|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Am mancat la cofetaria Scala din Suceava o prajitura numita "7 foi". Mi-a placut mult si am cerut reteta dar , bineinteles, ca nu mi-au dat motivand ca e prea complicata ca sa fie facuta de o persoana oarecare .Totusi mie mi-a ramas in minte si ma intreb daca nu aveti cumva cunostinta de aceasta prajitura + reteta. |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| De multe ori gasesc retete pe care mi-ar place sa le incer , dar sunt neclare : de exemplu cand spune 800 g branza la ce fel de branza se refera? |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/25/2013 Mesaje: 175
| bereea wrote: Am mancat la cofetaria Scala din Suceava o prajitura numita "7 foi". Mi-a placut mult si am cerut reteta dar , bineinteles, ca nu mi-au dat motivand ca e prea complicata ca sa fie facuta de o persoana oarecare .Totusi mie mi-a ramas in minte si ma intreb daca nu aveti cumva cunostinta de aceasta prajitura + reteta.
Eu lucrez, oarecum, in domeniu, la o firma de distributie produse de panificatie, patiserii si cofetarii. Crede-ma ca in 99% din cofetariile din tara se folosesc creme gata cumparate, mai putin cele care necesita ganaj (sper ca am scris bine), iar blaturile/foile pt torturi, prajituri, etc. sunt facute din premixuri gata cumparate, adica daca vrei sa faci de ex. o prajitura ei cumpara premix pe care il amesteca cu faina si apa (e normal sa nu iti dea reteta pt ca reteta este pe sacul de 25 kg de premix, pe care nu ai cum sa il gasesti), apoi dupa ce foile sunt gata deschid galeata cu crema respectiva (ciocolata, vanilie, fructe, caramel etc) si gata prajitura pe care o comparam plinaaaa de E-uri si de multe ori facuta cu produse expirate. Scuze pentru dezamagirea pe care poate ti-am produso, dar eu nu mai mananc de un an jumate prajituri din comert oricat de bune sunt sau de bine arata. Pana si painea o fac acasa de vreo 3 luni (acelasi motiv ca si la prajituri).
Cat despre intrebarea cu branza, presupun ca branza normala, nesarata sau foarte putin sarata si de branza e de vaca... |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Multumesc de raspuns. Imi imaginam oricum ca prajiturile de cofetarie sunt facute cu prafuri. Se simte dupa gustul rau care ramane in gura dupa ce le mananci. Eu prajiturile mi le fac in casa si folosesc doar produse genuine , dar acea prajitura parca era diversa. Foile erau crocante si cu nuca ... ma rog , o mananc o data pe an si-mi ajunge. Cand se spune branza quarck la ce fel de branza se refera? |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Am inceput sa fac pentru prima data o reteta de pasta de zahar pentru torturi, am framantat cam din 700g de zahar insa este foarte foarte sfaramicioasa. Oare ar trebui sa mai adaug zahar si in cele din urma o sa se lege? Vreau sa intreb pe cine a mai facut asa ceva cum ar trebui sa se simta la mana(dace este ceva test gen testul scobitorii) sa stiu cand e gata si nu mai trebuie adaugat zahar si framanta Reteta e din: zahar pudra aprox. 1kg, 1 lingura de margarina, 6 linguri de apa , 2linguri de miere, 1 lingurita de gelatina. Mentionez ca am folosit zahar din comert. Pasta imi trebuie sa o intind cu sucitorul si sa acopar un tort (si tocmai ca e foarte sfaramicioasa) Mai pot sa-i fac ceva? |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Daca e foarte sfarmicioasa nu cred ca-i mai poti face ceva. De ce o cantitate ata de mare de zahar? Pune la hidratat 5 g de gelatina. Pui intr-o olita 1 lingura de miere, o incalzesti usor si topesti gelatina +2 linguri de apa. Iei de pe foc si incepi sa adaugi zahar pudra cate putin pana se face ceva ca un aluat pe care il poti framanta. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Si asa dupa reteta ta cam cat zahar crezi ca ar intra? Vreau sa fac tort printesa( din acela cu papusa in mijloc) Mi-ar aunge sa acopar tortul - fustita? |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| cam 450/500 g. Iti ajunge sa invelesti un tort de 26 cm, deci cu siguranta iti ajunge si pentru un tort papusa. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Multumesc. Am sa incerc . Daca te rog mai spune-mi si ceva cantitati pentru crema de unt. |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Daca te referi la crema de unt cu care ungi tortul inainte de a-l imbraca in pasta de zahar, folosesc cam 250 unt si zahar dupa gust. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Da la ea ma referea. Multumesc.
|
|
|