Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Mmm, super Mariana...as face si eu asa ceva, dar numai pt. mine si Karina si sa gatesc si altceva. Lui barbata-miu daca-i dau paste zice ca imi bat joc de el. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Delfinasa,este si varianta in care poti sa nu pui paste. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Brandusa,dar la reteta ta cu felii de vinete umplute,nu pui nimic in compozitie ca sa o lege?Adica,carnea nu se imprastie?pare foarte gustoasa,.... |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Arata tare bine da si barbatu-meu ar arunca cu ele dupa mine daca are paste! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| marivic wrote:Brandusa,dar la reteta ta cu felii de vinete umplute,nu pui nimic in compozitie ca sa o lege?Adica,carnea nu se imprastie?pare foarte gustoasa,....
eu nu mai pun nimic, dar daca te teme ca nu se leaga pune un pic de pesmet |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| ok.multumesc |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/6/2010 Mesaje: 58
| mariana71 wrote:PARMIGIANA DI MELANZANE
ingrediente:
-4-5 vinete -200g mozzarella -250ml bulion -parmigiano sau grana ras -citeva frunze de busuioc -ulei de masline
Vinetele se spala ,se curata de coaja si se taie pe lung la o grosime de 1cm.Apoi se presara cu sare dupa gust si se pun la scurs cam o ora,dupa care se storc bine,se dau prin faina si se prajesc in ulei.Se pregateste tava pt copt si se pune o lingura de ulei si 2 de bulion si se intinde pe tot fundul tavii,dupa care se aseaza un strat de vinete,se ung cu un strat de bulion (cam 2-3 linguri),se presara mozzarella taiata cubulete,busuioc tocat si parmigiano,apoi se face un alt strat in acelasi fel.pe ultimul strat de vinete se unge cu bulion,busuioc si parmigiano.Se da la cuptor ,la 200°,timp de 30 min.Pofta buna!
Mariana, super, ca ai pus aceasta reteta! Numai la restaurant am mancat parmigiana di melanzane, si stiu doar unul singur in Bucuresti care o face. Saptamana viitoare am sa cumpar tot ce e necesar si-am sa-i spun uneia dintre bone sa o faca. Multumesc. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| ARANCI DI RISO(s-ar traduce :portocale de orez)
-pilaf de orez rece ,dar orezul fiert al dente -mozzarella -salam -parmigiano ras
In pilaf se pune dupa placere parmgiano si se amesteca bine.Apoi se face in palma ca o piftea,se pune in mijloc o bucatica de salam si una de mozzarella si se aduna orezul in jurul umpluturii ca o gogonea.Se da prin faina,ou batut si pesmet si se frige in ulei incins .Sant bune,fie calde ,fie reci.
Daca i-au placut sotului, sa stiti ca sant bune . mariana71 attached the following image(s):
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| buoneeee....si mie imi plac |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Pasta cu sparanghel si creveti:
bereea attached the following image(s):
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Treccia Ripiena ( franzela sarata umpluta ) ... reteta Bereea
Una am facut-o cu muschi file, pastrama haiduceasca, rosii cubulete mici , cascaval , mozzarella iar alta cu branza perlute , branza fagaras, muschi file, marar . Amandoua au iesit super bune ! Multumesc pentru idei Bere.
TatyKS attached the following image(s):
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Bravo, Taty! Stiu ca am incercat si eu reteta mai demult, dar nu prea mi-a iesit... Poti, te rog, sa-mi spui la ce pagina e reteta in cartea de bucate a Bereei? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Taty, cu placere Super ti-a iesit! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| |
|
|