Intretinerea lenjeriei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, April 24, 2006 7:56 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
1. Daca se spala pentru prima data o rochie noua, se inmoaie mai intai putin in apa rece, putin sarata, cu o lingura de otet

2. Un material nou, care urmeaza a fi confectionat, se lasa in apa rece cam 10 minute, apoi in apa fierbinte, se intinde la uscat, se calca si dupa aceea se croieste. De obicei intra la apa mai mult pe lungime decat pe latime.

3. Partea interioara a gulerului unei haine se curata cu solutie de 1 parte amoniac, 3 parti apa.

4. Pentru ca rufele albe sa fie mai stralucitoare, mai moi, in apa de clatit se adauga un pahar de lapte.

5. Lenjeria alba din bumbac se freaca cu sapun de casa, se lasa la soare, se limpezeste si apoi se usuca.

6. Rufele fierte cu perhidrol se limpezesc foarte bine.

7. Guma de mestecat de pe haine se dezlipeste daca se freaca cu o bucata de gheata.

8. Ciorapii de dama pot avea o durata mai mare daca dupa spalare in apa de limpezit se adauga o lingurita de zahar.

9. Bluzele din matase se spala cu apa calda, detergent, 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu.

10. Rufele usoare de vara se spala bine cu apa calda, detergent, 10-15 g de amoniac la 1 l de apa. Limpezirea se face foarte bine.

11. Petele de ceara de la lumanare se scot prin presarea cu fierul incalzit pe partea patata a materialului, peste o sugativa. Se trece usor cu fierul, nu se insista asupra locului respectiv.

12. Pentru a reda culoarea unui slip decolorat se introduc piesele de imbracaminte in ceai negru sau verde, facut infuzie puternica cand este inca fierbinte, apoi se limpezesc bine.

13. Primavara si toamna se scot hainele din dulapuri, se scutura, se aerisesc si se perie, se pun saculeti cu naftalina sau flori de levantica in buzunare sau agatate de umerase.

14. La spalarea rufelor se tine seama atat de tipul materialului cat si de culoare. Nu se pun la spalat rufe colorate cu rufe albe, nici rufe din bumbac impreuna cu rufe din matase sau lana, prosoapele se spala separat de restul rufelor. La spalarea lenjeriei de pat in apa de limpezit se poate adauga un lichid parfumat, iar unele tesaturi se preteaza a fi "scrobite", apretate cu apret sau cu aracet indoit cu apa.

15. Batistele se pot parfuma usor inainte de a fi calcate, avand un miros placut cand sunt folosite.

Kiki
Scris: Friday, November 3, 2006 11:40 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Cum reusesc sa scot ulei de masina de pe un pulover? banghead banghead banghead Barbata-miu s-a gandit sa imi dea de lucru ca nu am destule si s-a bagat sub o masina cu un pulover deschis la culoare toanerele tunete
Cum fac? E si ciudat ca nu pot pune in clor, pentru ca are o parte alba o parte albastra...banghead
Maria & Mario
Scris: Saturday, November 4, 2006 12:03 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Vanish Oxy Powder, intai la mana , inmuiat in chiuveta, apoi inca un " recipient" in masina de spalat. Ies usor ! Spor !
Kiki
Scris: Saturday, November 4, 2006 12:06 AM
Nivel

Chiar daca pata e mai veche? ca mai are una bucata pulover in halul asta...
Maria & Mario
Scris: Saturday, November 4, 2006 12:19 AM
Nivel

Pe cel vechi spala'l de mai multe ori la masina , tot cu Vanish. In timp se estompeaza ! Nu garantez ca iese din prima ! sic Oricum, e bun produsul ! thumright
Kiki
Scris: Saturday, November 4, 2006 12:20 AM
Nivel

Merci mult, Oana! pupici pupici
Maria & Mario
Scris: Saturday, November 4, 2006 12:20 AM
Nivel

Cu mare drag si .... cu rezultate exceptionale, sper ! pupici
Kiki
Scris: Saturday, November 4, 2006 12:24 AM
Nivel

Si eu sper...anyway, te tzin la curent! pupici
danab
Scris: Saturday, November 4, 2006 4:15 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Functioneaza la pete vechi, dupa vreo 4 spalari.
sousourel
Scris: Saturday, November 4, 2006 10:38 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Kiki wrote:
Cum reusesc sa scot ulei de masina de pe un pulover? banghead banghead banghead Barbata-miu s-a gandit sa imi dea de lucru ca nu am destule si s-a bagat sub o masina cu un pulover deschis la culoare toanerele tunete
Cum fac? E si ciudat ca nu pot pune in clor, pentru ca are o parte alba o parte albastra...banghead

Peste pata de ulei se pune intai pudra de talc (merge sipudra pt bebe daca are talc) apoi vanish si lasata la inmuiat ceva vreme, apoi la spalat. Spor!pupici
kali
Scris: Sunday, November 5, 2006 8:15 AM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
sousourel wrote:

Peste pata de ulei se pune intai pudra de talc...

... sau faina alba daca nu aveti pudra la indemana...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.