|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Liz , pupici. Bere, nu a iesit ca a ta , dar a fost tare gustoasa. Pot pune aici reteta ta? |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Gata! Am gasit! Fac si eu astazi ca mi s-a facut pofta si oricum nu stiam ce sa mai incerc... |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| taty wrote:Liz , pupici. Bere, nu a iesit ca a ta , dar a fost tare gustoasa. Pot pune aici reteta ta?
Sigur, Taty!
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Eu nu am untura. Banuiesc ca pot folosi unt topit, nu?  |

| Ok, mersi.
Ingrediente
Aluatul: 500 gr faina, 35 gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50 daca o faceti dulce, 50 gr untura, unt sau margarina 15 gr sare, 20 gr drojdie proaspata, 250 gr apa.
Umplutura:
1. mozzarella , sunca, rosii ciliegine, ciuperci ( eu am avut muschi fille si pastrama haiduceasca) 2. branza fagaras. branza perlute ,pastrama si marar( asa am facut-o pe a doua )
Se face un aluat din ingredientele de mai sus.Dupa ce a crescut se intinde o foaie de forma dreptunghiulara care se imparte in 3 parti. Foaia nu e in etaje , doar se marcheaza usor cu cutitul. Partea din mijloc se umple , celelalte doua parti se taie fasii, dar fara a se desprinde de mijloc. Apoi se impatureste: o fasie din partea stanga, una din partea dreapta, una din stanga, una din dreapta... Se unge cu galbenus batut cu un strop de lapte si se coace cam 30 minute in cuptorul preincalzit.
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Taty Eu am facut acum cativa ani cu aluat de foietaj , iese foarte buna ! |

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Meeey, da` ce gospodina te facusi, Taty!!! Arata suuuuper, bravo draguta! ...daaar, mai usor cu mancarea si mai tare cu miscarea
|

| Anelise wrote:Eu nu am untura. Banuiesc ca pot folosi unt topit, nu? 
sigur ca da |

| Cris-DL wrote:Meeey, da` ce gospodina te facusi, Taty!!! Arata suuuuper, bravo draguta! ...daaar, mai usor cu mancarea si mai tare cu miscarea
Asa am fost mereu, doar ca nu vreau sa ma laud sa nu muncesc mereu .
Ai dreptate, doar ca in ultimul timp balanta se inclina la mancaree |

| Olive all'ascolana
Olive all'ascolana sunt un antipasto specific zonei marchegiane, foarte renumite in intreaga Italia.
Ingrediente: 20 masline mari fara sambure 40 g faina 4 oua 200 g de pesmet 200 g de carne tocata mixta o ceapa telina verde jumatate de pahar vin alb unt patrunjel tocat fin 100 g parmigiano reggiano coaja de lamaie sare, piper, nucsoara, ulei de masline ulei de arahide perntu prajit
Se toaca ceapa, telina si morcovul di s ecalesc intr-o lingura de ulei.Se adauga carnea tocata , se amesteca si se lasa pana isi schimba culoarea.Se adauga vinul, sare, piper, nuscoara si se lasa pe foc mediu cam 30 minute . Se bat oale cu parmiggiano si coaja de lamaie si s epun in carnea tocata.Cu acesta umplutura se umplu maslinele.Se dau maslinele prin faina, apoi prin oauale batute, apoi prin pesmet si s ecoc in uleiul bine incins.
 |

| TAGLIATELE AI FUNGHI PORCINI

Pentru ca sambata am gasit niste hribi grasuni si frumosi m-am gandit sa fac niste tagliatele ai funghi porcini, o farfurie exceptional de buna! Am spalat bine hribbi, i-am taiat felii nu prea subtiri si i-am saltat in tigaie cu elei d emasline si un catel de usturoi. Tagliatele le-am fiert al dente in multa apa cu sare. Pentru ca n-am vrut sa stric gustul hribilor cu smantana si pentru ca pasta sa nu iasa prea uscata, am luat 3 linguri de hribi si i-am mixat pana au devenit o pasta.Am adaugat 2 canite din apa in care au fiert pastele , apoi am amestecat cu hribbi din tigaie.Se pun pastele si se amesteca cu atentie ca sa prinda aroma, se presara cu patrunjel si...pofta buna! |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 4/2/2014 Mesaje: 76
| Pasta alla carbonara Mihaelala1 attached the following image(s):

|
|

| Mousse di ton cu fasole pastai

Este o reteta care se pregatea la curtea regelui di Napoli.Pentru prima data a fost gatita atunci cand Umberto di Savoia si-a exprimat dorinta de a petrece o seara jucand carti, aproape fara nici un preaviz.
Ingrediente: -600 g tonno in ulei -200 g maioneze -70 g frisca batuta fara zahar -400 g pastai verzi --ulei de masline , otet
Se scurge bine tonul si se toaca foarte marunt. Se amesteca cu maioneza si s ezbate pana s eobtine o crema.Se incorporeaza cu delicateze smantana si se lasa la frigider 2 ore. Pastaile verzi se fierb in apa sarata pana cand rezulta al dente, se condimenteaza cu ulei de masline, otet sau lamaie si se aseaza in forma de ciambella. Eu am adaugat oua fierte la dorinta domnisoarei mele.Am folosit paine integrala cu cereale. |
|

| Cannelloni cu ricotta si broccoli

Daca stiam cat sunt de buni ii faceam mai demult.M-am tot ferit sa fac pentru ca cei clasici se fac cu spanac si fiica-mea nu mananca. Deci am inlocuit spanacul cu 600 g broccoli romani pe care i-am pasat grosier, am amestecat cu 300 g ricota de oaie (parca e urda la gust), sare, piper , parmiggiano. Tava am uns-o cu besciamella, am asezat cannellone, deasupra am turanat besciamella si parmiggiano |
|

| Lasagna con zucca/dovleac

Procedeul e la fel ca la lasagna clasica, doar ca in loc de sugo am folosit zucca /dovleac pe care l-am dat pe razatoare si l-am calit cu un pic de ceapa, am adaugat 2 linguri suc de rosii , un pic de ceapa si l-am lasat pana s-a inmuiat |
|
|