Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Pentru ca am gasit necesar un loc in care sa postam intrebarile legate de dulciuri, praji, torturi,... Am sa incep chiar eu pentru ca am foarte multe intrebari la acest domeniu. Am sa revin imediat ce-mi amintesc din ele...
Ce as putea face cu rahatul, inafara de cornulete sau salam de biscuiti? Am 3 kg de rahat simplu si as dori ceva bun. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Cumpara niste foi de napolitana iar mai apoi da pe masina de tocat cam 1Kg de rahat dupa care amesteca-l cu un pachet de margarina tip Unirea (sau cu unt) si cu zeama de la o lamaie dupa care umple foile. Un deliciu! Daca ai se pot aduga in compozitie si nuci macinate dar nu e obligatoriu. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Va rog sa-mi dati niste idei de glazura la un tort de ciocolata !!! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Diana,am eu o reteta super:
200 gr ciocolata amaruie (daca vrei sa iasa neagra glazura,daca nu,poti folosi si altfel) 150 ml smantana lichida o lingurita de miere o lingurita de unt (adica 45 de grame scrie pe reteta,eu folosesc masuratoarea "lingurita")
tai bucatele ciocolata sau o dai pe razatoare pui la incalzit smantana cu mierea,pui ciocolata,iei de pe foc,amesteci bine sa se topeasca,urmeaza sa adaugi untul,mai pui cateva secunde pe foc,sa fii sigura ca e totul topit bine. si torni peste praji sau tort,nu nivelezi cu nimic,o sa vezi cum se aranjeaza ea perfect. mie imi place glazura asta si pentru ca luceste tare frumos |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Glazura de ciocolata
Se amesteca 8 linguri de zahar cu 4 linguri de cacao, 2 linguri de faina, o cana de lapte ( 1/4 l) , esenta de rom.Se pune pe foc amestecand cu grija.Cand s-a intarit s eia de pe foc si se amesteca cu 80g de unt. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Mela wrote:Diana,am eu o reteta super: 200 gr ciocolata amaruie (daca vrei sa iasa neagra glazura,daca nu,poti folosi si altfel) 150 ml smantana lichida o lingurita de miere o lingurita de unt (adica 45 de grame scrie pe reteta,eu folosesc masuratoarea "lingurita") tai bucatele ciocolata sau o dai pe razatoare pui la incalzit smantana cu mierea,pui ciocolata,iei de pe foc,amesteci bine sa se topeasca,urmeaza sa adaugi untul,mai pui cateva secunde pe foc,sa fii sigura ca e totul topit bine. si torni peste praji sau tort,nu nivelezi cu nimic,o sa vezi cum se aranjeaza ea perfect. mie imi place glazura asta si pentru ca luceste tare frumos Mela, fierbinte o torni, sau o lasi la racit? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| e foarte buna reteta scrisa de mela si am lasat-o sa se raceasca ... data viitoare o incerc pe a lui bereea! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Miriam,scuze,acum am vazut intrebarea eu o torn calda,asa nu face nici o cuta pe tort/prajitura,e fina si lucioasa ca o oglinda. daca se raceste se intareste si trebuie sa o nivelezi tu cu ceva (asa cred,mereu am turant-o calda). |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Mela wrote:Miriam,scuze,acum am vazut intrebarea eu o torn calda,asa nu face nici o cuta pe tort/prajitura,e fina si lucioasa ca o oglinda. daca se raceste se intareste si trebuie sa o nivelezi tu cu ceva (asa cred,mereu am turant-o calda). Mela, mercy, eu am lasat-o putin sa se raceasca dar nu de tot. A fost ok, mi-a placut si gustul ei. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| O reteta testata si buna de tarta aveti? Ma intereseaza doar o reteta de blat, la restul ma descurc. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| ce fel de tarta? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Blat pentru tarta. O reteta de blat care merge cu crema de budinca, de branza, cu orice tip de crema... |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| cred ca ar merge pasta frolla |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Sau aici, la mijlocul paginii. http://forum.7p.ro/Prajituri-placinte-tarte.aspx?g=posts&t=125&p=3
Mie mi s-a cam lasat blatul dupa ce l-am scos din cuptor si nu stiu de ce. Dar e f gustoasa. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| monique wrote: Mie mi s-a cam lasat blatul dupa ce l-am scos din cuptor si nu stiu de ce. Dar e f gustoasa.
Ai deschis usa la cuptor in timpul coacerii? Asta ar putea sa fie un motiv.... |
|
|