Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| L-am deschis dupa 30 min, adica cu 5 min inainte de a-l scoate. Oare de-asta?!? Mersi pt idee! |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Fetelor, va rog mult am si eu o mica problema: vreau sa fac ceva praji, ceva dulce dar nu am cuptor. Cumnatei mele nu-i functioneaza asa ca nu pot coace nimic. Plus ca oricum n-aveam nici tavi, dar asta e alta problema... Am facut pana acum lapte de pasare, diplomat dar fara blat, budinci, cioco de casa, gogosi si azi am terminat tiramisu. Ce as mai putea face? Va rog idei !!!!
|
|

Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Prajitura cu blat de biscuiti si crema de iaurt cu frisca Ingrediente blat:
200g pesmet de biscuiti(biscuiti mai tari macinati in robot sau pusi intr-o punga legata la gura si trecut cu sucitorul peste ei ) 150g unt sau margarina 2 linguri zahar tos 1 plic zahar vanilat
Crema: 1 iaurt cu fructe(500g) 500g frisca 2 linguri zahar 2 plicuri de gelatina se poate pune si alte fructe din compot(ananas,caise,pere,mere,piersici )dar scurse foarte bine.
Preparare: Amestecam pesmetul,untul,zaharul si zaharul vanilat cu mixerul. Rezulta o compozitie sfaramicioasa ,pe care o intindem cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan(sa treaca putin de marginea tavi) si dam la rece, pana pregatim crema.
Amestecam intr-un vas iaurtul ,frisca batuta ,zaharul si branza. Dizolvam gelatina in 6 linguri de apa si o lasam 15min,apoi o punem pe foc pana nu mai are granule(atentie nu trebuie sa fiarba), o amestecam cu 2 linguri din compozitia de iaurt ,apoi o turnam in crema pe toata ,amestecand usor.Acum se adauga si fructele (in cazul meu, banana),taiate bucatele.
Scoatem tava cu blatul de la rece si punem aceasta crema ,intinzand-o umiform.Dam din nou la frigider pentru 2-3 ore.Apoi scoatem prajitura din tava (cu ajutorul foliei) si o portionam dupa preferinte. Se orneaza cu frisca .
|
|

| Tort de biscuiti cu branza mascarpone Ingrediente: 2 pachete biscuiti, 100 g unt, 300 g ciocolata, 300 ml smantana de frisca, 4 oua, 500 g mascarpone. Pentru decor: 200 g biscuiti cacao, 1 portocala, 100 g afine. Mod de preparare: Biscuitii se faramiteaza, se amesteca cu untul topit si se pun pe fundul unei tavi de tort. Se da la frigider 2 ore. Ciocolata impreuna cu 100 ml frisca se topeste pe bain-marie. Se lasa sa se raceasca. 2 albusuri se bat spuma si se incorporeaza in ciocolata. Se toarna peste blatul de biscuiti si se da iar la frigider. Restul de frisca se bate cu putin zahar pudra si se amesteca cu branza mascarpone. Se incorporeaza galbenusurile si ouale ramase si se toarna crema obtinuta peste cea de ciocolata. Se da la frigider 3 ore. Marginea tortului se tapeteaza cu biscuiti de cacao. Tortul se decoreaza cu afine si felii de portocala.
|
|

| Bomboane de ciocolata delicioase Ingrediente: 250 gr biscuiti 200 gr ciocolata cu lapte unt cat o nuca 10-12 linguri rom sau lichior, cafea, suc natural 50 gr fulgi de cocos
Biscuitii se toaca marunt .Ciocolata se topeste impreuna cu untul, pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde. Aceasta trebuie sa fie fluida si cremoasa.Peste amestecul de unt si ciocolata se adauga biscuitii pisati si romul ori lichiorul sau cafea,sau o lingura de ness...etc. In functie de cat de moale este compozitia adaugati 10 linguri si apoi daca mai trebuie mai adaugati inca 2.Totul se omogenizeaza foarte bine si va rezulta o pasta care se modeleaza foarte usor. Pasta se lasa sa stea circa 30 min la temperatura camerei pentru a da ocazia ciocolatei sa se intareasca. Daca va grabiti o puteti introduce la frigider timp de 15 min. Apoi se ia o cantitate din pasta si se modeleaza bilute de dimensiunea unei nuci si se dau prin fulgi de cocos.
|
|

| Rulada de biscuiti cu ciocolata alba Pentru rulada: 165 g biscuiti cu ciocolata 50 g unt topit Pentru umplutura: 50 ml apa 70 g unt 100 g zahar 150 g lapte praf esenta de vanilie Biscuitii se vor tine la frigider inainte de a fi folositi, sa fie ciocolata tare. Se pun in vasul robotului si se mixeaza la viteza mare. Se adauga untul topit, cate putin, pana se obtine o compozitie ca niste firimituri.
Se intinde compozitia pe o folie alimentara si se niveleaza cu palmele sau cu fundul unui pahar. Se da la rece.
Intr-un vas punem apa cu zaharul la fiert. Cand incepe sa se ingroase si sa se ridice spuma deasupra, se adauga untul si se fierbe in continuare, pana acesta se topeste. Se da deoparte si se adauga laptele praf si esenta de vanilie. Se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit, apoi se intinde peste blatul de biscuiti cu ciocolata.
Cu ajutorul foliei, se ruleaza cat mai strans, se inveleste in folie de plastic, apoi in una de aluminiu si se da la rece pana se intareste foarte bine.
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Kmy, mor de pofta si ma ingras la loc suna absolut delicios! |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Tot eu am o mica intrebare. Pentru ca ador macul, va rog mult sa-mi spuneti cateva retete cu mac !!! Multumesc A...daca aveti idee si de ceva dulce in care pot pune fructe confiate (inafara de diplomat ca din ala am facut deja...), ar fi perfect. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Prajitura Cocomac, o reteta deosebit de gustoasa! Blatul: 8 albusuri se bat cu 200 gr zahar, 2 linguri faina, 1 praf copt, 50 gr de mac, 150 gr de nuca de cocos. Când este batuta se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Foaie dobos: 2 oua, 2 linguri apa, 4 linguri zahar, 4 linguri faina. Se bate si se pune la cuptor. Crema: 8 galbenusuri se freaca cu 300 gr de zahar, 2 plicuri de ness, 150 ml lapte si se fierbe pe aburi. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu 300 gr de margarina RAMA(Sau unt). Deasupra se orneaza cu ciocolata rasa.
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Fetelor, aveti vreo reteta de malai din acela care se mananca cu frisca deasupra.Mamam mea facea unul tare bun, dar eu n-am reteta.Tatal si fratele meu m-au rugat sa le fac si chiar n-am idee cum se face |
|

Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Bereea,aici am postat o reteta de malai,pe care o am de la soacra mea.Eu nu am facut-o niciodata,dar am mancat la ea(prima reteta) si era foarte buna.Soacra mea ii punea deasupra gem de caise sau visine,nu frisca.Acum si retetele difera de la o zona la alta,dar poate te ajuta. |
|

| multumesc, Katrina |
|

| Sa nu radeti de intrebarea mea: kefirul si iaurtul sunt cam acelasi lucru? Se poate inlocui kefirul cu iaurt? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Kefirul se obtine din lapte in care s-a adaugat o cultura de kefir, ceva asemanator la aspect cu o conopidutza. La iaurt se foloseste maia cu alte culturi. Depinde pentru ce iti trebuie inlocuirea. |
|

| imi trebuie pentru un tort.am gasit o reteta super, dar scrie ca trebuie kefir.Ma intrebam daca pot inlocui cu iaurtul.au aceeasi densitate? e mare diferenta de gust? |
|
|