Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Paste cu sos Gorgonzola
Eu am folosit tagliatele (dar merge aproape orice, de la ravioli si pana la spaghetti) care se fierb in mod normal, urmand instructiunile de pe cutie... In acelasi timp, se prepara si sosul, ca sa fie amandoua gata in acelasi timp... se ia o lingura cu varf de unt si se pune la topit in oala... se adauga aproximativ 300 de grame de smantana slaba (daca e grasa sotul devine uleios si nu e bine) , se amesteca pana devine lichida, si se adauga 150-200 de grame de branza gorgonzola decojita taiata cubulete, ca sa se topeasca foarte repede... si se amesteca pana se obtine un sos. La sfarsit se gusta si eventual se mai adauga smantana. Secretul sta in inecarea pastelor cu sos... alaturi se mai pot adauga fie jambon taiat feliute micute, fie bucatele de porc taiate cubulet, mici mici mici, piept ardelenesc sau kaizer. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Tiramisu:
Ingrediente pentru 4-6 persoane: 500 g de branza mascarpone 5 oua 5 linguri de zahar pudra 1 cutie de biscuiti Savoiardi 30 cl de cafea foarte tare 1 lingura de cacao pudra
1. Freaca galbenusurile si zaharul pana ce amestecul incepe sa capete culoare alba. 2. Adauga mascarpone si amesteca bine 3. Bate albusele sub forma de spuma tare si incorporeaza-o amestecului de mai sus. 4. Stropeste biscuitii cu cafeaua si tapiseaza cu ei fundul unui bol sau portioneaza-i pe cupe. 5. Acopera cu un strat de mascarpone. Pune un alt strat de biscuiti stropiti cu cafea, un al doilea strat de crema si tot asa... 6. Baga apoi prajitura la frigider si lasa-o la rece cel putin 3 ore; serveste-o rece, pudrata cu cacao. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| Paste cu ton se prepara foarte simplu ingrediente: -paste 200 gr -o cutie de conserva de ton in ulei -o cutie de rosii -sare,condimente se fierb pastele,aveti indicatia pe pachet...intre timp se prepara sosul,se pune tonul la calit intr-o tigaie in uleiul propriu.dupa ce s-a incins adaugati rosiile,sarea si condimentele.adugati apoi pastele fierte si prespalate
pofta buna |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu va propun o reteta de Cannelloni.
Pentru 4 persoane
12 cannelloni (se gasesc gata confectionati) 250 g ricotta 80 g parmesan 1 ou 2 dovlecei mici unt ulei extravergine de masline suc de rosii sare si piper
Umplutura: amestecati ricotta cu oul, parmesanul, sarea si piperul.
Intr-o tigaie de teflon coaceti fara capac dovlecelul taiat rondele foarte subtiri, cu ulei de masline, sare si piper. Amestecati din cand in cand. Dupa ce a mai lasat din apa si s-a inmuiat luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit adaugati umplutura si omogenizati. Umpleti fiecare cannellone cu cate 2-3 lingurite de umplutura. Asezatii intr-o tava unsa cu unt din abundenta. Turnati deasupra sucul de rosii si puneti cateva cubulete de unt. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si puneti la cuptor la 220 grade pentru 30 de minute. Rotiti tava din cand in cand.
Se servesc calzi cu parmesan ras.
Pofta buna.
PS. Cateva poze
Roxanel attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Supe de carne Supa crema de pui si lamiie cu spaghete Timp de preparare: 1 h15 min Ingrediente: 4 linguri de unt, 8 fire de arpagic taiate feliute subtiri, 2 morcovi taiati rondele subtiri, 2 tulpini de telina taiate felii subtiri, 250 gr. piept de pui dezosat taiat feliute fine, 3 lamii, 1,125 l supa de pui din concentrat, 250 gr. spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici, 150 gr. smintina dulce, sare si piper(alb), patrunjel verde, tocat mai mare Mod de preparare: Arpagicul, morovii, telina si puiul se calesc in unt intr-o cratita, cam 8 minute, la foc mic. Lamiile se cojesc subtire de coaja (fara partea alba, doar ce e galben de la suprafata). Coaja astfel obtinuta se opareste 3 minute in apa clocotita. Se scot cojile, se scurg si se taie felii subtiri in lung (ca taiteii). Lamiiile se storc. Se adauga coaja de lamiie si sucul in cratita impreuna cu supa de pui si carnea. Se fierbe la foc mic 40 de minute. Se pun spaghetele si se mai fierb inca 15 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. La sfirsit, se adauga smintina si nu se mai clocoteste supa, sa nu se taie smintina.Se serveste garnisita cu patrunjel verde si o felie de lamiie pentru decor
Supa de cartofi aromata Timp de preparare: 40 min Ingrediente: 750 g cartofi, 4.5 dl de supa de pui, 4.5 dl de lapte, 15 g de unt, 4 linguri de ierburi aromatice, 3 linguri de smantana, patrunjel, sare, piper Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie marisoara, se adauga cartofii si se lasa 5 minute. Se incalzeste aparte supa cu laptele, se varsa peste cartofi, se adauga sare si piper. Se lasa 15 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cu mixerul, se zdrobesc cartofii pana ce se obtine o crema densa si omogena. Se lasa la racit si apoi se pune in frigider.O ora inainte de a fi servita se scoate de la frigider.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Castraveti napolitani Ingrediente: 10-12 castraveti mijlocii, 150 gr. unt, 2 cepe, 150 gr. orez, o legatura de patrunjel verde, 2 rosii mari, sare, piper macinat, o lingura de pesmet. Pentru sos: 50 gr. unt, 10 gr. faina, 500 gr. pulpa de rosii, 1 dl smantana. Mod de preparare: Se curata castravetii, se taie in doua, se sareaza usor si se lasa putin sa se scurga. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita, se caleste in el ceapa tocata, apoi se adauga si orezul si se lasa sa devina sticlos. Se pune patrunjelul tocat si castravetii taiati in bucati cam de 1 cm. Separat, se curata rosiile de pielita, se taie marunt si se pun peste castraveti si orez. Se potriveste mancarea de sare si de piper si se lasa sa fiarba usor in sucul de rosii, cateva minute. Se incinge cuptorul si se pune mancarea la gratinat. Cand e gata, se serveste cu sosul de rosii preparat din untul incins, in care se caleste usor faina, apoi se adauga pulpa de rosii si, in cele din urma, smantana.
Conopida napolitana Ingrediente: 1/2 conopida mijlocie, 1 cutie rosii in bulion (425 g), 1 lingura untdelemn, 1 ceapa tocata marunt, 12 masline taiate feliute, 2 lingurite capere taiate marunt, 1/2 lingurita zahar. Mod de preparare: Se desface conopida buchetele, se fierbe, se lasa sa se scurga si se baga sub un jet de apa rece. Rosiile se maruntesc in mixer impreuna cu bulionul si se trec apoi printr-o sita pentru indepartarea semintelor. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata, pana ce senmoaie. Se adauga rosiile pasate, maslinele, caperele si zaharul si se pun la foc mic sa senfierbante. Conopida fiarta se introduce in sosul cald si se serveste imediat. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Stie cineva o reteta buna de lasagna? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Kiki wrote:Stie cineva o reteta buna de lasagna?
Da, eu.
Ingrediente pentru 4-6 persoane:
- 2 morcovi potriviti - 2 cepe potrivite - 1-2 catei usturoi - 1 carnat afumat si uscat daca se poate - 250 grame de Kaiser - 2 sticle de 1 litru de Passata sau rosii ciopartite, nu bulion - 700-800 grame carne tocata porc + vita - 3 bucati de mozzarela - 200 grame de Parmiggiano Reggiano ras - piper - boia iute - 1 cuisor - 2 frunze dafin - 2 pachete de foi de lasagna gata preparate
Legumele se taie marunt si se pun la aurit in ulei de masline. Uleiul sa le acopere. Dupa ce s-au aurit se pune carnatul taiat marunt, kaiserul, carnea tocata, condimentele, sucul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic-mediu cam 2 ore pana scade 1 sfert.
Cand sosul e gata, foile de lasagna se scufunda una cate una ptr cateva sec in apa fiarta ca sa se inmoaie. Intr-o tava cu pereti inalti se pune pe fund un strat de sos iar deasupra unul de lasagna, sos. Straturile de lasagna se pun unul pe lungime, unul pe latime. Asta daca ai foi de lasagna mici dreptunghiulare. Peste acesta se pune mozzarela feliata rondele si se presara parmezan apoi se continua pana cand se doreste dar nu mai mult de 4 straturi de lasagna.
Ultimul strat de deasupra este de parmesan. Se da la cuptor cam 40-45 min la foc mediu.
Pofta buna. Sper sa nu fi uitat ceva.
Optional se mai poate pune si sos Besciamella. Eu nu pun ca o face prea acida. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Multumesc frumos, Roxanel. O sa ma uit in Carrefour sa vad daca gasesc Parmiggiano Reggiano...daca nu, merge orice cascaval? Rosii obisnuite curatate de pielita merg? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Kiki wrote:Multumesc frumos, Roxanel. O sa ma uit in Carrefour sa vad daca gasesc Parmiggiano Reggiano...daca nu, merge orice cascaval? Rosii obisnuite curatate de pielita merg?
Merge si cascaval. Merg si rosiile curatate de pielita dar trebuie sa le maruntesti. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Roxanel wrote:Merge si cascaval. Merg si rosiile curatate de pielita dar trebuie sa le maruntesti.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Spaghete carbonara: Ingrediente:
- 1/2 kg spaghete - 3 oua - 4 linguri de ulei de masline - 1/2 cana de parmezan -400 g bacon sau kaizer nu foarte gras - sare dupa gust - piper dupa gust - busuioc - 3-4 catei de usturoi - 1 legatura patrunjel verde
Se introduc spaghetele in apa fiarta cu putin ulei, impingandu-le in jos pe masura ce se inmoaie, cand incep sa fiarba din nou se micsoreaza focul, nu se acopera si se mai lasa 8-10 minute;
Se iau de pe foc, se toarna intr-o strecuratoare mare, pentru a se scurge rapid fara a se raci;
In timp ce pastele fierb, se taie baconul sau kaizerul feliute subtiri si se prajesc intr-o tigaie impreuna cu cateva linguri de ulei de masline si cu usturoiul;
Cand s-a rumenit usturoiul, se ia tigaia de pe foc;
Separat intr-un bol se bat ouale, impreuna cu o parte din parmezan, cu sare si piper negru;
Spaghetele scurse se pun intr-un bol, peste care se adauga baconul si continutul bolului;
Se amesteca bine pana cand ouale se lipesc pe paste si se intaresc;
Se pune si restul de parmezan, busuiocul si se amesteca;
Servirea spaghetelor Carbonara se face fierbinte, pe deasupra se presara parmezan si verdeata. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Orez natur:
Ingrediente:
- 200 g orez - 1 ardei gras sau capia rosu - 1 legatura patrunjel - 50 ml ulei de masline - sare si piper dupa gust
Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in 600 ml de apa;
Ardeiul si patrunjelul se toaca fin lasand cateva fasii de ardei mai lungi pentru ornat.
Cand orezul a fiert se spala cu apa rece, se scurge foarte bine si se adauga amestecandu-se usor, sarea piperul, verdeata si ardeiul;
La servire se presara cu verdeata si cu fasiile de ardei. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Cateva retete simple de spageti, usor de facut si pot fii mancate si de copii:
Spageti cu sos de rosii ( fetele mele le devoreaza)
O punga de spageti fierte dupa cum scrie pe punga ( datorita faptului ca le fac in general pentru copii rup spagetele in 2 -3 depinde de varsta lor, de asemenea se pot folosi si alte forme de paste...) Se storc si se spala pastele in strecuratoare. De obicei continui cu acceasi oala (poate fi chiar si nespalata de la pastele fierte, nu are prea mare importanta). Se toace marunt o ceapa mica, se pune la calit cu putin ulei de masline, cand ceapa este transparenta se adaoga 3-6 catei de usturoi dupa gust, taiati feliute, nu se lasa sa se prajeasca ( adica trebuie imediat actionat, usturoiul cand isi schimba culoarea la prajit devine amar ! ), 100 - 150 g de bulion, un varf de zahar, sare si piper dupa gust, tot acum se adaoga si putin oregano si bazilic uscat. Se adaoga apa pentru a forma sosul, se lasa la fiert 5 min. Se adaoga pastele peste sos in oala, si se mai lasa pe foc inca 5 min amestecand continuu.
Apropo, se poate folosi apa de la spagetele fierte la sos, iese mai bun.
Spageti cu ulei de masline si condimente
Se fierb pastele, de orice forma, se strecoara si se spala, peste pastele calde se toarna putin ulei de masline si condimente uscate dupa gust : bazilic uscat, oregano uscat sau daca gasiti in Rom zatar ( este un condiment arabesc, o planta care creste prin zona asta. Parintii mei mi-au spus ca au vazut in magazinele din Rom uscat si macinat ) De asemenea se poate adaoga si parmezan sau branza mozarela data pe razatoare.
Spageti cu masline si rosioare cherry
Se fierb pastele, se storc si se spala. Se aseaza intr-un castron mare. Intr-o tigaie se prejeste in ulei de masline un pumn de masline taiate si fara sambure ( pot fi masline de tot felul: negre, verzi, mov) 3-6 catei de usturoi taiati feliute, se lasa 3 minute la foc si se adaoga rosiile cherry (10 buc ) taiate in 2 sau 4 depinde de marime. Imediat cu adogarea rosiilor se da de pe foc si se pune sosul peste pastele din castron, se amesteca usor si se poate presara parmezan, mozarela sau peta data pe razatoare.
Pofta mare !!!
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Parmiggiana-pasta la cuptor
Se taie felii subtiri 2-3 vinete si se calesc in ulei de masline . apoi se pun pe hartie de bucatarie ca sa absoarba uleiul. Se face sucul de pasta .Se caleste un pic de ceapa taiata marunt , morcov si telina , se adauga cam jumatate de kg de carne tocata , se calesc un pic impreuna ,apoi se adauga sucul de rosii (cca 1-1,5 l) si se lasa la fiert la foc mic.Se poate adauga un pic de vin alb .Se pun condimente dupa gust.Cand este gata se inchide si se adauga un ou batut cu parmiggiano. Se prepara astfel: intr-o tava se pune un rand de felii de vinete ,se intinde sucul obtinut intr-un strat subtire , se pune batele de mozzarela, apoi , iar felii de vinete , etc.Se pun in total 4 randuri .Deasupra , peste sucul de rosii , se presara parmiggiano in loc de mozzarela.Se da la cuptor.
|
|
|