Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Parca mai scrisese cineva pe forum despre ea...stiu ca are oxid de zinc...parca si ceva antibiotic (dar nu bag mana in foc!), vaselina(lanolina...sper sa nu spun prostii)...eu mai facusem un preparat la farmacie, dupa o lista de ingrediente data de dra mea si, cand am intrebat la farmacie daca e similara cu pasta petrini mi-au zis ca da, dar nu in totalitate, de-asta am retinut unele ingrediente. In rest, nu stiu ce contine, imi pare rau! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Intreb acum, cand iesim la plimbare, de pasta petrini.Daca are antibiotic, ce ma sfatuiti, sa o cumpar sau nu?Antibioticul pus pe piele e nociv? |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| am furat chestia asta de undeva
Crema Petrini contine oxid de zinc(50 g),talc(50 g),glicerina(15 g),apa distilata(35 g),borax(15 g),lanolina(75 g)si vaselina(260 g)-cantitati pentru 500 g crema.Nu are antibiotic.Cu crema asta am tratat iritatiile de la funduletul fetitei noastre si am fost multumita.
|
|

| Deci: o iau pe rand:
1.in primul rand nu am Neopreol, ci Oximed, pentru arsuri...am confundat lucrurile.Oximedul contine cortizon si cred ca un antibiotic.
2.Pnaderm - il am in casa, am citit pe net ca e bun pentru eritem fesier, dar in prospect nu scrie de asa ceva;
3.Nidoflor: il resping din start ca e pe baza de cortizon
4.Cutaten:il am in casa, virgin, intact.Scrie pe el ca e bun pentru eritem fesier.
Deci, ca o concluzie,as incerca asa (ca mi se par inofensive ca si medicamente):
1.Pasta Petrini 2.Saprosan 3.Cutaden 4.Violet de gentiana, de 2x/zi timp de 3 zile, apoi hidratare cu unguent de galbenele 4.bicarbonat de sodiu.
Cine imi poate spune daca Saprosanul contine sau nu antibiotic?In Bucuresti s-a inorat si tuna, si nu cred ca mai pot iesi la farma, deci in seara asta voi folosi numai Cutaden (poate da rezultate ).
Mihaela, multumesc mult pentru compozitie.Ma scuzati, fetelor ca va bat la cap cu compozitia cremelor, dar asa speriata sunt de cortizonul folosit, ca ma uit de ztshpe mii de ori sa vad daca medicamentul este nociv sau nu si inc e masura. |
|

| Pentru toate sfaturile frumoase si utile primite de la voi:
 |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| stelute cauta o crema pe baza de ery plast... sunt cele mai bune ...poate gasesti vreouna mai ieftina..pupici.... am vb la farmacie unde cumpar de obicei de preturi pt mustela si cum avea multa lume mi-a spus sa trec zilelle astea ca o sa imi pregateasca o lista de preturi..pupici.... |
|

| Laurita, si eu te pupic si iti multumesc pentru efort.Am resusit sa ajung la farmacie si am aflat vesti:
1.pasta petrini este un Sf pe la 4 farmacii, umeri ridicati si oki bulbucati...nu se stie de ea...
2.sapromed nu e indicat copiilor alergici, in cauza continutului de antibiotic (usor, ce-i drept, dar tot ppoate accentua alergia)
3.cutadenul e bunutz, dara re parfum, constraindicat alergicilor
4.violetul de gentiana este cel mai perfect produs de pe piata petnru copilasul meu atopic !cu asta ii voi da in seara asta si va voi tine la curent cu eritemul nostru....daca e bun, il recomand cu caldura |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Stele: reteta care l-a vindecat pe Victor de eritemul de care nu am scapat dela 2 saptamani si pana la 4 luni:
- seara baita cu ceai de musetele/ fiertura cu amidon - dupa aceea dat cu saprosan (sapromed pudra), pe prospect nu avea nici o contraindicatie... nici pediatrul nu ne-a spus asa ceva, dimpotriva pare a fi cel mai usor si nenociv tratament.
|
|

| sousourel wrote: - dupa aceea dat cu saprosan (sapromed pudra), pe prospect nu avea nici o contraindicatie... nici pediatrul nu ne-a spus asa ceva, dimpotriva pare a fi cel mai usor si nenociv tratament.
La un copil normal, fara probleme dermatologice, probabil ca saprosanul este ok, dar la noi antibioticul continut poate accentua alergia deja existenta.
Fiertura cu amidon cum se face? |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Eu faceam asa: aprox 300 ml apa, 3 linguri de amidon se fierb pana ce capata o culoare usor cenusie si consistenta vascoasa. O pui in apa de baie si alternezi cu musetel, o zi amidon, o zi musetel. |
|

| Multumesc Sousourel...voi intreba medicul daca amidonul sau musetelul fac bine la alergie, ca se pare ca aceasta boala e sensibila cam la orice ...
Noi mergem in continuare pe violet de gentiana, si avem un fundulet de maimutica ....e tot mov |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Stele de pe cer... iti dau si eu o idee desi nu stiu cat de grav este eritemul lui Matei... poate, totusi, ajuta: am primit in maternitate o crema care se numeste Dermoguard (nu stiu daca se gaseste si in farmacii dar e imposibil sa nu fie) si este speciala pt prevenirea si tratarea eritemului fesier. Andrei al meu a avut la un moment dat poponeata putin iritata si i-a trecut dupa 2-3 aplicari cu aceasta crema. incearc-o, poate te ajuta... sanatate multa lui Matei!
Si mai e ceva - nu stiu daca e bine sau nu ce zic dar la mine a functionat - la fiecare schimbat de scutec eu il ung pe Andrei la tzutzu, pe fese si la funduletz cu ulei de corp pt bebe pt a preveni orice posibil eritem. toate astea in ideea in care facalele si pisu ii ataca pielea... iar uleiul are rol de strat protector care nu lasa umezeala si aciditatea sa afecteze pielea. pana acum, nu am avut probleme. |
|

| Andismom, multumesc mult pentru sfaturi .Cremele special concepute petnru eritem fesier forma usoara nu ar functiona, pentru ca eritemul lui Matei este in forma accentuata.
Cat despre ulei, eu nu i-am dat niciodata cu ulei, petnu ca am fost sfatuita sa las pielea sa se ekilibreze, sa nu afectez sau sa o sensibilizez.Uleiul cica imbacseste pielea, nu o hraneste cum trebuie.Sincera sa fiu cred in aceasta teorie, pentru ca am experimentat-o pe pielea mea in sarcina.Credeam ca uleiul de bebe e ultra hidratant, si cand colo, murdarea toate hainele si dupa 2 saptamani mi-am dat seama ca pielea incepuse sa faca usoare firicele, care erau de fapt vergeturile de mai tarziu, la care slava cerului ca nu am ajuns, danad la timp cu o alata crema intr-adevar hidartanta.
Matei nu are voie substante grase pe piele, pentru ca pielea atopicului necesita o crema pe baza de multa apa.Nu are voie produse cosmetice cu parfum sau lanolina.Deci, se restrange foarte mult gama de produse pe care le putem folosi la numai 2:Avene Trixera (care nu e si pentru eritem fesier) si Atoderm PP (care la fel, nu trateaza iritatiile de scutec ci doar emoliaza pielea atopicului).
Apoi, orice crema pusa pe funduletul copilului reduce gradul de absobtie al scutecului si nu mai pritejeaza pielea fundului de umezeala.Eu folosesc numai servetele umede de bebei, Pampers (acum NIvea), dar eritemul a aparut inainte de a skimba servetelele, deci nici de la ele nu este.
Din pacate, la noi totul este mai dificil, din cauza atopiei ...si toate problemele pielii sunt mai grave decat la un copil ce nu are alergie. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Am inteles acum! deci se pare ca este serioasa problema asta! imi pare rau! intr-adevar sunteti fortati sa folositi o gama foarte restransa de produse... ai incercat totusi sa vorbesti cu Capraru si sa iti sugereze o crema preparata in farmacie? de multe ori astfel de creme sunt mai bune decat cele cosmetice, din comert... poate ca se poate determina la ce anume este alergic bebe tau si sa se faca un preparat peotrivit pt el. va doresc sanatate! |
|

| Andismom wrote:ai incercat totusi sa vorbesti cu Capraru si sa iti sugereze o crema preparata in farmacie? de multe ori astfel de creme sunt mai bune decat cele cosmetice, din comert...
In ca nu am apucat sa ii vb doctorului Capraru de eritem, pentru c ala ora la care stiu ca este disponibil pentru cosulatii suna ocupat.Am incercat foarte mult, dar cred ca nu vrea sa fie deranjat, avand in vedere ca este la Campina, la relaj.Ma asteapata sa sun azi, drept pentru care il voi intreba, asa, intr-o doara, ca stiu ca el nu recomanda nimic pana nu vede copilul.Dar e bine ca oricum noi vom stabili un consult cel mai probabil in week-end.
Andismom wrote:poate ca se poate determina la ce anume este alergic bebe tau si sa se faca un preparat peotrivit pt el. va doresc sanatate!
Cam greuse poate depista.De fapt, testele clasice nu sunt relevante sub 2-3 ani, dar se pare ca a aprut si la noi un testcica bunutz, care se face la Medicover, Phadiatop Infant se numeste.L-am facut ieri si asteptam rezultatele peste 15 zile.Pana tunci, pe regim drastic, la recomandarea medicului.
Multumesc din nou, Andismom ...asa de tare ma bucur cand cineva este sincer alaturi de noi ! |
|
|