Investigatii necesare atunci cand nu ramai insarcinata
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, October 7, 2014 10:52 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ce investigatii vi s-au recomandat atunci cand ati incercat o perioada mai mare sa ramaneti insarcinata si nu ati reusit?

Poate aceasta lista cu investigatii posibile poate fi utila si altor aspirante la titlul de mamica, ale caror medici nu s-au gandit poate la toate posibilitatile de investigare...
Nanny
Scris: Tuesday, October 7, 2014 11:07 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2012
Cel mai bine sa scriu aici ca sa gagsesca fetele doritoare de informatii si sa nu aglomeram pag de la Aspirante.Acestea sunt valabile sin cazul in care urmeaza sa te apuci de un bebe ( NUU toate) Sa incepem:

HLG ( hemoleucograma)completa
Sumar Urina
Ca ionic/seric, Fe, Mg
VHS
Glicemie
TSH
FT3
FT4
PROLACTINA
DHEA-S
ATPO
ANTITIROGLOBULINA
ESTROGEN/PROGESTERON/TESTOSTERON
ECHO DE TIROIDA
RMN DE PARATIROIDA
PROFIL TORCH
DIN Secretie
PAPANICOLAU ( IDEAL , IN MEDIU LICHID)
CHLAMIDYA
LYSTERIA
MICOPLASMA
UREEAPLASMA
ECHO TRANSVAGINAL si daca este cazul urmarire ovulatiei

PROFILUL PT TROMBOFILIE ( care cuprinde mai multe analize, le gasiti pe pag destinata Sarcina si trombofilia)

Pt domni : Spermograma, spermocultura

Anelise
Scris: Tuesday, October 7, 2014 11:11 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
dana_h
Scris: Tuesday, October 7, 2014 11:28 AM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2014
cred ca putem adauga Proteina C si S
Nanny
Scris: Tuesday, October 7, 2014 6:56 PM
Nivel

dana_h wrote:
cred ca putem adauga Proteina C si S

Acelea intra in Ptofilul pt Trombofilie..dar sigur este bine ca le-ai amintit!
Lina
Scris: Monday, October 20, 2014 3:45 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/20/2014
Buna fetelor,
Noi incercam de mai bine de 2 ani, si nimic. Am facut cred cam toate analizele indicate de Nanny la inceput (Hemoleucograma + investigatii specifice sarcinii - vaginale si de sange - Pap, etc).
A urmat apoi o laparoscopie diagnostica, unde mi s-a spus ca nu am nimic, si cum am schimbat medicul, caci cu cel vechi nu inaintam deloc si ma tinea dintr-o monitorizare in alta (desi se vedea clar ca ovulez mereu), acum mi s-a recomandat si HSG.
Sotul a repetat Spermo, a iesit ok, normospermie, iar acum, inainte de HSG, trebuie sa reiau din nou testele TORCH (cu mycoplasma, ureaplasma, chlamydie, listerie, etc etc....) care ajung in jur de 1000 lei Argue Dureros de mult.
Sper sa iasa bine totul si sa pot face HSG.
Dintre fetele care au facut HSG, ne pot spune si noua impresii? Am mari emotii.
Multumesc si .... succesuri!
angel
RalukM
Scris: Monday, October 20, 2014 3:54 PM
Nivel

Inregistrat: 1/24/2014
Buna Lina,

Sunt una dintre fetele care a facut HSG..e putin dureros..se spune ca daca nu ai trompele infundate nu doare, eu nu le-am avut dar tot a durut. Dureaza ff putin si durerea e una suportabila asa ca don't panic DistanceKiss Se face de preferat pana in Z10 a cm-ului, oricum sunt convinsa ca o sa-ti spuna medicul mai mult despre.
Unele fete dupa analiza au luat antibiotic, eu nu am luat nimic nici inainte nici dupa, iar depinde de medic..in luna cu hsg e de recomandat sa nu ramai gravida din cauza radiatilor...Dupa investigatie e posibil sa sangerezi 2-3 zile sau nu, nu e obligatoriu.
Bafta si sa vii cu vesti bune
Lina
Scris: Monday, October 20, 2014 4:12 PM
Nivel

Mersi mult, RalukM. angel
Sper sa fie ok si trompele, si uterul. Din cate am inteles, trompele au fost verificate si la interventia laparo, acum medicul acesta vrea HSG mai mult pentru a vedea si uterul prin interior. Se gandea sa nu aiba vreo anomalie, ceva, si din cauza asta sa nu se prinda nimic. Eu sunt aproape sigura ca va fi ok! Trebuie sa fie ok!
Tu ai folosit ceva anestezic? Dimineata era la spital o fata care a informat-o pe asistenta ca vrea anestezic.
Si ai facut toate analizele amintite inainte?
Succesuri! angel
RalukM
Scris: Monday, October 20, 2014 4:17 PM
Nivel

Inregistrat: 1/24/2014
Lina wrote:
Mersi mult, RalukM. angel
Sper sa fie ok si trompele, si uterul. Din cate am inteles, trompele au fost verificate si la interventia laparo, acum medicul acesta vrea HSG mai mult pentru a vedea si uterul prin interior. Se gandea sa nu aiba vreo anomalie, ceva, si din cauza asta sa nu se prinda nimic. Eu sunt aproape sigura ca va fi ok! Trebuie sa fie ok!
Tu ai folosit ceva anestezic? Dimineata era la spital o fata care a informat-o pe asistenta ca vrea anestezic.
Si ai facut toate analizele amintite inainte?
Succesuri! angel

Nu am facut anestezie..nici nu am vrut ca am fobie de anestezii :) Da, am facut inainte toate analizele de secretie, paps , mycoplasma+ureaplasma, clamidya si nu mai stiu ce.
Din cate stiu eu laparo e mult mai buna decat HSG..ordinea la mine era daca nu ramaneam gravida, HSG , histeroscopie exploratorie si dupa laparo exploratorie. La HSG intr-adevar se poate spune daca ai trompele permeabile si uterul ok.
Anumite anomalii( grave se pot depista si cu ecografia transvaginala...cele mai ascunse se vad la HSG sau si mai bine la histeroscopie exploratorie.
Lina
Scris: Monday, October 20, 2014 4:34 PM
Nivel

Multumesc mult pentru raspuns. Cu Dumnezeu inainte... Voi face si eu tot fara anestezie, caci dupa Laparo oricum m-am simtit rau din cauza anestezicului. Si sper sa iasa totul bine!
Toate bune si voua! angel Acum am vazut ca aveti deja 11 saptamani! angel
carmenalina
Scris: Monday, October 20, 2014 10:02 PM
Nivel

Inregistrat: 12/3/2008
Lina, durerile pe care le vei resimti sunt ca si cele de la mesntruatie, si asta pt ca tb sa prinda cu pense cateterul prin care se introduce substanta de cosntrast. Sangerarea tot de la aceste mici presiuni pe col vor fi, dar vor trece, mie mi-a dat ceva supozitoare pt durere, dar nu a fost nevoie, n-am simtit mai nimic pe toata durata interventiei. Mi-a facut-o medicul meu, cu asistenta alatrui, a fost o experienta netraumatizanta pt mine, subst s-a dus f repege si a iesit pe trompe ca medicul s-a bucurat cat de curate sunt si ca totul e OK. Dar fii rellaxata si ai sa vezi ca totul va fi bine, incearca sa te odihnesti inainte, ca nu fii stresta!
Lina
Scris: Monday, November 3, 2014 5:12 PM
Nivel

Buna fetelor,
Sunt foarte prinsa la serviciu si nu pot intra foarte des pe forum. Am vazut ca s-a facut alta lista cu aspirante. Nici eu n-am trecut inca la burtici. NuStiu
V-am spus randul trecut ca urmeaza un HSG. Ei bine, inainte de asta mi s-a dat o maaare lista cu analize de efectuat (ca nu cumva sa fie vreo infectie si sa se disemineze). Printre acestea, se numara si anticorpi IgG Chlamydia trachomatis, care mi-a iesit pozitiv, 1,32 uff E primul rezultat pe care l-am primit. Am tot citit despre asta pe net, si vad ca are legatura cu sterilitatea. Mai e cineva in situatia asta? Oricum, IgG inteleg ca-i pt trecut , sunt curioasa sa vad daca in prezent mai apare ceva. Eu in 2012 cand mi-am facut Antigen chlamydia a iesit negativ. Asta inseamna ca as fi putut avea infectia chiar si inainte de acea data, nu? Sau cine ma poate lumina si pe mine?!
SArutmana Angel
Nanny
Scris: Monday, November 3, 2014 5:51 PM
Nivel

Draga mea...Voiam sa-ti spun ca, Profil Torch nu inseamna ce ai scris tu in paranteza!! Dar nu-i nimic noi am inteles ce doresti sa ne spuipupici Faptul ca ti-a iesit Chlamydia chiar si in Igg..inseamna ca trebuie s-o tratezi, inainte de a face orice interventie. Iti va spune doctorul cu siguranta. Daca ai facut aceasta analiza in 2012 si a iesit negativa, inseamna ca ai contactat bacteria dupa...Spor la treaba in cautari si cercetari!!
Lina
Scris: Monday, November 3, 2014 6:04 PM
Nivel

Revin...
am mai primit o serie de rezultate. Antigen Chlamydia - NEGATIV. deci nu am acum infectia, nu? a fost si s-a rezolvat, daca anticorpii IgG sunt pozitivi... asa-i?
mersi pt raspunsuri!
ps. ai dreptate, Nanny, am incurcat putin la Torch. nu mi le-a mai dat pe toate de la Torch, doar restul ce am amintit. mersi pt intelegere angel
AngelNot
Lina
Scris: Monday, November 10, 2014 6:28 PM
Nivel

carmenalina wrote:
Lina, durerile pe care le vei resimti sunt ca si cele de la mesntruatie, si asta pt ca tb sa prinda cu pense cateterul prin care se introduce substanta de cosntrast. Sangerarea tot de la aceste mici presiuni pe col vor fi, dar vor trece, mie mi-a dat ceva supozitoare pt durere, dar nu a fost nevoie, n-am simtit mai nimic pe toata durata interventiei. Mi-a facut-o medicul meu, cu asistenta alatrui, a fost o experienta netraumatizanta pt mine, subst s-a dus f repege si a iesit pe trompe ca medicul s-a bucurat cat de curate sunt si ca totul e OK. Dar fii rellaxata si ai sa vezi ca totul va fi bine, incearca sa te odihnesti inainte, ca nu fii stresta!

Buna din nou,
Carmenalina, am recitit mesajul tau si sunt putin ingrijorata. Chiar azi am primit noul rezultat la PAP, si e ASC-US. De cand ma stiu la unele Pap imi ies niste modificari ale celulelor (depinde de laboratorul unde fac analiza), dar am facut mereu colposcopii, si genotipare HPV. Totul pare ok, medicii zic sa nu ma ingrijorez de chestia asta, care arata ca o inflamatie... Dar mi-e teama sa nu agravez ceva daca zici ca vor fi mici presiuni pe col... DAr am incredere ca stie medicul mai bine ce face. Merg din nou la el, luni, sa-i arat si acest rezultat.
Va pup si... succes! AngelNot
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.