Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| INTRETINEREA ARTICOLELOR DE BUCATARIE
1. Grasimile si piatra de pe robinete dispar daca se freaca cu o feliuta de lamaie.
2. Petele de nicotina de pe scrumierele de portelan se curata cu sare fina umezita, iar petele de culoare inchisa se curata cu amestec de otet cu sare prin frecare usoara.
3. Vasele din sticla rezistenta la foc se fierb periodic cu apa cu detergent. Nu se freaca cu buretele metalic si nu se pun direct pe flacara.
4. Chiuveta se desfunda daca se toarna otet cu bicarbonat de sodiu, apoi apa fierbinte.
5. Faianta devine lucioasa daca se pune in apa putin bicarbonat de sodiu.
6. Daca s-a prins mancarea pe vasele emailate se curata prin umplerea acestora cu apa clocotita, apoi cu apa rece.
7. Vasele din otel inoxidabil trebuie perfect degresate, clatite cu apa cu otet, periodic spalate la exterior cu alcool.
8. Tacamurile devin stralucitoare daca se curata in apa in care au fiert cartofi.
9. Paharele devin lucioase daca dupa spalarea lor se limpezesc cu apa cu otet. Transparenta paharelor patate de calcar revine daca se lasa paharele timp de 30 de minute in 4/5 apa si 1/5 otet la care se adauga un cartof taiat felii.
10. Pentru a curata talpa fierului de calcat se curata cu vata inmuiata cu sare fina.
11. Daca s-a spart un pahar pe covor cioburile se aduna usor cu un ziar umed.
12. Placile de ceramica se freaca cu praf de creta.
|