectoarelor. Si cu toate ca se spunea ca daca arunci o moneda in fantana vei reveni in Roma, acest lucu nu mai este permis.
The Spanish steps - sunt de obicei pline de turisti care stau pe trepte.Vis-a-vis de trepte este Muzeul lui Shelley and Keats(Mary Shelley,Percy Shelley)
Pantheon - Daca tot esti aproape de Pantheon, trebuie sa iti iei una dintre cea mai buna cafea din Italia de la St. Eustachio on Piazza Sant'Eustachio.
Piazza Navona - este o piata cu o arhitectura deosebita, tot timpul plina de turisti si artisti ai strazi. Daca ai destui bani , ar trebui sa stai la o terasa de langa piata. E foarte placut dar si foarte scump.
Viata de noapte in Roma Daca cauti un loc de distractie cel mai bine e sa mergi in zona Testaccio. Aici gasesti o gramada de localuri la preturi acceptabile. Si in plus daca ajungi in perioada 23 Junie-9 August trebuie sa mergi la Villa Ada unde au loc zilnic concerte in cadrul festivalului "Roma incontra il mondo". Spectacolul incepe la ora 10 si dureaza pana tarziu, spre dimineata. Aici poti lua si masa, iar ca imbracaminte poti purta ce vrei.
Unde mananci ? Da Gino - este un restaurant tipic roman. Este intotdeauna plin cu politicieni, jurnalisti, in special la ora pranzului. Trebuie incercat neaparat fettuccine (sunca de porc) facuta cu peas si guanciale. Gusto - in special pentru cina. Trebuie incercata "ciocolata picanta"(spicy chocolate). Maccheroni - Maccheroni este cunoscut pentru friptura si pentru gorgonzola gnocchi. Aici si-a facut Madonna rezervare cand era intr-un turneu in Europa. Din pacate nu a mai ajuns. Ensalata Ricca - Ensalata Ricca ofera o varietate uimitoare de salate. Ristorante Nino - Ristorante Nino este un restaurant Tuscan clasic si va poate servi cu mancaruri nationale. In special paste cu tot feluri de sosuri care mai de care mai ciudate.
Unde poti sa iti faci cumparaturile? Daca ai ceva bani, gasesti tot ce iti doresti pe strada D.Condotti, langa Piazza di Spagna, cea mai cunoscuta zona pentru cumparaturi. Aici poti gasi pe Dolce & Gabbana, Prada, Emporio Armani, Fendi V. Borgogna, Gianni Versace, Giorgio Armani, Gucci V.d. Condotti, Louis Vuitton. Iar daca nimeresti dupa jumatatea lui Iulie cand incepe perioada reducerilor e si mai bine pentru buzunarele tale. La preturi mai normale, tot pe D.Condoti sunt magazine ca Sportstaff, All high end shops, Ethic etc.Nu trebuiesc ratate nici strazile din centrul istoric care sunt pline cu magazine mici de haine, pantofi, ceramica, bijuterii. Acestea sunt Via Giulia, Via Campo Marzio/Via Leoncino, Via dei Banchi Nuovi, Via del Corallo, Via dei Banchi Vecchi/Via del Pellegrino, Via dei Coronari. Iar daca treci pe langa Castelul S'Angelo gasesti genti de Prada, Gucci, Louis Vuitton la margine drumului. Acestea sunt adevarate falsuri si ar fi bine sa refuzati sa da-ti mai mult de jumatate decat cer pe ele.
|
|

| ma duc in august in circuit in Italia...am sa pun apoi poze aici si va voi povesti cum a fost |
|

| fdianamaria wrote:ma duc in august in circuit in Italia...am sa pun apoi poze aici si va voi povesti cum a fost
Vacanta placuta, Diana! |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Pentru cine vrea un pic de cultura va recomand Firenze, Roma, Venetia si Verona. Au muzee si monumente nemaipomenite. Toate strazile sunt pline de istorie efectiv!
La Verona gasiti balconul lui Romeo si Julieta dar si Arena unde se tin concerte de muzica clasica, opera, etc. Preturile biletelor variaza intre 20 si 150 de euro. Se vand in advance cu cate 6 luni.
Daca mergeti la Roma neaparat sa vedeti Vaticanul si Capela Sixtina. Va trebuie 3 zile minim ca sa vedeti ce se merita vazut. Nu uitati sa va luati imbracaminte adecvata pentru ca la Basilica San Pietro nu puteti intra in pantaloni scurti sau fusta scurta sau vreun top mai deochiat.
La Venetia trebuie neaparat sa vedeti Palatul Dogilor si Palazzo Grassi. In ambele puteti vedea tablouri originale ale tuturor pictorilor italieni si nu numai, globuri pamantesti dupa care poti sa te joci de-a v-ati ascunselea (nici nu stiu cum se scrie ) asa de mari sunt sau harti din 1400 mari cat doi pereti unul langa altul. Pe una dintre ele aparea si Targoviste. Sticlaria de Murano este faimoasa. Gasiti tot felul se suveniruri care merita banii, atat bijuterii cat si sticlarie. Tot la Venetia este carnavalul din Februarie. E frumos dar vremea e naspa.
Pentru cine vrea shopping mergeti la Milano. Este un oras industrial dar plin de magazine. Si la Venetia sunt magazine dar preturile sunt astronomice. O cafea in piata San Marco costa intre 20-50 de euro. Magazinele sunt pentru turistii care isi pot permite sa plateasca incepand cu 500 de euro pe o lenjerie intima sau cel putin 100.000 de euro pe un inel sau o bratara. Cartier si Bulgari au magazinele la 200 de metri de piata San Marco caci sunt prea saraci sa intre in competitie cu bijutierii venetieni autentici. Venetia este faimoasa pentru bijuterii. Cred ca 70% din magazine sunt axate pe acest tip de comert. Si nu le merge deloc rau. Sunt si magazine cu bijuterii accesibile si care sunt situate, in Venetia, unul langa altul incepand de la gara pina in piata San Marco. Cu gondola e cam piperat dar daca vreti sa va plimbati neparat merita un efort.
De mancat in toate orasele italiene o puteti face in asa numitele Trattoria. Atentie insa. Desi par localuri destul de ieftine nu va lasati la prima impresie. Toate au afisate meniul si preturile afara. Cititi cu mare atentie inainte de a intra. Nu uitati sa adaugati bacsisul care este obligatoriu, care este mentionat pe meniu si care se numeste Coperto.
Pentru cafegitze in orice bar (la ei bar nu e ca la noi numai cu bautura si cu aspect de carciuma) poti bea o cafea espresso buna si o brioche nemaipomenita. Atentie iarasi. O cafea bauta la masa e mai scumpa decat una la tejghea.
Spor la calatorii
Am uitat sa va spun de inghetata artizanala care e super si pizza din pizerii. Nu comandati pizza large decat daca sunteti nemancate de 2 zile altfel nu puteti sa le mancati. Luati vinul casei, care este vin la carafa care este ieftin si bun. |
|

| Bine v-am gasit, fetelor. Vacanta mea- circuit in Italia a fost cam asa…. Totul a inceput cu PADOVA, unde am vizitat cateva obiective superbe din centrul istoric…

Apoi, dupa masa am vizitat PISA cu celebrul turn si cu catedrala superba de langa…

Ziua urmatoare a fost destinata FLORENTEI, pe care insa o vedeam a treia oara, asa ca m-am cam plictisit…Pun totusi o poza a celebrului pod, fiindca altele nici n-am facut (decat cu mama, pe care o veti vedea mai tarziu..)

Apoi au urmat cele doua zile de ROMA, cel mai frumos oras pe care l-am vazut in viata mea. E superb…un cumul de cultura, de zambete, de soare, de frumos….

Ziua urmatoare a venit VATICANUL, cu inegalabilul muzeu de acolo (si coada de cativa km de la intrare…). Pentru ca m-am intalnit cu Diana, ma gandeam sa o imortalizez langa mine…

Apoi, ziua urmatoare…CASERTA, care e al doilea Versailes sau Versailes-ul Italiei, un palat superb cu niste camere si gradini imense.

Am ajuns seara in Napoli, cel mai jegos oras vizitat in Italia. Nu mi-a placut deloc, asa ca n-am nici poze de acolo. Am plecat ziua urmatoare pe insula CAPRI, cu un vapor mare si frumos, care mi-a daruit un rau de mare teribil. Mi-a stricat toata ziua…dureri de cap, senzatii de voma, dezamagire etc. El e cel cu vina:

In drum spre San Marino, ne-am oprit la o cascada imensa (cascada de la Marmore)

Apoi am ajuns si in acel stat mic, imprejmuit de ziduri inalte, plin cu tot felul de muzee si magazine, undeva pe un munte (sau deal??)

In final am vizitat VENETIA, unde am mai fost de 2 ori…si care personal nu-mi place deloc.

Cam asta a fost tot…adaugati dureri de spate si de picioare, mic-dejun aproape inexistent si cina mult prea multa si veti avea imaginea completa.
|
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Diana, bine ai revenit!!!:801: ...ce mai, ai vizitat o multime de locuri frumoase |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Bine ai re-venit, Diana! Si sa va traiasca finuta, sa creasca mare si voioasa! :801: |
|

| Welcome back, Diana! |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Bine ai revenit Diana. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Bine ai veniiiiiiiiiiiiiiiit! Si degetelul? I-a placut tare in adidas nu? Ce credeai ca am uitat? |
|
|