Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/3/2008 Mesaje: 2197
| Lina, presiunea inseamna 2-3 pense prinse de peretii colului, eu cred ca daca erau ceva probleme pe ei, nu te lasa medicul sa faci HSG, el iti va spune mai bine cand va citi rezultatele. Fii optimista, ca va fi totul OK, ai sa vezi! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/20/2014 Mesaje: 19
| carmenalina wrote:Lina, presiunea inseamna 2-3 pense prinse de peretii colului, eu cred ca daca erau ceva probleme pe ei, nu te lasa medicul sa faci HSG, el iti va spune mai bine cand va citi rezultatele. Fii optimista, ca va fi totul OK, ai sa vezi!
Mersi pentru incurajari, fetelor. Am fost azi la medic si mi-a zis ca-i ok, e negativ rezultatul la Pap, chiar daca au trecut ASC-US acolo, sa nu ma ingrijorez. M-am programat la HSG. Si mai aveam o nelamurire (daca la HSG se verifica doar interiorul trompelor, sau si interiorul uterului), dar am vazut ca ati specificat deja acest lucru. Multumesc, si sa speram ca va fi totul bine! Pana acum toate analizele sunt bune! Doamne ajuta! |
|
| Experienta mea cu HSG!!! Buna din nou, fetelor, am facut si eu ieri prin HSG, si ma simt datoare sa va impartasesc din experienta mea! Recunosc ca am citit mult inainte si stiam ca e dureroasa investigatia, dar totusi am decis sa o fac. 1. Internare la prima ora a diminetii. 2. In jurul orei 9-10, un prim consult, cu tuseu vaginal, etc. 3. Pe la 11, coboram la radiologie (acolo se face investigatia), pentru histerosalpingografie (deci radiografia uterului si trompelor, pentru cine nu stie). 4. Ca sa se vada pe film daca trompele sunt permeabile si daca uterul este ok se introduce prin vagin, cu o seringa, o substanta de contrast... Acesta este cel mai dureros moment. De fapt... dureaza cam 2-3 minute, timp in care simteam ca lesin pe masa :( S-a speriat si dna dr, care este o draguta, nu stia daca sa continue sau nu, fiindca ma albisem toata, dar m-am adunat si am dat din cap afirmativ. De acolo a mai fost durere intensa inca vreo 2-3 minute, dupa care am coborat. Abia atunci am simtit durere ca la cm, cum scriau pe internet unele fete :)
Asadar, nu va asteptati sa nu doara, vestea buna e ca nu dureaza mult. Maxim 10 minute cu tot cu dezbracat, urcat/coborat de pe masa, discutii cu medicul, etc. Important e ca dupa cele 10 minute sa primit un rezultat bun, asa ca fiti optimiste! Rezultatul meu a iesit ok, cred (fiindca medicul nu mai era in spital sa-l interpreteze cand am primit externarea), asa ca trebuie sa merg intr-o alta zi. Dar din cate am citit eu (uter aspect normal, permeabil, opacizat, trompe opacizate, permeabile, test cotte pozitiv bilateral). Vineri merg la medic. Zi frumoasa! |
|
| scuze, am vrut sa scriu uter omogen opacifiat :) m-am grabit! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Lina, ma bucur ca ai scapat de aceasta investigatie si ca totul e ok! Sanatate multa! |
|
| Doamne ajuta! Acum pun niste ovule trofice (parca asa le-a zis dr). Voi ce mai faceti /luati pentru a stimula fertilitatea? Pup
|
|
| Lina, intra aici si vei gasi mai multe fete si discutii... http://forum.7p.ro/clubul-aspirantelor---34.aspx?g=posts&t=16765&p=46 |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/17/2016 Mesaje: 266
| As mai adauga la lista in cazul in care o aspiranta doreste anticorpi antispermatici |
|
| Lorena93 wrote: Buna seara, mi am facut un set de analize hormonale si as vrea sa stiu daca sunt Ok, doctorul unde am fost nu mi a dat prea multe detalii sa ma lamureasca. Precizez ca eu as vrea sa raman însarcinata. Iar pe baza analizelor mi a recomandat myo-sun. Rezultatele analizelor : tsh - 0.8. LH - 19.7 FSH -9.2 Progesteron -2.4 Estradiol-40.4 Prolactina- 78.3. Iar la ecograf mi a spus ca am anexita dreapta si mi s a recomandat Zanocin 200g (10comprimate). Va rog astept mesaj ! Sunt noua pe forum .multumesc!
andy07 wrote:Buna, Lorena! in ce zi sunt facute analizele, raportat la ciclul menstrual? cred ca sunt de z2-3. care era limita superioara la prolactina? daca e aia cu 25, atunci e f mare. LH e mare pt perioada foliculara, pare de ovulatie. e important sa ne spui ziua. |
|
Inregistrat: 2/22/2019 Mesaje: 1
| Buna ziua. Si-a facut cineva analize medicale la dr Miciner Silvia? Intreb pentru ca am fost la un control de infertilitate recent la aceasta dna dr si as vrea sa vad daca impresia cu care am plecat este sau nu indreptatita. Multumesc! |
|
Inregistrat: 11/17/2023 Mesaje: 1
| Histerosonografie HyFoSy Buna tuturor, In calitate de 'aspiranta',va impartasesc experienta mea. La mine, dupa analizele hormonale, cele de secretie si urmarirea ovulatiei, s a trecut la cele ale partenerului cuplate cu permeabilitatea mea tubara. Medicul mi a prezentat si HSG si Histeresonografia. eu nu aveam pana atunci alte probleme depistate, poate doar un rezultat AMH de ovare polichistice, dar nimic pe eco. Au iesit rezultatele partenerului ok, eu am tratat o ureaplasma care nu voia sa se lase cu primul antibiotic si am facut Histerosonografia. Am decis impreuna cu medicul sa facem Histerosonografie cu substanta de contrast tip spuma -HyFoSy- pentru ca era mult mai buna imaginea ecografica. Medicul mi-a explicat care vor fi pasii, cum se va simti, ce ar trebui sa urmarim, vedem. Procedura a fost lejera, in primul rand trebuie sa fii relaxata. Pentru ca medicul imi descrisese deja ce se va intampla, eram linistita. Apoi, in timpul procedurii, la fiecare pas, imi spunea ce face si ce se intampla. Eu am simtit un foarte mic discomfort, aproape imperceptibil, la introducerea cateterului cu substanta. La eco s-a vazut permebilitatea foarte buna pe stanga, iar pe dreapta inainta mai incet, dar a ajuns. Cu histerosonografia se vede si cavitatea uterului foarte bine. In cazul meu uterul era in regula, pe eco nu s a vazut nici o problema. Dupa interventie am mai resimtit acel discomfort foarte putin timp - cateva zeci de minute- dar am plecat din cabinetul medicului si am continuat o zi normala. Singurul medicament a fost un antibiotic -post interventie- doza unica. Personal, recomand o astfel de investigatie, dupa discutia cu medicul, evident, pentru ca poate depista mai multe probleme de fertilitate-daca exista- sau poate confirma ca totul e in regula, e o procedura minim invaziva fata de HSG, se poate realiza si pentru pacientele alergice la iod si poate usura drumul spre o viitoare sarcina!
Toate cele bune si drum usor aspirantelor! |
|
|