Intrebari...dulci
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fdianamaria
Scris: Tuesday, November 3, 2009 12:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
Pentru ca am gasit necesar un loc in care sa postam intrebarile legate de dulciuri, praji, torturi,...
Am sa incep chiar eu pentru ca am foarte multe intrebari la acest domeniu. Am sa revin imediat ce-mi amintesc din ele...


Ce as putea face cu rahatul, inafara de cornulete sau salam de biscuiti? Am 3 kg de rahat simplu si as dori ceva bun.
Iuli
Scris: Tuesday, November 3, 2009 1:32 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Cumpara niste foi de napolitana iar mai apoi da pe masina de tocat cam 1Kg de rahat dupa care amesteca-l cu un pachet de margarina tip Unirea (sau cu unt) si cu zeama de la o lamaie dupa care umple foile. Un deliciu! Daca ai se pot aduga in compozitie si nuci macinate dar nu e obligatoriu.
fdianamaria
Scris: Thursday, January 7, 2010 2:14 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
Va rog sa-mi dati niste idei de glazura la un tort de ciocolata !!!
Mela
Scris: Thursday, January 7, 2010 2:51 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Mesaje: 13514
Diana,am eu o reteta super:

200 gr ciocolata amaruie (daca vrei sa iasa neagra glazura,daca nu,poti folosi si altfel)
150 ml smantana lichida
o lingurita de miere
o lingurita de unt (adica 45 de grame scrie pe reteta,eu folosesc masuratoarea "lingurita")

tai bucatele ciocolata sau o dai pe razatoare
pui la incalzit smantana cu mierea,pui ciocolata,iei de pe foc,amesteci bine sa se topeasca,urmeaza sa adaugi untul,mai pui cateva secunde pe foc,sa fii sigura ca e totul topit bine.
si torni peste praji sau tort,nu nivelezi cu nimic,o sa vezi cum se aranjeaza ea perfect.
mie imi place glazura asta si pentru ca luceste tare frumos thumleft
bereea
Scris: Sunday, January 10, 2010 4:42 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Glazura de ciocolata

Se amesteca 8 linguri de zahar cu 4 linguri de cacao, 2 linguri de faina, o cana de lapte ( 1/4 l) , esenta de rom.Se pune pe foc amestecand cu grija.Cand s-a intarit s eia de pe foc si se amesteca cu 80g de unt.
miriam
Scris: Saturday, March 6, 2010 3:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
Mela wrote:
Diana,am eu o reteta super:

200 gr ciocolata amaruie (daca vrei sa iasa neagra glazura,daca nu,poti folosi si altfel)
150 ml smantana lichida
o lingurita de miere
o lingurita de unt (adica 45 de grame scrie pe reteta,eu folosesc masuratoarea "lingurita")

tai bucatele ciocolata sau o dai pe razatoare
pui la incalzit smantana cu mierea,pui ciocolata,iei de pe foc,amesteci bine sa se topeasca,urmeaza sa adaugi untul,mai pui cateva secunde pe foc,sa fii sigura ca e totul topit bine.
si torni peste praji sau tort,nu nivelezi cu nimic,o sa vezi cum se aranjeaza ea perfect.
mie imi place glazura asta si pentru ca luceste tare frumos thumleft

Mela, fierbinte o torni, sau o lasi la racit?
miriam
Scris: Saturday, March 6, 2010 3:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
e foarte buna reteta scrisa de melanewclap si am lasat-o sa se raceasca ...
data viitoare o incerc pe a lui bereea!
Mela
Scris: Monday, March 8, 2010 11:09 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Mesaje: 13514
Miriam,scuze,acum am vazut intrebarea sorry1
eu o torn calda,asa nu face nici o cuta pe tort/prajitura,e fina si lucioasa ca o oglinda.
daca se raceste se intareste si trebuie sa o nivelezi tu cu ceva (asa cred,mereu am turant-o calda).
miriam
Scris: Monday, March 8, 2010 2:46 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
Mela wrote:
Miriam,scuze,acum am vazut intrebarea sorry1
eu o torn calda,asa nu face nici o cuta pe tort/prajitura,e fina si lucioasa ca o oglinda.
daca se raceste se intareste si trebuie sa o nivelezi tu cu ceva (asa cred,mereu am turant-o calda).

Mela, mercy, eu am lasat-o putin sa se raceasca dar nu de tot. A fost ok, mi-a placut si gustul ei.pupici
fdianamaria
Scris: Saturday, March 27, 2010 9:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
O reteta testata si buna de tarta aveti?
Ma intereseaza doar o reteta de blat, la restul ma descurc.
bereea
Scris: Saturday, March 27, 2010 9:51 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
ce fel de tarta?
fdianamaria
Scris: Sunday, March 28, 2010 9:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
Blat pentru tarta. O reteta de blat care merge cu crema de budinca, de branza, cu orice tip de crema...
bereea
Scris: Sunday, March 28, 2010 9:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
cred ca ar merge pasta frolla
monique
Scris: Monday, March 29, 2010 8:00 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 3579
zaza_
Scris: Monday, March 29, 2010 3:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
monique wrote:

Mie mi s-a cam lasat blatul dupa ce l-am scos din cuptor si nu stiu de ce. Dar e f gustoasa.


Ai deschis usa la cuptor in timpul coacerii? Asta ar putea sa fie un motiv....
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.