Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Si eu sant dezamagita de tigaie cu ceramica, delimano mi-am luat si eu, sustin ce a-ti scris si voi, se prinde si se curata greu, trebuie sa dau cu sarma de multe ori. Asa ca tot la cea clasica raman, cred ca este din fonta.
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Am de fonta,ceva de genu` .... am preparat peste(somon),piept de pui,ardei copti,sant multumita  |
|

| O alta dezamagire a fost cutitul ceramic, taia bine dar prima data cand l-am scapat s-a spart.
|
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| miriam wrote:O alta dezamagire a fost cutitul ceramic, taia bine dar prima data cand l-am scapat s-a spart.
Miriam si eu cand le vedeam imi faceau cu ochiul, dar sotul mi-a zis sa stau cuminte ca il sparg imediat
Multumesc tare mult de info legate de tigaie , am renuntat la ideea delimano gril de ceramica , nu se merita la ce pret are !!!
Am sa ma uit dupa ceva cum ai pus tu , ingerash , dar de asta mi-e frica sa nu scoata prea mult fum. Am avut ceva de genul , de tefon, m-a tinut ceva ani , dar scoatea fum si aia, la greu
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Tigaia de fonda - aia grea buna de aruncat dupa sot la suparare - nu scoate fum cand se coc legume.La carne mie imi scoate ceva mai mult fum doar la cea de porc pentru ca se lasa grasime. In schimb pentru carnea de pui si peste e ok. Cu o hota buna se rezolva. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Eileen,recomand.Se curata/spala usor.
bereea wrote:Tigaia de fonda - aia grea buna de aruncat dupa sot la suparare  - nu scoate fum cand se coc legume.La carne mie imi scoate ceva mai mult fum doar la cea de porc pentru ca se lasa grasime. In schimb pentru carnea de pui si peste e ok. Cu o hota buna se rezolva.
nu da cu tigaia!E chiar grea....mie imi place si da,la carne scoate putin fum dar este hota care isi face datoria.Carnea o prefer preparata la grill sau cuptor. |
|

| Eileen wrote:Miriam si eu cand le vedeam imi faceau cu ochiul, dar sotul mi-a zis sa stau cuminte ca il sparg imediat Si al meu a spus la fel, dar am profitat de poftele din sarcina de acum 2 ani, asa ca nu a mai putut refuza |
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| miriam wrote:Si al meu a spus la fel, dar am profitat de poftele din sarcina de acum 2 ani, asa ca nu a mai putut refuza In sarcina ai avut pofta de cutit?? ...nah ca nu stiam ca sunt si de astea ... Eu mi-am luat de la thomas cand a fost promotie mai demult , si sunt multumita , imi place si ca sunt facute dintr-o bucata , nu au maner |
|

| Fetelor, am niste fleica de mistret si nu prea stiu cum s-o gatesc.Ceva idei? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Probabil ca intai se pune la marinat. Apoi cred ca merge la cuptor. Sau poate tocata? |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 6/3/2013 Mesaje: 20
| Marinata, cel putin 24 de ore cu vin rosu si muuulte mirodenii (enibahar, dafin si cimbru - de baza) , apoi la cuptor, acoperit initial, o ora si appoi descoperit inca o ora, timp in care se stropeste cu sucul din tava si se itnoarce de pe o parte pe alta. Important: nu se inteapa si se mananca dupa ce a fost lasata la odihnit un sfert de ora, timp in care se incorporeaza sucurile din tava. Pofta buna! |
|

| Cera wrote:Marinata, cel putin 24 de ore cu vin rosu si muuulte mirodenii (enibahar, dafin si cimbru - de baza) , apoi la cuptor, acoperit initial, o ora si appoi descoperit inca o ora, timp in care se stropeste cu sucul din tava si se itnoarce de pe o parte pe alta. Important: nu se inteapa si se mananca dupa ce a fost lasata la odihnit un sfert de ora, timp in care se incorporeaza sucurile din tava. Pofta buna!
multumesc, Cera!
Intre timp am telefonat vanatorului care mi-a dat carnea si mi-a spus ca daca vreau sa-i pastrez gustul sa nu o marinez mai mult de o ora. |
|

| Am gasit de cumparat gutui si mi s-a facut o pofta incredibila de dulceata. Doar ca habar n-am cum sa o fac. Aveti ceva retete probate? As vrea sa adaug si lamaie si nuci daca e posibil. |
|
|