Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Desi stiam ca am mai deskis un subiect asemanator, si as fi vrut sa scriu tot acolo, nu mai gasesc topicul cu pricina.Problema sta in felul urmator:de duminica trecuta, adica de 8 zile, lui Matei i-a aparut in zona inghinala si pe testicule o iritatie extrem de urata, iritatie a carei aparitie a coincis cu skimbarea servetelelor pampers in servetele pampers cu ...lavanda !
I-am dat cu Reviken, ca si atunci cand a avut eritem kimic, dar...s-a inrautatit.Am dat cu o crema pt.iritatii de scutec de la Bioderma, de la Mustela, nimic.Am dat cu Arnigel, preparat homeopat, nimic.De vineri suntem de pudra de talc Nivea, pana maine cand vom merge la control.Mai devreme nu am reusit sa ajungem la medic, din cauza faptului ca iar a plecat din tara medicul, iar vineri, cand putea sa ne primeasca, am plecat noi din Bucuresti.
Iritatia nu are legatura cu scaunele copilului, fiind situata intre picioare, plus ca scaunele lui Matei nu mai sunt deloc moi sau acide.
Ce produs sa folosesc?Pielea se ia in strat subtire pe alocuri, iarasi pe alocuri pare cand umeda, cand scortoasa, nu il doare, nu il ustura, nu il jeneaza, dar...arata foarte urat si nu este normal ce se intampla.Ce sa fac?
Asa arata:
PS> Pozele au fost modificate de catre AdrianaC astfel incat sa nu "supere" pe nimeni stele_pe_cer attached the following image(s):
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Offf, saracutzul!
Stele, si noi ne iritam de la servetelele alea cu lavanda, nu asa, dar putin ne iritam! Acum am luat Servetele Pampers sensitive, din alea albe si nu avem probleme. Plus ca incerc sa il sterg cat mai putin posibil si in loc de asta prefer sa il bag in cada si ii fac un dus (e imposibil sa il spal doar la fund)!
Cand se irita, pana sa ma prind ca e de la servetele ii dadeam cu crema de galbenele Merkfelt. |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Incearca si bepanthen, poate reusiti sa scapati si oricum parerea mea este ca ar trebui mers si la un medic, poate si dermatolog, cat mai repejor .... daca crezi ca l-a iritat servetelele nu le mai folosi pe acelea.... oooffff micutu cred ca il ustura rau
Deei i sa intamplat ceva de genul asta cand era micuta, pe la cateva luni (2-3) dar pe capusor.... si tot la fel, nu-i trecea cu nimic, in final am fost la un dermatolog si mi-a dat o reteta cu o solutie preparata in farmacie, care o aplicam seara la culcare, mirosea groaznic de urat, era ceva pe baza de sulf, dar i-a trecut iritatia imediat.
Sa iti treaca cat mai repede Matei |
|
| Poa' sa puta de sa-ti mute nasul, nu conteaza,numai sa ii treaca...Abia maine merg si la medicul lui pediatru, si la dermato, ca sunt in aceeasi institutie si la acc program.
Servetelele i le-am scos de duminica.Il stergeam cu cele cu lavanda de vineri-sambata parca, si duminica s-a iritat.Apoi, dupa ce i-am dat cu Reviken, s-a iritat muuult mai rau, culmea.Acolo nu il mai sterg deloc cu servetele, doar cu apa.La putzulica il sterg cu servetele pampers verde, normale, nu albe, nu lavanda, cele originale cum s-ar zice... |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Am mai vazut la un baietel asa ceva, a facut o candidoza in urma unui tratament cu antibiotice, si de la creme de tot felul (care oricum nu aveau efect) s-a intins iritatia. I-a dat doctorul o reteta, am sa o intreb cu ce i-a trecut. |
|
| danab wrote:Am mai vazut la un baietel asa ceva, a facut o candidoza in urma unui tratament cu antibiotice, si de la creme de tot felul (care oricum nu aveau efect) s-a intins iritatia. I-a dat doctorul o reteta, am sa o intreb cu ce i-a trecut.
Te rog din suflet, daca poti, intreab-o...Matei nu a luat nici un fel de medicatie, doar Reviken si cremele de mai sus, speciale pt.iritatie... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Ceva de genul asta a avut si Alexia (nu stiu daca e ce are Matei, dar arata asemanator). Dupa ce am incercat cu Bepanthen si o crema cu zinc (am uitat cum se numeste) fara prea mari rezultate, am renuntat la servetele umede pentru moment si o spal cu apa si sapun de fiecare data cand schimb scutecul ( iar chestia asta o fac mai des decat in mod normal ). In plus am lasat-o in funduletul gol cat de des am avut ocazia si vad ca aproape a trecut... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Stele, Antonia a avut o iritatie aproape identica. Nu o ustura, nu o durea, nimic. Am incercat cu Drapolene, Chamilosan, Bephanten, nimic nu a mers. Antonia nu a luat nici un fel de antibiotic deci nu a aparut ca urmare a administrarii.
Am mers la doctor si ne-a fost prescrisa o crema cu hidrocortizon, Timodin, care a functionat imediat. Adica in 3 zile nu mai avea nimic. Oricum am lasat-o si fara scutec, cam 30 minute pe zi in 2 sesiuni a cate 15 minute, si s-a vazut imediat o ameliorare. Am schimbat scutecul la 1 ora, asa mi s-a recomandat, plus spalat cu apa calduta + musetel la fiecare schimbare.
Eu zic sa mergi la medic si sa ceri sa-ti prescrie o crema cu hidrocortizon in % mic. Lasa-l fara scutec de cate ori poti si neaparat spalat/clatit dupa fiecare pipi/kaka. Mie doctorita mi-a spus ca o iritatie asa puternica apare atunci cand apare vreun dinte. La noi asa a fost. La o saptamana dupa iritatie ne-a aparut un dintisor.
Sanatate si numai bine. |
|
| Roxanel, iti foarte multumesc. Uite ca faza cu dintele nu o stiam.Mai deunazi, adica acum cateva ziulici , ma laudam cu cei 2 canini ai lui Matei, dar nu mai tin minte cand am zis ca au iesit.Oricum, saptamana trecuta.Sa fie oare de la canini?Suna asa aiurea, dar acum cred tot ce mi se spune, ca parca prea din senin a aparut o asa urata iritaie.Si mi-e asa o rusine, ca in ziua in care a venit kinetoterapeutul, l-am dezbracat pe Matei si se vedea pe pulpite iritatia.Ce o fi zis in sinea lui omul?Ca nu il skimb deloc pe copil ?Ca nu se vedea decat ca este iritat decat inghinal, nu si la fundic.Dar asta nu mai conteaza.
Si...cortizon?Ufff, urasc temrenul asta, ca noi am mai folosit cortizon de cateva ori, la niste eruptii cutanate grave, produse de alergia lui Matei.Dar o asemena eruptie nu a mai avut pana cum (slava DOmnului).
O sa incerc sa il las fara pampers, dar nu ii place, nu vrea sa stea fara, macar un kilotel sa ii pun si un pantalonas scurt.
De skimbat scutecul din ora in ora iarasi nu am stiut, dar e bine de retinut pana ii trece de tot.
Cu ceaiul cum faceai?Ca exact in momentul in care o skimbai pe fetita, banuiesc ca nu aveai tot timpul ceaiul potrivit ca si temperatura, nu?Ma gandesc sa fac ceai si sa il incalzesc cand si cand in timpul zilei si, cand sa il spal, sa amestec apa cu ceaiul.Tu cum faceai?Si de cate ori pe zi kestia cu ceaiul?
Cortizonul de cate ori pe zi l-ai administrat?O data la 24 de ore sau o data la 12 ore?Mai tii minte ce concentratie de cortizon avea, adica cat la %?
Scuza-mi zecile de intrebari !
Pupicutzi si sanatate! |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Noi am folosit la recomandarea pediatrului Lomexin timp de 3 zile spalat inaintea aplicarii cu bicarbonat de sodiu alimentar. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Stele, incep prin as-ti spune cat de rau imi pare ca Matei e necajit...., dar....
Matei nu face kk la oli? Adica, alimentatia variata produce fecale destul de acide, poate ca ar fi mai bine sa faca in olita, atunci ai evita cel putin o parte din probleme.
Apoi.... de ce folosesti tu atatea feluri de servetele?! Pare-mi-se chiar si Capraru recomanda apa si sapun, eventual un sapun cat mai neutru. Parerea mea, poate iti aduci aminte, e sa nu supraincarci pielea, deja iritata cu prea multe pomezi... aceeasi parere si despre cortizon, cel putin cand am patit-o noi, a fost tot mai rau. Dar a functionat: saprosan+ceai de musetele alternativ cu amidon alimentar. Chiar si acum, daca apare si cea mai mica roseata, punem saprosan inainte culcare si pana dimineata e ok.
Acuma, evident ca tu stii cel mai bine ce e bun pt puiul tau, aveti grija de voi si multa sanatate! |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| stele_pe_cer wrote:Roxanel, iti foarte multumesc.
Cu ceaiul cum faceai?Ca exact in momentul in care o skimbai pe fetita, banuiesc ca nu aveai tot timpul ceaiul potrivit ca si temperatura, nu?Ma gandesc sa fac ceai si sa il incalzesc cand si cand in timpul zilei si, cand sa il spal, sa amestec apa cu ceaiul.Tu cum faceai?Si de cate ori pe zi kestia cu ceaiul?
Pai faceam un ceai de dimineata dupa care il lasam undeva la geam, nu in frigider caci era prea rece. Cu vreo jumatate de ora inainte sa o schimb, puneam intr-o canuta si il incalzeam putin. Sau faceam un ceai foarte concentrat dimineata si cand o clateam la fiecare schimbat puneam si o cana de 250 mil de ceai de mustele concentrat la lighenusul de apa unde o spalam.
stele_pe_cer wrote:Cortizonul de cate ori pe zi l-ai administrat?O data la 24 de ore sau o data la 12 ore?Mai tii minte ce concentratie de cortizon avea, adica cat la %?
Crema numai de 3 ori pe zi, dimineata, pranz si seara in strat foarte subtire, nu mai mult de o saptamana. Doctorita mi-a spus sa o dau pana cand vad ca incepe sa-i treaca NU pana cand i-a trecut de tot. Cand a inceput sa-i treaca am oprit hidrocortisonul si am insistat cu schimbatul la o ora + clatit+funduletul gol. Sa stii ca statul fara pampers este foarte eficient. Eu i-a pus un prosopel in patut la ea si jucarii si statea fara sa zica nimic vreo jumatate de ora. .... M-am uitat pe cutie si scrie "hidrocortison 0.5%"
Sanatate si |
|
| Roxanel, deja i-am dat lui Matei cu hidrocortozon 0.1% - Locoid (mai am si Elocom, tot 0.1% dar este un preparat mai puernic datorita compozitiei diferite).Cu ceaiul m-am lamurit cum sa fac, mai greu va fi cu lasatul fara kilotel, ca nu ii place, dar...va trebui cateva minutele.Sa il las fara kilot dupa ce il dau cu cortizon sau dupa o buna perioada dupa ce il ung, astfel incat cortizonul sa patrunda pielea si sa nu il intinda in patut?
Maine oricum mergem la pediatru si dermato.
Sousourel, nu facem la olita, ca din iulie Matei are episoade diareice, de la dintisori.Acum face 3-4 scaune /zi, acum face numai unul, drept pt.care, am abandonat 'dosarele olita"pana dupa canini.Mai avem doi si poate-poate digestia ne va permite reluarea olitei.Nu folosim mai multe feluri de servetele.De la nastere si pana cum, nu am folosit decat Pampers si ocazional (de 2 ori huggies), ambele fara reactii adverse.Din greseala, mama mi-a cumparat servetele Pampers cu lavanda (ambalajul este identic, cel cu lavanda avand doar o dara mov pe el).Am zis asta e, sa vedem ce e cu ele, ca oricum sunt Pampers, si uite ca ne-am ars!
Multumesc tare mult pt sfaturi ! |
|
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| imi pare asa de rau pt matei sa-si revina cat mai curand |
|
| miraa wrote:imi pare asa de rau pt matei sa-si revina cat mai curand
Multumim !Sper si eu ca dupa cateva aplicatii de cortizon, sa revenim la fundic de bebe, nu la smirghel cum e acum ! |
|
|