Intrebari...dulci
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Sunday, August 25, 2013 12:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Am mancat la cofetaria Scala din Suceava o prajitura numita "7 foi". Mi-a placut mult si am cerut reteta dar , bineinteles, ca nu mi-au dat motivand ca e prea complicata ca sa fie facuta de o persoana oarecare .Totusi mie mi-a ramas in minte si ma intreb daca nu aveti cumva cunostinta de aceasta prajitura + reteta.
bereea
Scris: Tuesday, November 5, 2013 3:19 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
De multe ori gasesc retete pe care mi-ar place sa le incer , dar sunt neclare : de exemplu cand spune 800 g branza la ce fel de branza se refera?
Marisa
Scris: Tuesday, November 5, 2013 3:28 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 7/25/2013
Mesaje: 175
bereea wrote:
Am mancat la cofetaria Scala din Suceava o prajitura numita "7 foi". Mi-a placut mult si am cerut reteta dar , bineinteles, ca nu mi-au dat motivand ca e prea complicata ca sa fie facuta de o persoana oarecare .Totusi mie mi-a ramas in minte si ma intreb daca nu aveti cumva cunostinta de aceasta prajitura + reteta.



Eu lucrez, oarecum, in domeniu, la o firma de distributie produse de panificatie, patiserii si cofetarii. Crede-ma ca in 99% din cofetariile din tara se folosesc creme gata cumparate, mai putin cele care necesita ganaj (sper ca am scris bine), iar blaturile/foile pt torturi, prajituri, etc. sunt facute din premixuri gata cumparate, adica daca vrei sa faci de ex. o prajitura ei cumpara premix pe care il amesteca cu faina si apa (e normal sa nu iti dea reteta pt ca reteta este pe sacul de 25 kg de premix, pe care nu ai cum sa il gasesti), apoi dupa ce foile sunt gata deschid galeata cu crema respectiva (ciocolata, vanilie, fructe, caramel etc) si gata prajitura pe care o comparam plinaaaa de E-uri si de multe ori facuta cu produse expirate. Scuze pentru dezamagirea pe care poate ti-am produso, dar eu nu mai mananc de un an jumate prajituri din comert oricat de bune sunt sau de bine arata. Pana si painea o fac acasa de vreo 3 luni (acelasi motiv ca si la prajituri).


Cat despre intrebarea cu branza, presupun ca branza normala, nesarata sau foarte putin sarata si de branza e de vaca... Cheek Kiss
bereea
Scris: Tuesday, November 5, 2013 9:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Multumesc de raspuns. Imi imaginam oricum ca prajiturile de cofetarie sunt facute cu prafuri. Se simte dupa gustul rau care ramane in gura dupa ce le mananci. Eu prajiturile mi le fac in casa si folosesc doar produse genuine , dar acea prajitura parca era diversa. Foile erau crocante si cu nuca ... ma rog , o mananc o data pe an si-mi ajunge.
Cand se spune branza quarck la ce fel de branza se refera?
Iuli
Scris: Wednesday, July 9, 2014 6:12 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Am inceput sa fac pentru prima data o reteta de pasta de zahar pentru torturi, am framantat cam din 700g de zahar insa este foarte foarte sfaramicioasa. Oare ar trebui sa mai adaug zahar si in cele din urma o sa se lege? Vreau sa intreb pe cine a mai facut asa ceva cum ar trebui sa se simta la mana(dace este ceva test gen testul scobitorii) sa stiu cand e gata si nu mai trebuie adaugat zahar si framanta
Reteta e din: zahar pudra aprox. 1kg, 1 lingura de margarina, 6 linguri de apa , 2linguri de miere, 1 lingurita de gelatina.
Mentionez ca am folosit zahar din comert.
Pasta imi trebuie sa o intind cu sucitorul si sa acopar un tort (si tocmai ca e foarte sfaramicioasa)
Mai pot sa-i fac ceva?
bereea
Scris: Wednesday, July 9, 2014 9:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Daca e foarte sfarmicioasa nu cred ca-i mai poti face ceva. De ce o cantitate ata de mare de zahar? Pune la hidratat 5 g de gelatina. Pui intr-o olita 1 lingura de miere, o incalzesti usor si topesti gelatina +2 linguri de apa. Iei de pe foc si incepi sa adaugi zahar pudra cate putin pana se face ceva ca un aluat pe care il poti framanta.
Iuli
Scris: Thursday, July 10, 2014 7:45 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Si asa dupa reteta ta cam cat zahar crezi ca ar intra?
Vreau sa fac tort printesa( din acela cu papusa in mijloc) Mi-ar aunge sa acopar tortul - fustita?
bereea
Scris: Thursday, July 10, 2014 8:59 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
cam 450/500 g. Iti ajunge sa invelesti un tort de 26 cm, deci cu siguranta iti ajunge si pentru un tort papusa.
Iuli
Scris: Thursday, July 10, 2014 2:26 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Multumesc. Am sa incerc . Daca te rog mai spune-mi si ceva cantitati pentru crema de unt.
bereea
Scris: Thursday, July 10, 2014 4:33 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Daca te referi la crema de unt cu care ungi tortul inainte de a-l imbraca in pasta de zahar, folosesc cam 250 unt si zahar dupa gust.
Iuli
Scris: Friday, July 11, 2014 5:24 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Da la ea ma referea. Multumesc.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.