Italia mia! - bucataria italiana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Tuesday, August 17, 2010 5:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Mmm, super Mariana...as face si eu asa ceva, dar numai pt. mine si Karina si sa gatesc si altceva. Lui barbata-miu daca-i dau paste zice ca imi bat joc de elangry.
mariana71
Scris: Tuesday, August 17, 2010 6:05 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
Delfinasa,este si varianta in care poti sa nu pui paste.
marivic
Scris: Tuesday, August 17, 2010 7:24 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Brandusa,dar la reteta ta cu felii de vinete umplute,nu pui nimic in compozitie ca sa o lege?Adica,carnea nu se imprastie?pare foarte gustoasa,....essen
raly
Scris: Tuesday, August 17, 2010 8:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
Arata tare bine da si barbatu-meu ar arunca cu ele dupa mine daca are paste!ras
bereea
Scris: Tuesday, August 17, 2010 9:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
marivic wrote:
Brandusa,dar la reteta ta cu felii de vinete umplute,nu pui nimic in compozitie ca sa o lege?Adica,carnea nu se imprastie?pare foarte gustoasa,....essen


eu nu mai pun nimic, dar daca te teme ca nu se leaga pune un pic de pesmet
marivic
Scris: Tuesday, August 17, 2010 10:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
ok.multumesccomputerlove
Amalia.Cos
Scris: Thursday, August 19, 2010 8:25 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/6/2010
Mesaje: 58
mariana71 wrote:
PARMIGIANA DI MELANZANE

ingrediente:

-4-5 vinete
-200g mozzarella
-250ml bulion
-parmigiano sau grana ras
-citeva frunze de busuioc
-ulei de masline

Vinetele se spala ,se curata de coaja si se taie pe lung la o grosime de 1cm.Apoi se presara cu sare dupa gust si se pun la scurs cam o ora,dupa care se storc bine,se dau prin faina si se prajesc in ulei.Se pregateste tava pt copt si se pune o lingura de ulei si 2 de bulion si se intinde pe tot fundul tavii,dupa care se aseaza un strat de vinete,se ung cu un strat de bulion (cam 2-3 linguri),se presara mozzarella taiata cubulete,busuioc tocat si parmigiano,apoi se face un alt strat in acelasi fel.pe ultimul strat de vinete se unge cu bulion,busuioc si parmigiano.Se da la cuptor ,la 200°,timp de 30 min.Pofta buna!


Mariana, super, ca ai pus aceasta reteta! Numai la restaurant am mancat parmigiana di melanzane, si stiu doar unul singur in Bucuresti care o face.
Saptamana viitoare am sa cumpar tot ce e necesar si-am sa-i spun uneia dintre bone sa o faca. Multumesc.
mariana71
Scris: Thursday, August 19, 2010 8:58 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
pupici pupici pupici pupici
mariana71
Scris: Sunday, August 29, 2010 1:34 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
ARANCI DI RISO(s-ar traduce :portocale de orez)



-pilaf de orez rece ,dar orezul fiert al dente
-mozzarella
-salam
-parmigiano ras

In pilaf se pune dupa placere parmgiano si se amesteca bine.Apoi se face in palma ca o piftea,se pune in mijloc o bucatica de salam si una de mozzarella si se aduna orezul in jurul umpluturii ca o gogonea.Se da prin faina,ou batut si pesmet si se frige in ulei incins .Sant bune,fie calde ,fie reci.

Daca i-au placut sotului, sa stiti ca sant bunesic .


mariana71 attached the following image(s):
dsc02398.jpg

bereea
Scris: Sunday, August 29, 2010 5:49 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
buoneeee....si mie imi plac
bereea
Scris: Sunday, June 30, 2013 8:52 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Pasta cu sparanghel si creveti:


bereea attached the following image(s):
img-20130630-wa0009.jpg

TatyKS
Scris: Wednesday, January 15, 2014 9:37 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
Treccia Ripiena ( franzela sarata umpluta ) ... reteta Bereea

Una am facut-o cu muschi file, pastrama haiduceasca, rosii cubulete mici , cascaval , mozzarella iar alta cu branza perlute , branza fagaras, muschi file, marar . Amandoua au iesit super bune ! Multumesc pentru idei Bere.



TatyKS attached the following image(s):
1598288_10152129295329089_1207459741_n.jpg1608700_10152129337064089_504352917_n.jpg1061524_10152129357539089_708580652_n.jpg1558892_10152129376744089_1539086817_n.jpg

Anelise
Scris: Wednesday, January 15, 2014 9:44 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Bravo, Taty! Clap
Stiu ca am incercat si eu reteta mai demult, dar nu prea mi-a iesit... Poti, te rog, sa-mi spui la ce pagina e reteta in cartea de bucate a Bereei? DistanceKiss
bereea
Scris: Wednesday, January 15, 2014 9:47 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Taty, cu placereCheek Kiss Super ti-a iesit!Bravoo
TatyKS
Scris: Wednesday, January 15, 2014 10:16 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.