Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Irael
Statul Israel (Medinat Israel) este o tara în Orientul Mijlociu, pe coasta estica a Marii Mediterane. Este o democratie parlamentara si se autodefineste ca un stat evreiesc si democratic, potrivit cu mesajul Proclamarii lui la 14 mai 1948. Populatia Israelului este predominant evreiasca, cu o minoritate araba consistenta, de confesiune musulmana sunita, iar in mica parte de confesiuni crestine sau druzi. Israelul se învecineaza, de la nord la sud, cu Libanul, Siria, Iordania si Egiptul. Israelul are iesire la Marea Mediterana, la golful Aqaba si la Marea Moarta.
Capitala Ierusalim Oras principal Ierusalim Limba oficiala ebraica, araba Suprafata - Total 20.770 km² Populatie - 6.800.000 loc. Moneda Shekel nou Fus orar UTC+2/+3 Domeniu Internet .il Prefix telefonic +972
Harta

Sarbatori
Sarbatori Data Nume Nume local Datele posibile în calendarul gregorian Anul nou Ros haSana între 6 sept si 5 oct Ziua ispasirii Iom Kipur între 15 sept si 14 oct Sarbatoarea colibelor Sukot între 20 sept si 19 oct Adunarea zilei a opta Semini Ateret între 27 sept si 26 oct Pastele Pesah între 27 martie si 25 aprilie Pastele Pesah între 2 aprilie si 1 mai Ziua Independentei Iom HaAtmaut între 16 aprilie si 15 mai Rusaliile Savuot între 16 mai si 14 iunie
sursa si mai multe informatii |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Am gasit ceva interesant de vizionat: http://www.youtube.com/watch?v=CeVvMJdvEX8&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=-eFSTzbVqA4&feature=related |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
|
Este tare filmuletul,dar totusi gandeste-te in primul rand ca aici este forum pentru copii si subiectul era Israel-prezentare generala.Sper sa nu te superi! |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Shirel, stai cuminte, ca nu ma supar...
Daca tot e vorba de prezentarea Israelului si forum de copii, va propun sa vizionati un video pe aceasta tema, din oraselul israelian Sderot:
Israelul are multe fete, aceasta e una din ele... |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Dupa ce am citit cateva stiri despre recentele atacuri din fasia Gaza, m-am uitat si eu azi pe harta Israelului si ce credeti ca-mi vad ochii? Orasul RAHAT Sa nu va duca gandul la prostii, pe mine m-a dus gandul la rahatul din bucatarie sau rahat turcesc sau cum se mai numeste... Cica e un oras de beduini, in desert si singurul care are de fapt statut de oras
Semnificatia numelui dupa wikipedia "In Arabic, "rahat" means "relief" or "groups" (it is also a Muslim name used mostly for males). In Hebrew, "rahat" means fountain."
Shirel, zi-ne si noua mai multe despre oraselul asta si despre Israel, eventual ce se intampla cu atacurile astea. |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| shirel,Dumnezeu sa va protejeje |