Italia mia! - bucataria italiana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Wednesday, February 10, 2010 7:14 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Sugo di tonno


Ingrediente:
-200 g ton din conserva
-400g rosii fara pielita
-2 catei de usturoi
-6 filete de scrumbie in ulei
-vin alb, patrunjel
-ulei de masline , sare, piper

Se calesc un pic catei de usturoi in ulei apoi se scoate.Se adauga scrumbiile si tonno, farmitandu-le cu o furculita.Se stropesc cu vin alb si, dupa 5 minute de coptura la foc mediu, se adauga rosiile si un pic de patrunjel.Se adauga sare, piper si se lasa la foc mic inca vreo 10 minute.
Se servesc cu spaghette si se presara cu patrunjel proaspat tocat.
bereea
Scris: Wednesday, February 10, 2010 7:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
lia.lavinia wrote:
wow bereea ce de retete de sugo unele le cunosc altele nu.


te astept si pe tine cu alte retete.cool
ingerash
Scris: Wednesday, February 10, 2010 8:13 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Ce retete apetisante!hearts Am facut si eu paste(spaghette) cu sos de rosii,ciuperci,usturoi si verdeturi,printr-e care si busuioc.Un deliciu!
adnana1979
Scris: Friday, June 11, 2010 1:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/8/2010
Mesaje: 355
Coniglio alla ischitana (mai pe intelesul tuturor "Iepure de Ischia")

Bineinteles ca asta este o reteta pentru cei care papa iepure. noi o gatim destul de des aici. Ma rog, o sa gasiti in reteta lucruri care or sa vi se para cidate, dar rezultatul este deosebit.

Ingrediente:
- un iepuras de 1500 grame
- 7-8 linguri ulei de masline
- un pic de sare
- 500 grame rosii mici (pomodorini)
- o capatana usturoi
- un pahar de vin alb
- busuioc verde


Se ia iepurele se curata bine si se taie in bucati, se spala si se usuca bine.
In tigaie se pune uleiul de masline si se pune iepurele la prajit pana prinde culoare, apoi se pune usturoiul intreg si necuratat (la sfarsit acesta se scoate) si vinul. Se lasa la foc moale pana se evapora aproape tot vinul. Se taie rosioarele in jumatate si se pun in tigaie, se lasa la foc mic aproximativ o ora, punandu-se cate un pic de apa din cand in cand. Aproape de final se pune sarea si busuiocul taiat marunt. Sosul rezultat se face cu paste.
Va doresc Pofta Buna!
mariana71
Scris: Saturday, July 17, 2010 3:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
PARMIGIANA DI MELANZANE

ingrediente:

-4-5 vinete
-200g mozzarella
-250ml bulion
-parmigiano sau grana ras
-citeva frunze de busuioc
-ulei de masline

Vinetele se spala ,se curata de coaja si se taie pe lung la o grosime de 1cm.Apoi se presara cu sare dupa gust si se pun la scurs cam o ora,dupa care se storc bine,se dau prin faina si se prajesc in ulei.Se pregateste tava pt copt si se pune o lingura de ulei si 2 de bulion si se intinde pe tot fundul tavii,dupa care se aseaza un strat de vinete,se ung cu un strat de bulion (cam 2-3 linguri),se presara mozzarella taiata cubulete,busuioc tocat si parmigiano,apoi se face un alt strat in acelasi fel.pe ultimul strat de vinete se unge cu bulion,busuioc si parmigiano.Se da la cuptor ,la 200°,timp de 30 min.Pofta buna!


mariana71 attached the following image(s):
dsc02079.jpg

ingerash
Scris: Saturday, July 17, 2010 3:40 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Mariana,delicios!Multumescpupici
bereea
Scris: Saturday, July 17, 2010 4:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Mariana, parmiggiana este il mio piatto favoritocool Doar ca eu nu prajesc vinetele in ulei pentru ca ies prea grase , ci le fac pe grilie.Si un loc de bulion pun sugo bolognese.
Ana
Scris: Saturday, July 17, 2010 5:34 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Vai ma ia foamea cine m-o pus sa intru aiciuff
mariana71
Scris: Saturday, July 17, 2010 11:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
bereea wrote:
Mariana, parmiggiana este il mio piatto favoritocool Doar ca eu nu prajesc vinetele in ulei pentru ca ies prea grase , ci le fac pe grilie.Si un loc de bulion pun sugo bolognese.

Am facut si cu vinete pe gratar,dar daca sint mai gustoase asasic !?O stiu si pe aia 'a la bologneze,dar acum vara o prefer pe asta.
Mai am vreo citeva retete noi cu vinete,pe care urmeaza sa le experimentez.Daca o sa-mi placa ,va tin la curent.
bereea
Scris: Sunday, July 18, 2010 11:20 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Succes la gatit!Acu ca mi-ai deschis pofta la vinete cred ca o sa fac niste involtini de melanzane al sugo.
mariana71
Scris: Sunday, July 18, 2010 11:50 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
Retetaaaaaaaaaaaaaaaras !
bereea
Scris: Sunday, July 18, 2010 5:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Se taie felii de vinete subtiri, se presara cu sare mare si sa lasa cam 15-20 de minute pana lasa apa.Se curata de sare.Intre timp se prepara o umplutura din carne tocata, ou, coaja de, lamaie si ce-ti mai trece prin cap.Se pune un pic de compozitie pe felia de vanata, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.Se fierb in sugo di pomodoro in care s-a pus un pic de morcov, ceapa condimente.
mariana71
Scris: Monday, July 19, 2010 1:24 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
pupici pupici pupici pupici pupici
mariana71
Scris: Tuesday, August 17, 2010 4:29 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
Melanzane ripiene alla pasta(vinete umplute cu paste)

-3-4 vinete potrivite
-200gr paste mai mici
-100gr carne macinata
-o mozzarella
-100gr parmigiano(cascaval)ras
-200 ml bulion
-cateva frunze de busuioc
-sare,piper
se taie in doua pe lung vinetele si se dau la cuptorul incins la 200°,timp de 20 min.Se lasa sa se racoreasca 10 min,dupa care ,cu atentie se scoate miezul si se toaca marunt.Carnea macinata se prajeste in un pic de ulei si dupa ce s-a racit se adauga peste vinetele taiate.Apoi se pune mozzarella taiata cubulete,busuiocul taiat,parmigiano,jumatate din bulion,sare,piper si pastele fierte in prealabil si racite.Se amesteca bine tot si se umplu jumatatile de vinete.Se pune pe fiecare restul de bulion ramas ,se presara cu parmigiano ,cu un fir de ulei si se dau la cuptor timp de 30 min,la 200°.
POFTA BUNA!!!!


mariana71 attached the following image(s):
dsc02278.jpg

bereea
Scris: Tuesday, August 17, 2010 4:36 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Mariana, arata pur si simplu fantasticnewclap newclap
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.