Italia mia! - bucataria italiana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
TatyKS
Scris: Wednesday, January 15, 2014 10:17 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
Liz , pupici.
Bere, nu a iesit ca a ta , dar a fost tare gustoasa. Pot pune aici reteta ta?
Anelise
Scris: Wednesday, January 15, 2014 10:19 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Gata! Am gasit! thumleft Fac si eu astazi ca mi s-a facut pofta si oricum nu stiam ce sa mai incerc...
bereea
Scris: Wednesday, January 15, 2014 10:20 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22800
taty wrote:
Liz , pupici.
Bere, nu a iesit ca a ta , dar a fost tare gustoasa. Pot pune aici reteta ta?


Sigur, Taty!
Anelise
Scris: Wednesday, January 15, 2014 10:31 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Eu nu am untura. Banuiesc ca pot folosi unt topit, nu? scratch
TatyKS
Scris: Wednesday, January 15, 2014 10:31 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
Ok, mersi.

Ingrediente

Aluatul:
500 gr faina,
35 gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50 daca o faceti dulce,
50 gr untura, unt sau margarina
15 gr sare,
20 gr drojdie proaspata,
250 gr apa.

Umplutura:

1. mozzarella , sunca, rosii ciliegine, ciuperci ( eu am avut muschi fille si pastrama haiduceasca)
2. branza fagaras. branza perlute ,pastrama si marar( asa am facut-o pe a doua )

Se face un aluat din ingredientele de mai sus.Dupa ce a crescut se intinde o foaie de forma dreptunghiulara care se imparte in 3 parti. Foaia nu e in etaje , doar se marcheaza usor cu cutitul. Partea din mijloc se umple , celelalte doua parti se taie fasii, dar fara a se desprinde de mijloc. Apoi se impatureste: o fasie din partea stanga, una din partea dreapta, una din stanga, una din dreapta...
Se unge cu galbenus batut cu un strop de lapte si se coace cam 30 minute in cuptorul preincalzit.
Eileen
Scris: Wednesday, January 15, 2014 10:42 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
Taty Bravoo
Eu am facut acum cativa ani cu aluat de foietaj , iese foarte buna !
Cris-DL
Scris: Wednesday, January 15, 2014 10:43 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mesaje: 6849
Meeey, da` ce gospodina te facusi, Taty!!! Lol
Arata suuuuper, bravo draguta! iloveyou ...daaar, mai usor cu mancarea si mai tare cu miscarea Hilar
bereea
Scris: Wednesday, January 15, 2014 11:14 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22800
Anelise wrote:
Eu nu am untura. Banuiesc ca pot folosi unt topit, nu? scratch


sigur ca da
TatyKS
Scris: Wednesday, January 15, 2014 1:02 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
Cris-DL wrote:
Meeey, da` ce gospodina te facusi, Taty!!! Lol
Arata suuuuper, bravo draguta! iloveyou ...daaar, mai usor cu mancarea si mai tare cu miscarea Hilar


Asa am fost mereu, doar ca nu vreau sa ma laud sa nu muncesc mereu ras .

Ai dreptate, doar ca in ultimul timp balanta se inclina la mancaree Hilar
bereea
Scris: Thursday, January 16, 2014 9:15 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22800
Olive all'ascolana

Olive all'ascolana sunt un antipasto specific zonei marchegiane, foarte renumite in intreaga Italia.

Ingrediente:
20 masline mari fara sambure
40 g faina
4 oua
200 g de pesmet
200 g de carne tocata mixta
o ceapa
telina verde
jumatate de pahar vin alb
unt
patrunjel tocat fin
100 g parmigiano reggiano
coaja de lamaie
sare, piper, nucsoara, ulei de masline
ulei de arahide perntu prajit

Se toaca ceapa, telina si morcovul di s ecalesc intr-o lingura de ulei.Se adauga carnea tocata , se amesteca si se lasa pana isi schimba culoarea.Se adauga vinul, sare, piper, nuscoara si se lasa pe foc mediu cam 30 minute .
Se bat oale cu parmiggiano si coaja de lamaie si s epun in carnea tocata.Cu acesta umplutura se umplu maslinele.Se dau maslinele prin faina, apoi prin oauale batute, apoi prin pesmet si s ecoc in uleiul bine incins.

img
bereea
Scris: Monday, October 12, 2015 10:08 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22800
TAGLIATELE AI FUNGHI PORCINI

img

Pentru ca sambata am gasit niste hribi grasuni si frumosi m-am gandit sa fac niste tagliatele ai funghi porcini, o farfurie exceptional de buna!
Am spalat bine hribbi, i-am taiat felii nu prea subtiri si i-am saltat in tigaie cu elei d emasline si un catel de usturoi.
Tagliatele le-am fiert al dente in multa apa cu sare.
Pentru ca n-am vrut sa stric gustul hribilor cu smantana si pentru ca pasta sa nu iasa prea uscata, am luat 3 linguri de hribi si i-am mixat pana au devenit o pasta.Am adaugat 2 canite din apa in care au fiert pastele , apoi am amestecat cu hribbi din tigaie.Se pun pastele si se amesteca cu atentie ca sa prinda aroma, se presara cu patrunjel si...pofta buna!
Mihaelala1
Scris: Monday, October 12, 2015 8:20 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/2/2014
Mesaje: 76
Pasta alla carbonara


Mihaelala1 attached the following image(s):
11953395_1626521814272300_238613880254365729_o.jpg

bereea
Scris: Tuesday, October 13, 2015 11:19 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22800
Mousse di ton cu fasole pastai

img

Este o reteta care se pregatea la curtea regelui di Napoli.Pentru prima data a fost gatita atunci cand Umberto di Savoia si-a exprimat dorinta de a petrece o seara jucand carti, aproape fara nici un preaviz.

Ingrediente:
-600 g tonno in ulei
-200 g maioneze
-70 g frisca batuta fara zahar
-400 g pastai verzi
--ulei de masline , otet

Se scurge bine tonul si se toaca foarte marunt. Se amesteca cu maioneza si s ezbate pana s eobtine o crema.Se incorporeaza cu delicateze smantana si se lasa la frigider 2 ore.
Pastaile verzi se fierb in apa sarata pana cand rezulta al dente, se condimenteaza cu ulei de masline, otet sau lamaie si se aseaza in forma de ciambella.
Eu am adaugat oua fierte la dorinta domnisoarei mele.Am folosit paine integrala cu cereale.
bereea
Scris: Friday, November 13, 2015 9:33 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22800
Cannelloni cu ricotta si broccoli

img

Daca stiam cat sunt de buni ii faceam mai demult.M-am tot ferit sa fac pentru ca cei clasici se fac cu spanac si fiica-mea nu mananca. Deci am inlocuit spanacul cu 600 g broccoli romani pe care i-am pasat grosier, am amestecat cu 300 g ricota de oaie (parca e urda la gust), sare, piper , parmiggiano.
Tava am uns-o cu besciamella, am asezat cannellone, deasupra am turanat besciamella si parmiggiano
bereea
Scris: Friday, November 13, 2015 9:36 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22800
Lasagna con zucca/dovleac

img

Procedeul e la fel ca la lasagna clasica, doar ca in loc de sugo am folosit zucca /dovleac pe care l-am dat pe razatoare si l-am calit cu un pic de ceapa, am adaugat 2 linguri suc de rosii , un pic de ceapa si l-am lasat pana s-a inmuiat
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.