Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Gamberetti in padela

-am cumparat proapeti, dar le-am smulscapul pentru ca ale a spus ca ea nu-i mananca daca le vede ochii.
am pus intr-o tigaie larga ulei de masline, peperoncino si cativa catei de usturoi taiati feliute subtiri.am adaugat calamarii , apoi un pic de vina alb si cateva rosii ciliegine.Cand sunt gata se curata de pielita si se mananca.
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Bereea felicitari.... |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| ce bine arata crevetii,Bereea,mi-ai facut o pofta
la fel ii fac si eu,un prieten italian ne-a aratat o singura data cum se fac,dar el nu le-a smuls capul,cica ala pastreaza aroma,nici eu nu o fac,ii spal si ii prajesc iar condimentele le pun la sfarsit.
sunt deliciosi |
|

| Stiu ca nu se smulge capul, dar fiica-mea a insistat atat de mult.Eu nu pun altceva decat usturoi si peperoncino.Au iesit foarte gustosi.Mai pui si alte condimente? |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Bereea,sare,piper si boia ajung ca sa fie super |
|

| sami wrote:Bereea,sare,piper si boia ajung ca sa fie super
asa este , doar ca in loc de piper si boia eu pun peperoncino. |
|

| Risotto cu fructe de mare
 |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Ce bine arata! bereea esti o gospodina |
|

| Sugo all'arrabbiata Ingrediente: -500g rosii sau o conserva de 400 g de pulpa de rosii -2 catei de usturoi -1 peperoncino -ulei de masline, sare -o mana de pecorino
Se pun rosiile in apap fierbinte si se scoate pielita, apoi se taie destul de mare.Catei de usturoi se pun in tigaie dupa ce se curata si se toaca marunt, apoi se adauga rosiile.Se adauga sare si peperoncino .Se lasa sa ajunga la fierbere , apoi se lasa la foc mic cam 15 minute mestecand din cand in cand. |
|

| Sugo alla marinara
Ingrediente:
-500 g rosii fara coaja -1 lingurita de otet -patrunjel -2 catei de usturoi -1/2 pahar de ulei -sare, piper
Se pune usturoiul necuratat , dar turtit cu podul palmei intr-o tigaie cu ulei pana isi schimba usturoiul culoarea.Se scoate usturoiul si se adauga otetul si patrunjelul in uleiul respectiv. Dupa 1 minut , cand otetul a ramas la jumatate de cantitate se adauga rosiile.Se coace la foc mic 10-15 minte.Se sareaza si s epipeaza. Se serveste cu pasta. |
|

| Sugo alla puttanesca
Ingrediente: -500 g de rosii sau 400g rosii din conserva fara pielita -2 lingurite de capperi desarate -6 filete de scrumbie in ulei -50 g masline negre -patrunjel -1 peperoncino -1 catel de usturoi -sare, ulei de masline
Se caleste in ulei catelul de usturoi decojit si tocat , se adauga filetele de scrumbie tocate, capperi tocate, olivele fara samburi si tocate, patrunjelul tocat.Se amesteca si se caleste totul 2-3 minute. Se adauga rosiile tocate mare , se adauga sare si peperoncino sfaramat in cateva bucatele.Se fierbe 15 minte la foc mic, amestecand cateodata. |
|

| Sugo all' amatriciana
Ingrediente: -200 g guanciale (obrazul de porc) sau pancetta (slanina cu carne) -1 ceapa medie -1 peperoncino -300 g pulpa de rosii -0 mana de parmiggiano de persoana -sare, ulei de masline
Se taie cubulete pancetta si se caleste in ulei pana isi schimba culoarea, se adauga ceapa maruntita, apoi se adauga pulpa de rosii , sare, peperoncino.Se coace la foc mic 10-15 minute.Se serveste cu pasta si se presara cu parmiggiano.
|
|

| Sugo cu vinete si masline
ingrediente: -400g pupla de rosii -1 ceapa alba sau galbena mica -1 vanata medie -20 masline negre fara sambure -30 g capperi -1 peperoncino -2-3 frunze de busuioc -ulei de masline, patrunjel, sare, faina
Se caleste ceapa tocata in ulei, s eadauga vanata taiata cubulete si data prin faina.Dupa cateva minute se adauga pulpa de rosii si se caoace 5 minue la foc mare.Se adauga capperi tocati, maslinele taiate feliute, si peperoncino .Se amesteca bine si se coace 15 minute la foc mic.Inainte de a se lua de pe foc se adauga frunzele de busuioc rupte bucatele.Se serveste cu pasta peste care se toaca patrunjel. |
|

| Sugo cu prosciutto si praz
Ingrediente: -200g pulpa de rosii -100g prosciutto crudo -1 porro (150 g) -ulei de masline, parmiggiano , sare, piper
Se frige in ulei de masline prazul taiat rondele si prosciutto taiat cubulete.Dupa cateva minute se adauga pulpa de rosii si se coace 10 minute la foc domol.Se sareaza si se pipeaza. Se servestecu pasta si parmiggiano. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| wow bereea ce de retete de sugo unele le cunosc altele nu. |
|
|