Israel - informatii generale
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cristy
Scris: Friday, August 22, 2008 12:41 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Irael

Statul Israel (Medinat Israel) este o tara în Orientul Mijlociu, pe coasta estica a Marii Mediterane.
Este o democratie parlamentara si se autodefineste ca un stat evreiesc si democratic, potrivit cu mesajul Proclamarii lui la 14 mai 1948. Populatia Israelului este predominant evreiasca, cu o minoritate araba consistenta, de confesiune musulmana sunita, iar in mica parte de confesiuni crestine sau druzi. Israelul se învecineaza, de la nord la sud, cu Libanul, Siria, Iordania si Egiptul. Israelul are iesire la Marea Mediterana, la golful Aqaba si la Marea Moarta.

Capitala Ierusalim
Oras principal Ierusalim
Limba oficiala ebraica, araba
Suprafata
- Total 20.770 km²
Populatie
- 6.800.000 loc.
Moneda Shekel nou
Fus orar UTC+2/+3
Domeniu Internet .il
Prefix telefonic +972

Harta

Sarbatori

Sarbatori Data Nume Nume local Datele posibile în
calendarul gregorian
Anul nou Ros haSana între 6 sept si 5 oct
Ziua ispasirii Iom Kipur între 15 sept si 14 oct
Sarbatoarea colibelor Sukot între 20 sept si 19 oct
Adunarea zilei a opta Semini Ateret între 27 sept si 26 oct
Pastele Pesah între 27 martie si 25 aprilie
Pastele Pesah între 2 aprilie si 1 mai
Ziua Independentei Iom HaAtmaut între 16 aprilie si 15 mai
Rusaliile Savuot între 16 mai si 14 iunie

sursa si mai multe informatii
shirel
Scris: Thursday, December 11, 2008 12:14 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
OPER_CC
Scris: Thursday, December 11, 2008 10:19 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Support Your People
shirel
Scris: Friday, December 12, 2008 12:54 AM
Nivel

OPER_CC wrote:
Support Your People

Este tare filmuletul,dar totusi gandeste-te in primul rand ca aici este forum pentru copii si subiectul era Israel-prezentare generala.Sper sa nu te superi!
OPER_CC
Scris: Wednesday, December 24, 2008 4:06 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Shirel, stai cuminte, ca nu ma supar...

Daca tot e vorba de prezentarea Israelului si forum de copii, va propun sa vizionati un video pe aceasta tema, din oraselul israelian Sderot:

Israelul are multe fete, aceasta e una din ele...
mikaela
Scris: Thursday, November 15, 2012 7:07 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Dupa ce am citit cateva stiri despre recentele atacuri din fasia Gaza, m-am uitat si eu azi pe harta Israelului si ce credeti ca-mi vad ochii? Orasul RAHAT chitara Sa nu va duca gandul la prostii, pe mine m-a dus gandul la rahatul din bucatarie sau rahat turcesc sau cum se mai numeste...
Cica e un oras de beduini, in desert si singurul care are de fapt statut de oras alcool

Semnificatia numelui dupa wikipedia
"In Arabic, "rahat" means "relief" or "groups" (it is also a Muslim name used mostly for males). In Hebrew, "rahat" means fountain."

Shirel, zi-ne si noua mai multe despre oraselul asta si despre Israel, eventual ce se intampla cu atacurile astea. computerlove
shirel
Scris: Friday, November 16, 2012 10:20 AM
Nivel

Da intradevar la noi a inceput un mic razboi as spune adica toata noaptea mi-au zburat avioane pe deasupra capului meu avand o baza militara langa noi.
Este vorba de atacul impotriva Hamasului din regiunea Gaza.In urma cu cateva zile a fost asasinat liderul militar Ahmad Jabaabari care printre altele este si raspunzatotul rapirii soldatului israelian Ghilad Shalid eliberat nu de mult.Acuma atacul nu inceteaza din ambele parti ei trimit rachete spre Israel si Israelul l-a randul lui bombardeaza toate taberele de unde se trimit asemenea rachete ca sa le distruga total armamentul.Pana nu vor obtine asta nu se va inceta focul.
Replica mea nu pot sa o dau fiindca imi este imposibil sunt morti si raniti nevinovati de ambele parti .
Despre acest oras crede-ma nu am auzit, cu toate ca as crede ca ai inteles gresit nu este Rahat ci Rafah care intradevar este un oras cunoscut in teritoriul Palestian.
Uite chiar acum am citit ca va fi astazi pace ptr 3 ore in Gaza cu ocazia vizitei diplomatului egiptean.
Am citit si in romaneste acum un articol ,vi-l adaug aici ca un fel de rezumat al activitatilor de pe aici.
http://www.ziare.com/international/israel/pace-in-fasia-gaza-pentru-trei-ore-1201983

http://www.ziare.com/international/israel/hamas-promite-iadul-pentru-israel-dupa-asasinarea-liderului-organizatiei-1201855

Mikaela,acuma m-am informat mai bine niciodata nu as fi citit numele asa se scrie Rahat se citeste in araba si ebraica fara h Raat ,de asta nu imi era deloc cunoscut.ras
ingerash
Scris: Friday, November 16, 2012 11:38 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
shirel,Dumnezeu sa va protejeje computerlove iloveyou angel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.