|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| INTRETINEREA PERDELELOR
Perdelele raman albe si tari (apretate) daca in apa de limpezit se adauga sare, iar dupa scurgere se pun sa se usuce la locul lor.
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| Cu ce spalati perdelele? Le spalati la masina de spalat? Le lasati sa se inmoaie inainte in apa rece cu sare?
Ce faceti daca s-au cam ingalbenit de la fumul de tigara? |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| nu stiu daca e bine dar eu le spal la masina de spalat progr pt perdele (si apoi le pun cu un apret slab -citeodata), le las la scurs si le atirn ude mentionez ca sunt clasice nu din astea moderne de voal, credd ca astea nu merg la masina, si mai trebuie si calcate, cel putin cumnata mea asa face iar in privinta albitului ...dero de calitate sup sau inalbitori pt masina de spalat |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu le bag direct la masina de spalat, fara inmuiere sau prespalare inainte. Cand aveam perdelele albe puneam niste Vanish White (praf nu solutie) si se curatau foarte bine. Acum am perdele crem si le spal numai cu detergent. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Perdele din voal colorat nu are nimeni? As vreau sa-mi cumpara dar par asa de sensibile si nu stiu cat sunt de pretentioase. |

| g_nicoleta2000 wrote:Perdele din voal colorat nu are nimeni? As vreau sa-mi cumpara dar par asa de sensibile si nu stiu cat sunt de pretentioase.
Eu am perdele din voal crem. Nu sunt pretentioase deloc. Eu le spal normal numai cu detergent si balsam si trebuie puse la loc imediat ce le-ai scos din masina, ca altfel se sifoneaza si nu stiu daca pot fi calcate. |

| Kiki wrote:Eu am perdele din voal crem. Nu sunt pretentioase deloc. Eu le spal normal numai cu detergent si balsam si trebuie puse la loc imediat ce le-ai scos din masina, ca altfel se sifoneaza si nu stiu daca pot fi calcate.
Ahaaa, saru'mana. Deci nu se deformeaza la spalat. Eu nu ma simt in stare sa-mi cumpar perdele decat care sa se spele la masina; nu ma vad spalandu-le manual. |

| g_nicoleta2000 wrote:
Ahaaa, saru'mana. Deci nu se deformeaza la spalat. Eu nu ma simt in stare sa-mi cumpar perdele decat care sa se spele la masina; nu ma vad spalandu-le manual.
Nu se deformeaza, nu se micsoreaza, atat, ca trebuie sa le intinzi repede ca se sifoneaza. |

| Kiki wrote:
Nu se deformeaza, nu se micsoreaza, atat, ca trebuie sa le intinzi repede ca se sifoneaza.
Macar atat sa fac si eu pana se inventeaza perdelele care se intind singure |
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Si eu, tot perdele din voal am, tot direct la masina le spal, fara inmuierea prealabila; le spal, le intind la loc; detregent si balsam; nu se strica absolut deloc. |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Mai, perdelele din voale se calca si ele, numai ca fixezi masina de calcat la sintetic/matase cand calci si nu se incalzeste tare...pe-aici se poarta voalul la perdele si nu pe tot peretele, ci doar cat e fereastra...se pun 2 perdele mai mici ca latime, dar lungi ca sa dea eleganta ferestrei si la alegere un voal gen sal, lung, care se pune peste ele de galerie sa atarne de o parte si de alta si arata super sau diverse perdelute scurte care vin peste ele...va atasez o poza sa va faceti o idee cum vine. delfinasa attached the following image(s):

|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Foarte frumos, plus ca-mi plac si culorile din imaginea atasata. |

| Eu inca testez piata pentru marea mutare. oricum sunt 100% hotarata pentru perdele de voal colorat la Alex in camera si pentru perdele de organtza la noi. Am vazut ca pretul la voal este rezonabil intre 280-400mii lm.
Delfinasa, frumos aranjamentul dar parca urla dupa camere largi, deschise. Intr-un apartament ingramadit ca am meu |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| f frumos delfinasa dar si eu zic ca sunt pt camere mari.... |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 7/4/2014 Mesaje: 5
| Salut!
Tot cautand informatii despre cum sa-mi amenajez casa si ce perdele sa-mi aleg, am descoperit cateva site-uri si bloguri de folos. Perdele si draperii, mai nou, gasiti si online la preturi bune, plus ca la si monteaza. Pe mine blogul acesta m-a inspirat cel mai mult in alegerea pe care am facut-o si am gasit sfaturi utile: http://blog.decoradesign.ro/de-ce-trebuie-sa-tinem-cont-atunci-cand-alegem-perdele-si-draperii-pentru-casa/ sper sa va fie si voua de folos! Cu drag! |
|
|